Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.02.2011 02:06 - ЗА БЪЛГАРИЯ !!!
Автор: allvin Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1870 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 26.07.2011 13:16



   Днес се рових из архивите ми и попаднах на черновата на ето това писмо.Това е може би първият ми опит за политика през далечната 1998 година.И това писмо май че го пратих на вестник ,,Лична драма",но те не го публикуваха, защото е много политично,затова днес,след като попаднах на него в архивите ми,реших поне вие да го видите.

Здравей,Ювиги Хане!

   Виж ти, каква изненада! Не мога да повярвам на очите си! Самият хан Аспарух да срещна! Светът е твърде малък вече,Ювиги!
 
   Гледам,запътил си се към България,за да видиш как сега живее твоята конница? Е,аз съм един от тях,така че ще ти кажа всичко за наследниците на твоя народ. Но вестите са лоши,много лоши,Ювиги Хане!
   Защо ли? Ами ей сега ще ти кажа,Ювиги.

    Някога,ювиги,честната дума на един воин от твоята конница е струвала повече от торба злато,Ювиги,а днес честните се чувстват немили-недраги в собствената си страна,за която техните деди проливаха кръвта си.Какво стана с твоята волно препускаща конница,Ювиги,какво стана с твоите храбри и калени в битките мъже?! Някога те не се уплашиха да се изправят срещу лицето на могъщата Византийска империя и обърнаха в бяг самия византийски Император,а сега?!

    Сега,Ювиги Хане,потомците на твоята вихренна конница не могат да пробягат и 2 километра,без да си изплезят езиците! А имат ли те в душите си благородство,честност,неподкупност,състрадание,жертвоготовност?А в сърцата на колко от тях живее законът на Любовта-обичай Бога с цялото си сърце и душа и обичай ближния си както себе си?

    Един от всеки 10 я е такъв,я не е,Ювиги. Тежко ми е да разказвам тези неща,но такава е истината за днешните българи.Заради зеленото злато,което те наричат долари,Ювиги,отровиха горите,реките и моретата,избиват ,,малките братчета",избиват се и помежду си.

    А през последните 52 години ни управляваха едни боили,Ювиги,които боядисаха конската опашка в червено и се провъзгласиха за най-висшите същества в цялата Вселена,по-висши и от Бога.Те стъпкаха  законите на Бога в калта,но царството им трая ден ден до пладне.И въпреки това те успяха да опустошат страната ти,Ювиги.Мнозина от най-храбрите и умни българи избягаха в далечни страни,Ювиги,и едва ли вече ще се върнат,а какво е държава без съветите на най-мъдрите от боилите? Тръстика,превивана от вятъра накъдето му скимне.

     Тези червени боили,ювиги,бяха попаднали под властта на бога на злото и неговите по-малки братя,но те даже не го и осъзнаваха.Но и новият съвет на боилите,дето пребоядисаха в синьо конската опашка,като ги гледам,и те не си дават сметка каква страшна опсност ги грози.Защото богът на злото ще дойде и при тях и ще се опита да ги омагьоса така,както омагьоса и червените боили.Само че вместо комунизъм сега ще шепне демокрация и нов световен ред,вместо рубли и левчета ще шепне долари и злато.Така някога шепнеше подобни неща на други боилии и те заспаха 200 години под властта на Византия,а после и още 500 години под властта на Османската империя.Заспаха и в началото на нашия век,Ювиги,и половината от държавата я изгубихме,докато се събудим.Ех,Ювиги,ювиги,защо понякога съветът на боилите е толкова глупав,наивен и лекомислен?Реки от кръв и обагрено в червено от пожарите нощно небе е струвало това на България,Ювиги Хане!

        Виждаш ли прахта под краката ми,Ювиги?Ако твоята конница не е бдителна ,Ювиги,на прах ще се превърне и твоята държава!!!
       
         Казвам ти тези неща,Ювиги,защото ако не мене,то поне тебе би трябвало да послушат.Защото богът на злото ще дойде с усмивка и благо лице,с нежна загриженост ще лекува,ще предсказва,ще говори за прераждане и карма,ще предлага долари и мерцедеси,а в същото време невидимо ще смуче душите на твоят народ,докато останат само едни кукли без души и живот.Но някои от твоята конница,Ювиги,няма да се поддадът и тогава той бавно и внимателно ще почне да се промъква към тях,насъсквайки пред себе си куклите,готвейки се за последен смъртоносен скок също като жесток и свиреп горски звяр.Но в мига преди да скочи в сърцето му ще се забие огнена стрела........ Ще стане същото и с куклите........

     Дотук със този разказ,Ювиги.Останалото ти трябва да го свършиш.Трябва да препускаш ден и нощ,за да предупредиш твоята конница,Ювиги,защото срещу народа ти се е надигнала жестока и свирепа сила,много по-страшна от всички армии,с които твоята конница някога е кръстосвала мечове.В тази битка ще оцелее само този,който отрано се е подготвил.А след това,ако оцелеем,Ювиги,отново ще се срещнем сред песни,веселие и нов живот.А сега препускай и нека конят ти лети като стрела! Защото скоро хоризонтът ще засвети с огнено сияние.........
 






Гласувай:
4



1. mt46 - Поздрав за постинга!
13.02.2011 08:57
Ние режем не само клоните - сечем и корените на Бълтария...
цитирай
2. allvin - illonna каза преди 13 часа и 10 ми...
13.02.2011 14:02
illonna каза преди 13 часа и 10 минути: Allvin,не знам дали възприемаш написаното като опит за политика,но въпреки,че на моменти се чете трудно,заради болезненото си съдържание-на мен ми хареса.
По-скоро е опит за творчество и поне според мен добър опит,въпреки,някои малки забележки.Като цяло обаче на мен ми хареса. :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: allvin
Категория: Други
Прочетен: 1456065
Постинги: 356
Коментари: 1447
Гласове: 2968
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031