Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.07.2011 11:31 - МЪНИ,МЪНИ,МЪНИ ...
Автор: allvin Категория: Политика   
Прочетен: 1219 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 27.07.2011 17:21


от блога на samvoin:

image

     image

    Точно преди една година финансовият министър Симеон Дянков се изцепи, че 50 БЪЛГАРИ ИМАЛИ НАД 300 МИЛИОНА ЕВРО В ШВЕЙЦАРСКИ БАНКИ и ДЪЛЖАТ НАД 100 МИЛИОНА ЕВРО ДАНЪЦИ НА БЪЛГАРИЯ! Според българските закони наказанието за укриване на данъци над 12 000 лв. е до 8 години затвор!

   В публикацията
от "Новините днес" (08.03.2010 г.) се цитират буквално думите на министъра: "Ние тези имена ги имаме и ще ги проверяваме допълнително"! От своя страна директорът на НАП Красимир Стефанов уклончиво отговаря на зададените от журналисти въпроси по темата и твърди, че "нямало такова нещо". Говорителят на НАП Росен Бъчваров тогава също отрича за сметките. Информация за тези банкови сметки на българи в Швейцария и Лихтенщайн дойде от германско СD в Министерството на финансите в Берлин.  В Германия в момента се води разследване по повод  данните от диска с имената на 1500 души със сметки в Швейцария. За този диск Германия плати на Швейцария 2,5 млн. евро! Съгласете се, че такава сума не се плаща просто ей така без последствия и без предварителни сериозни проучвания за размера на нанесените щети от неплатени данъци и пране на пари. Германската страна е обещала да предостави на НАП  данните за българи с такива сметки  безвъзмездно, но не са се ангажирали с конкретен срок (може би точно последното чудесно устройва някои от заинтересованите страни)!

    Забележете, че Дянков в изложението си говори само за дължими данъци, но не и за произхода на награбените капитали и начинът по който са придобити! Към днешна дата нищо от заканите на министъра не е направено! Нещо повече - имаме в тази посока пълна информационна завеса и мълчание от страна на властите. Главният прокурор също си мълчи като риба. Дали пък някой не е посъветвал министъра да не рови много-много в "мръсното бельо" на олигарсите и как точно го е "посъветвал" за сега е тайна за нас.......

   Абсолютно същото е положението и със показната акция по заснимането на незаконни имоти с неизвестен произход и неплащане на данъци за тях осъществено със самолет и хеликоптер на територията на цялата страна, за което заснемане бяха изхарчени хиляди левове народна пара. Открити бяха потресаващи факти и обекти; цели митничарски незаконни селища край язовирите, огромни имоти около София и други градове; с вили, градини, басейни, игрища и прочие. И отново пълно бездействие на властите след това, особенно когато се разбра, че сред заснетите обекти има и частни министерски вили!
.......


image



doktora757.blog.bg



Федерално разследване: Финансовата криза не е била неизбежна


27.01.2011 08:12
  Спекулативният гуляй е бил прикриван от гигантска сенчеста банкова система, в която финансовите институции са разчитали преди всичко на краткосрочен дълг
Финансовата криза от 2008 г. е била „предотвратима“ катастрофа, причинена от многобройни пропуски на регулаторните органи, слабо корпоративно управление и безотговорно поемане на рискове на Wall Street, са заключенията на федерално разследване, цитирано от New York Times. Комисията, разследвала причините за кризата, обвинява както две администрации в Белия дом, така и Федералния резерв и други регулаторни органи за това, че са позволили взривоопасното натрупване на рискови фактори – безогледното раздаване на ипотечни кредити и безконтролното „пакетиране“ и препродаване на дългове, в комбинация с рискови залози върху дългово гарантирани активи.

„Най-голямата трагедия ще бъде да приемем повтаряната от мнозина теза, че никой не е можел да предвиди задаващото се финансово фиаско и за това нищо не е можело да се направи“, се казва в заключенията на разследването. „Ако приемем тази теза, катастрофата ще се повтори“.

Федералната комисия за разследване на кризата обвинява няколко финансови институции в алчност, слаб мениджмънт или и двете. Някои от най-тежките обвинения обаче са свързани с погрешни ходове на администрацията, сянката за които пада както върху републиканците, така и върху демократите. Докладът от 576 страници ще бъде официално публикуван в четвъртък. Според заключенията за кризата са виновни двама председатели на Федералния резерв (Фед) - Алън Грийнспан, който беше шеф на централната банка по време на раздуването на ипотечния балон и неговият приемник Бен Бернанке, за това, че не е успял да предвиди кризата. Докладът критикува Грийнспан за подкрепата му за дерегулацията на пазара и посочва „кардиналния провал на централната банка да ограничи потока от токсични активи“ като „ярък пример за небрежност“.

Докладът критикува и „непоследователната реакция“ на администрацията на президента Буш – позволила колапса на Lehman Brothers през септември 2008 г., след като с помощта на Фед, помага на друга банка, Bear Stearns. Според доклада тази непоследователна политика е „допринесла за несигурността и паниката на финансовите пазари“. Както и Бернанке, финансовият министър на Буш, Хенри Полсън през 2007 г. прогнозира, очевидно погрешно, че колапсът на ипотечния пазар ще бъде овладян, отбелязват авторите на документа.

Обвинения към демократите също не липсват. Решението от 2000 г. позволяващо нерегулирана, извън борсова търговия с деривативни инструменти, взето през последната година от управлението на Бил Клинтън, се определя като „повратна точка в спиралата довела до финансовия колапс през 2008 г.“ Настоящият щатски финансов министър Тимъти Гайтнър също не е пощаден от критики. Гайтнър, който е бил шеф на Фед в Ню Йорк, е порицан за това, че не е забелязал обезпокояващи признаци за състоянието на Citigroup и Lehman, въпреки че други регулаторни органи също са били отговорни за това. Докладът вероятно ще възобнови дебата за политическото влияние на Wall Street. Авторите посочват, че „регулаторните органи не са имали политическата воля“ да контролират финансовите институции, които е трябвало да надзирават. За периода 1999 г. - 2008 г. финансовата индустрия е похарчила 2,7 млрд. долара за лобиране пред законодателите, докато частни лица и комитети, свързани с банките, са вложили 1 млрд. долара в кампании в подкрепа на исканията на сектора.

Докладът цитира мениджъри на Citigroup, които признават, че не са обърнали внимание на ипотечните рискове. Директори на най-голямата застрахователна компания в САЩ American International Group признават, че не са забелязали експозицията от 79 млрд. долара, която AIG е имала към суапове за защита от фалит – застраховки, които са били продавани на инвеститори, търсещи защита от обезценяване на активи, гарантирани с ипотеки. Мениджъри от Merrill Lynch са били изненадани, когато привидно сигурни ипотечни инструменти изведнъж напълно са изгубили стойността си.

Според един от показателите, на които докладът обръща внимание, преди началото на кризата за всеки 40 долара активи 5-те водещи американски инвестиционни банки са разполагали само с 1 долар за покриване на загуби. С други думи, понижаване на стойността на активите с 3% е означавало фалит. Банките са прикривали прекомерния си ливъридж, чрез деривати и други инструменти, се казва в документа. Спекулативният гуляй е бил прикриван от „гигантска сенчеста банкова система“, в която финансовите институции са разчитали преди всичко на краткосрочен дълг.

www.investor.bg


=====================================================================

Във видението, дадено ми в Батъл Крийк, щата Мичиган, на 25.10.1861 г. ми бе показана земята - тъмна и мрачна. Ангелът каза: "Гледай внимателно!" Видях хората по земята. Някои бяха обкръжени от Божии ангели, а други бяха в пълна тъмнина, обкръжени от зли ангели.

Протегната от небето ръка държеше златен скиптър, на чийто връх имаше корона, обсипана с диаманти. Всеки диамант блестеше с чиста и великолепна светлина. На короната бяха изписани думите: "Всеки, който ме спечели, е щастлив и ще има вечен живот."

Под короната се виждаше друг скиптър, където също бе поставена корона, в чийто център имаше диаманти, злато и сребро, излъчващи съвсем малко светлина. Надписът на короната гласеше: "Земно съкровище. Богатството е сила. Всеки, който ме спечели, ще има почит и слава."

Видях голямо множество, което се втурна напред, за да спечели тази корона. Всички вдигаха голям шум и в желанието си да получат короната изглеждаха като обезумели. Блъскаха се един друг, изтласкваха по-слабите назад и прескачаха падналите в бързината. Много от тях алчно сграбчваха съкровищата вътре в короната и ги стискаха здраво. Косите на някои бяха посивели, а лицата им - набраздени от грижи и безпокойство. Те не зачитаха собствените си роднини, които бяха кост от костта им и плът от плътта им; и когато към тях бяха отправени очакващи погледи, стискаха още по-здраво съкровищата си, сякаш се бояха да не би в момент на невнимание да загубят нещо или да бъдат принудени да ги разделят с роднините си. Алчните им погледи бяха приковани към земната корона и те смятаха и пресмятаха нейните съкровища. Сред тълпата се появяваха, белязани от нужда и нещастие хора, и поглеждаха с копнеж към съкровищата в короната. Но се отдалечаваха безпомощни, защото по-силните надвиваха и изтласкваха по-слабите. Въпреки това те не се отказваха напълно, а заедно с групата от болни, стари и обезобразени се опитваха да си пробият път към земната корона. Някои умираха в стремежа си да я достигнат. Други падаха в мига, когато вече се протягаха, за да я вземат. Мнозина я държаха само за кратко време преди да паднат. Мъртви тела покриваха земята, а множеството продължаваше да върви напред, прескачайки падналите и мъртвите тела на техните ближни. Който достигнеше короната, ставаше притежател на съкровищата, а насъбралата се група от хора шумно го аплодираха.

........................................................................................................................................................

Една голяма група от зли ангели бяха много заети. Сатана беше в средата и всички гледаха с огромно задоволство борещите се за короната. Той като че ли особено окуражаваше онези, които жадно се стремяха към нея ...

,,Двете корони" - глава 26 от том 1 ,,Съкровищница от свидетелства" - Елена Вайт ( Елън Уайт)






Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: allvin
Категория: Други
Прочетен: 1466955
Постинги: 356
Коментари: 1447
Гласове: 2969
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930