Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.08.2023 15:10 - ,,Сънища''
Автор: allvin Категория: Други   
Прочетен: 156 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 21.09.2023 18:46


                                                           ,,Сънят"

                  ,,Защото онези, които славят Мене, тях ще прославя и Аз, а онези, които Ме презират, ще бъдат презрени." - 1 Царе 2:30

                                                      
                                                     
                  Наскоро сънувах един сън. Вървя си аз по една улица и изведнъж гледам нов подземен паркинг. И аз от любопитство се отправих натам, влязох вече във входа и изведнъж виждам, че това не е никакъв подземен паркинг, а едно огромно подземно езеро! Езерото беше много голямо и стотици метри дълбоко, а далеч по краищата му светеха стотици осветителни табла като тези, които ги включват вечерно време по стадионите по време на футболните мачове, само че тези бяха много по-големи и много по-ярки, но от голямото разстояние светлината им бе омекотена. Самата вода беше бистра като кристал и имаше ясна видимост на стотици метри. И там, в средата, в дълбокото видях няколко грамадни чудовища, по форма като дирижаблите през 30-те години на миналия век, само че още по-големи - много по-големи - ,,праотците" на мегалодоните - гигантите от света на акулите. Чудовищата спяха, но аз се ужасих, като си представих когато се събудят и излязат на повърхността какво ще бъде. Всяко от тях би потопило с лекота кораб с големина като на някогашния ,,Титаник", а и съвременен самолетоносач не би им се опрял. И тук се събудих.

                За мен това тези чудовища бяха войните, природните бедствия, епидемиите, деградацията сред хората. Осветителните панели - това са знанията - колкото повече знаеш, толкова по-добре виждаш в ,,тъмнината" на невежеството. Бистрата като кристал вода - това е проницателността, или както му казат в старите дебели книги - ,,мъдрост". Многото води на ,,езерото" - това са много хора, народи, етноси.

               Ако сегашната война в Украйна се разрасне, (или утихне, но след няколо години пък пламне в Близкият Изток между арабите и евреите), тогава Щатите( ,,Рокфелерите"), и ЕС и НАТО (,,Ротшилдите"), ще се сблъскат с цялата армия на Русия, и ако руснаците повикат на помощ Китай и арабските си съюзници, ето ви го ,,Армагедон-а". Не се знае кой ще победи, или по-точно казано едва ли ще има ясен победител, но икономиките на държавите ще започнат да се разпадат, отделно ще има опустошителни природни бедствия и планетарни пандемии от типа на току-що преминалия ,,COVID", както и криминални престъпления ,,под път и над път" - на много места животът ще стане като в джунглите ...

              Но сънят имаше и втори (двоен) смисъл. Подземен паркинг - това е подсъзнанието. Повечето хора не владеят съзнанието, а камо ли подсъзнанието си! На кой давате там да ,,паркира" - ,,огнената" армия на Бога или лицемерните приказки на политиците, за които Богът лично още преди стотици години каза на пророк Исайя -

        - ,,Защото водачите на този народ го заблуждават и водените от тях загиват." -    ,,Исайя" 9:16

            За тези идващи времена, които вече са на ,,прага", трябва добре да се подготвите. Гледайте в нета лекциите на Христо Гешанов, вземете си и негови книги. Вземете си и два ,,меча"( както самураите едно време ) - дългият нека бъде Библията(има едни малки Библии, ,,джобен" формат, с червена кожена подвързия - много са удобни за носене - лично имам една от тях!); и ,,по-малкият"- книга на Елена Вайт(Елън Уайт) -  ,,Великата Борба"; две ,,брадвички"" -  ,,Патриарси и Пророци" и  ,,Диета и Храна" от Елена Вайт;  два ,,фенера"" - ,,Възпитание"" и ,,Вести към младите"(пак от Елена Вайт); както и едно ,,джобно ножче" - ,,Основни учения на Библията" от един арменец - Агоп Тахмисян.

             Отидете сега лятото в планината в някое любимо местенце насаме и разсъждавайте върху тези знания. Ако сега не успеете, поне проучете няколко места или маршрути и следващото лято в жегите непременно отидете! Например някой връх в Централния Балкан. Поглеждате на север и виждате пред вас като на длан цялата дунавска равнина, а още по-нататък на север ще видите и сребристата ,,лента"" на Дунава. После поглеждате на юг и виждате тракийската равнина, а далеч на юг се извисявят ,,бастионите" на Рила, Пирин и Родопите. Вие сте сами на върха. Над вас е само синьото небе, а над него звездите ... Схващате ли какво искам да кажа? Истинският човек трябва да бъде посредник между Бога( или Вселената, както казват атеистите), и хората. (Пръв е обаче Исус). Такъв човек беше Христо Гешанов. Истинско национално ,,съкровище", неизмеримо хиляди пъти по-ценно от което и да е златно съкровище. Но политиците не го разбраха, защото са устремени към ,,светлото европейско бъдеще"" - разбирай веселия и пирувания - ,,ядене, пиене и некоя ,,сгодна"" женица""... И разбира се, на плаж през лятото, където да изтягат почернелите си от слънцето морни телца и още по-черните си души ...

            Има една поговорка - ,,Дали котката ще ти донесе щастие или нещастие, зависи от това дали си човек, или ,,мишка"" ...

           (Под ,,котка"" разбирайте Съдбата, а Съдбата е ,,ръката"" на Бога).

           Трябва да станете ,,златни"" не само отвън, но и ,,отвътре"". Соломон обкова целия Храм на Бога(,,Соломоновия храм"), и отвън, и отвътре с чисто злато! Даже и гвоздеите бяха златни! ( отделно и мрамори, и скъпоценни камъни ...) ... Когато слънцето сутрин го огряваше, храмът сияеше с преливащи се един в друг цветове на дъгата, както е и Дъгата над Господния Престол. И самият Луцифер някога беше обсипан със скъпоценни камъни и злато ( Йезекиил 28:13), и сияеше със светлината , идваща от Бога.

             И не само характерите ви трябва да станат ,,златни". Волята ви (,,Копието на съдбата"), трябва да стане като на онзи спартанец от филма ,,300", който метна копието си и го заби в окото на носорога, който като един танк от древността се носеше към него, и въпреки това звярът продължи да се носи към него, но спартанецът не трепна, не отстъпи нито крачка назад, не се ,,сгъна"" страхливо да се скрие зад гърбовете на другарите си, а остана прав, неподвижен, смел и непоколебим, гледайки смъртта право в очите!

                                                   И победи!
















Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: allvin
Категория: Други
Прочетен: 1470919
Постинги: 357
Коментари: 1447
Гласове: 2971
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930