Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.04.2012 23:04 - Дни на герои
Автор: allvin Категория: Политика   
Прочетен: 1647 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 24.11.2012 13:45


Европейска конференция и Луковмарш 2012 - Ден на герои - погледнати през две очи

  Първа европейска конференция на националистите „Европа на свободните нации, а не диктатура на евробюрократите”

  image
От 2003 г. Насам в София се провежда
възпоменателното факелно шествие за ген. Христо Луков. Тази година за първи път то бе предшествано от първата международна европейска конференция под наслов „Европа на свободните нации, а не диктатура на евробюрократите” - 17.02.

  image

Лекторите, които пристигнаха в България за събитието бяха проф. Пиер Виал (президент на френската националистическа организация „Земя и народ”) ; Франо Църко (представител на младежката организация на HČSP –Хърватска чиста дясна партия); Михаел Щолер (Германия) ; Жан-Люк Гаске от Белгия ,който уви не успя да вземе участие в конференцията поради здравословни причини. От българска страна участваха Пламен Димитров (БНС) , Симеон Костадинов , Антон Рачев и Ангел Джамбазки, който в последния момент отпадна от участие поради спешен ангажимент.
  Въпреки явната позиция на хора с власт, които действаха подмолно и непряко, конференцията се състоя, макар и с трудности около мястото. Както аз, така и повечето присъстващи за първи път бяхме част от подобно революционно събитие, както и самия Звездомир Андронов спомена в кратката си реч с която откри конференцията. Революционно е, защото с откритото му саботиране, за всеки стана ясно, че националисти да се събират на едно място и да обсъждат актуални национални и европейски проблеми е всичко друго, но не и УГОДНО!
  Още когато научих за провеждането на това събитие преди 2-3 седмици, веднага разбрах, че аз ще бъда там независимо от време и средства. България има нужда от повече подобни събития и самия факт, че те не са угодни на властта ни кара да бъдем още по-стимулирани и още повече да сме сигурни, че нещо там горе във властта и в цялата система ГНИЕ! Днешното управленческо общество няма нужда от националисти, те само могат да пречат на осъществяването на плановете им. Това изразиха в тезите си по-активно – Пламен Димитров и Симеон Костадинов. Тази теза Пламен Димитров подкрепи с истините около настоящата финансова криза и все по-нарастващата глобализация, чиито методи поробва хората и ги кара да изнемогват и единствените им мечти да бъдат свързани с парите. Симеон Костадинов за пореден път въздейства не само със силните си думи, а и с ораторските си умения. Той ни напомни, че моралния упадък е пагубен за обществото и е главно оръжие на враговете ни. Именно така те доказаха, че национално осъзнати граждани пречат, защото не подлежат на манипулации и обработка.
  Темите, които засегнаха гостите от Франция и Хърватска бяха емоционални и предизвикаха одобрение и овации от присъстващите. Проф. Пиер Виал говори предимно за съвременните проблеми на Европа и нуждата от сътрудничество между националистите от отделните държави в справянето с тези проблеми. Края на речта му предизвика силни емоции в залата, след като той ни напомни, че сме заобиколени от портрети на велики българи, чиито живот и дело са били отдадени на Родината. И че както те тогава, така и на нас днес ще ни се наложи да защитим страните си от безродовата война, която се задава. Речта на младия хърватин Франо Църко, беше много емоционална и сякаш най-силно докосна присъстващите, след като след всеки абзац те прекъсваха и ръкопляскаха. След последните му думи дори нямаше нужда от превод – и отново последваха овации.

Хърватина засегна проблема със семействата , и че повишеното внимание към тази основна клетка на обществото е първата стъпка в нашата борба. От възпитанието на децата зависи – какви граждани ще станат и колко ще обичат родината си, за да бъдат горди, силни, и непреклонни! А от това идва и по-голямата активност.
  Конференцията завърши с речта на Антон Рачев. Той ни представи част от историята на европейските националистически конференции. Някои от най-важните: московските конференции от юни 2006 г. и юли 2007 г. Интересния и любопитен факт за присъстващите, беше информацията за първата подобна конференция, чийто организатор е българина – Проф. д-р Янко Янев . Конференцията се е провела през 1942 г. в Дрезден.

Събитието завърши с отворен край, с надежда за бъдещо сътрудничество и все по-активна позиция и борба с неправдата в Европа и по целия свят. За мен и може би за други, конференцията сякаш беше недовършена – това е така, защото винаги има какво повече да кажем и какво повече да обсъдим. Усещането за незавършеност е стремежа и моста към осъществяването на все повече подобни прояви. Събития със млади и стари осъзнати граждани на страните си, първо ,а след това и на целия свят. Защото тази конференция доказа, че такива хора има и те ще стават все повече. ЗА УЖАС НА СИСТЕМАТА!
  Луковмарш 2012 - ДЕН НА ГЕРОИ


image След успешното провеждане на конференцията, присъстващите на нея и стотиците други, които дойдоха на другия ден – с нетърпение очакваха предстоящото събитие, а именно традиционния „Луковмарш”, който тази година беше под надслов „Ден на герои”, защото заедно с ген. Христо Луков, националистите почетоха и апостола на свободата ВАСИЛ ЛЕВСКИ. В навечерието на неговата смърт – на 18.02. центъра на София събра млади и стари признателни българи, които дойдоха да почетат двама български герои. Един познат на всички и друг отдавна забравен от съвременното общество – български генерал Христо Луков. Български войн извършил чутовен подвиг, за да запази част от българската земя, от българското достойнство. Присъствам за трета година на това събитие и признавам с тъга, че научих за личността да генерал Луков едва през 2009 г. Защо никъде в учебниците, по които съм учила аз, родителите ми и тези, които в момента учат – не се споменава за геройствата и личността на Христо Луков? Убит подмолно от терористична комунистическа група през 1943г. (година преди България да стане комунистическа република). Е, ясно е защо повечето хора днес не знаят кой е генерал Христо Луков. Той упорито е трябвало да бъде забравен! Защото носи духа на силния български войн, духа на България – такава каквато не ни позволяват да имаме. Но днес има хора, които възраждат спомена за него, които с организирането на подобни събития показват на все повече хора лицата на забравени герои. И това работи добре, след като тазгодишното събитие е най-мащабното правено до сега. По централните улици на София шестваха около 1 000 души със знамена, факли и транспаранти. Въпреки трудностите всяка година, въпреки, че не се знаеше до последно дали тази година ще го има изобщо, въпреки студа се събраха толкова много хора, които са разбрали кой е генерал Христо Луков, хора които се чувстват длъжни да почетат паметта на героите си. Макар и проверявани като престъпници, записвайки личните им данни, арестувани и прогонвани – повечето от тях намериха начин да се влеят в шествието след започването му. И тогава вървейки със стотици хора пред и зад теб, с факли в ръце – сърцето ти започва да тупти по-силно. Усещаш духа на онези, които са вярвали в бъдещето и са се борили с всички сили за да може днес ти да се наречеш българин. image
С мощните викове „Свободен, социален, национален“, „За България – свобода или смърт!“, „Генерал Христо Луков“, „Българийо, събуди се“ и др., многобройното шествие „продъни” подобно на гръмотевица „заспалото” съзнание на града и на държавата ни (на хората в тях). Тази година първата спирка трябваше да бъде на паметника на В. Левски (изграден на мястото на неговата смърт). Но уви в последния момент общината промени маршрута. Признателните българи коленичиха на около 100 м в една съседна улица – ул. Кракра.
  Но това не променя нищо, защото духа на ВАСИЛ ЛЕВСКИ не витае само около един паметник, той е навсякъде по българските земи, във всяко едно сърце. И колкото да се саботират подобни събития няма как да забранят да обичаш и да се поклониш, където и да си в България. Защото както дякона е ходил из всички кътчета на страната ни, така и ние днес може да го намерим навсякъде, напомнящ ни, че той е все още жив – защото България я има!

Шествието продължи и традиционно завърши пред дома на генерал Христо Луков. Речи там изнесоха Симеон Костадинов, Пламен Димитров, Звездомир Андронов и Петър Нешев, зам. водач на възстановеният СБНЛ и зам. председател на Съюза на репресираните след 09.09.1944 г.
  Така завърши тазгодишното шествие „Луковмарш 2012 – Ден на Герои”, което показа ясно, че националното обединение е нужно и незабавно. Вътрешните футболни, партийни и други разделения ни правят слаби. Именно днес повече от всякога трябва да си припомним Кубратовия завет. Събитието от 18.02 показа, че това е възможно. Възможно е да се съберем в името на една велика кауза. ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!

Автор: Ива Крумова


image

И тази година се повтаря сценарият от изминалите години, в които НЕбългарски организации показват своята наглост и се опитват да се бъркат в нашата култура и традиции.
  Не закъсня и гласът на “Европейската мрежа срещу расизма”, която настоя за забрана на традиционния “Луковмарш”. Във връзка с това секретарят на ЕНАР в Брюксел е изпратил писма до кмета на Столична община и до омбудсмана на България. В тях се настоява за забрана на планираното за събота, 18 февруари 2012г., възпоменателно факелно шествие в памет на ген. Христо Луков и Васил Левски.
  Няма да отбелязваме какво се изтъква в това писмо, но ще ви разкрием скрития му план. На всички ни е известно, че една от идеите на глобализма е да унищожава културите на определени народи, като по този начин премахва тяхното национално самосъзнание и традиции. Под предлог, че ген. Христо Луков е подкрепил националсоциалистическа Германия, те го заклеймяват като някакво “чудовище”. Но ние като българи трябва да помним, че националсоциалистите ни връщат откраднатите земи, за които се бори Христо Луков и е напълно нормално да ги подкрепим! Интересното в случая е, че тази организация по този начин показва своите расистки виждания, уж срещу, които се бори и доказват, че не уважават чуждата култура и мнението на инакомислещите. Но преди да стигнем дотам да кажем какво целят тези боклуци, ще вметнем, че ако наистина са борци срещу “расизма”, по-добре е да кажат за расизма извършен от евреите спрямо палестинците, от турците спрямо българите и арменците и от комунистите извършен над българите. Комунизма все още не е забравен и още усещаме неговите престъпления, затова би трябвало тези “правозащитници” да го осъдят за зверствата, които извърши спрямо нашата нация, заради, когото загинаха около 300 хиляди етнически българи. Това си е чист геноцид за който и думичка не обелват! А, защо също така не кажат и за това, че именно комунистите убиват ген. Христо Луков, като изпращат еврейката Виолета Якова да убие националния ни герой? Ако са забравили ще им напомним, че в днешното законодателство за расизъм и дискриминация се счита нападението по политически подбуди, като в случая убийството и именно такова. Тогава защо не говорят за това и не се опитват да заклеймяват комунистическите убийства, които са от подобен характер?
  Защото глобализма, на когото служат се опитва да унищожи почитането ни към националните герои. Народ без национална памет се управлява лесно и няма претенции за подобряване на живота си. Когато на такъв народ му липсва гордостта, той забравя за какво са се борили националните герои и спира да желае това, което те са извоювали в своята борба. От друга страна започваме да ставаме свидетели на това как разни такива българофобски организации хулят героите ни и по всякакъв начин се опитват да ги заличат от историята ни. Генерал Христо Луков също влиза в това число. Днес започват с него, утре ще продължат с Васил Левски. Впрочем вече сме свидетели и на това как техните поставени лица действат в нашата страна. Помним как човека, който е един от тези, които докладва на “Европейската мрежа срещу расизма”, Андрей Райчев, който по “случайност” подкрепя антибългарски организации, като “ФАБ”, нарече Апостола на свободата “конекрадец, и че ако е живял в сегашните времена е нямало да бъде никакъв герой, а просто "един крадец на коли”... Сами виждате какви хора се опитват да спрат “Луковмарш” и как сами се издават какви са им плановете. Така, че нека да не забравяме, че ген. Христо Луков е военен герой, който спасява Кюстендил от чужда окупация и създава истинска, модерна българска армия. Почитта ни към ген. Христо Луков и към Васил Левски ще запази българския дух жив и тези свине няма да постигнат плановете си да ни обезверят. Затова ви очакваме всички в събота от 17:30 при пилоните на НДК, да се включите в традиционното мероприятие "Луковмарш", с което ще покажем, че помним националните си герои и сме горди с това.


===============================

Едно много силно стихотворение на наш читател, който пожела да бъде назован с псевдонима "един от народа".
  image

Христо Луков

Малцина те разбираха тогава,
малцина те почитат и до днес,
идеята ти - и жива е, и здрава,
в сърцата и мечтите ни нощес!

Не ще забравим делото велико!
Лицето на врага ще потрошим!
за хиляди отроци неродени,
Със кръв за кръв ще възмездим!

Умря когато най ни беше нужен!
във тегобата на вечната война.
човека срещу паразит ненужен,
от този паразит сразен умря!

Пурим четиридесет и трета...
Ликуваха със песен на уста,
на запад - сръбските прасета,
и жидовете - чума за света.

Остана ни едничката утеха,
че живи делото ще понесем,
и докато не стигнем до победа,
Заклевам се - НЕ ЩЕ СЕ СПРЕМ!

А ти прощавай, генерале Луков
при Бог остана... жалко но съдба.
и моля, пожелай ни къс сполука,
в неравната... във вечната борба!


Един от народа


bgvox.info/%D0%BB%D1%83%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%BC%D0%B0%D1%80%D1%88









Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: allvin
Категория: Други
Прочетен: 1466191
Постинги: 356
Коментари: 1447
Гласове: 2969
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930