Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.05.2016 14:59 - ,,Небесно Царство" - 2
Автор: allvin Категория: Други   
Прочетен: 1429 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 16.02.2020 16:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
     Спомняте ли си как започваше филмът ,,Властелинът на пръстените" по едноименната книга на Толкин? ... ,,Светът се променя - чувствам го във въздуха, долавям го във водата, усещам го в земята..." Тези процеси могат да се развият и в човешкият мозък и всеки човек да започне да ,,усеща",,нещата" от този свят повече, отколкото на пръв поглед, стига да иска, разбира се. Пишещият тези редове дълги години работеше нощни смени като охрана - една изтощителна и ниско заплатена работа, но затова пък разполагаше с много време да размишлява за най-различни работи. Много хора се чудеха как издържам, но аз рядко скучаех. Да размишляваш за разни ,,работи" за мозъка е същата тренировка, каквато е за мускулите във фитнес-залите - колкото повече тренираш, толкова повече се развиваш!
    
        Когато размишляваш за нещо си, ти един вид ,,прекарваш проводник" в мозъка си, а близките проблеми или ,,неща" със сходни характеристики се оказват като разположени близо един до друг ,,проводници", а когато излезе силен вятър нали сте виждали какво става? - искри, ,,волтова дъга" и край с електроподаването докато аварийните екипи не възстановят ,,тока". Същото приблизително е и с мозъка,но без загуба на ,,електроподаването" - ,,вятърът" в случая е силното желание, амбицията и волята да стигнеш до решението на даден проблем или да видиш наяве някоя своя мечта.
      
         В случая пишещият тези редове като малък беше гледал  филмът ,,Междузвездни войни" и въпреки че години по-късно разбра, че филмът е пълен с теоретични ,,препратки" към езотеричните учения(сатанинските дубликати на Библията), на времето този филм оказа изключително голямо влияние върху него, а именно със зародилата се в него след гледането на този филм негова най-голяма детска мечта - да стане и той един ден ,,джедай" :) ... Та тази мечта се трансформира в много силна амбиция, а началото беше поставено още преди това, когато на 8 годинки това момче беше във 2-ри клас и случайно(или не?), попадна във училищната библиотека на книгата на Станислав Лем ,,Непобедимият". Имаше даже един период впоследствие от няколко години в живота на този младеж, когато край него имаше ,,купища" книги за езотеричните учения и йога и той четеше като ,,луд" ... :)

       Когато човек започва да се развива вътрешно, ако постоянно чете Библията или книги като на Елена Вайт с моментарии върху Библията(,,Великата Борба"; ,,Патриарси и Пророци"; ,,Пророци и Царе"), ,,проводниците" в мозъка се разширяват и се превръщат образно казано като ,,улейчета" така, както на клипа по-долу елфическият майстор Келембримбор изливаше течният огнен специален метал за да прави вълшебните пръстени; така и когато Бог види, че човек има желание за напредък, той ,,излива" Своя Огнен Дух в душата на човек, и човек получава ,,огнените вълшебни пръстени": ,, - ... а плодовете на Духа са любов,  радост , мир, дълготърпение, благост, милосърдие, вяра, кротост, въздържание..."
     
      Освен това, когато започнеш да се ,,издигаш" вътрешно с твоята душа, ум и сърце, ти получаваш предимството да гледаш с помощта на новопридобитото знание ,,по-отвисоко" на нещата, така както един пилот на самолет вижда много повече от един танкист, и съответно ако  се стигне до двубой между тях ще спечели пилотът, защото ,,три-измерното" е повече от ,,дву-измерното". Например Витман успя  да унищожи със своя танк ,,Тигър" цяла колкона от танкове на англо-американските съюзнически войски при Вилер-Бокаж в Нормандия,Франция през лятото на 1944 г., но един-единствен самолет на англо-американците успя да го взриви.

        Та когато човек си мисли за някои сходни ,,неща", под влияние на ,,вятъра" на мисълта и амбицията се получава нещо като ,,волтова дъга" - в случая така нареченият на запад ,,инсайт" или ,,озарение" - точно както казваше абат Фариа на Едмон Дантес(бъдещият ,,граф Монте Кристо" от едноименната книга на Александър Дюма): ...,, затворът съсредоточи всичките ми способности, пръснати в разни направления; те се сблъскаха в тясно пространство; и знаете ли - от сблъсъка на облаците се ражда електричеството, от електричеството - светкавицата, а от светкавицата - светлината." :) (,,Геният не притежава нищо друго освен това, което обикновенният човек притежава в зародиш" - академик Кедров).
     
       Светлина,небеса - все хубави неща, обаче има и едно стихче от цикълът-книги на Урсула Ле Гуин ,,Землемория" - ,,... ярко прорязва полетът на ястреба пустеещите небеса..." - именно пустеещи - когато започнете да се развивате ,,вътрешно", след време ще установите, че много малко хора, да не кажа почти никой, не се интересува от тези неща - почти всички се интересуват само от ,,пари, ядене, пиене и некоя сгодна женица..."; (или казано по друг начин - ,,най-обичам боба, леба и да е*а"- но това е философията и на свинята, а Космосът е твърде чисто място за свине - там няма място за такива като тях -вие не бихте си вкарали свинята от кочината в дома си, нали? ...; така че такива хора сами си подписват смъртната присъда) ...И така се оказваш сам в полетите си, макар и ,,ястреб"...( е, поне няма опасност от ,,въздушни катастрофи" ...хах... :)
      
       Що се отнася до пророчеството за ,,хилядолетният райх"( ,,милениумът"), то то е свързано и със съзвездието ,,Орион", откъдето Бог ще се завърне - споменато е в книгата на Исаия. Наскоро попаднах в нета на материал, посветен на тази тема, в който се казваше, че местоположението на християнските църкви в Несебър е като на звездите в съзвездието ,,Орион"! Като направиш прозрачна карта на местоположението на църквите в Несебър и я поставиш върху звездна карта с местоположението на звездите от съзвездие ,,Орион", съвпадението е направо потресаващо!;( ,,...който търси - намира..." - Евангелие от Матея 7:8)... Та такива ми ти ,,работи"; или, както се каваше в един филм - ,,Светът е голям и щастие дебне отвсякъде!":) (внимавайте обаче и за силите на злото, защото и те дебнат навсякъде!).

,, А каквото казвам на вас, на всички Го казвам - бдете!" ( Марк 13:37)












Гласувай:
3



1. allvin - Стихотворение от Иван Вазов
30.01.2021 18:14
Вазов с почти пророческо стихотворение в далечната
1916 г.

България ще ни презре!
На три морета разпростряна,
земи нашир-надлъж покрила,
погълнала докрай Балкана,
белей родината ни мила.
Но идат времена ужасни!
Горко на нашите правнуци!
В земята ни така прекрасна
ще плъзнат турци и айдуци.
Не вярвайте, че са се спрели,
че отървали сме се век.
Араби, турци, с чалми бели
ще ни поробят пак след век.
Народе, де си се запътил?
Защо забрави тоз завет?
Защо отворил си им пътя
да те прегазят без ответ?
Аз тук сега ви завещавам!
Бранете нашата земя.
Не с китка мека, а със сабя.
Вий спрете страшната вълна!
Ще бъдат в гроба мойте кости.
Но ще ви гледам из небе.
Не пускайте ислямски гости.
България ще ви презре!

1. 04.1916 г. Иван Вазов
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: allvin
Категория: Други
Прочетен: 1457732
Постинги: 356
Коментари: 1447
Гласове: 2968
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031