Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.05.2011 00:12 - ЩЕ СЕ ЗАТРИЕ ЛИ ПЛЕМЕТО БЪЛГАРСКО ?
Автор: allvin Категория: Политика   
Прочетен: 2381 Коментари: 4 Гласове:
8

Последна промяна: 11.06.2011 14:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ЩЕ СЕ ЗАТРИЕ ЛИ ПЛЕМЕТО БЪЛГАРСКО?

(статия във в-к ,,Седмичен Труд" от 4 май 2011)


Преброихме се и изпаднахме в шок.За 20 години сме оредели с повече от един милион.Защо ли? Ако след време се появи нова Библия,тя ще опише нашия преход така: ,,партията създаде държавна сигурност,държавна сигурност създаде мафията,мафията ограби хората и ги прогони на гурбет в чужбина". Веднага след преброяването заваляха прогнози,заклинания,прокоби: ,,Нацията изчезва,държавата се закрива".
Данните наистина са тревожни,но не са беда,нито трагедия.Изпадали сме в много по-тежка демографска криза и сме я превъзмогвали.Ще разкажем накратко за този епизод от нашата история.

В края на 18 и началото на 19 век Турция губи всички войни с Русия и Австрия.Аскерът се връща с празни ръце-няма плячка,злато,роби.По обратния път към Цариград обаче той наваксва пропуснатото,като започва да мародерства по нашите земи.Пропищяват села и градове.Къщите са ограбени и опожарени.Мнозина са изклани,а младите са завлечени в робство.След аскера като лешояди плъзват кърджалии,арнаути,кримски татари и всякаква разбойническа сган,които плячкосват каквото е останало.И това не е всичко-нахлува чума,кочто върлува навред.Освен това след всяка война с Русия десетки хиляди български семейства са насилствено изселвани от руското командване и са заселени в степите на Украйна и Бесарабия.В замяна Русия изпраща по нашите земи черкези,тоест пладнешки разбойници.След оттеглянето на руските войски останалото българско население е преследвано и избивано от освирепелия башибозук.Пълна картина на това време дава автобиографията на врачанския владика ,,Житие и страдания на грешния Софроний".Макар че има висок духовен сан,години наред той е принуден да се крие по Влашко,в манастири, по овчарски кошари,пещери,дори и в харем.За да избегне ятагана,се предрешава като турчин,влах,доктор и какво ли още не.

Властта на Високата порта е компреметирана и отслабена.От това се възползват някои местни владетели,които се отцепват от султана и на свой ред почват да безчинстват.Такива са Осман Пазвантоглу във Видин и янинският паша Али Тепеденли.Последният например,за да вземе страха на християните,в един ден изклал 60 български кмета.Веднага след това опожарил до основи град Мосхополе.Последва масово изселване на българите от тези краища-Янина,Лерин,Костур и други.Такава е била картината през онези смутни времена-готов сюжет за филм на ужасите. В резултат на нескончаемите бедствия българското население се е смалило до 500-600 хиляди души и е било на границата да изчезне.Ето това е бил моментът,, да бъдем или да не бъдем"? И все пак не сме се затрили.Оцелелите българи,подгонени от тоталния геноцид,изоставят нивите и градините в полето и се заселват високо в планините.Там пребивават няколко години при съвсем първобитни условия.Но как не са измрели от глад и студ? Спасили са ги овцете.От тях се добивало всичко,необходимо за храна и облекло:мляко,масло,сирене,кашкавал,месо,кожи,вълна.Благодарение на това животно жилавият български корен е оцелял при най-екстремни условия.И не знам защо досега няма паметник на българската овца спасител?

Тогава най-неочаквано ни се притекъл на помощ ....... турският султан.За да няма недоволства и бунтове в Цариград,са били жизнено необходими две неща-да има евтин хляб и евтино овче месо.Но житото и овцете са идвали от нашите земи,а тогава секват.Ето защо са изпратени войски,които за по-малко от година смазват кърджалиите.След това султанът провожда пратеници до прокудените изгнанници в планините и ги уговарят да се върнат в полето,като гарантират тяхната безопасност и закрила.Така и става.Животът се връща към сравнително нормални условия и ритъм.Резултатът се изразява в това,че 80 години по-късно-след Освобождението,българското население наброява над 4 милиона.

Такава е вкратце историята на за демографския срив преди два века.Прилича на приказка,но е исторически факт.Така че днес България не е застрашена от обезлюдаване.Миграционни процеси е имало и в Ирландия,Холандия,Швеция и други страни,на чийто жизнен стандарт днес завиждаме.Бедата сега е съвсем друга-обезбългаряване и изпростяване.Някога Борис I е въвел радикална реформа,която обхваща:обща вяра,общ език и общи закони.По такъв начин той е превърнал населението(българи,славяни и други) в народ. За жалост днес процесите вървят в обратна посока.Вярата е маргиназилирана,законите са направени в угода на богатите,а езикът ни е покварен от масово нашествие на чужди думи.Историята ни е фалшифицирана от комунистите и в голяма степен забравена.Днес за някои младежи Левски е футболен отбор,Ботев е връх,а Раковски и Паисий са софийски улици.След 9 септември понятия като патриотизъм и национализъм бяха заменени с интернационализъм.Носим чужди имена,слушаме чужда музика,кланяме се на чужди идоли.Така постепенно губим всичко българско и се превръщаме в аморфна маса от безродници.В крайна сметка налице е изпростяване,а прост народ лесно се лъже и манипулира.Това проличава най- силно на избори,а те предопределят живота ни.Ето това е тежката диагноза на нацията и тази болест е проблемът днес.

Обезбългаряването върви и по линия на прогресиращата циганизация поради високата раждаемост на мургавите ,,братя".Те са свикнали само да получават,без да дават нищо на обществото.Причините са в ниската култура и най-вече заради детските помощи.Това лесно може да се регулира с един закон,според който помощи се дават само за първитв две деца.Просто,ама кой да го направи? Не и държавата,защото циганите са електорат,който не бива да се дразни. Зер за политиците истинското преброяване е на изборите.Другото е статистика.


Димитър Ст. Димитров








Гласувай:
8



1. yotovava - В началото на демокрацията
11.05.2011 00:20
се мълвеше под сурдинка, че трябва да останемв 2-3 000 000 обслужващ персонал.
Пък да видим.
Поздрави за постинга.
Валя
цитирай
2. germantiger - ...
11.05.2011 00:33
За съжаление българското бъдеще, както и на почти всеки европейски народ е "определено" да бъде едно - НЕНАЦИОНАЛНО!
цитирай
3. pitashtia - Няма да оцеляваме вечно
11.05.2011 08:29
Може и този път да ни се размине, но все някога ще изчезнем защото сме твърде малко . А за изрода Борис не си прав-Той подлага на геноцид и насилствено похристиянчване поданиците си и с това подписва смъртната присъда на държавата, защото изкопава ров пълен с кръв и насилие между властта и народа. Този народ се превръща в стадо благодарение на смрадливата християнска религия, която проповядва смирение и лицемерие. Цяла Европа боледува от тази зараза хиляда години преди да се събуди и върне към корените си от античността. Европа постига синтез, а ние не. Ние се съпротивляваме глухо и пазим езическите си обичаи напук на църквата. Загубата на духовна идентичност и разкъсаното от насилие общество стават лесна плячка на турското единство и свежо варварство.
цитирай
4. allvin - Християнската религия
12.05.2011 22:28
Християнската религия в момента изглежда така слаба,защото повечето християни са такива само по име. Още по времето,когато бяха живи апостолите на Христос,Луцифер започна да провежда скрита политика на покваряване и превземане отвътре на християнската църква и за съжаление успя само след няколко поколения християни.В резултат настъпиха ,,тъмните векове"- стотици години чудовищно невежество и варварство.Също както Толкин описва в книгите си за войните между елфите и силите на злото как са създадени орките-от някогашни пленени,а после изтезавани и измъчвани елфи,така и и Луцифер превзема отвътре душите на хората и ги превръща в свои послушни роби.И добре,че Бог издигна Мартин Лутер за ръководител на реформацията,та в днешно време ,,нещата от живота" изглеждат много по-добре.Всички тези процеси са описани много добре в книгата на Елена Вайт ,,Великата Борба".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: allvin
Категория: Други
Прочетен: 1465242
Постинги: 356
Коментари: 1447
Гласове: 2969
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930