Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.08.2016 10:44 - Докато Америка се радва на фрийк шоу*, Русия печели срещу тероризма
Автор: dokumentalni Категория: Политика   
Прочетен: 18053 Коментари: 8 Гласове:
20

Последна промяна: 20.10.2016 18:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 image

Автор: Финиън Кънингам

Превод: Илиян Станчев

Моля, при препечатване на материала, цитирайте източника на българския превод и името на преводача!

 

Любопитно е колко малко внимание обръщат западните медии на предстоящата голяма победа в Сирия. Скоро Сирийската арабска армия и руските сили ще сложат край на финалния епизод в петгодишната война, а медиите на Запад изглежда не искат и да чуят за това.

И наистина, много по-голямо внимание през уикенда бе обърнато на номинацията за президент на Хилъри Клинтън от Демократическата партия. Докато на партийния конгрес тя обяви как ще изкорени ислямския тероризъм в Близкия Изток, сирийската армия и руските й съюзници всъщност отдавна работят точно по този въпрос.

Сирийската армия, подкрепена от военновъздушните сили на Русия, е на път да си върне северния сирийски град Алепо – най-големия в страната преди избухването на войната през 2011 г. Създадени са хуманитарни коридори, които да позволят на населението и предаващите се противници да избягат, преди финалната атака срещу антиправителствените бойци, които държат източната част на града.

Въпросните бойци са сбирщина от въоръжени организации, включително свързани с Ал-Кайда терористични бригади. Западните правителства и медии обаче предпочитат цинична игра на думи, описвайки някои от тях като „умерени” и „бунтовници”. Ето, например, какво се казва в репортаж на Си Ен Ен: „Сирийските и руски сили ще отворят хуманитарни коридори, за да може населението да напусне Алепо, заявиха правителствени лица в четвъртък, ден след като сирийската армия обяви, че е обкръжила града и отрязала линията за доставки на бунтовниците.” Забележете как добре звучащото „бунтовник” се използва като начин за прикриване на факта, че толкова време градът е бил в ръцете на екстремисти, които не се притесняват да режат главите на жертвите си, включително на десетгодишни момчета.

Овладяването на Алепо от сирийските и руски сили ще бъде историческа победа, и то не само заради символизма във връщането на втория по важност сирийски град, който е и от стратегическо значение за столицата Дамаск. Заради близостта си до турската граница, Алепо бе важен пункт, през който се движеше непрекъснат поток от оръжия и наемници, захранващи сирийския конфликт. САЩ, техните английски и френски съюзници от НАТО, както и регионалните им партньори Саудитска Арабия, Катар и Турция, използваха Алепо като база за тайната си, подла война за свалянето на сирийския президент Башар ал-Асад.

Наемниците в този чуждестранен заговор за смяна на режима пристигаха от цял свят – от близо сто държави, включително западни и арабски, както и от Кавказка Русия. В много отношения Алепо е последният отпор на антиправителствените сили. Когато в идните седмици градът падне, това ще извести края на този мъчителен конфликт, организиран от САЩ и техните съюзници с цел смяна на режима, но замаскиран като „продемократично” въстание. И до какво доведоха престъпните действия на Вашингтон и неговите съюзници? През последните пет години загинаха близо 400 хиляди души, а почти половината от 23-милионното население на Сирия се превърна в бежанци. Бежанската криза и тероризма, с които се сблъска Европа, са също отражение на този чуждестранен престъпен заговор да бъде подчинена Сирия.

С победата над държавноспонсорирания тероризъм ще бъде почетена издръжливостта и смелостта на сирийския народ, неговото правителство и неговата армия. И в тази победа Русия изигра голяма и героична роля. Президентът Асад призна важността на руската военна намеса в спасяването на нацията от съдбата, сполетяла Афганистан, Ирак и Либия – всички те жертви на американските машинации и смяна на режими.

Когато в края на септември 2015 г. руският президент Владимир Путин изпрати военни сили в подкрепа на Сирия, обратът бе незабавен и осезаем. Широката антиправителствена мрежа от канали за износ на нефт бе разрушена от руските военновъздушни сили. Това прекъсна огромните финансови потоци към джихадистите, улеснени преди това от съдействието на Турция. Също така, това изолира „столицата” на терористите Рака.

Връщането на древния град Палмира, намиращ се в централната част на Сирия и пазещ безценно археологическо наследство, бе също много важна победа за сирийската армия и руските й съюзници. Изнасянето на концерт с класическа музика насред руините на римския амфитеатър не бе просто страхотна пиар акция. То показа същността на войната в Сирия – конфликт на суверенна нация, подкрепена от Русия, срещу варвари главорези, мобилизирани от самозабравили се чуждестранни сили. Текущата битка за Алепо е още един – вероятно последен – исторически етап в борбата на Сирия срещу антиправителствените сили. Русия и президентът Путин могат да се гордеят със своето място в тази историческа победа.

Нищо чудно, че западните медии предпочитат да пренебрегват случващото се. Години наред те плетяха мрежа от лъжи и фалшификации, твърдейки, че „бунтовниците” се борят за демокрация и срещу един „тираничен режим”. Днес, когато сирийските и руски сили атакуват последните останали „бунтовници”, истината е трудно оспорима и светът ги вижда такива, каквито наистина са: мрежа от терористи наемници – изпратени от САЩ и техните съюзници, – които сега са изправени пред поражение. И за да избегнат момента на ужасната истина и своето съучастие в държавноспонсорирания тероризъм, западните медии са принудени да извърнат глава от Сирия и битката за Алепо. За целта разсейват своята аудитория с „чудесната” номинация на Хилъри Клинтън, която ще бъде първата жена кандидат-президент на САЩ.

Пламенното цитиране на Клинтън за това как тя ще поведе Америка и света срещу джихадисткия тероризъм, превръща бягството от темата в още по-нелепо. Да не забравяме, че като Държавен секретар (2009-2013 г.) именно Клинтън организира тайната война за смяна на режима в Сирия, като изпрати там терористи наемници под ръководството на американското Централно разузнавателно управление. Това е същата война, която днес Русия се опитва да приключи, като се опитва и да унищожи спонсорираните от САЩ „умерени” терористични организации. Може Вашингтон и Клинтън да започват войни, но очевидно Русия е тази, която ги завършва.

Ако човек слуша как Клинтън забавлява своите поддръжници на партийния конгрес, ще се изуми от степента на когнитивен дисонанс**. Подбудител към война да бъде пръв борец за световен мир, закон и ред? Тази изумителна, абсурдна заблуда е възможна само заради начина, по който западните медии изменят разказа, изкривяват перспективите и заличават фактите.

Но безспорният факт е, че Русия и Сирия печелят историческа война срещу подкрепяна от Запада терористична агресия. Алепо е ясният сигнал за тази победа, но западните медии не могат да го понесат. Вместо това, те са длъжни да изместят общественото внимание. И към кого се обръщат за временно спасение? Към един от архитектите на престъпната война в Сирия – Хилъри Клинтън – и нейните обещания да защити Америка от Русия и терористите.

Американската политика и медийните заблуди – едно голямо фрийк шоу.

 

 

* „Фрийк шоу” се превежда буквално като „представление с изроди”. Този тип представления набират популярност през XVI в., първоначално в Англия. В тях пред публика биват показвани хора с различни генетични аномалии. (бел. прев.)

** Когнитивният дисонанс е състояние, при което убежденията и нагласите на един човек се сблъскват с противоречаща им нова информация. Американският психолог, който въвежда понятието, Леон Фестингър, описва в своята книга „Когато пророчеството не се сбъдне” ситуация, в която човек е по-склонен да „напасне” действителността към своите убеждения, вместо да приеме новите факти, които им противоречат. (бел. прев.)

 Източник: sputniknews.com




Гласувай:
20



1. milady - 6 ++++++
03.08.2016 13:46
много добро .....
цитирай
2. pando - Маските на Запада
03.08.2016 15:14
Паднаха. Единственото нещо на което са способни е да правят хората и цели нации нещастни. Защо не показват младите "демокрации" в Либия и Ирак. Насадени от "хуманния" Запад...
цитирай
3. merlin68 - Метаморфози - докато завземаха ...
03.08.2016 19:00
Метаморфози - докато завземаха Алепо бяха "джихадисти", сега когато Сирийската армия с помощта на Русия ги трепе, се превърнаха в "бунтовници".
А още по-рано докато воюваха за свалянето на Асад, тия същите бяха "народа на Сирия", след това като видяха, че няма да могат да свалят Асад и се обърнаха към Ирак и Либия, станаха "Ислямска държава".
Ислямист с пушка изпълняващ американска поръчка - бунтовник
същия вече не изпълняващ американска поръчка - джихадист
цитирай
4. planinitenabulgaria - Видно, коментиралите постинга са добре запознати с казуса,
03.08.2016 21:26
той бе изложен подробно в авториитетното британско финансово списание "Фекалшънтаймс". Аз пък го на убих от американския таблоид "Нюйоркбошлафдръндрънярин".
Поздравления:
https://www.youtube/watch?v=U40enNKR6vs
цитирай
5. born - Toя вече напълно изперка /No 4/ от мъка !
03.08.2016 23:02
Крайно време е в модерацията на коментарите да се въведе тест срещу прекомерна употреба на менте алкохол. Поздравления за алкохолика : https://www.youtube/watch?v=o08vQzNeYa0&index=12&list=RDmEp6avLY1Is
цитирай
6. ok3223 - Мама ти планинарче дърто ...
04.08.2016 08:42
Статията ясно и категорично ни казва истината за събитията в Сирия. За късо време с помощта на ВКС на Русия законната власт в Сирия ще спечели войната с чуждите наемници. Много мина, малко остана.
КАКВО ТИ ЗНАЕ ЗАДНИЧЕТО И АЗИС МОЖЕ ДА ТИ ЗАВИДИ, ДЪРТА АНТИ ЧОВЕШКА, САМОНАГАЖДАЩА СЕ КЪМ ВСЕКИ РЕЖИМ И ВЛАСТНИК ПОЛИТИЧЕСКА КУРВО.
От агенто по наглеждане на персонало на легациите за тяхната надеждност при Соцо ...До днешната ти метаморфоза на супер американофил и западнофил, за колко секунди успя да се пребоядисаш и изминеш пато.
Колкото, за засегнатите проблеми в статията ние, прочелите я, сме наясно отдавна кой си и защо си, така че и репликите ти, и преписаните криминални романчета дето поднасяш, са символ гъзэлизане, практикувано от изветрял дъртак.
СТАТИЯТА КАЗВА ВЯРНИ НЕЩА, КОИТО СЕ ЗНАЯТ ОТ ВСЕКИ, СРЕДНО ИНТЕЛИГЕНТЕН БЛОГАР, ИНТЕРЕСУВАЩ СЕ ОТ ТЕЗИ ПРОБЛЕМИ.
цитирай
7. abv21 - Наистина ли е краят?
05.08.2016 18:25
Напоследък наистина почти нищо не се говори за сирийската война, но и ситуацията в Турция помогна много за информационното затъмнение, в което някак свикнахме да живеем. Да не забравяме, че България вече е на 113 място в света по свобода на словото!
Въпросът ми е дали ИДИЛ ще бъдат унищожени както другите групировки, защото преди 1-2 седмици джихадистите се похвалиха, че вече си печатат банкноти! Знаем, че си имат вече и развита данъчна система, т.е. почти всички атрибути на обикновена държава! Безпорно важна и стратегическа победа за Алепо, но от това не следва, че ИДИЛ си отива, или поне не още!
Може ли някой да покаже скорошна карта на Сирия и да видим Асад колко процента от територията държи?
цитирай
8. jelezov - На този тип planinitenabulgaria ...
26.08.2016 12:42
На този тип planinitenabulgaria съм посветил постинг "ПРОСТАК ЛИ Е".
http://jelezov.blog/politika/2015/09/01/prostak-li-e.1388234
От коментар № 6 става видно, че авторът му знае някакви подробности от битието на въпросния тип. Моля го, да напише това, което знае в коментар към посочения по-горе мой постинг или като съобщение в maila ми: j_jelezov@mail
Тези сведения са ми потребни за изясняване на един важен научен проблем: причините за краха на реалния социализъм и ролята на подобни индивиди и като причина, и като отпадъчен материал на реставрацията на капитализма в България. Иначе - нищо лично.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dokumentalni
Категория: Политика
Прочетен: 1382189
Постинги: 125
Коментари: 820
Гласове: 748
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031