Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.02.2013 10:35 - Свобода или смърт!!!
Автор: allvin Категория: Други   
Прочетен: 7933 Коментари: 19 Гласове:
6

Последна промяна: 18.03.2013 22:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
През последните дни на народните протести става вече ясно,че продажният и кръвопийски престъпнически ,,български" елит ще се опита с всички сили и средства да запази досегашното статукво,за да продължи да граби,подтиска и убива българският народ,което в никакъв случай не трябва да бъде допуснато. Нужни са радикални мерки,а именно:

Националистите да започнат да се въоръжават и да образуват групи на принципа на военно-гражданско опълчение. Веднага трябва да се влезе и във връзка с офицерите от Легия ,,Раковски" и сродните на тях офицерски патриотични организации за съвместни действия. След това да се сформира представителна група от военно-гражданското опълчение и офицерите,което да отиде при Президента с искане подготвяното служебно правителство(или програмно правителство;или Обикновенно Народно Събрание,но със специален указ на Президента натоварено със функциите на Велико Народно Събрание - важно е не толкова съответната законова форма,колкото необходимостта да се извършат назрялите промени в обществото максимално бързо с цел предотвратяване на граждански размирици!); да арестува водачите на главните политически партии,които са участвали в разграбването на България през последните 23 години,а също така и арест на всички монополисти и банкери и осигуряването им на бърз и справедлив съдебен процес. Да започне подготовка за свикване на Велико Народно Събрание,което да узакони политическото развитие на България по Исландския политически модел.При отказ опълчението да се задейства само,а именно:

-арест на Президента,Главният Прокурор,Областните Управители

- арест на всички главни политически водачи на партии и осигуряването им на бърз и справедлив съдебен процес
 
- арест на всички монополисти и банкери

-съставяне график за патрулиране на отрядите на военно-гражданското опълчение във всички населени места,гари,летища,пристанища,по всички пътища на България и всички граждански и военни обекти с цел предотвратяване на вандалското им разграбване и осигуряването на нормален живот на българските граждани

-военно-гражданското опълчение да сформира собствено временно правителство,което заедно с армията да поеме контролът над банките,енергетиката,полезните изкопаеми,селското стопанство,земеделските ресурси,водите и горите на България

- след стабилизирането на България да започне подготовка за навлизане в Македония на части на военно-гражданското опълчение и армията в защита на българите там,които по всякакъв начин са подтискани и лишавани от условия за нормален живот.

-по отношение на външната политика незабавно да бъдат игнорирани и отхвърляни всички опити за намеса във вътрешните работи на България от страна на Европейският Съюз,НАТО или която и да е друга държава или транс-световна организация.

Сега е времето да осъществим заветите на Апостола на Свободата Васил Левски за Чиста и Свята Република!

България на българите!!!

Бог да пази България!

Амин!

========================


image


========================

Извънредно положение е единственият изход за България, смятат от ЦДП

Съдържание - Последни Новини
 
Събота, 02 Март 2013 14:48
image











След анализ на актуалната обществена ситуация и на тенденциите в нея, осъществен от екип на Центъра за демографска политика с ръководител проф. Петър Иванов, от организацията правят следното изявление:

ВЪВЕЖДАНЕТО НА ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ Е ЕДИНСТВЕН ИЗХОД ОТ НАЦИОНАЛНАТА КАТАСТРОФА

Общественият протест на българите се деформира съзнателно от заинтересуваните политически сили, от олигарси, от външни за България заинтересувани субекти, и вече далеч не отговаря на обществените очаквания за радикална промяна в държавата. Нужни са съвсем други хора, съвсем друга стратегия, съвсем други действия, които да елиминират нарочно поддържаната безизходица и статуквото в полза на досега управлявалите по безобразен начин страната партии и техните фаворити, окрали и оглозгали докрай общественото богатство.
  Напълно ясно е, че в момента съществува изключително голяма заплаха, която е реална, непосредствена и опасна за съществуването на българската нация.
  Тя най-общо се състои в следното:
  България е на първо място в света сред 250 страни по намаляване на населението. От 9 млн вече сме 6,9 млн. Прогнозите на Световната банка, ЦРУ и др. сочат, че през 2050 г. ще сме само 4,5 млн. души, като етническите българи ще бъдат екзотично малцинство, а впоследствие ще изчезнат напълно. Българската нация умира. По смъртност на населението (14,32‰) България твърдо заема първо място в Европа и 10-то място, между Сомалия и Свазиленд, в света, а по раждаемост сме на 214-то място от 220 държави. Друг е въпросът какъв е етническият произход на голямото мнозинство от родилките у нас. България се циганизира и турцизира. Ние сме на първо място в Европа по инфаркти и ракови заболявания; от рак и от сърце всеки ден у нас умират 264 души, всеки час по 11 души. Изключително много българи (64% според националния консултант по психиатрия) имат психични проблеми. Цените на лекарствата в България са брутално високи и са недостъпни за бедните хора. Според Евростат 61% от възрастните български граждани са застрашени от мизерия и социално изключване. Същото се отнася според Евростат и за българските деца – 52% от тях живеят в пълна бедност, лишени от храна, дрехи, обувки и др. България е първа в ЕС по неграмотност, 41% от учениците ни са в някаква степен неграмотни. Според докладите на Европейската комисия България е най-престъпната и най-корумпирана страна от Европейския съюз. Корупцията обхваща цялото общество, държавата, Парламента, Правителството, съдебната система и т.н. По самоубийства, включително и детски самоубийства заемаме едно от първите места в Европа. По време на протестите трима души се самозапалиха, изразявайки своето негодувание и своето отчаяние от живота си в България.
  Въобще България е най-бедната, най-престъпната, най-корумпираната, най-намаляващата по население държава в Европа, която е рай за местни и чужди монополисти и крадци на национално имущество. А българите, според международните изследвания и рейтинги, са най-мизерстващите, най-болните, най-неграмотните, най-отчаяните и най-нещастните хора в Европа.
  Какво още трябва да се случи в България и с българите, за да видим всички, че е налице изключително голяма реална и непосредствена заплаха за българската нация?
  Тази заплаха категорично изисква въвеждането на извънредно положение, като единствено възможен начин на търсене решения и изходи от поредната Национална катастрофа.
  Според нас, час по-скоро трябва да се обяви временно извънредно положение, съгласно с чл. 84 и чл. 100, ал. 5 на Конституцията. Извънредното положение не бива да се асоциира с полицейски час, терор и др. То е законен механизъм за справяне със заплахи за съществуването на нацията и се ползва при необходимост от европейските страни.
  Само чрез извънредното положение в България, според чл. 15 на Европейската конвенция за защита правата на човека и основните свободи, могат да се отменят някои функции на правителството, да се ограничат някои права и т.н. Няма друг начин да се решат редица социални проблеми, поставящи под съмнение физическото оцеляване на голяма част от българите вследствие безумните монополни цени на жизнено необходими стоки и услуги, включително електроенергия, отопление, храна, транспорт, лекарства, комуникации, банкови услуги, водоснабдяване, образование, здравеопазване, култура, транспорт и др. Няма друг начин за възвръщане на ограбеното национално богатство (в размер на десетки милиарди долари), станало частна собственост на мошеници, партийни лидери, мафиоти, бивши комунисти и техните наследници, престъпници,агенти на ДС и др.
  По време на извънредното положение трябва да бъдат осъществени в съответствие с правната и оперативната му рамка следните действия, които сега не са възможни:
  •Регулиране на дейността на частни предприятия в енергетиката, търговията, топлоснабдяването, водоснабдяването, комуникациите, банките, строителството, екологията, здравеопазването, образованието, транспорта и др.;
  •Намеса във финансовите операции на икономически субекти и на частните лица, ограбили и ограбващи българското общество;
  •Конфискация по бързата процедура в полза на обществото на всякакво незаконно придобито имущество и на имущество, неотговарящо на декларираните от собственика му доходи;
  •Обискиране на домове и на друга частна собственост, както и арести без обвинения на отдавна известни на обществото престъпници и лица, свързани с българската мафия и с ограбването на България, включително и хора на управленски позиции в миналото и сега;
  •Частично ограничаване на свободата на медиите, които са собственост или са свързани с посочените в предходната подточка лица и които изпълняват поръчки срещу обществените протести и срещу въведеното извънредно положение и др.
  При въвеждането на извънредно положение управлението на страната ще се осъществява от граждански власти (комитети) на национално и регионално ниво. Силите за ред и сигурност са на разположение на тези граждански власти, те са под тяхно ръководство, подпомагат ги. Възможно е гражданските власти (комитети) на национално и на регионално ниво да извършат кадрови промени във всички сфери на управлението, включително и в силите за ред и сигурност. Всичко посочено по-горе е в рамките на Закона.
  Налице са прецеденти в различни европейски страни по въвеждане на извънредно положение при подобни обществени ситуации, което е довело успех ползи на гражданското общество в тези страни.
  Няма друг изход и няма друга възможност за реално и задоволително решение на системата проблеми на Национална катастрофа, освен въвеждането на извънредно положение. Всички други ходове са палиативни и обслужват интересите на тези, срещу които протестира гражданското общество в България. Обществото няма никаква полза от тях.
  Създадените структури на протестиращото гражданско общество, ако искат наистина да спасят България, трябва да подкрепят идеята за извънредно положение.
  Друг път просто не съществува. Всичко друго е лъжа и измама.
Център за демографска политика


  проф. Петър Иванов за контакти: 0888836338
  ПОВЕЧЕ ПО ТЕМАТА:
  България 2050 - проект за демографска програма
  Повече за дейността на неправителствената организация можете да намерите тук.













Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. allvin - Някои предложения за исканията за ...
24.02.2013 06:52
Някои предложения за исканията за утрешния(вече днешен-б.р.), решаващ протест

От Пламен Пасков в Истинската история на България: Трета национална катастрофа след 1990 (Файлове)

Някои предложения за исканията за утрешния протест

1. Лустрация.

Незабавна и пълна лустрация.

Забрана на всички партии, парламентарно представени от 1991 година насам.

Забрана на масонските ложи, и всички други подобни тайни и явни организации.

2. Мажоритарност.

Въвеждане на мажоритарна избирателна система, в два тура.
Въвеждане на механизъм за отзоваване на депутатите от техните избиратели.
Снемане на имунитета. Не може служителят да има имунитет от работодателя си.

3. Референдуми.

Въвеждане на „пряка демокрация“ чрез референдуми по всички важни въпроси. Референдумите са като в Швейцария: 4 пъти годишно, и всеки един от тях решава 20-30 въпроса с общественно значение, а не един.

4. Ревизия

Ревизия на целия преход от 1989 г. насам, и изземване в полза на Държавата на всяко имущество – движимо, недвижимо и финанси, на всеки един обществен, партиен, или държавен ръководител или функционер, чийто законен произход не може да бъде доказан.
Анулиране на всички договори, които са били сключени във вреда на България. Обратни искове за компенсация към ощетилите страната.
Съд за подписалите тези договори. Завеждане на наказателни дела срещу политиците и партиите за всички неизпълнени обещания, които са дали на избирателите си.

5. Банки.

Облагане с данъци на частните и чуждестранните банки, опериращи на територията на страната.
Забрана със закон чуждестранните банки да изнасят от страната повече от 10 % от техните печалби.
Възстановяване на държавната банка за подпомагане на средния бизнес и земеделието, без лихви през първата година, и с ниски лихви по-нататък.
Въвеждане на 2-годишен без-данъчен период за стартиране на икономическа дейност, при стриктен държавен контрол.

цитирай
2. allvin - 6. Демография. Спиране на майчи...
24.02.2013 06:53
6. Демография.

Спиране на майчинските помощи. Замяна с данъчни облекчения, и инвестиции в детски градини, и образованието на децата там.
Съд за педофилите, които раждат преди установения в закона срок.
Прогресивно увеличаване на данъчните облекчения в при раждането на следващо дете.
Въвеждане на държавна програма за акумулиране на демографски ресурс от т. нар. „външни българи“, чрез осигуряване на трудова заетост и квартира за началния 5-годишен период от тяхното пребиваване.
Регулиране на имигрантските потоци с приоритет настаняването им в предимно етнически небългарски и обезлюдяващи се райони.
Предоставяне на обработваеми земи и/или икономическа помощ за такива имигранти в случай че знаят български език, женени са за наши граждани, имат повече от 1 дете от съответния брак, живеят и развиват икономическа дейност на територията на страната.
Прекратяване на помощите и отнемане на придобивките при изселване от страната.
Даване на българско гражданство на всички чужденци, деклариращи своя български произход, и отговарящи на горните условия.

7. Енергетика.

Пускане на 3 и 4 блок на АЕЦ Козлудуй.
Приемане на закон, забраняващ изнасянето на електроенергия от страната, на цени по-ниски от тези на вътрешния енергиен пазар.
Създаване на държавно предприятие за производството на соларни панели за българските домакинства, и продажбата им на вътрешния пазар на ниски цени, с помощта на държавни субсидии.

8. Икономика.

Стимулиране на родното производство чрез протекционистична политика: държавни помощи и облекчения за българските производители, и увеличаване данъците, митата и таксите за чуждите такива, до степен цените на българските производители да бъдат по-ниски.

Значителна моя редакция над оригиналния материал на Todor Pan
цитирай
3. allvin - Бояна Иванова Пламен Паско...
24.02.2013 06:55
Бояна Иванова

Пламен Пасков

Приятели, важно е да се разбере следното: протестите могат да свалят и накажат политиците.
Но това няма да реши проблема. Имаме сериозен проблем, и за решаването му трябват сериозни хора, със сериозно отношение.
Протеста се нуждае от програма, която да бъде изискана за незабавно изпълнение от Президент, служебно, или каквото и да е друго правителство, или управителен съвет.
Това, което предлагаме с приятели, е тема за обсъждане. Поправяйте, коментирайте, редактирайте.
Протест в името на протеста не ни върши работа. Трябва ни протест, който да знае - какво иска, и да има силната мотивация да застави изпълнителите да го направят! Само изпълнението на конкретна програма, при определени условия, е в състояние да реши проблемите ни!
цитирай
4. allvin - Georgi Dimov Преди малко пр...
24.02.2013 06:57
Georgi Dimov

Преди малко прочетох публикация на Светла Николова, в която тя описва разликата между ПРОГРАМНО и СЛУЖЕБНО правителство. Твърди, че, чрез СЛУЖЕБНОТО ни го начукват, защото то може единственно да подготви изборите. Докато ПРОГРАМНОТО функционира както нолмалното, и може да изпълни всички искания на протестиращите. Ако е така, не зная защо никой правист не го спомена, през цялото време на говорилнята, от падането на правителството ?!? Ако има нещо вярно в това, което тя твърди, означава, че и мълчанието на всички тези мастити юристи, не е случайно, и най-вероятно много добре платено. И, въртенето им около протестантите, е по-скоро да ги объркват, отколкото да им помагат. Добре е да се провери колко истина има в това твърдение.
цитирай
5. allvin - Гинка Радева Цялата ципия е в ...
24.02.2013 06:59
Гинка Радева

Цялата ципия е в това, че основната част от протестиращите много искат промяна, но за съжаление няма достатъчна компетентност точно да определят каква. И се раждат подобни писания, които са нещо средно между нищо не значещи лозунги и някакви блянове. Най-обичам, като видя "забрана на партиите". И като са ни различни желанията и интересите по чие желание ще се управлява? Не забравяйте, че партиите се забраняват САМО ПО ВРЕМЕ НА ДИКТАТУРА. Няма как да стане без партии, защото това е държава с хора със собствени мнения, а не мравуняк.
цитирай
6. allvin - Boryana Stefanova Ginkeeeee, ...
24.02.2013 07:01
Boryana Stefanova

Ginkeeeee,v BG e diktatura v momenta.ti I mash li haber kakvo e mnenoeto na zapadnija svjat za Bulgaria ti javno po dalech ot nosa si ne vijdash.Nakratko-diktatura v zelofan,narechena demokrazija.tova e mnenie na ministur v norwegija.
цитирай
7. allvin - Джоро Джоров Точно затова, ...
24.02.2013 07:03
Джоро Джоров

Точно затова,преди години в началото на ДЕМОКРАЦИЯТА , разтуряха училищата и промениха изцяло образователната система.Появи се чалгата, щедро спонсорирана от управляващите.Целта на политиците беше да няма мислещи младежи.Децата на богаташите учат в престижни колежи в чужбина, а тук няма даже хора със средно специално образование който да имат някаква практична специалност.В момента в нашия регион има предприятия които не могат да си намер1т стругари и фрезисти,да не говорим за по квалифицирани.Единици са младежите които разбират от нещо, и то те са самоуки, а не са ги научили в училищата.Младежта беше, и още е , подготвяна за роби.Жал ми е за тях като ги гледам.Работя в един завод и едва си намираме хора да работят с компютаризирани машини, но там компютрите не са с WINDOWS и ги гледат като коте календар, а уж всички са на ти с компютрите.Както казва един мой познат "машините стават все по-сложни а персонала все по-тъп" . Това е голата истина.Надявам се исканията да се конкретизират и изчистят във времето.
цитирай
8. allvin - Stanimir Dinev преди 4 часа ...
24.02.2013 07:10
Stanimir Dinev

преди 4 часа ·

Chris Bulgar

Значи народа се НАСЛУША отново за ИСКАНИЯ, ИСКАНИЯ, ИСКАНИЯ от този и от онзи. БЕЗБРОЙ са исканията, НО ЗАБЕЛЕЖЕТЕ, че НИЩО НЕ се казва за:
1) изграждането на войската = Какво ще се прави БЕЗ войска, без сила, която да ПОДДЪРЖА НЕЗАВИСИМОСТТА на народа? МОЖЕ ЛИ ИЗОБЩО НЯКАКВА ДЪРЖАВА да СЪЩЕСТВУВА и да се РАЗВИВА БЕЗ НИКАКВА ЗАЩИТА. Как се постига НЕЗАВИСИМОСТ без ВОЙСКА?

2) за национализиране на стратегическите отрасли на икономиката = Какво ще се прави ако ИКОНОМИКАТА НИ - стратегическите отрасли - НЕ е НАЦИОНАЛНА, ами се държи от ЧУЖДЕНЦИ и може ли ИЗОБЩО да се говори при такова положение за НЕЗАВИСИМОСТ?

3) за това какво правим с Международният Валутен Фонд и Световната Банка = От тук следва и въпроса какво правим с Международният Валутен Фонд и Световната Банка и още ли ЩЕ ИМ СЛУЖИМ или ще се търсят други алтернативи?

4) за това какво ще се прави с циганският, мюсюлманският и турският проблем, а и с въпросите свързани с българските малцинства в съседните нам държави = Какво правим с ЦИГАНИЗАЦИЯТА/Циганската престъпност, с Турцизирането на Помаците и с Ислямистките вълни на екстремизма, които навлизат в България? За какво е излезнал народа по УЛИЦИТЕ, ако утре други ден ще стане СЛУГА на ЦИГАНИ и ще го тормозят и колят, защото е ГЯЮР? И ТРЯБВА ли БЪЛГАРИНА да защитава БЪЛГАРИТЕ живеещи на НАШИТЕ ЗЕМИ, НО в СЪСЕДНИТЕ НАМ държави или трябва да си затвори РОБОЛЕПНО очите и да МЪЧЛИ?

5) за това КАК ще се изгради отново селското стопанство (земеделство и животновъдство) = Как ТОЧНО ще се ПОМОГНЕ на българското селско стопанство, на българският ПРОИЗВОДИТЕЛ и може ли да говорим изобщо за БЪЛГАРИЯ, ако тази "държава" дори собствена ХРАНА НЕ може да произведе!

цитирай
9. allvin - 6) за това как ще се поощри малкият ...
24.02.2013 07:12

6) за това как ще се поощри малкият и средният български бизнес, а няма да се унищожава българският производител и да се позволява на международни корпорации да вземат българският пазар = Как ще се запази България и какво ще се прави ако ИЗЧЕЗНЕ Българският производител, АКО се ПОЗВОЛИ ТОЙ ДА СЕ УНИЩОЖИ!

7) за това какво ще се прави от тук нататък с природните ресурси на България = Трябва ли или НЕ трябва да изтеглят СТОТИЦИ МИЛИЯРДИ на ГОДИНА, а народа НИЩО да не вижда от тези пари?

8 ) и като цяло КАКВИ ТОЧНО са МЕРКИТЕ за спиране на демографската КАТАСТРОФА = Ето един ПРОБЛЕМ, който НИКОЙ от ДУПЕтатите ни НЕ засяга, понеже ще им е по-удобно да РАЗВЪДЯТ ЦИГАНИ, и да си вкарат РЕЗАЦИ и КИТАЙЦИ и ЧЕРНИЛКИ от ШЕНГЕН (те и затова се натискат да влезнат там = търсят си РОБИ)! Има ли СМИСЪЛ ВСИЧКО, което става ДНЕС ако НЕ СЕ НАМЕРИ НАЧИН да се увеличи РАЖДАЕМОСТТА, да се ЗАПАЗИ БЪЛГАРИНА като цяло!

9)...и какво ще се направи за ЗАПАЗВАНЕТО на БЪЛГАРСКАТА КУЛТУРА, ТРАДИЦИИ, ФОЛКЛОР, ВЯРА и МИРОГЛЕД и ИДЕАЛИ и как ще се работи за РАЗВИТИЕТО ИМ! = Какво е НАРОД БЕЗ собствена култура, без собствени народни обичаи, фолклор и вяра...без собствен МИРОГЛЕД и ИДЕАЛИ? НИЩО! НЯМА ТАКЪВА НАРОД, понеже това са ОСНОВНИТЕ ЧЕРТИ на ВСЕКИ ЕДИН НАРОД! НИКОЙ от ДУПЕтатите ни НЕ прави НИЩО за ЗАПАЗВАНЕ или РАЗВИТИЕ на БЪЛГАРЩИНАТА! Виж за Развитие на ЧАЛГАТА, можеше да се опитат да им бутнат 2 милиона ЕВРО...!!!!

и това са само ЧАСТ от проблемите....и ТОЧНО ТЕЗИ проблеми от ПЪРВО ЕСТЕСТВО, НЕ СА обсъдени!
цитирай
10. allvin - Manol Manolov Представите...
24.02.2013 07:13
Manol Manolov

Представителите на протестиращите обявиха исканията си:

Продължаване на работата на сега действащия парламент; създаване на програмен кабинет; създаване на обществен съвет от експерти и задължителна гражданска квота 50%; създаване на договор между обществения съвет и програмния кабинет за изпълняване на исканията на гражданите; промяна на изборния закон; преминаване от правопропорционална към мажоритарна изборна система; възможност за отзоваване на депутати и граждански квоти във всички държавни регулаторни органи.
цитирай
11. allvin - Росен Ангелов: Хора, които ...
24.02.2013 07:29
Росен Ангелов:

Хора, които истински обичате Живота!

Ние не сме кайма за консервни кутии!

Нека не позволяваме да ни залъгват с фалшиви "оставки", с измамни "консултации с политическите безсилни", с дезертьорство от държавническата отговорност, представяно за "доблест", с показна и лицемерна "загриженост" за народната съдба! И с крокодилски сълзи за България!
Хайде да проверим дали им стиска да кажат голямата Истина за голямото Ограбване!!!

За какво отидоха 75-те милиарда наш външен дълг? За издигането на нашето благоденствие или за утвърждаване на господството на международните корпорации и унищожаването на нашето национално стопанство и национална независимост?
Кой ги взе тези 75 милиарда? Нас питаха ли ни? След като банките са знаели, че заемите отиват не за народа, а за много тесния "елит" - тогава имаме налице всички белези на един "ОМРАЗЕН ДЪЛГ"!

Хайде да проверим дали господин Борисов го е еня за доброто на България? Или господин Плевнелиев? Или господин Станишев? Или господин Костов? Или господин Доган? Или господин Сакскобурготски? Или господин Орешарски? Или господин Василев? Вълчев? Дянков? Желев? Димитров? Пеевски! Тренчев? Стоянов? Янев? Софиянски? Инджова? Попов? Кошлуков? Стоилов? Лилов? Сидеров? и много други!
Най-важната "тухла от стената" ще падне, когато поискаме пряко от парламента да обяви външния ни дълг за ОМРАЗЕН ДЪЛГ! И го отстояваме, докато наистина стане!
Ще видите какъв вой ще надигнат Световната банка и Международния валутен фонд - истинските управляващи на България днес!

цитирай
12. allvin - Росен Ангелов - 2
24.02.2013 07:31
Ще видите как ще долетят "видни българолюбци" като шефовете на Фонда, на Банката, на партийни фракции от Европарламента, като президенти и премиери от "братски поробени страни", които ще ни убеждават, че няма такова нещо като ОМРАЗЕН ДЪЛГ, че нашите политици "наистина са изключително далновидни и отговорни хора", които нищо друго не ги интересува "освен благото на народа".
Ще долетят шоу-звезди, холивудски актьори, боксьори, клакьори, мажоретки и всички все ще утвърждават едно и също: "Колко е добре, че имаме такова демократично управление..." дето ни граби всеки ден и ни прави на разногледи с безкрайните си несправедливи и антинародни разпоредби и закони, закончета и законченца, които имат една единствена цел: да ни правят все по-бедни, все по-болни, все по-отчаяни, все по-безпомощни!

Ще дохвърчат и натовски генерали, и разузнавателни началници, за да ни убеждават, че сме си от добре по-добре!
Ще долетят всъщност всички онези, които са се облажили пряко или непряко от нашето многодесетилетно ограбване!
Ще видите как "всезнаещи експерти" и "висши специалисти" ще се надпреварват по слугинските телевизии да ни убеждават, че "без дълг не може да се развива икономиката", че "съвременният свят е глобализиран и взаимнообвързан и ние трябва да се съобразяваме с реалностите"...
По воплите им ще ги познаете ГРАБИТЕЛИТЕ! Всички, които са се лично облагодетелствали от външния ни дълг, ще вият против обявяването му за ОМРАЗЕН ДЪЛГ!

Време е да направим като Еквадор!!! Като Исландия!
БЪЛГАРСКИЯТ ВЪНШЕН ДЪЛГ Е ОМРАЗЕН ДЪЛГ!
Народът гладува, грабителите пируват!
Майките и бащите ни мизерстват, а родоотстъпниците играят подъл показен театър на "загрижени политици"!
Децата ни затъват в безпросветност и вулгарна пошлост, но нашите "всемъдри ръководители" поръчват самолети, танкове и друга военна техника за стотици милиони от "братски НАТОвски фирми"!

Щом те не искат да обявят външния ни дълг за омразен, нека ние го направим сами!

БЪЛГАРСКИЯТ ВЪНШЕН ДЪЛГ Е ОМРАЗЕН ДЪЛГ!

цитирай
13. allvin - Росен Ангелов -3
24.02.2013 07:32
БЪЛГАРСКИЯТ ВЪНШЕН ДЪЛГ Е ОМРАЗЕН ДЪЛГ!

Да съборим най-тежката тухла в стената и престанем да бъдем кайма за консерви!
Аз не съм кайма за консервни кутии!
Ти не си кайма за консервни кутии!
Ние не сме кайма за консервни кутии!

Мислете сами! Чувствайте сами! Не се подвеждайте да вярвате на ОБЕЩАНИЯ - видяхме как с ефектни "оставки" се бяга и от "най-публичните" обещания!

Време е да свалим оковите си на съвременното робство: ВЪНШНИЯТ НИ ДЪЛГ Е ОМРАЗЕН ДЪЛГ!
(За всички, които искат да разберат повече какво е "омразен дълг" - можете да гледате филма "Дългокрация". Има го в Тубата и тук: http://saprotiva.org/dalgokratsiya-debtocracy/ :) )

Хубава вечер на всички, които обичат Свободна и Независима от Банковото робство България!

http://www.youtube.com/watch?v=YR5ApYxkU-U
цитирай
14. allvin - Полицейски синдикат излезе с от...
24.02.2013 07:44
Полицейски синдикат излезе с отворено писмо към народа заради протестите!

The Magic of Bulgaria

Скъпи сънародници,

не допускайте основателното Ви недоволство да се изроди във вандализъм .

Анархията не е алтернатива.

Не допускайте справедливия Ви гняв да се насочи срещу хората в униформа.Те са част от вас,те са ваши синове и братя и имат същите проблеми.

Обръщаме се и към служителите на МВР:

Колеги,

приятели, не се превръщайте в заложници на чужди интереси. Направете всичко възможно действията ви да останат изцяло в рамките на закона.

Суверен в тази държава е народът ! Ние сме част от него и сме се клели да му служим!

Варненските жандармеристи показаха как."
цитирай
15. allvin - · Сподели · преди около час от Sofia ...
24.02.2013 10:44
· Сподели · преди около час от Sofia ·

Елена Найденова ВАЖНО!
Разпространете колкото се може повече!!!

Скъпи приятели,
има ОГРОМНА ОПАСНОСТ олигархията да ни измами за пореден път! По време на протестите се оформиха много и различни искания – за национализация на монополистите, за държавна регулация на цените на тока и парното, за нова конституция и т.н. Всички тези неща могат да се случат САМО ПО ЕДИН ЕДИНСТВЕН ЗАКОНЕН НАЧИН – ТРЯБВА ДА БЪДЕ ВНЕСЕН ТЕКСТ ЗА СЪОТВЕТНОТО ИСКАНЕ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ И 121 ДЕПУТАТИ ДА ГЛАСУВАТ „ЗА“ ЗА ДА МОЖЕ ТОЗИ ТЕКСТ ДА СЕ ПРЕВЪРНЕ В ЗАКОН. Съвсем наскоро бяхме свидетели как на първото пряко участие на народа в упревлението на страната – референдума за АЕЦ „Белене“ вотът на хората беше тотално подменен – хората се подписваха под един въпрос, а после депутатите го промениха така, че да не означава нищо. Нека не допуснем това да се случи отново! Затова първото и основно искане на протестиращите трябва да бъде ПРОМЯНА В ИЗБОРНИЯ КОДЕКС, която да гарантира ЧЕСТНИ ИЗБОРИ.

ВСИЧКИТЕ НИ ИСКАНИЯ СТАВАТ БЕЗМИСЛЕНИ АКО НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ ОЛИГАРХИЯТА ОТНОВО ПОСТАВИ СВОИ МАРИОНЕТКИ С КУПЕНИ ЦИГАНСКИ ГЛАСОВЕ И ФАЛШИФИКАЦИИ.
(Спомняте ли си как депутати от ГЕРБ разнясяха чували с бюлетини в изборната нощ,как неграмотни цигани не знаеха за кого са гласували, как протоколи се подаваха от кошчетата за боклук и т.н.?)

цитирай
16. allvin - Елена Найденова - 2
24.02.2013 10:45
Много е важно първото и най-важно искане трябва да бъде за
ПРОМЯНА В ИЗБОРНИЯ КОДЕКС СЪС СЛЕДНИТЕ АКЦЕНТИ:

1. Засилен граждански контрол върху изборния процес – всеки граждани може да изисква препис от протоколите на секционните избирателни комисии и да го публикува в Интернет за да може всеки да провери какво е дадено официално като резултат от тази секция (дали на специален сайт или направо във Фейсбук няма значение). След изборите да се направи ПАРАЛЕЛНО И НЕЗАВИСИМО ГРАЖДАНСКО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ВОТА.
2. Елиминиране на купения вот на неграмотни представители на малцинствата – да се гласува с едноцветни бюлетини БЕЗ НОМЕРА, където имената на кандидатите или партиите да бъдат изписвани изцяло без съкращения и в произволен ред. Да бъдат направени 10-тина варианта на случайно подреждане на последователността ако се използва интегрална бюлетина за да не могат купуващите да използват клечка или номер

БЕЗ ТОВА ВСИЧКИ ДРУГИ ИСКАНИЯ СА БЕЗМИСЛЕНИ!

ЩЕ НИ ИЗЛЪЖАТ ОТНОВО И ВСИЧКИТЕ НИ ПРОТЕСТИ ЩЕ БЪДАТ НАПРАЗНИ!!!
цитирай
17. allvin - На зло куче-зъл прът! - 1 автор:bosia
25.02.2013 19:30


Тези дни се наслушах на глупости. Повтарят се мантри, които искат да внушат на публиката стари лъжи и заблуди с идеята да скрият истината и да спасят статуквото.

Покрай „върховенство на закона", „конституция”, „служебен кабинет”, „ВНС” и прочие алабализми се говори непрекъснато за „скорошни избори”.

Трябва да ви кажа, че нито едно от тези неща не е необходимо сега за страната и обществото. Това, от което се нуждаем е икономическа стабилизация и тотална смяна на всички системи-икономическа, политическа, съдебна, информационна, законодателна и обществена.

За да се осъществи това от горепосочените глупости нито една не може да реализира тази смени на моделите. Затова и не е необходимо изобщо да ги споменаваме. Трябва да се хванем здраво за прагматизма и да мислим и да действаме за бърза промяна.

В Библията е написано, че „Когато едно дърво не дава добър плод се отсича и изгаря!” Точно това трябва да направим сега. Да отсечем и изгорим кухите фрази и да напълним със съдържание и смисъл общите ни действия.

Отново ще прибягна до Библията. Там е написано: „Не бива на стара дреха да се слага нова кръпка или на нова дреха-стара кръпка!”. А политиците, олигарсите и олигофрените искат точно това. При това неистово бързат, за да могат да направят завоя на своя „Титаник” и да не се блъснат в айсберга. Както направиха това през 1989-90 и 1997 г. Конфуций казва: ”Не е глупак този, който се спъва на равно място. Глупак е този, който се спъва два пъти на едно и също място!”

А ние сме склонни да се спънем за трети път на същото място.
цитирай
18. allvin - На зло куче - зъл прът! - 2 автор:bosia
25.02.2013 19:32
Точно затова трябва да разберем, че „върховентството на закона” трябва да отстъпи на здравия разум и истината. А в този „закон” няма нито здрав разум, нито истина. Той обслужва политиците и олигарсите. Следователно трябва да го суспендираме незабавно. Същото се отнася и до „служебен кабинет”, „конституция” „ВНС” и „скорошни избори”. Оставим ли същите хора със същите закони и същите процедури да ни оправят, ще видим звезди посред бял ден.

Това, което трябва да направим е да се обединим под няколко приоритета и да започнем незабавна лустрация на сегашните политици и създаване на обществен съвет, който да поеме функциите на реален парламент, ВНС и изпълнителна власт под формата на програмно правителство. В същото време този Национален съвет трябва в рамките на 5-6 месеца да реализира следните неща:


Да направи поправка на всички кодекси, да създаде антимонополистични закони, да вкара в контролните органи гражданска квота.

Да отмени чрез референдум институцията ВНС и да прехвърли правомощията му върху Обикновеното народно събрание.

Да започне незабавно работа по нов проект за конституция,

Да остави формално това Народно събрание, но да го подчини на Обществения съвет, от когото ще получава текстовете за гласуване и ще придава легитимност на новите закони и поправките на старите.

Да се гласува незабавно Закон за кредитните кооперации и взаимоспомагателните каси. Те да бъдат приравнени с останалите кредитни институции.

Да се окаже силен натиск върху Съдебната система не просто да съди по списък, а да прилага законите така, както сочи справедливостта. Магистрат, който не изпълнява правосъдието да бъде незабавно снет и да му се търси съдебна отговорност.

Да се създаде стратегия и програма за излизане от тежката криза, в която сме.



цитирай
19. allvin - На зло куче - зъл прът! - 3 автор:bosia
25.02.2013 19:33
Това са част от средствата, които могат и ще донесат смяна на посоката от олигархична, привидно демекратична държава, към истинска демокрация, където Суверенът е в основата на държавата и трябва да създаде такава конституция и такива правила, които да гарантират икономическия климат, пълен достъп до цялата икономическа, законодателна, подзаконова, банкова, политическа и търговска информация, за да може обществото да сравнява и анализира цялата информация и да реагира навреме и правилно на опитите за корупция, картелизация, монопол и укриване на нарушения и престъпления.

Самата конституция е подчинена на Соверена, защото той е неин творец и може да я променя, допълва или поправя, когато тя доведе до неефективност, несправедливост или толерира отделни лица или групи. Животът е динамично нещо и с промяната му се променят и хората и правилата. Затова на Конституцията не трябва да се гледа като на свещена крава, а да се въведе правилото, че когато едно правило не води до добро-трябва да се промени.

Живеем в момент на извънредна ситуация. С подръчните инструменти не може да са промени ситуацията и затова трябва да се използват извънредни, но регламентирани от обществото правила, които гарантират справедливост и прогрес.

Не ми се изпада в казуистика, защото тя е контрапродуктивна.

Както се казва: „За зло куче-зъл прът!”

Особено в този момент!

..........................

И една добавка от мен - Григор Симов, от блога на Ангел Грънчаров - eltimir:

Къде е Янко Янков?

Къде е професор Янко Янков и защо неговият глас не се чува никъде? Сега, в този съдбоносен момент на България е нужен именно той. Един перфектен юрист и честен човек. Който може, нека да му се обади, да му пише и нека издигнем Янко за Човек, който да ни представлява. Единствено безкомпромисен човек и същевременно отлично владеещ правото и познаващ законите може да ни измъкне от трудностите. Освен професор Янко Янков, друг не виждам...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: allvin
Категория: Други
Прочетен: 1456436
Постинги: 356
Коментари: 1447
Гласове: 2968
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031