Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.04.2020 03:14 - ,,Бойно поле Земя" - 2
Автор: allvin Категория: Други   
Прочетен: 1415 Коментари: 7 Гласове:
0

Последна промяна: 19.09.2021 01:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
       ,,Аватар" е великолепен филм, нали? Е, поне за тези, които такива истории ги влекат ... :) Та там имаше един епизод, когато Джейк успя да постави под свой контрол ,,леон-птерикса" и се появи пред народа на Омотикая като ,,Торук-Макто" - една от легендите им наживо. Така и човек, който е приел доброволно да му бъде Учител Богът, след време получава своя ,,леон-птерикс" - Огненият Дух на Бога - спомнете си как на Петдесетница  Едно от Лицата на Бога - Святият Дух, дойде при учениците на Христос лично под формата на огън. Нали знаете , че има Един Бог, но Е три Личности, така както примерно има един танк, с три различни личности като екипаж - един танк, един екипаж, три различни личности! Даже сега си спомням, че има една такава полу-шеговита, полу-сериозна песен от още от онези години на битки през 2-рата световна война: ,,Три танкиста, трима весели другари, екипаж на бойна машина!"

        Така и когато човек получи своя ,,огън" от Бога, ще може да каже това, което някога каза Александър Велики на своите войници - ,, Като извършихме това, което за другите изглеждаше невъзможно, ние завладяхме цяла Азия!" ( Борис Чолпанов - ,,Александър Македонски" - Държавно Военно Издателство - София - 1964 г.); а сърцата на повечето хора са като Персийската Империя по времето на Александър Македонски  - стремеж само към злато и пари и разни временни удоволствия, и като вследствие гордост, невежество, суеверия и фанатизъм ... Персийската Империя беше могъща, но ,,ветровете на времето" я отвяха, за да ,,отвеят" по-късно и Империята на Александър Македонски ... ; както Данаил каза някога преди стотици години на самия Навуходоносор, могъщият цар, основателят на ,,златната" Вавилонска Империя: ,,Бог е Този, Който сваля и поставя царе!"

       Поуката тук е, че човек трябва да продължава непрекъснато да се развива, защото изостане ли, ще стане както в един от епизодите на филма ,,Сивият" - един от групата изостана и глутницата го разкъса... НС трябва да разберат, че е необходимо да надскочат  вътрешно в себе си постулатите на Хитлер и доктрините на НС от неговото време; същото важи и за привържениците на ,,левите" идеалисти на Маркс и Енгелс. Когато едно дете расте, идва момент, когато старите дрехи му отесняват и е необходимо да му се вземат нови дрехи, и така докато ,,порастне" и достигне ,,пълнотата" на християнството и вечните принципи в Библията, представени и по възможно най-разбираемия начин и за хората от 20-ти и 21-ви век в книгите на Елена Вайт(Елън Уайт) - ,,Великата Борба"; ,,Патриарси и Пророци"; ,,Пророци и Царе" и др. Пишещият тези редове навремето изучаваше с възторг ученията на дъновистите, йогистите, екстрасенсите, кришнарите, будистите, теософите и всякакви други подобни ,,вечни" учения и ,,истини". Всички тези ,,истини" предизвикваха в него възторг и той всеки път протягаше ръка към всяко такова ново учение, мислейки, че ,,ей сега вече" ще достигне ,,раят", само за да разбере отново след известно време, че това е само поредната нова ,,дреха" по ,,пътя" ... И настъпи един момент, когато този човек разбра, че това не е истината, която е търсил дълго време, подобно на Александър Македонски, който, когато достигна река Ганг в Индия, помисли, че е завзел вече целият свят, само за да разбере от местните жители горчивата истина, че отвъд реката има още много други земи и народи... ; и щеше да продължи, но войниците му вече бяха много изморени от многото битки и отказаха да го следват, а и много от старите им бойни другари бяха вече загинали в непрестанните битки. От някогашната страховита и калена в много битки македонска армия бяха останали само ,,шепа" ветерани - това беше цената на Империята на Александър Македонски - кръв и кости - една измамлива илюзия, една морална ,,Фата Моргана" ... Но българите не трябва да се отказват, не трябва да спират! Както писа навремето германския военен кореспондент Курт Арам от полята на Източна Тракия по времето на Балканската война 1912-13 г.; ,,... Напред, само напред!...най-много да отстъпи крачка встрани, за да не сгази гърчещия се до него паднал от куршум или шрапнел боен другар... напред, напред, само напред!" (,,Помнете героите" - Йордан Матеев)

      ,,... Бъди силен и смел ... ; Господ Е, Който ходи пред тебе; Той ще бъде с тебе; не ще отстъпи от тебе нито ще те остави; не бой се, нито се страхувай."
( Библия, Стар Завет, книгата ,,Второзаконие", глава 31, стихове 7 и 8 )












Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. allvin - ,,Изходът" - глава 25 от книгата на Елена Вайт ,,Патриарси и Пророци"
16.04.2020 06:32
... ,,Бог в провидението Си доведе евреите в планинската теснина пред морето,
та чрез избавлението им да изяви Себе Си и по забележителен начин да
смири гордостта на погубителите им. Той можеше да ги спаси и по друг
начин, но избра този, за да изпита вярата им и да укрепи доверието им в
Себе Си. Израилтяните бяха уморени и ужасени, но ако се бяха дръпнали
назад, когато Мойсей заповяда да тръгнат напред, Бог никога нямаше да
отвори пътека за тях. “С вяра… минаха през Червеното море като по
сухо…” (Евр. 11:29). Навлизайки в самата вода, те показаха, че вярват
в Божието слово, изговорено чрез Мойсей. Направиха всичко, което беше по
силите им, и тогава Всемогъщият Израилев раздели морето, за да направи
пътека за нозете им.
Великият урок, предаден тук, важи за всички времена. Често в
християнския живот връхлитат опасности и дългът изглежда непосилен.
Въображението рисува заплашително надвиснала гибел отпред и робство и
смърт отзад. Но Божият глас говори ясно: “Върви напред!” Ние трябва да
се подчиним на тази заповед, дори ако очите ни не могат да прозрат през
тъмнината и дори да чувстваме студените вълни в нозете си. Пречките,
спъващи нашия напредък, никога няма да изчезнат пред несмелия, колебаещ
се дух. Хората, които отлагат послушанието си, докато всяка сянка на
несигурност изчезне и не остане никакъв риск за неуспех или поражение,
никога няма да проявят послушание. Невярващият шепне: “Нека да почакаме,
докато се отстранят пречките и видим ясно пътя си.” Но вярата смело
тръгва напред с надеждата във всичко, с вярата във всичко.
Облакът, който беше стена от мрак за египтяните, за евреите бе извор на
светлина, огряваща и целия им лагер, и пътя пред тях. Така и начините,
по които действа Провидението, донасят на невярващите тъмнина и
отчаяние, а на изпълнените с доверие човешки души – светлина и мир.
Пътеката, по която Бог ни води, може да минава през пустиня или море, но
точно тя е безопасната.
цитирай
2. allvin - ,,Съдния Ден''
25.03.2021 21:42
СЪБИТИЯТА НА ПОСЛЕДНИТЕ ДНИ стр.89
“В съдния ден някои ще изтъкват това добро дело, но ще получат отрицателен отговор. Те ще казват: ‘Аз помогнах на млад човек в бизнеса. Аз дадох пари да се основе болница. Аз облекчавах нуждите на вдовиците и приютявах бедните.’ Да, но твоите подбуди са били опетнени от егоизма дотолкова, че делото ти не се зачита от Бога. Във всичко, което си сторил, ‘Аз’-ът винаги е бил на първо място” (“Писания на Е. Вайт”).
цитирай
3. allvin - Отговорността на родителите
25.03.2021 22:07
РОДИТЕЛСКИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ

Като родители сте задължени чрез търпеливи, мъчителни усилия и чрез сериозна, гореща молитва така да оформите характерите на децата си, че да ги направите благословение за дома, благословение за църквата и благословение за обществото. Работата ви няма да бъде одобрена, ако позволявате децата ви да бъдат контролирани от неприятеля на всяка неправда. Наградата е обещана за последователните усилия при формиране на техния характер по Божествения образец.
Ако занемарявате тази работа с така далеч простиращи се резултати, защото сега така е по-приятно за вас, и децата ви пораснат морално изкривени и тръгнат по широкия път, който води към смърт, може ли Бог да одобри вашата работа?
Тези, които не могат да се просветят и да работят интелигентно с всичките си сили, за да доведат децата си при Исус, трябва да решат да не поемат отговорността да стават родители.
Елън Г. Уайт, СЦ, т.5, гл.36
цитирай
4. allvin - Психария, а не България!
25.03.2021 22:34
Димитър Димитров
23 март в 14:10 ч. ·

Изгубени, празни и освирепели хора с безизразни лица и погледи, вперени в нищото кръстосват на бързи обороти "Кауфланд" с големи, почти празни колички. Вървят без ясна цел за покупка, начумерени, блъскат се един в друг и грозно се ругаят, че не могат да се разминат с количките. Намерили са в портмонето 10 - 20 лева и са решени на всичко да ги разменят в магазина срещу PVC храна. Оглеждат всеки щанд и всяка стока, не знам защо, така и не разбрах. В средата на магазина - глъчка, млади и стари грачат зад платнени маски на лицата. Спорят нещо, врякат си един на друг и тъпчат моркови в найлонови кесии, кой колкото може да носи, не че храната им трябва. Насреща ни се засилва поредната бързаща количка, а аз съм заедно с инвалид с патерици, който едва пристъпва, ама нейсе: "- Дай да влезем в тоя магазин...", та да влезем. Нещото, което блъска количката пред себе си гледа напред, но не вижда нищо и никого. Секунда преди да прегази инвалида го блъскам в гърдите с изпъната длан, да го спра навреме (налагаше се). Онова нещо все пак спира и забелязва какво става пред него и аха да ми се нахвърли да се бие, но се спря. Измърмори нещо и хукна да препуска в тълпата... Какво им става на тия хора, не знам. Като зомбита от апокалиптичен холивудски филм са 🙁
цитирай
5. allvin - Отговорността на родителите - 2
26.03.2021 21:08
Елън Г. Уайт - свидетелства
14 ч ·
3. Понеже хората не са послушни на Бога, но избират собствения си път и следват собственото си извратено въображение, на Сатана се позволява да постави дяволското си знаме в техните семейства и да направи силата му да се почувства в бебета, деца и младежи. Гласът и волята му се проявяват в непокорството и в извратените характери на децата и чрез тях той прилага контролираща сила и провежда своите планове.
Господ бива опозорен от проявата на такива извратени характери, които изключват благоговението пред Него и подтикват към подчинение на сатанинските внушения. Този грях на родителите позволява на Сатана да завладява така, както нямаме и представа. Те сеят семе, което ще произведе тръни и бодили и задушават всяко небесно растение. И жетвата ще се разкрие единствено в съда. Но колко е тъжно, че когато животът и грешките му се видят в светлината на вечността, ще бъде вече твърде късно, за да се поправят...
Елън Г. Уайт, СЦ, т.5, гл.36
цитирай
6. allvin - Отговорността на родителите - 3
27.03.2021 20:57
Елън Г. Уайт - свидетелства

4. Всяко дете, на което се разрешава да върви по собствения си път, ще безчести Бога и ще донася срам на майка си и баща си! От Божието слово и от свидетелствата на Неговия Дух е огрявала светлина, така че никой да не съгрешава в задълженията си.

Господ изисква родителите да научат децата си да Го познават и да почитат Неговите изисквания. Родителите трябва да обучават своите малки, като по-млади членове на Господнето семейство, да придобият красиви характери и прекрасен нрав, за да станат годни да светят в небесните дворове. Незачитайки своето задължение и позволявайки на децата си да вършат погрешни неща, родителите затварят пред тях вратите на Божия град!

Елън Г. Уайт, СЦ, т.5, гл.36
цитирай
7. allvin - Отговорността на родителите - 4
28.03.2021 21:39
Елън Г. Уайт - свидетелства

5. Родители, вие изповядвате, че сте Божии чеда; послушни чеда ли сте? Вършите ли волята на вашия Небесен Баща? Следвате ли Неговите наставления или ходите в искрите на собствената си светлина? Работите ли ежедневно, за да победите врага и да спасите децата си от неговите примки? Запознавате ли ги със скъпоценните истини на Божието слово, обяснявате ли им причините и основанията за нашата вяра, за да могат техните млади сърца да бъдат вкоренени в истината?

Библията със своите скъпоценни бисери от истината не е написана само за учения човек. Напротив, тя е предназначена за обикновения народ и тълкуването ѝ от обикновените хора, подпомогнати от Святия Дух, се съгласува най-добре с Исусовата истина.
Необходимите за спасение велики истини са ясни като пладне, така че никой не може да сгреши или да изгуби пътя, освен тези, които следват собствените си разсъждения вместо ясно изразената Божия воля!
Елън Г. Уайт, СЦ, т.5, гл.36
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: allvin
Категория: Други
Прочетен: 1457738
Постинги: 356
Коментари: 1447
Гласове: 2968
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031