Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.04.2015 17:50 - Как да се справиш с грешка 404?
Автор: djem Категория: Технологии   
Прочетен: 2210 Коментари: 0 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 -  ТЪРСИШ нещо в интернет и не го намираш? Цък и...грешка 404....показва ти твоя сайт или друг?
Грешка 404 възниква при заявка към несъществуващ файл или директория. Вероятно адреса (URL) е сменен или сайта не съществува (изтрит е), а освен това,  404 е robots.txt. Може доставчика ти да е супер спец, но 404 и 503 грешки се отразяват МНОГО сериозно на позициите на сайта. Относно 404, ако са само на роботс.тхт файла, то просто си качи един празен такъв файл (при положение че нямаш в момента) в главната директория на сайта и ГОТОВО.  
Грешка 404. Това се получава защото всякакви спамерски сайтове от целия свят генерират автоматично разни линкове към сайта ти, но понеже са калпаво направени понякога сочат към недовършен или грешен адрес. И Гугъл като посети линка, няма такава страница и там ти излиза грешка. А ти можеш да си видиш от къде е линка, то си пише.В повечето случаи това (линка) е спам.Някои са бъкани с червеи и троянци.Когато сайта е блокирал, причината са ботовете. Те товарят сървъра и той блокира. Тогава дава грешка 404.
ЕТО КАК стават презарежданията (натрупване на прочети) в сайта:
 БОТОВЕ много. Днес този товари, утре друг. Все трябва да се следят тези работи. В awstats например много лесно се вижда в списъка с IP адреси дали някой има изключително много посещенията. Един път някакъв бот ми беше зациклил в един сайт и беше навъртял 100 000 презареждания за 48 часа (като всички други IP адреси имаха сто пъти по-малко за целия месец дори).  ТАКА става и в сайтове като - Blog.bg, в Tialoto.bg., Dnes.bg,  даден постинг  или блог става с 50 000 бройки повече, а друг може да си стои с часове на 50. Така се спекулира с читателските посещения. Това е измама, на която админите на сайтовете просто не обръщат внимание.
Точно така с натрупване на гласове интернет класациите печелят награди!
Некадърните - печелят с измами!

ОСВЕН това в Google са постъпили много молби за недействителни адреси и от там съобщиха че се заемат да оправят проблема, просто премахват недействащи  адреси. Понякога се получава блокаж, който след  20-30 секунди се оправя сам (отблокирва се). Виж от къде има връзка към грешката.  Ако има връзка от твоя сайт към такава страница, то махни връзката.

-  ЗА КАКВО  служат ЛОГ-файловете?
Логовете служат за статистическа справка относто посещенията на сайта ви. Ако прецените, че не са ви необходими, може да ги изтривате.

- МОГА ЛИ  да инсталирам софтуер в основната директория?
За да можете да инсталирате някой от предлаганите скриптове (електронен магазин, форум, блог, галерия или скрипт за управление на съдържанието) в основната директория /www/root/, тази директория трябва да е празна. Това разбира се важи и за всички останали директории, където се опитате да инсталирате софтуера. Необходимо е да изтриете всички файлове и папки от директорията, включително разбира се и файла index.html/php или какъвто друг начален файл имате. Едва след това ще можете да инсталирате скрипта в папка /www/root/, като по този начин посетителят ще отваря скрипта още с написването на адреса на вашия домейн - domain.com, без да е необходимо да отваря някакъв линк от типа domain.com/folder.

- КАКВО е ограничението в броя на файловете?
Всеки хостинг акаунт има ограничение в броя на файловете, които са разположени в него. Ограничението зависи от хостинг плана.
Ограничение в броя на файловете:
Старт - до 50 000 файла;
Персонален - до 150 000 файла;
Премиум - до 300 000 файла;
Бизнес - до 450 000 файла;
Уеб Про - до 600 000 файла;  

Дано тази информация ви е полезна!





Гласувай:
8


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: djem
Категория: Бизнес
Прочетен: 955931
Постинги: 345
Коментари: 926
Гласове: 9188
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930