Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.12.2021 02:15 - Предновогодишно 2021 - 2022
Автор: allvin Категория: Други   
Прочетен: 2624 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 08.09.2022 07:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                      Предновогодишно - реалности, сънища, митове и легенди
         
          
         ,,Много са неволите на праведния, но Господ го избавя от всички тях" - 
                                                       - Псалом 34:19
 
                      ,,Човекът на бъдещето се изгражда днес"" - Христо Гешанов


       Здравейте, скъпи приятели! :) След този пост ще има дълга ,,почивка" и може да има само ,,профилактични"" прегледи и леки изменения на предшестващите блогове.

       И така, започвам с един сън точно в нощта преди да си отиде Христо Гешанов(старши). 

        Сънувах един голям град(София), и тълпи народ. Изведнъж се появи една  много голяма змия( може би към 6-7 метра дълга), с характерната зигзаговидна ивица на гърба, характерна за някои видове отровни змии. Тя се хвърли към един човек, ухапа го и се появи кръв. Човекът се опита да избяга, но не можа( по-късно научих, че Христо първоначално сам се е опитал да се справи с КОВИД-19, но не е успял, главно защото имаше неизлекувана докрай инфекция от  по-отпреди). След това змията се обърна към мен и с почуда забелязах, че лицето "и се промени в човешко! Погледнаха ме две безстрастни студени очи, все едно Луцифер(Сатаната), ми каза: - ,,Виждаш ли, никой не може да ми избяга!"  ...  А Христо можеше да се скатае от ,,бурята"", но избра да ,,стърчи"" и да помага на другите, както Васко ,,кръпката"" пееше в една песен на групата си ,,Подуене блус бенд"": ,,А някой оцелява сладко, сладко, защото други срещу бурята стърчат ... " - такива истински хора като Гешанов, Дрангов, Каварналиев, Дебелянов, Списаревски, Левски, Ботев и още много и много други ...

         Христо ми е казвал и още, че на неговите лекции още в началото на неговата лекторска програма е идвала секретарката на Людмила Живкова и си е водила записки, така че Асамблеята ,,Знаме на Мира"" всъщност е по идея на Христо Гешанов, само че преработена и видоизменена от Людмила Живкова впоследствие, а погледнато в ,,дълбочина"" това всъщност е ,,нулевата"" версия на програмата ,,Евристика"". Според мен Христо е оцелял през онези години може би защото именно Людмила Живкова се е застъпвала за него. Такива като Христо ги пращаха по лагерите...
   
      Асамблеята ,,Знаме на Мира"" всъщност е вторият опит да се преустрои българското образование. Първия е направен още през 1967 година, когато Венелин Коцев чете документа пред ЦК на БКП, а този документ е написан от самия Христо Гешанов още през 1963 година на неговата лична пишеща машина - този факт го казва самият Христо още в първото предаване на телевизия ,,Българе"" ,,В търсене на Истината"".  Но и двата опита пропадат, защото старите ,,кучета"" в ЦК са ,,надушили"", че това преустройство ще ги срине от власт, и са блокирали още тогава всичко та даже и до днес!


         А ето и една реална случка. Преди време си търсех работа и реших да опитам в Софийската зоо-градина. И отивам аз там и се оказа, че има свободни места, но само за клетките на хищниците, но аз отказах, защото преди това бях минал оттам и да не ви разправям каква смрад се разнасяше от там ... ; тези които работят там, хич не са за завиждане - там трябва да се работи с противогаз ... Та на излизане не минах по същия път, а минах отзад, където минава персонала, и тъкмо отминавах клетката на тигрите, когато се обърнах назад, все едно някой ме повика и гледам единия от тигрите, който най-спокойно се беше изтегнал, когато само преди 5-6 секунди минах край него, беше скочил до сами решетката и беше впил хищен поглед в мене, готов да ме разкъса. Направо ми призля, както се казва, защото тогава почувствах яростта на Луцифер, прикрил се в образа на тигъра ... Обърнах се и изчезнах. Оттогава кракът ми не е стъпвал там!

        В такива моменти не е лошо да имаш защитата на небесните ангели - ,,херувимите с пламенните мечове"", както са описани в Библията, първата книга  ,,Битие", в първата глава, доколкото си спомням(Битие 3:24).  Между впрочем сценаристите на ,,Междузвездните войни"" точно оттам са изплагиатствали идеята за ,,джедаите"", а концепцията на филма са го взели от онзи текст от последната книга на Библията - ,,Откровението на Йоана"", където се говори за войната на Луцифер и неговите легиони от ангели срещу Бога и Исус и верните им ангели.

        Та като се заговори за мечове сега си спомних и легендата за крал Артур и неговият митичен вълшебен меч ,,Ескалибур"". Според легендата този меч бил забит в един камък насред една гора в Англия и само този човек, който щял да стане крал, можел да го измъкне. И един ден Артур идва и го измъква и после действително става крал.

      Образно казано мечът е Христовият Характер, Божието Слово. Та когато човек започне да изучава Библията и Пророческото Слово в книгите на Елена Вайт, ,,каменното му сърце""  малко по-малко започва да се ,,разтапя"", каменната ,,обвивка"(старите навици и порядки), около ,,меча"" ,,пада"" и накрая ,,мечът"" става негов; и когато Исус се завърне, този човек ще получи и истинска корона лично от Него.  Това всъщност е и митът за ,,Ескалибур"" - ,,мечът"" на крал Артур.

      Само трябва да внимавате да не се полакомите по ,,лесния дивеч"" - златото, парите и славата на този свят, защото ще бъдете ,,свалени"", както беше свален и летецът Алексей Мересев от ,,Повест за истинския човек"" на Борис Полевой. Пишещият тези редове също е бил ,,свалян"", (и то на няколко пъти), точно поради лакомията по тези неща, и само с Божията Помощ и Милост отново е успявал да се върне в ,,авиацията""  ...  

     Когато се застуди, вие обличате яке и дърпате ципа догоре, нали? Образно казано, ,,якето"" е знанието  за вашето развитие и оцеляване, а ,,ципът"" е вашата воля. Ако го закопчаете якето само до 1/3, вие сте развили само физическите си системи- а мнозина не правят даже и това! Ако го закопчаете до 2/3, вие сте развили и психиката си вследствие чрез усвоените знания от такива учебни програми като ,,Евристиката"" на Христо Гешанов или самоубочение- тука мнозина бързат да станат свръх-човеци-богове, и падат в капана на източните окултни езотерични учения. Ако го закопчаете догоре - 3/3, тоест усвоите и прилагате в живота си знанията от Библията(,,Голямата Светлина""), и знанията от книгите на Елън Уайт(,,Маката Светлина""), то тогава ще вие топло и няма да се страхувате, че ще настинете и ще се разболеете.
     

        В чест на Христо и всички останали като него съм дал по-надолу 4 видеа със негови лекции.

       И така, пожелавам на всички весели празници и много нови успехи през идващата нова 2022 година!  И не изпускайте ,,меча"!   :) :) :) 
   












Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. allvin - Dancho Mateev 10 юни 03:08
10.06.2022 03:08
Току-що · Споделено с: Публично
Когато застуди, обличате якето и дърпате ципа догоре,нали?Не е само 1/3 или 2/3, а докрай-3/3, иначе идва болестта! Развитието на физическите системи на човек чрез спорт осигурява 1/3 от ,,затварянето на ципа'' на якето. Развитието на психиката чрез обучение по програми като ,,Евристиката'' на Христо Гешанов(старши)- още 1/3 - стават 2/3! И накрая изучаването на Библията( ,,Голямата Светлина''), и книгите на Елена Вайт(Елън Уайт)(,,малката светлина''), прибавят още 1/3 и ципа се затваря плътно до горе. И ви е топло, и сте спокойни, че няма да се разболеете и да умрете. 🙂
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: allvin
Категория: Други
Прочетен: 1466214
Постинги: 356
Коментари: 1447
Гласове: 2969
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930