Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.10.2020 18:13 - „Бойно поле Земя“ - 3
Автор: allvin Категория: Други   
Прочетен: 1970 Коментари: 12 Гласове:
2

Последна промяна: 05.09.2022 23:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

С огромна благодарност към всички приятели, които в тези  жестоки години на „демокрация“ ми помагаха да оцелея.


„Думата на Бога на две не става.“

„Някога, през есента на 1941 г., когато предните германски части съобщаваха, че вече виждат в далечината да се мержелеят високите кули на Кремъл, внезапно започнаха проливните есенни дъждове. Само за няколко часа пътищата се превърнаха в непроходими блата, а дъждовете не спряха да валят ден след ден близо цял месец!  Веднага след това температурите паднаха и започна страшната руска зима! И танковите дивизии на Вермахта наистина станаха „призрачни“… Това беше краят на Хитлеровите мечти за световна европейска империя (виж „Забравеният сън“ в „Тубата“). И това беше предсказано от Бога още преди стотици години още по времето на Вавилонската империя! Да, думата на Бога на две не става! Точно както казва и пантерата Багира на Маугли: „Това е Законът, малко братче!  И Маугли се подчиняваше безпрекословно!“ („Книга за Джунглата“ – Ръдиард Киплинг);

„Пак нощ и прохлада, спи Ран, лешояда,
Манг, прилепът, вече се скри.
Човекът затвори стадата в обори,
Че ний сме на лов до зори.
За ноктите смели, за зъбите бели
Ностъпи решителен час.
„Добър лов!“ на всеки по тия пътеки,
„Законът сега е със нас!"

,,Книга за джунглата"" - Ръдиард Киплинг
 












Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. allvin - Полемики
12.02.2021 21:46
Цветана Вълчанова
Искаш да плюем по комунизма ли? Почвам...
Когато 71-ва някакъв келеш удавя леля ми и приятелят и на Калиакра го пишат злополука, защото келеша син на партиец. Баща ми разровил и го заплашили с Белене ако не спре.
Когато 83-та баща ми излезе за риба и не се върна, не тръгнаха да търсят труп, а дойдоха у нас да разпитват дали не е избягал и спряха всички тръгващи чужди кораби. Добре, че морето на 8-мия ден изхвърли труп, че спряха да тормозят майка ми с разпити.
Когато аз като дете исках да бъда в танцовата не ме взеха, защото никой у нас не е партиен член. Има още и още....
Ама криво да седим и право да говорим. Същият този строй ни научи на много.
Съботите ние като ученици си чистехме училищния двор дето сами сме си го остали. Сегашните демократично отгледани деца се кефят докато чистачката чисти да подхвърлят боклуци и да се оправдават, че на нея за това и плащат.
Ние се научихме думата ни да тежи на мястото си, да помагаме на старите хора, да градим приятелства и да постигаме всичко сами.
По бай Тошово време майка ми вдовица изгледа две деца без лишения, като изключим, че нямаше банани 😉, а в демокрацията аз едва порастих синът си.
Тая демокрация ме прокуди на дърти години по чужбина, син ми също.
Та мисълта ми е, че и за социализма и за демокрацията може да се каже много лошо, но и много хубаво...
цитирай
2. allvin - Полемики-2
12.02.2021 21:46
Костадин Шиколарев
Както имаше един лозУнг от онуй време - "Да строим социализма с подръчни средства"...е, така го и "строяхме", затова и се сгромоляса. Иначе и аз закачих тамън три бригади баш в самия край на соца - между 87-89-та. На първата помагахме за изпълнението на народо-стопанския план на еди-коя-си-там петилетка, в събирането на картофи, домати и зеле в Софийското поле, между Негован и Чепинци. На втората пак изпълнявахме плана в консервния комбинат в Павликени - тази ми е любимата бригада - нашата стая, като "първенец" в дисциплината и подреждането на стаята по комсомолски, на три пъти беше на прага на изключването от любимия техникум. И четири пъти комсомолската секретарка ни изкарва пред строя да ни стриже голи глави. Не успя де, но пък и ние така и не си подредихме стаята по комсомолски ни един път. Иначе там се нагледах каква продукция изнасяме за братските страни от СИВ - не е за описване. Повече от половин година след тази бригада не посмях да ям кетчуп. Щото един път бях на линията, дето постъпваха доматите за него...Третата бригада май ни беше най-продуктивната - копаехме канали за кабели за бъдещия тролей до жк Гоце Делчев(тогава Емил Марков). Имах цифром и словом 2(два) работни дни на тази бригада - останалото време го уплътнявахме в игра на карти в Южния парк. Та, и тук "преизпълнихме" плана. И ако някой се чуди защо соца фалира - много са причините, ама най-съществената е точно тази - караш ученици, студенти и всякакви хора да вършат несвойствена за тях работа при нулева мотивация. Вместо да изкопаят с два багера за два-три дни каналите за кабелите, два месеца карат ученици като нас с кирки и лопати да го правим. Ей тая "ефективност" на труда при соца също му подписа смъртната присъда. И най-богатата държава ще фалира, ако така се управлява. Само чугунените кратуни не го разбират...
цитирай
3. allvin - ,,Запечатването" - 1
25.03.2021 21:11
ЗАПЕЧАТВАНЕТО
Елън Уайт
В началото на святата събота на 5 януари 1849 г. ние се молехме в семейството на брат Белден в Роки Хил, щата Кънектикът, когато Светият Дух слезе върху нас. Бях отнесена в Светая Светих, където видях Исус все още да се застъпва за Божия Израил. На долния край на дрехата Му имаше редуващи се звънчета и нарове. След това видях, че Той няма да напусне Светая Светих, докато всеки човешки случай не бъде решен – било за спасение, било за унищожение. Видях, че Божият гняв не може да дойде, преди Исус да е приключил Своето дело в Светая Светих, преди да е съблякъл свещеническите Си одежди и да е облякъл дрехата на възмездието.
Тогава Исус ще се оттегли от мястото Си на Посредник между Бога и човека и Бог повече няма да мълчи, но ще излее гнева Си над отхвърлилите Неговата истина. Видях, че гневът на народите, Божият гняв и времето за съдене на мъртвите са три различни и независими помежду си неща, които ще следват едно след друго. Видях също, че Михаил не се е повдигнал; че времето на скръбта, каквато никога не е имало, още не е започнало. Сега народите се разгневяват, но когато завърши делото Си в светилището, нашият Първосвещеник ще се повдигне и тогава ще се излеят седемте последни язви.
Видях, че четирите ангела задържат четирите „ветрове“, докато не завърши Исусовото дело в Светилището, и тогава ще започнат седемте последни язви. Те ще разгневят грешните против праведните.
Грешните смятаха, че ние сме им докарали Божиите наказания и че ако успеят да освободят земята от нас, язвите ще престанат. Излезе указ светиите да бъдат избити, което ги накара да викат ден и нощ за спасение. Това бе времето на Якововата скръб. Тогава всичките светии викаха в душевна агония и бяха избавени чрез Божия глас. Сто четиридесет и четирите хиляди тържествуваха. Лицата им бяха осветени от Божията слава.
цитирай
4. allvin - ,,Запечатването'' - 2
25.03.2021 21:13
След това ми бе показана група хора, които плачеха и агонизираха. На дрехите им бе написано с големи букви „Претеглен си на везните и си намерен недостатъчен“. Запитах кои са тези хора. Ангелът каза: „Това са тези, които някога са почитали съботата, но после са се отказали от нея“. Чух ги да викат високо: „Ние вярвахме в Твоето идване и го проповядвахме със сила“. Но докато говореха, погледите им попадаха върху дрехите им, виждаха написаното и горко ридаеха. Видях, че бяха пили от дълбоките води и останалото бяха размътили с нозете си – бяха потъпкали съботата – и затова бяха претеглени на везните и намерени леки.
Тогава придружаващият ме ангел ме поведе отново към светия град, където видях четири ангела, летящи към портата на града. Тъкмо представяха златните си карти на ангела пред портата, когато видях друг ангел да лети бързо от мястото на най-голямата слава и със силен глас да вика и да размахва нещо в ръката си към другите ангели. Помолих придружаващият ме ангел да ми обясни това. Той отговори, че сега не мога да видя повече, но скоро ще ми покаже какво означава видяното.
цитирай
5. allvin - ,,Запечатването'' - 3
25.03.2021 21:15
В събота следобед един от нашите членове беше болен и пожела да се помолим за неговото оздравяване. Всички се съединихме в молитва към Лекаря, Който никога не е имал неуспешен случай. Докато изцелителната сила слизаше над болния и той оздравя, Светият Дух дойде над мен и аз бях взета във видение.
Видях четирима ангели, които щяха да извършат едно дело на земята и тъкмо се канеха да го започнат. Исус бе облечен в свещенически одежди. Той се взираше със състрадание към остатъка, след това вдигна ръце и извика с глас на дълбоко състрадание: „МОЯТА КРЪВ, ОТЧЕ, МОЯТА КРЪВ!“ Тогава видях една необикновено блестяща светлина да излиза от Бога, седящ на големия бял престол, и всичката да се излива над Исус. След това видях ангел да лети бързо с поръчка от Исус към четиримата ангели, които трябваше да извършат едно дело на земята. Той размахваше нещо в ръката си и викаше високо: „СПРЕТЕ! СПРЕТЕ! СПРЕТЕ! СПРЕТЕ! Докато не бъдат запечатани челата на Божиите служители!“
Запитах придружаващия ме ангел за значението на чутото и какво трябва да извършат четиримата ангели. Той ми отговори, че Бог задържа силите и че е възложил на Своите ангели ръководството над земните работи. И още, че тези ангели имат сила от Бога да задържат „четирите ветрове“, които те тъкмо искали да пуснат на свобода. Но докато освобождавали ръцете си и ветровете щели да задухат, милостивото око на Исус погледнало останалите незапечатани и Той издигнал ръце към Отца и Му напомнил за пролятата Си заради тях кръв. Тогава на друг ангел било поръчано да отлети бързо до четиримата ангели и да им поръча да задържат делото си, докато Божиите служители бъдат запечатани с печата на живия Бог върху челата.
цитирай
6. allvin - 30 март 2014 г. · ...
30.03.2021 00:32
Ганди Гандев

30 март 2014 г. ·

Погледах малко ТВ тази сутрин . Прехвърлих БНТ ,НОВА и БТВ . Ей така , по навик. И какъв спомен изплува в съзнанието ми ! За хиените . Един филм по "Animal Planet" , за хиените. Най-страшното животно в саваната.Действа винаги в група и се обединява пред плячката . Дори лъвовете се страхуват от тях . Няма лъв да е спечелил битка с глутицата . Ако не отстъпи - умира.Такава глутница хиени заградиха африкански бивол . Голям , черен , як , но сам . Саваната се огласи от злобния кикот на хиените. 7 часа го атакуваха ,хапеха,изтощаваха го и накрая бивола падна. Ядоха ,преялите повръщаха и пак се нареждаха на плячката.Изядоха го целия . С костите и кожата . Та , братя БЪЛГАРИ , в нашия живот кой е бивола и кои са хиените ????...
цитирай
7. allvin - ,,Събитията на последните дни''- Елън Уайт(Елена Вайт)
04.04.2021 00:08
В СВЕТЛИНАТА НА ВЕЧНОСТТА

Всеки изкупен ще разбере делото на ангелите в живота му. Ангелът, който е бил негов пазител още от най-ранните му дни, който е наблюдавал стъпките му и го е пазил в ден на опасност, който е бил с него в долината на смъртната сянка, който е отбелязал мястото на временния му покой, който пръв го е поздравил в утринта на възкресението – каква чудна възможност е да говориш с него, да научиш историята на Божествената намеса в личния ти живот и за делото на небесно сътрудничество за човечеството. От какви видими и невидими опасности сме били запазени посредством ангелска намеса, няма да узнаем никога, докато в светлината на вечността не разберем Божието провидение.

,,Събитията на последните дни” – 238 стр. Издателство ,,Нов живот”
цитирай
8. allvin - Обещания за верните
07.04.2021 22:57
ОБЕЩАНИЕ ЗА СЕМЕЙСТВОТО
"Както баща жали чадата си, така Господ жали ония, които Му се боят"
|Псалми 103:13|.
"Ангели са изпращани, за да бдят над всяко семейство. Всеки се радва на бдящата грижа на един свят ангел. Тези Божии служители са невидими, но понякога оставят светлината им да проблесне така ясно, че да бъде разпозната… Всички би трябвало винаги да сме много благодарни за истината, че небесните ангели бдят над нас миг след миг през целия ни живот.
Ангелите присъстват винаги там, където има най-много нужда от тях. Те са до онези,… чието обкръжение е най-обезсърчително. През всички векове ангелите са били близо до верните Христови последователи… От какви опасности, видими и невидими, сме били запазени чрез намесата на ангелите – това никога не ще узнаем, докато в светлината на вечността не вникнем ясно в Божието провидение. Тогава ще знаем, че цялото небесно семейство се е интересувало от семейството тук долу и че пратеници от Божия престол са придружавали нашите стъпки ден след ден.
Бог обитава във всяко жилище. Той чува всяка изговорена дума, вслушва се във всяка представена молитва, вкусва скърбите и разочарованията на всяка душа. Гледа отношението към бащата, към майката, към сестрата, приятеля и съседа. Грижи се за нашите нужди. Неговата любов, милост и благодат постоянно текат, за да задоволят нуждите ни… В Неговата грижа можем безопасно да си почиваме.
Господ проявява специален интерес към семействата на Своите чада тук долу. Ангели поднасят към небето благоуханния тамян на молитвите на светиите. Тогава нека във всяко семейство да се въздига молитва пред Бога към небето – както сутрин, така и вечер – в заслугите на нашия Спасител. Сутрин и вечер вселената отбелязва всяка семейна молитва.
Бог винаги се е грижил за Своя народ… Вярно е, че ще дойдат разочарования; можем да очакваме изпитания; но трябва да вършим всичко – голямо и малко – за Бога. Той не се обърква от множеството ни скърби, нито ще падне под тежестта на нашите товари.
цитирай
9. allvin - Обещания за верните - 2
07.04.2021 23:00
Бдящата Му грижа се простира до всеки дом и обхваща всяка личност. Той е загрижен за нашия бизнес и за всичките ни проблеми. Отбелязва всяка сълза. Трогва се от нашата немощ.
Исус ни познава лично. Познава ни по име. Познава всяка къща, всеки дом, в който живеем, името на всеки обитател там. Понякога дава наставления на Свои служители да отидат на дадена улица и в определен град, в точно определен дом, за да намерят някое от Неговите чеда.
И в наши дни ангели в човешки образ влизат в човешки домове и биват приемани от тях. Християни, които живеят в светлината на Божието присъствие, са винаги придружавани от невидими Божии вестители. Тези святи същества оставят благословение в нашите домове.
Исус трябва да е почитан Гост в семейния кръг. Трябва да живеем с Него, да носим товарите си при Него и да разговаряме за Неговата любов, сила и благодат и за съвършенството на Неговия характер. Какъв урок могат да дават ежедневно благочестивите родители, като занасят всичките си трудности при Исус, Великия бременосец, вместо да се безпокоят и карат заради грижи и трудности, за чието разрешение не могат да направят нищо.
Привилегия за родителите е да вземат децата си със себе си при портите на Божия град, казвайки: „Опитвам се да наставлявам децата си да обичат Господа, да вършат Неговата воля и да Го прославят“. Пред такива хора портите ще се отворят и родители и деца ще влязат вътре. Членовете на семейства, които ще намерят достъп в Божия град, ще са били верни и в своите земни домове.
Бащите и майките, които поставят Бога на първо място в своето семейство, които поучават децата, че страхът от Господа е началото на мъдростта, прославят Бога пред ангели и пред човеци. Те представят пред света едно добре подредено, добре дисциплинирано семейство, което обича Бога и Му се покорява, а не се бунтува срещу Него. Христос не е чужденец в такива домове. Неговото име е почитано и прославяно.
цитирай
10. allvin - Обещания за верните - 3
07.04.2021 23:02
Ангелите с удоволствие обитават дом, където Бог е почитан като върховен авторитет, а децата са поучавани да почитат религията, Библията и своя Творец. Такива семейства могат да претендират за обещанието: „Ще почета тези, които ме почитат“.

Трябва да се доверяваме на Исус ежедневно, ежечасно. Той е обещал, че какъвто е денят ни, такава ще бъде и силата ни. Чрез Неговата благодат ние можем да понесем всяко бреме на настоящето и да изпълним всеки свой дълг."

|Обещания за последните дни|Елън Уайт
цитирай
11. allvin - Затръбете тревога! - 1
08.04.2021 00:47
Мараната, Елън Уайт
08.04.2021г
ЗАТРЪБЕТЕ ТРЕВОГА!
„Затръбете в Сион и дайте тревога в светия Ми хълм; Нека се разтреперят всичките жители на страната; защото иде денят Господен, защото е близо“ (Йоил 2:1).
Сега трябва да насочим цялото си внимание към нещата, които засягат небесното ни щастие. Не можем да си позволим да сменим приоритетите, като оставим небесните неща на второ място. Изпълнението на Божиите заповеди е белег на Неговия народ. Свидетелството на Исус сериозно ни предупреждава, като казва: „Затова бдете и бъдете готови, защото в час, в който не очаквате, Човешкият Син ще дойде“.
Има много църковни членове, които познават малко от истинското значение на истината за настоящото време. Апелирам към тях да не пренебрегват изпълнението на белезите на времето, които толкова ясно показват, че краят е близо. О, колко много хора, които не са потърсили спасение на душата си, скоро горчиво ще се разкайват: „Жътвата премина, лятото свърши и ние не се избавихме“.
Преживяваме заключителните сцени от историята на този свят. Пророчествата за края се изпълняват стремглаво пред очите ни. Часовете на изпитанието бързо отминават. Нямаме абсолютно никакво време за губене. Нека не бъдем намерени заспали на пост. Нека никой да не казва в сърцето си, нито да показва с делата си, че „Господарят ми ще се забави“. Нека Христовата вест се превърне в най-искрени думи на предупреждение. Нека убеждаваме мъже и жени навсякъде да се покаят, за да избегнат гнева, който трябва да дойде. Нека ги подбудим към незабавна подготовка, защото малко знаем за това, което предстои. Нека служители и обикновени членове да отидат открито в узрелите полета.
цитирай
12. allvin - Затръбете тревога! - 2
08.04.2021 00:54
Господ ще дойде скоро и трябва да сме подготвени да Го посрещнем в мир. Нека твърдо решим да направим всичко по силите си, за да предадем светлината на онези, които са около нас. Не трябва да сме тъжни, а радостни, като имаме пред себе си винаги примера на Господ Исус. Трябва да сме готови в очакване на Неговото явление. Колко славно ще бъде да Го видим и да бъдем поздравени като Негови изкупени! Вярно е, че дълго сме чакали, но вярата ни не бива да отслабва. Ако успеем само да видим с очите на вярата Царя в Неговото величие и красота, ще бъдем завинаги благословени. Чувствам, че трябва да извикам: „Отправени към дома!“. Приближаваме времето, когато Христос ще дойде със сила и с голяма слава, за да отведе своите изкупени в техния вечен дом (Ривю енд Хералд, 14 юли 1903).
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: allvin
Категория: Други
Прочетен: 1456122
Постинги: 356
Коментари: 1447
Гласове: 2968
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031