Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.11.2021 01:00 - ,,Прохоровка''
Автор: allvin Категория: Други   
Прочетен: 293 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 27.07.2022 12:11


         Така, ще разгледаме битката при Прохоровка през юли 1943 г., но от по-различен ъгъл, и съвсем накратко.

    Танковете са механизирана ,,кавалерия"", наследници на конницата, и оперират също като конниците главно с ,,време"", защото са бързи и маневрени, и където няма изградени отбранителни линии, те помитат всичко по пътя си, както танкистите  от ,,Призрачната дивизия"" на Ромел разгромиха френската армия през пролетта на 1940 г. Но където има изградени дълбоки отбранителни линии, както при ,,Курската дъга"", те закъсват, защото линиите са ,,пространство"". Но преди да изясня какво имам предвид под ,,време"" и ,,пространство"", малко история. Северното настъпление на Модел е спряно именно от тези линии. Липсва им бързината и мобилността - техните главни ,,оръжия"", защото танковете са принудени да преодоляват най-различни защитни съоръжения, губят скорост и така стават лесна ,,плячка"" за съветските танкисти и артилеристи.

      На юг танковете на Манщайн има по-голям успех, защото успяват да пробият първите отбранителни линии на руснаците и танковете се устремяват в тил на съветите. ,,Ставката"" се ,,панира"" и вика на помощ танковете на Ротмистров. Двете танкови армии се сблъскват челно при Прохоровка - рев на танкови мотори, трясък на оръдейни изстрели, експлозии, тарани, ръкопашни боеве между танкисти от горящи танкове, облаци от дим и прах - ,,ад""  под небето ... Майнщайн вижда ,,пукнатини"" в съветските войски, изтегля своите танкове през нощта и ги прегрупирва, за да продължи на следващия ден настъплението на север и да се съедини с танковете на Модел, затваряйки съветските войски в ,,чувал"", но точно тогава идва нареждане от Хитлер да се прехвърлят няколко дивизии към Сицилия, където англо-американците откриват втори фронт, и немското настъпление спира.

          Така, сега за ,,време"" и ,,пространство"". Всеки е виждал дупки и ровове, пълни със застояла вода, но всеки е виждал и бистри планински потоци, където водата бързо тече и ,,пее"". 99% от хората обичат през уикендите или вечер по празниците  да се изтягат с биричка в ръка или ракийка на дивана в хола си, да замезват със свински пържолки, да пушат и да си гледат любимото мачле или филм. Но ако се погледнат след няколо месеца в огледалото, мнозина ще видят в огледалото не прав и строен човек-спартанец, а един дебел и ,,свински""  Елам Харниш от Сан Франциско( вижте книгата ,,Бърнинг Дейлайт"" от  Джек Лондон). Както е неподвижен, изтегнат на дивана, човек е удобна цел за сатанинските ,,танкисти"" и ,,артилеристи"", които лесно му ,,вкарват"" в мозъка няколко ,,снаряда""( мечти за лесен и безгрижен живот, но само за себе си - отреченият от Исус,  така нареченият лично от Него ,,широк път" - път, водещ единствено до смърт), а както знаем, безделието е един от най-големите пороци, защото ,,приспива"", а да ,,спиш"", когато наоколо се навъртат хищници и следят всяка твоя стъпка, не е най-добрата тактика за оцеляване. Има статично ,,пространство"", но няма мобилност, докато енергичният човек, изпълнен с ,,огненият""  Божи Дух, ще гледа да се движи насам-натам непрекъснато през целия ден,помагайки на другите и вършейки добри дела, точно както правеше и ,,огненият"" полковник Борис Дрангов(вижте книгата ,,Помнете героите""  от Йордан Матеев); и не само физически -  той имаше и ,,бърз""  ум. Такъв човек сатанинските ,,танкисти"" трудно ще го засекат, а ако такъв човек има и мощна ,,броня""(вяра), трудно ще бъде и ,,ударен" . Наградата за такива хора ще е голяма - те ще имат силата, мощта и интелекта на ангелите, и най-главното - те ще оцелеят в своята лична битка при ,,Прохоровка"" - идващият от Щатите ,,Нов Световен Ред", а след това Богът ще се завърне. Ще стане страхотно силно земетресение - по-силно и от онова, което удари Япония на 3.11. 2011 г. След това цунамито им нанесе нов удар, а през нощта пожарите довършиха опустошението в крайбрежните им градове. Когато Исус се завърне, така ще бъде по цялата планета заедно с бури, светкавици и гръмотевици ... Ще оцелеят само ,,запечатаните"".

      

           











Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: allvin
Категория: Други
Прочетен: 1470609
Постинги: 357
Коментари: 1447
Гласове: 2971
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930