Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.09.2012 09:25 - Свобода за Йордан Опиц!!!
Автор: allvin Категория: Политика   
Прочетен: 124518 Коментари: 279 Гласове:
32

Последна промяна: 18.09.2012 07:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Иконописецът Йордан Опиц влиза в затвора за пет години с присъда за предумишлено убийство, защото на 5 февруари 2007 г. е прострелял смъртоносно наркозависим младеж, влязъл да краде в блока му.

"По-добре аз да бях наръган. Досега да са ме забравили всички. Сега хората ме съжаляват, а аз не искам да бъда съжаляван. Гледам телевизия, чета вестници. Хората са на моя страна, но какво могат да направят", казва с примирение иконописецът Йордан Опиц. Той бе окончателно осъден на 5 г. затвор за убийство на крадец във входа му и трябва да влезе в затвора до дни.

В защита на художника се създаде група във фейсбук "Да защитим иконописеца Йордан Опиц и да помогнем да възтържествува правдата", която има над 2600 членове.
В социалната мрежа хората застават зад постъпката на Йордан и коментират варианти как да се преодолее този "съдебен абсурд". Те се уговарят и да направят жива верига пред дома на Опиц и да не допуснат да го отведат в затвора. Обсъждат се и протести и мълчаливи бдения. Някои се изказват за връщане на Крумовите закони, други пък изпращат писма до вицепрезидента Маргарита Попова с молба да помилва осъдения.

Част от тях искат делото да се върне за преразглеждане, а други предлагат Опиц да бъде награден с орден "Стара планина".

Екипът ни намира художника в ателието му в София на ул. "Чаталджа". "Нямам думи, изведнъж изкуфях. В понеделник правех нещо по колата със сина си, когато ми се обадиха колеги и ми съобщиха за решението на съда", споделя Опиц.

Животът на художника се обръща, когато на 5 февруари 2007 г. наркоманите Мариан и Владимир влезли в кооперация на столичната ул. "Чаталджа", за да крадат. Опиц и съседи заключили външната врата, за да не избягат. Те обаче се пробвали през прозореца на площадката на първия етаж. Тогава се стигнало до стрелбата. Мариан успява да избяга ранен, но умира на път за болницата. "Лягам и ставам с тази случка, както и с Наказателнопроцесуалния кодекс", споделя още иконописецът и разказва какво се е случило на фаталната дата.

"Бях направил една икона на Богородица за приятел. Тогава дойдоха моите приятели Илия и Людмила. В следващия момент слиза синът ми, който казва, че на стълбището има двама айдуци. А два дни преди това обраха нашия домоуправител", разказва Опиц.

Той казал на приятелите му да звъннат в дежурната на 5-о РПУ и да заключат външната врата и излязъл навън да чака полицията.

"Крадците още не бяха слезли от етажите. Машинално взех газовия пистолет, сложих пълнителя със стоппатрони, които не съм използвал никога дотогава. Години преди това бях купил 7-8 патрона по 2 лв. от Илиянци. Сложих пистолета в задния джоб на дънките си.

Тогава се чу трясък, отвори се прозорецът и се подаде крак. Мариян наполовина беше на перваза. Извиках: "Стой горе", и получих една мощна псувня. Извади и другия си крак, аз се отдръпнах леко назад, а той скочи. Тогава отскочих 1,5 м назад и се залепих до паркирана кола. Докато ставаше, видях , че в лявата си ръка държи отвертка. Пак изпсува. Изправи се, изнесен напред като спринтьор на старта, за да тръгне към мен. Тогава извадих пищова, заредих и гръмнах. Той се обърна и побягна. Повече нищо не знам за него", върна се назад иконописецът.

Кой престъпник, който иска да убива умишлено, вика полиция, казва им, че е стрелял,
показва гилзата и пистолета, чуди се осъденият и пита как да реагира, когато срещу него има човек с 40-сантиметрова отвертка.

"Преди 15 г. на нашата улица убиха с отвертка мъж на моите години. Човекът си отиде заради компоти и туршии с отверка в гърлото", разказва художникът.

 "Не съм очаквал такова нещо от българското правосъдие. Ако видите крадец, не се защитавайте. Отваряйте врати, прозорци и ако забрави нещо ценно, му го дайте, за да не се връща втори път", съветва Опиц.

На първа инстанция той получава 10-годишна присъда, после апелативният съд я намалява на 7 г. Признат е за виновен по чл.115 - умишлено убийство. Никой не говори за чл.12 - неизбежната отбрана. "Във всички решения е използвана форма като първата присъда на градския съд. Само са сменени датите и името на съставите. Аз в училище не съм преписвал толкова много, както те. Но тук се касае не само за мен, но и за живота на цялата държава", казва Йордан Опиц.
Крадецът, който прострелял, бил задържан 92 пъти, обществено порицаван е, с две условни присъди, 3 г. лежал в затвора. "Нали, като влезе в затвора, трябва да се поправи - той влиза бандит и излиза професионален бандит. Без завършен 8-ми клас", казва Опиц. Той е закачил икона пред входа на блока си, за да пази хората от зли помисли. Йордан Опиц не е действал при неизбежна отбрана, като е прострелял Мариан Янчев, решават окончателно върховните съдии на 10 септември.

Бягството на заподозрян в престъпление не е позволявало на подсъдимия да предприема мерки за задържане с цел предаването му на полицията, а още по-малко да използва огнестрелно оръжие, с което предварително се е въоръжил.

Двамата, макар да са имали намерение да вършат кражба, не са предприели действия в тази насока, още по-малко са използвали някои от намерените инструменти. Това, че те са евентуални крадци, е било заявено единствено от сина на Опиц, коментират съдиите.

"Съмнителното им поведение не е давало основание на подсъдимия да провежда граждански арест с оглед защита на нечии интереси, каквито не са били поставени в риск, нито да използва пистолет, за да посрещне съпротивата на дееца", сочи съдът. Той приема, че има противоречие между Опиц и свидетелите за това дали Мариан е държал отвертка.
Съдиите се съобразяват със здравословното състояние на подсъдимия. Той е с увреден слух, ползва слухова протеза, загубил е зрението на дясното си око. Страда от псориазис, а освен това има проблеми с гръбнака. Затова 7-годишната му присъда е намалена с 2 г.
Опиц ще лежи в затворническо общежитие от открит тип при общ режим. Трябва да плати и по 80 хил. лв. на родителите на починалия.

===============================  

Съдия Елена Авдева от ВКС, бивш председател на окръжния съд в Благоевград, а понастоящем член на ВКС и председател на съда, взел окончателното решение за осъждането на Данчо Опиц, не е случаен човек! Тя е един от членовете на съда, дал условна присъда и освободил Максим Ставийски, който знаете какво направи! Също така е член на съдебния състав, оправдал прословутите братя Маргини. Също така е била член на съда, оправдал депутатката Юлия Берберян (майка на тенисистките Малееви) за укриване на данъци през далечната 2005г. А тази година бе сред съдиите, намалили присъдата на "известния" Цар Киро! Дето се вика, тази съдийка е "култова личност", ,,гордост" за съдебната ни система и явно с огромно доверие щом я назначават да решава такива дела!


Съпругът на
г-жа Авдева се казва Иван Николов, шеф на фирма "Благоустройствени строежи" в Благоевград, който през 2008 г. е задържан за 24 часа , заради смъртта на 3 (трима) работници, загинали под срутил се необезопасен изкоп на фирмата. Следващата година той е бил оправдан (опаа) и дори му е била отменена символичната глоба от 250 (двеста и петдесет) лева, наложена заради смъртта на 3 (трима) души!!!

Според публикация на в-к Стандарт от 4 юли 2008г. (http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2008-07-04&article=238751) съдия Авдева през миналата година (т.е. 2007) се е сдобила с жилище в столицата от 110 квадрата срещу 126 хиляди лв. Съдийката от ВКС държи 9640 евро на влог и погасява кредит от 30 хиляди лв. Авдева е посочила доход от 50 000 лв. от трудови правоотношения, а нейният съпруг - 82 хиляди лв. Дето се вика, добри цени за добри хора с добри доходи! Как ли спи?

image



Гласувай:
32



1. allvin - коментар на ,,Аз"
13.09.2012 09:30
АЗ!

Крайно време е употребата на оръжие да бъре разрешена по презумция когато се касае защита на живота и собствеността! От къде на къде човека ще лежи в затвора след като е направил необходимото за да се защити! Закона трябва да се измени и да престане да толерира крадци, разбойници и тем подобни!
цитирай
2. allvin - коментар на niki
13.09.2012 09:34
niki

След първият път когато влязоха крадци в дома ни през ноща,месеци наред ловната пушка на съпуга ми стоя в готовност в спалнята.Напълно подкрепям действията на художника.Ако законите ни бяха читави нямаше да има такава престъпност.Ако се организира подписка аз и моето семейство се включваме.
цитирай
3. allvin - коментар на realist
13.09.2012 09:35
realist

Каквото почукало такова се обадило.Абслютно е прав художника,какво тъси наркото в дома му ,мисля че това което е търсил си го е намерил.Заставам на страната на художника на 100 процента.
цитирай
4. allvin - коментар на Ана
13.09.2012 09:37
Ана

Ние сме едни нещастници, че сме принудени да живмееме по този начин, но си го заслужаваме.
Преди десетина дни имах авария в двора. Тръбите на водоснабдяване минават през двора ми. Обадих им се, с изричното условие, че оставям телефон и ще осигуря присъствие за да си отремонтират тръбата, която въобще не и е там мястото и трябва да си я извадят извън двора ми и познайте какво се случи. Дошли, разплели ми мрежата ремонтирали, съсипали подпората на портата, розата и си заминали, връзвайки на две места мрежата. Е как да не ги гръмнеш такива, че на всичко... още отгоре си направили и закон, ако искам да изместя водопровода е за моя сметка. В каква държава живееме ... ?!?
цитирай
5. allvin - коментар на ,,протест"
13.09.2012 09:39
протест

Не ние трябва да си стегнем куфарите и да изчезнем, а да изгоним тези които трябваше отдавна да са си стегнали куфарите за да стане тази територия нормална държава най-накрая!

Протест срещи несправедливите закони!
Това е достатъчна искра за разпалване на огън в сърцата на всички Честни Българи.

ПРОТЕСТ!!!
цитирай
6. allvin - коментар на Ани
13.09.2012 09:40
Ани

Ако сме народ - ще направим ОБЩОНАРОДЕН ПРОТЕСТ срещу толерираната ппрестъпност! Не трябва повече да търпим да ни ограбват и тормозят цигани и наркомани, а подкупното правосъдие да е на тяхна страна.
цитирай
7. andrei - Тези съдии,които са издали такава присъда-
13.09.2012 09:40
плачат самите те за затвор!!!
цитирай
8. theeconomist - Подкрепям напълно!!!!!!
13.09.2012 10:18
Само с такива средства, нещо ще трепне в гаменските души на нашите нагли, дребни бандитчета.
Имам пистолет"ЧЗ - 40 S & W", револвер" Щаер - 357 MAG", карабина "Мазалат", Круповка - надцевка и тулка - успоредка.
Да заповядат!
Моя позната адвокатка има максима : От затвор се излиза от гроб - не!
Нашите свински закони се заобикалят по следният начин.
Купуваш от Илиенци детски, черен, по възможност метален пистолет- играчка, завиваш то в хавлиена кърпа и чакаш.
Дойде ли мръсника - бум в тиквата, ма за да убиеш, пищовчето после в ръчичката, пък нека съда реши какво е адекватна самоотбрана и дали аз съм бил по бърз!
цитирай
9. анонимен - коментар на кака
13.09.2012 10:23
кака

Хахахаха... И това ми било българското правосъдие. Да ходят да се гръмнат някъде с тия техни решения. Боклуци български съдии.
цитирай
10. анонимен - AZ В този случай може да напр...
13.09.2012 10:26
AZ

В този случай може да направим само едно действие, да си стегнем куфарите и да изчезнем в страна с правосъдие.В противен случай, ще ни крадът, ще ни бият, ще ни хокати ако се защитим ще сме в затвора.
цитирай
11. анонимен - Владо Ето точно това е най-л...
13.09.2012 10:27
Владо

Ето точно това е най-лошата позиция!
Да се скрием, вместо да се борим...
Но найстина такива, като Вас е по-добре да си стягат куфарите...
Знайте, че всички избягали носят моралната отговорност за дереджето на България!
цитирай
12. анонимен - Мартин Ето това е грозната и...
13.09.2012 10:28
Мартин

Ето това е грозната истина за живота ни. Искрено се надявам държавна глава да бъде на място и да помилва човекът. За мен постъпката му е била най-правилната в тази ситуация. Всичко намирсва от фактът за "стоп"-патрон и намереният труп.
цитирай
13. анонимен - Подкрепям "Справедлив&q...
13.09.2012 10:31
Подкрепям "Справедлив"


Да направим подписка и да спасим човека! Не може такива хора да отиват в затвора, а престъпници да се разхождат необезпокоявани по улиците и да безчинстват безнаказано! Ако тъпите полицаи си бяха свършили работата както трябва, нямаше да се стигне до случката. Не знам кой е бил адвокат на Опиц, но ми се струва, че и той не се е справил добре със защитата. В делото има много спорни и неизяснени неща. След стрелбата крадецът се измъква бягайки, намират го умрял доста далече от местопроизшестивето и чак след час и половина и др. подобни.....А за парите,... още които трябва да се плащат на родителите, просто нямам думи! За какво да ги обезщетяват!? Че са отгледали достоен член на обществото ли? Напротив, те трябва да бъдат глобени, че са отгледали и възпитали престъпник и наркоман!
цитирай
14. анонимен - Недоумяваща Всякакви прес...
13.09.2012 10:36
Недоумяваща

Всякакви престъпни гадове- от наркопласьори до убийци и то доказани такива, лежат по 1- 2 години и ги пускат! Срам за българското правосъдие, че е осъдило човека. Ако магистратите ни и въобще законодателството бяха и наполовина толкова смели колкото него, в България щеше да се живее 100 пъти по- добре!!!
цитирай
15. анонимен - европеец а после холандците ни ...
13.09.2012 10:41
европеец

а после холандците ни били криви ,че не ни щат в Шенген и ни сочат като най-пропадналите и корумпирани
цитирай
16. анонимен - чочо Защо не кажат името на с...
13.09.2012 10:56
чочо

Защо не кажат името на съдията.Срам ли ги е?Явно ги е срам да споменат името на този "велик " творец на присъди.
цитирай
17. анонимен - Ikonomist Къде и кога се съб...
13.09.2012 10:59
Ikonomist

Къде и кога се събираме да пометем съдебната система като бързия влак поцинкована кофа. Чашата преля!!! Ние плащаме да за ред, законност и сигурност, а полицията ни рекетира и играе комбина с престъпниците. Съдебната система оправдава престъпниците и праща в затвора всеки дръзнал да им се противопостави. Демокрацията е мъртва. Мафията я изнасили и захвърли в канавката.
цитирай
18. анонимен - Selqnin ot syvremena BG ( нереги...
13.09.2012 11:07
Selqnin ot syvremena BG ( нерегистриран )


адвоката които сигурно си е купил дипломата от такива дела и съдията са за затвора. а тоа дето е гръмнат от неговите хора не го ялете. тои е щял да си краде докато е жив. ялко, можеше да му вземат бъбреците,дроба за някои болен. тия скотове трябва да ги използват за донори. бог да пази бг.
цитирай
19. nbrakalova - AZ В този случай може да напр...
13.09.2012 11:15
анонимен написа:
AZ

В този случай може да направим само едно действие, да си стегнем куфарите и да изчезнем в страна с правосъдие.В противен случай, ще ни крадът, ще ни бият, ще ни хокати ако се защитим ще сме в затвора.


Грешите!
В целият свят днес е на мода да се защитават правата на престъпника. Защото от определен исторически момент той започна да се изкачва и пребивава в по-високите (не по-висшите) слоеве на обществеността...
А преди да поиска да бъде свободен, човекът трябва да бъде научен и осъзнае какво е свобода. Не може да ползваш преимуществата на свободата без да приемеш условията й, защото свободата не е безотговорност, както е съблазнен днес да мисли съвременният човек. Затова сега живеем във времето, когато грижата е да се осигуряват правата на престъпника, а не на спазващия правилата. Принизен, на последния се гледа с насмешка. Днес водещ е отрицателният пример, а не положителният. Днес не се възхищават на порядъчния, а на този, който ще "прекара" другия и ще получи наготово нещо, спечелено от друг.

Жалко за потърпевшия..., но това е човешкото правосъдие!...
цитирай
20. анонимен - Тодор Кажете за утре място час и ...
13.09.2012 11:23
Тодор

Кажете за утре място час и нека повече хора се съберем !Трябва да се действа светкавично този съд трябва да бъде подпален !!!Съдбата на човека е в наши ръце да помогнем нека един път бъдем единни !!
цитирай
21. анонимен - лейла тези родители трябва да ...
13.09.2012 11:25
лейла

тези родители трябва да ги подведат под наказателна отговорност , за това, че не са предприели никакви действие за лечението на сина им.
и като се обадят в полицията, какво ? ще го арестуват за 93 път ?
цитирай
22. анонимен - лили Всички на протест! Да и...
13.09.2012 11:28
лили

Всички на протест! Да изметем корумпираните съдии!
цитирай
23. анонимен - zzz ( нерегистриран ) Срам ме ...
13.09.2012 11:30
zzz ( нерегистриран )


Срам ме е ,че съм българин ! Родината ни вече е мащеха за нас. Защитава крадците и малцинството , което скоро ще е мнозинство. Затова правят каквото си искат , а ти не си защитен в имота си. Вижте циганети по селата какво правят -крадат , изнасилват , убиват. И никой нища не предприема. На ако дядо го гръмне в имота си - отива в затвора.
цитирай
24. анонимен - а В тази държава няма закони, не ...
13.09.2012 11:32
а

В тази държава няма закони ,не може някой да ти влиза в къщата и ти да не можеш нищо да направиш ,а ако го направиш да си виновен.За какво ?
Че циганина или наркомана решил да влезе да краде в твоя имот , а ти нищо да не можеш да направиш според закона е безобразие.В Америка - първо стреляш ,а после питаш .Това е .
цитирай
25. анонимен - КК Няма по-абсурдно законо...
13.09.2012 11:34
КК

Няма по-абсурдно законодателство от нашето и още по-абсурдно е прилагането му в Съда.
Доколкото знам има и осъден гражданин, защото кучето му е ухапало крадец, проникнал в дома му. Това ли е правосъдие. Убиици, крадци, наркотрафиканти и други престъпници са на свобода поради "липса на доказателства", а обикновени хора защитили семейството и дома си бързо получават ефективни присъди! Ето затова Европа казва, че нямаме Правосъдна систима и за съжаление са абсолютно прави!!!!!!!!!!!!!!!!
цитирай
26. анонимен - 2222 Защо ще съдят художника. . ...
13.09.2012 11:36
2222

Защо ще съдят художника ......много ясно че ще се защитава ....
Много лошо е това съда да защитава крадците и убийците....
цитирай
27. анонимен - до кога До кога ще ни грабят, до ...
13.09.2012 11:44
до кога

До кога ще ни грабят, до кога ще сме най-бедните, до кога ще ни правят на идиоти и ние ще си мълчим овчедушно? По закон ако влезе в къщата ти крадец трябва първо да изнасили жена ти, да те простреля и чак тогава вече може да говорим за неизбежна самоотбрана. Това е най-глупавия зако
цитирай
28. анонимен - Потърпевш Незабавна промяна ...
13.09.2012 11:46
Потърпевш

Незабавна промяна на законовите норми при защита на частната собственост. Бойко Борисов за всичко гледа и копира от Америка. Нека и в такива случаи да приложи техните правила, а не само да е съгласен и нищо да не прави. Въпрос на един месец е, да се направят необходимите промени. Но това е само при положение, че мисли за народа.
цитирай
29. анонимен - PG Възмутена съм!Може би след ...
13.09.2012 11:48
PG

Възмутена съм!Може би след днешното интервю по БТВ с художника ,трябваше веднага да се самосезира правосъдната система.Мисля,че трябваше да ни покажат и по какъв начин обикновените хора ще получат защита и разбиране от Държавата!Не трябва да се допусне подобна несправедливост да се реализира-г-н Йордан Опиц трябва да живее достойно ,а не да се наказва!Да се вкара в затвора СЪДИЯТА постановил тази абсурдна присъда!

МОЛЯ МЕДИИТЕ ДА ВСЕКИ ДЕН ДА НИ ЗАПОЗНАВАТ С ДЕЙСТВИЯТА ПОТОЗИ СЛУЧАЙ,ДОКАТО ОБЩЕСТВОТО И ЧОВЕКЪТ ПОЛУЧИМ СПРАВЕДЛИВОСТ!
цитирай
30. allvin - коментар на пепи
13.09.2012 12:37
пепи

С тази присъда съдебната система казва: крадете българи, кой както може, и никой да не посмее да застреля крадеца. Българският съд самоотвержено защитава престъпниците. Ако обаче престъпник убие нормален човек, той непременно ще бъде оправадан или в най-лошия случай ще бъде осъден условно.
цитирай
31. allvin - коментар на 1
13.09.2012 12:39
1

Жалко, че поводът е тъжен, но доживях да видя хората във форума единни. Защо не се каже кои са съдиите и чий син е наркомана? Подкрепям художника, подкрепям протеста.
цитирай
32. allvin - коментар на мим
13.09.2012 12:41
мим

Убитият Мариан Янчев е задържан 92 пъти от МВР, обществено порицан и с две условни присъди.

л.12 от Наказателния кодекс на Република България
(3) Няма превишаване пределите на неизбежната отбрана, ако нападението е извършено чрез проникване с насилие или с взлом в жилище.
(4) Деецът не се наказва, когато извърши деянието при превишаване пределите на неизбежната отбрана, ако това се дължи на уплаха или смущение.

кой му е бил адвокат ?
цитирай
33. allvin - коментар на отвратена
13.09.2012 12:43
Отвратена

Е как негово величество Човека да има думата като държавата се управлява от негово величество престъпника? Това е истината! Ние сме управлявани от престъпници!
цитирай
34. allvin - коментар на ДБ
13.09.2012 12:48
ДБ

Искам да знам кои са родителите на въпросния младеж Мариян Яанчев и що за хора са. С кого са обещали да делят парите които ще спечелят като осъдят нещастния художник. Хора, докога ще ни правят на овце и докога някои хора ще си мислят че могат всичко.
цитирай
35. allvin - коментар на Sofia
13.09.2012 12:50
Sofia

От 2007 г. до сега са изминали 5 години. Явно тези във Върховния съд няма да си променят решението, но поне да признаят тези 5 години, в които са се чудили какво да правят за излежана присъда. (Или това да го направи г-жата вицепрезидент??? ) Но тя не смее.....
цитирай
36. allvin - коментар на Неви
13.09.2012 12:52
Неви

Не може човек защитил дома си от крадци да бъде осъден за това.
Незабавно трябва да бъде помилван и да се промени частта от Закона, касаеща неизбежната отбрана и равнопоставеността на защитата спрямо нападението.
Не може да обричаме на гибел малкото останали български таланти, заради недомислици в законите ни
цитирай
37. allvin - коментар на EU
13.09.2012 12:54
EU


Ако някой все още се чуди защо толкова хора искат да изчезнат на запад - ето заради това отношение на държавата към нормалните хора.
цитирай
38. allvin - коментар на ДДД
13.09.2012 12:55
ДДД

СЪДИЙКАТА ОСЪДИЛА ХУДОЖНИКА ДА ОТИДЕ В ЗАТВОРА
НЕКА ПОДКРЕПИМ ХУДОЖНИКА .Г-ЖА ВЕЦЕ ПРЕЗИДЕНШАТА ПОПОВА НЕЗАБАВНО ДА ГО ПОМИЛВА.
БЪЛГАРИЯ ДА Е СТРАНА НА ПРАВДАТА.
цитирай
39. allvin - коментар на една българка
13.09.2012 12:57
една българка ( нерегистриран )
13.09.2012 10:22

Нека покажем, че сме единни - напук на скапаната съдебна система. Нека защитим талантливия художник. Не само в София, а в цяла България трябва да има протести. Трябва да се организира и подписка в защита на художника. Заради някаква измет, България ще загуби един талант. Нали сте наясно, че честен човек няма да издържи и ще предаде бързо богу дух. А крадците ще продължат да вилнеят безнаказано. Бедни ми, бедни българино - кой ти отреди такава съдебна система.
цитирай
40. allvin - dedoto ( нерегистриран ) 13. 09. ...
13.09.2012 12:58
dedoto ( нерегистриран )
13.09.2012 10:21

Съдебната система е най-гнилата и разрушинтелна снституция на нашата "демокрация".
цитирай
41. allvin - любо ( нерегистриран ) 13. 09. ...
13.09.2012 13:00
любо ( нерегистриран )
13.09.2012 10:19

Това е правосъдието в Бг - престъпниците на свобода, а честните хора - в затвора. Нека да всички да излезем на протест.
цитирай
42. allvin - 66 ( нерегистриран ) 13. 09. 2012 ...
13.09.2012 13:01
66 ( нерегистриран )
13.09.2012 10:16

Вместо да му дадат орден, че ни е отървал от един пройдоха, те ще го вкарват в затвора. Ако му беше адвокат Марковски, сигурно щяха да му се извинят за недоразумението. За съжаление правосъдието е за богатите...
цитирай
43. allvin - user ( нерегистриран ) 13. 09. ...
13.09.2012 13:02
user ( нерегистриран )
13.09.2012 10:13

Поредната жертва на некадърните съдии, които сигурно са доволни, че са спазили някое параграфче в закона и са осъдили човек, а са оневинили наркоман-крадец ! Колко ли им са свити мозъчетата на боклуците в тоги, за да срещат трудности при възприемането на живота извън прашните книжки с параграфи ... Закона би трябвало да защитава мирните граждани, а не наглите крадци - или самозащитата от наркоман крадец е престъпление ? Разбирам да е отишъл в тях и да го е гръмнал - но наркомана да ти влезне в къщата и ти да не можеш да го накажеш - а това е абсурд ! С пожелания... още на тези съдии да им насилват децата и роднините същите тези боклуци, чиито интереси защитават !
цитирай
44. allvin - Пешо ( нерегистриран ) 13. 09. ...
13.09.2012 13:05
Пешо ( нерегистриран )
13.09.2012 10:02

Трябва да излезем и подкрепим човека. Той е направил нещо, което ние не сме имали смелост да направим. Опитал се е даа отвоюва правата си от престъпниците.
цитирай
45. allvin - ХАЙДЕ. . . ( нерегистриран ) 13. ...
13.09.2012 13:06
ХАЙДЕ... ( нерегистриран )
13.09.2012 09:49

Стига констатации бе,българи! По-долу предложих протест,за утре в 18ч! Има ли друга организация в фейса или само ще си плямпаме тук!
цитирай
46. allvin - да ( нерегистриран ) 13. 09. 2012 ...
13.09.2012 13:13
да ( нерегистриран )
13.09.2012 10:00

Има - "Да защитим иконописеца Йордан Опиц и да помогнем..."
цитирай
47. allvin - Neli Lolova ( нерегистриран ) 13. ...
13.09.2012 13:18
Neli Lolova ( нерегистриран )
13.09.2012 11:20

Гледах разговора на художника с виктор николаев тази сутрин.Този човек заслужава награда, а не да го съдят и вкарват в затвора при такива от които си е патил.Всички крадци трябва такава участ да ги сполетява.Моята маика от Средец непрекъснато я обираха и какво, хванаха крадците и те на другата седмица обраха съседите.Ако аз имам вазможност и аз така ще се саморазправям,след като полицията не може да ни пази,ние трябва да се защитаваме.Нека се създаде група вав фейсбук за защита на художника.
цитирай
48. allvin - sss ( нерегистриран ) 13. 09. 2012 ...
13.09.2012 13:21
sss ( нерегистриран )
13.09.2012 11:14

Художникът е невинен в случая,а законът защитава един крадец и наркоман,който нищо не е дал на това общество!
цитирай
49. allvin - sss ( нерегистриран ) 13. 09. 2012 ...
13.09.2012 13:22
sss ( нерегистриран )
13.09.2012 11:11

Ами да бяха изчакали полицията, а не да стрелят по човека. Дори и да избяга щяха да го намерят. Не става така. Законът си е закон и трябва да се спазва!
цитирай
50. allvin - аланкоолу ( нерегистриран ) 13. ...
13.09.2012 13:23
аланкоолу ( нерегистриран )
13.09.2012 11:35

Това не е човек, циганин, ама ти не си разбрал. Даже Индира Ганди при посещение в Англия го е казала, че това не са хора.
цитирай
51. allvin - SOS ( нерегистриран ) 13. 09. 2012 ...
13.09.2012 13:27
SOS ( нерегистриран )
13.09.2012 11:36

Абе, ти луд(а) ли си?! Какъв ти закон тука, колко да се чака и колко присъди е излежал този кретен-крадец-наркоман? Съдиите в България си играята на правосъдие, бандитите или не ги съдят или ги оставят да избягат. А полицията е страхлива, мутрите я унижават и тя си го връща на по-слабите и беззащитните. Едно да знаеш, в момента ЗАКОНИ има, но СПРАВЕДЛИВОСТ няма. Защото присъдите все още са "в името на народа", сиреч в името и интересите на обществото. А обществото иска съд за крадците и свобода на самозащитилите се граждани.
цитирай
52. allvin - KD ( нерегистриран ) 13. 09. 2012 ...
13.09.2012 13:29
KD ( нерегистриран )
13.09.2012 11:09

За поред път се вижда в каква абсурдна страна живеем!!! Да подкрепим г-н Опиц, не трябва да лежи в затвора!!!! ако недай си Боже отново нахлуят вкъщи, може би трябва и кафе да им направя?! Всички престъпници са на свобода,а честните хора да гният, за да може т.нар. ни Правителство после да се бие в гърдите колко добре работи правосъдната ни система.. Вчера четох за един баща, които системно тормозел и биел 5-год си син. когато полицията откликнала на сигнал от съседи, детето е било намерено голо и разпънато на кол в двора?????? И този НЕЩАСТНИК най- вероятно... още няма да лежи....
цитирай
53. allvin - обирана n-пъти ( нерегистриран ...
13.09.2012 13:31
обирана n-пъти ( нерегистриран )
13.09.2012 11:07

Що за съдии! Що за държава! Що за законодатели! Що за хора сме!?? След 40 обира, човека се опитва да направи нещо, за да се защити, защото очевидно няма друг начин... и се оказва, че е престъпник!!! И се оказва, че е осъден даже! А трупа, видите ли, с разкъсани всички вътрешности, бягал, бягал, бягал, отишъл на м...та си, седнал и умрял!! И сега човека трябва да го лежи и да плати на създателите на един престъпник (с n-на брой присъди) безумна сума-кръвнина!! Аз лично съм майка и искам детето ми да е живо и здраво, но и да е човек... ако - опазил Господ! - създам такова обществено... още зло... престъпник - за какво изобщо ми е бил целия живот, и за какво изобщо съм раждала дете! А колкото до многото крадци около нас - аз съм обирана 2 пъти, дома и колата ми по веднъж, вилита - само през миналата година - 3 пъти... НИТО ЕДИН! НИТО ЕДИН! НИТО ЕДИН ОТ КРАДЦИТЕ НЕ Е РАЗКРИТ, още по-малко осъден, разбира се!!!... как ви звучи - познато, а!
цитирай
54. анонимен - Т.N.T.
13.09.2012 14:01
КОЙТО КАЖЕ ЧЕ В БЪЛГАРИЯ Е ИМАЛО И ИМА ПРАВОСЪДИЕ--ДА ПУКНЕ !...

ПО ВРЕМЕТО НА ПРАВЕШКИЯ ТАРИКАТ--ЦИГАНИ ЗАКЛАХА В КЪЩИ МУ

КРОТЪК ЧОВЕЧЕЦ И...

Н И Щ О !!!...=СЪДИИСКИ ГУШИ...
цитирай
55. анонимен - Т.N.T.
13.09.2012 14:06
allvin написа:
sss ( нерегистриран )
13.09.2012 11:11

Ами да бяха изчакали полицията, а не да стрелят по човека. Дори и да избяга щяха да го намерят. Не става така. Законът си е закон и трябва да се спазва!


И КАТО ГО НАМЕРЯТ,ЩЕ ГО ПУСНАТ И ПАК...Е,ЩОМ НЕКРАДЕ И ТЕРОРИЗИРА ТЕБ

НЕКА СИ КРАДЕ НАВОЛЯ

Ч О В Е К А ,

ПЪК И ДА ПООБИЕ НЯКОЙ И ДРУГ=ТРУДОВА ЗЛОПУЛИКА,ЩЕ КАЖЕШ НАЛИ?...
цитирай
56. анонимен - Опитвам се да разбера логиката на ...
13.09.2012 14:33
Опитвам се да разбера логиката на съда. Факт е, че им починал човек, но доколкото разбирам може и да е починал при друг инцидент. Правото на живот е съвсем нормално да бъде гарантирано от държавата. Въпросът ми е как така пияни шофьори имат условни присъди, а защитаващ се човек не. Да, отнел е живот, но не мога да допусна идеята, че е умишлено.
цитирай
57. анонимен - UK
13.09.2012 15:08
Работих в Англия, работата ми даваше възможност да обикалям в различни части на страната, на много места имаше поставени зелени табели с надпис Частна собственост!!!
Понеже работихме по карта на съответната местност колегата шотландец ме предупреди в началото да внимавам да не навляза в частен терен защото цитирам : "шиб*ните британци имат право да те гръмнат"
цитирай
58. анонимен - !
13.09.2012 15:10
ПОДКРЕПЯМ!
цитирай
59. demonwind - Ами да -
13.09.2012 15:13
човечецът сега ще влезе в затвора и там ще си отиде най-вероятно. А "братя" Галеви още преди да чуят присъдата - духнаха яко дим в неизвестна посока. Заради тях сега Европа окончателно спира почти всички милиарди за България, поне за този програмен период. Което означава, че освен оназ работа на "братята", догодина или след изборите българите ще ядем метрото и магистралите на Бойко, който пък от своя страна, ако спечели, ще се опита да прехвърли типично в негов стил вината върху Барозу и компания.
Имаше едно време един случай с един "бизнесмен" с арменска фамилия. Та той, човека, видял някакъв да му краде кабриото (Мерцедес), което струвало колкото пенсията на средностатистически българин за двайсет години и кусур напред. Та извадил човека БОЙНИЯ си пистолет, първо гръмнал по бягащия с возилото му крадец, ранил го, след което настигнал спиращата кола и ГО ДОУБИЛ с още един изстрел. За това УМИШЛЕНО убийство (на Запад така и куче да убиеш, си вътре за много години, а в Америка може да отнесеш и доживотна) на ранен вече човек този "бизнесмен" не получи дори условна присъда, май. Дори вече никой не спонемава името му. Човекът най-вероятно си се пече около басейна на малката си прогимназия, построена с незнайно какви пари, а ето този човек на изкуството, интелигентен, който не е искал никого да убива, ще лежи вместо него, при това "по милост" от българския съд, който му намалил присъдата... Същият този съд, основно заради който българите скоро ще ядем асфалт, а зимата на Виденов (за тези, които я помнят) ще ни се стори като приказка на Братя Грим...
цитирай
60. vandela007 - има група във фейсбук
13.09.2012 16:13
http://www.facebook.com/groups/178591682251488/#!/groups/178591682251488/ в защита на Йордан Опиц
цитирай
61. allvin - гумата ( нерегистриран ) 13. 09. ...
13.09.2012 16:29
гумата ( нерегистриран )
13.09.2012 11:05

Просташките решения на Вкс са противонародни и тези съдии са за затвора!
ВСИЧКИ ЗНАЕМ КАКВО ЗНАЧИ ДА ТИ ВЛЛЕЗЕ БАНДИТ В ДОМА!САМО ВКС Е ОТ ДРУГА ПЛАНЕТА!
цитирай
62. allvin - 2richovek ( нерегистриран ) 13. ...
13.09.2012 16:33
2richovek ( нерегистриран )
13.09.2012 08:20

Ако говорите за наркомана-бих искал да Ви кажа следното:Кой го е накарал да стане наркоман?Защо трябва да краде за дрога?Откъде накъде други ще плащат за неговата дрога(с имуществото,което е ОТКРАДНАЛ)?Докога в тази държава наркомана ще се счита за болен и ще му е простено всичко?И последно-ако Ви влезе в къщата,присвои всички ценностти и оправи жена Ви и децата Ви ще му поднесете ли кафе и пепелник или ще го ......?
цитирай
63. allvin - Сорос ( нерегистриран ) 13. 09. ...
13.09.2012 16:34
Сорос ( нерегистриран )
13.09.2012 08:35

А ти даваш ли си сметка в каква клоака сме потопени, щом представител на изящното изкуство е докаран до подобно състояние? А за израза "отнел ЧОВЕШКИ живот" може доста да се поспори, когато се отнася до циганин-рецедивист-наркоман. И тази присъда е част от плана за абсолютна ДЕМОРАЛИЗАЦИЯ, който е и първопричина за случилото се. Защото в едни по-нормални времена, тези двама престъпници нямаше и да си помислят да припарят нито до хероин, нито до чужд имот посред бял ден. А ние нямаше да сме дотолкова отчаяни, че да държим отнестрелно оръжие. Случаят... още е симптоматичен в много отношения, но държавният "глава" няма глава, че да го осмисли. Лично аз също бих стреляла, ама нямам пистолет...
цитирай
64. allvin - съд ( нерегистриран ) 12. 09. 2012 ...
13.09.2012 16:35
съд ( нерегистриран )
12.09.2012 23:31

Боже, колко мъка има в тая България Боже.
За неприкосновеност на личното имущество няма ли нищо в тая наша конституция бе. Още един пример за неработещата съдебна система и лоши закони.
Ще влезат да те оберат, и ти ще ходиш в затвора че си се опитал да защитиш изработеното с честен труд.
Президента на Републиката ако има малко чувство за справедливост, да помилва веднага.
цитирай
65. allvin - Ddroneg * Виж профилa ...
13.09.2012 16:36
Ddroneg

* Виж профилa


Ddroneg

Интереси:

Професия:

За мен:
( регистриран )
12.09.2012 23:56

Болен здрав носи!
Да му се не види и животът, и правосъдието! Човек да не смее да се защити! Що за държава и общество са създали другарите?
цитирай
66. allvin - theodora. * Виж профилa t...
13.09.2012 16:37
theodora.

* Виж профилa


theodora.

Интереси:

Професия:

За мен:
( регистриран )
13.09.2012 00:03

Мъчно ми става, когато чета. Не мога да повярвам колко нелепи неща се случват в нашата държава.
цитирай
67. allvin - Алоууу * Виж профилa ...
13.09.2012 16:39
Алоууу

* Виж профилa


Алоууу

Интереси:

Професия:

За мен:
( регистриран )
13.09.2012 00:08

Така е, защото само единици се осмеляват да се саморазправят. Ако всички потърпевши грабнат оръжията само тогава може да се промени нещо. Защото не може да вкарат всички в затвора.
цитирай
68. allvin - Retired * Виж профилa ...
13.09.2012 16:40
Retired

* Виж профилa


Retired

Интереси: Разностранни и законни

Професия: Пенсионер

За мен:
( регистриран )
13.09.2012 00:27

На 64 години съм, но това вече ми преля чашата на търпението. Да ми влезе някой в дома и аз да чакам да извади АК47 за да ме застреля, а аз да имам право да го замеря с прашка и ако го уцеля след като автомата му е засякъл и го нараня по-скоро психически, отколкото физически ще съм виновен, така ли, господа съдии?
И колко ще трябва да му платя?
Не забравяйте, че ние не живеем в охранявани, затворени луксозни комплекси, нас не ни пазят гардове, сами трябва да се пазим и то най-вече от вас продажни уж магистрати!
Не мога да помогна с пари на художника, но предлагам... още да излежа поне 1/2 от присъдата му. Защото и аз бих действал като него.
цитирай
69. allvin - ivanko77 * Виж профилa ...
13.09.2012 16:42
ivanko77

* Виж профилa


ivanko77

Интереси:

Професия:

За мен:
( регистриран )
13.09.2012 00:43

Съда си е свършил работата, за съжаление законите ни в тази ситуация са безумни. Сега да видим дали все пак и президента ще си свърши своята като помилва човека.
цитирай
70. allvin - NOBUS * Виж профилa N...
13.09.2012 16:44
NOBUS

* Виж профилa


NOBUS

Интереси:

Професия:

За мен:
( регистриран )
13.09.2012 00:46

Грешка! В такъв случай го трепеш на място и го хвърляш в кофата за боклук, и го посипваш с други боклуци. Тези от чистотата си знаят работата и го карат където му е мастото.
цитирай
71. allvin - недоволен ( нерегистриран ) 13. ...
13.09.2012 16:45
недоволен ( нерегистриран )
13.09.2012 01:31

Накъде сме тръгнали след като престъпниците си имат съдебна система която ги защитава. Правото е девалвирало до най ниски нива и губи своята роля за обикновения човек. Нещо повече самата съдебна система е генератор на престъпност с решенията които приема. И това от хора които претендират за интиелигентност и би следвало да са образец за " неродкупност"
цитирай
72. allvin - SamuelVimes * Виж профилa ...
13.09.2012 16:46
SamuelVimes

* Виж профилa


SamuelVimes

Интереси:

Професия:

За мен:
( регистриран )
13.09.2012 01:32

Явно за да излезе човек от подобна ситуация трябва да се остави да го убият.Ако защити живота и имуществото си става престъпник.Плащаме данъци господа съдии и всякакви останали горе на Олимп.Плащаме данъци за да ви храним на една голяма държавна ясла и да ви угояваме.Вие само ядете и правите нещо друго което е естествен завършек на яденето.Къде е сигурността и законността в тази територия наричана от вас за по удобно държава.Къде един нормален човек може да се чувства сигурен освен в гроба... още си.Дори и там няма спокойствие защото мародерите бдят.В тази територия дори и мъртвите нямат покой,защото винаги се намира кой да поругае гробовете им.Вместо да потънете от срам земята вие съдите по измислени закони удобни за вас.Съдите хората за това че искат да живеят спокойни и честно.Бил наркоман.Имал право да живее.Че кой му го отрича.Но защо е наркоман?Защо не е прибран да се лекува или ако е престъпил закона не е там където му е мястото.Защо тормози хората.Кой му продава наркотици.Защо и той е на свобода.Защото вие господа ядете нашите пари и се угоявате с тях,а не си вършите работата.Не заслужавате дори презрение.
цитирай
73. allvin - средностатистически ( нерегис...
13.09.2012 16:52
средностатистически ( нерегистриран )
13.09.2012 01:48

А на максим и един ден не му дадоха дето пиян уби две деца, като е строг и принципен съда защо не е такъв с всички, а на митьо очите дадоха по малко от на този злощастен човечец....долна държава направо ме е срам и същевременно яд че съм и гражданин...
цитирай
74. allvin - Елиза ( нерегистриран ) 13. 09. ...
13.09.2012 16:55
Елиза ( нерегистриран )
13.09.2012 04:37

Срамота! Хората са докарани до саморазправство, самозащита, самозадоволяване, самоснабдяване със стоки и услуги .... Само така наречените "наши народни представители" се ползват от услугите на полицията и съда. Живота на този човек ще се съсипе, защото родната полиция ни пази. Дори намирам прилика със случая в Катуница. Трябва ли да загине някой, за да се посритат истинските разбойници?
цитирай
75. allvin - OMG ( нерегистриран ) 13. 09. 2012 ...
13.09.2012 16:58
OMG ( нерегистриран )
13.09.2012 06:55

Безобразие! Хората са принудени да се САМОразправят, защото държавните структури са обсебени от САМОзабравили се "важни" хора. Трябваше ли да стане 2-ра Катуница, за да се "погрижат" малко и за данъкоплатците на този адрес. Властимащите явно са много просто щом мислят, че всички ние сме тъпи. Какво? Да се чувстваме спокойни, че сте прибрали "престъпник" ли в този случай? Безобразие! Хайде приятен ден на родната полиция - пълно е с крадци, тичкайте да им пазите гърба!
цитирай
76. allvin - Самоуправството и самозадовол...
13.09.2012 16:59
Самоуправството и самозадоволяването
13.09.2012 08:30 ( нерегистриран )

са традиция от соца, защото нищо неправенето и париполучаването бяха и са на мода. ".. спрямо него не имало започнато непосредствено и противоправно нападение", пише в съдебното решение"
Така е и сега - докато бандитите не вземат труда и накрая и живота на човек, нищо не може да ги спре - законът и прилагащите го считат, че защитилият се е палавствал, а бандитът е нещастна жертва.
цитирай
77. allvin - lavrakis * Виж профилa ...
13.09.2012 17:00
lavrakis

* Виж профилa


lavrakis

Интереси:

Професия:

За мен:
( регистриран )
13.09.2012 07:47

Поредното доказателство за "справедливата" ни съдебна система, която защитава само престъпниците. И за безсилието на държавата да защити порядъчните хора, които са принудени сами да се защитават!
цитирай
78. allvin - Доказателство ( нерегистриран ...
13.09.2012 17:02
Доказателство ( нерегистриран )
13.09.2012 08:11

и за добре свършената работа на полицията. Какво значи да ти оберат блойка 37 пъти за 1 година, къде са спали ченгетата. Аааа, пушили са и са пили водица!
цитирай
79. allvin - мим ( нерегистриран ) 13. 09. 2012 ...
13.09.2012 17:04
мим ( нерегистриран )
13.09.2012 08:03

и какво предлагате, следващия път да направим кафе на крадците и да им отворим сейфа ?
докога няма да има закон, който да ни дава право да се защитаваме ?
цитирай
80. allvin - Така става ( нерегистриран ) 13. ...
13.09.2012 17:06
Така става ( нерегистриран )
13.09.2012 08:09

когато полицията си "свърши" работата. Сега да пият кафе и вода, да пушат, да играят джобен тенис и да искат 25% по-високи заплати и да работят частно за мутрите.
цитирай
81. allvin - 007 ( нерегистриран ) 13. 09. 2012 ...
13.09.2012 17:07
007 ( нерегистриран )
13.09.2012 08:24

Не полицията, а съдебната система, е онази, която е виновна! Онези - съдии, прокурори, костюмари, дето получават незаслужено и тринадесета и четиринадесета заплата и какви ли още не бонуси.
В тази скапана и абсурдна държава, онзи който защити имота си, е престъпник. Истинските престъпници, благодарение на, т.нар. независима съдебна система, са на свобода.
Докога ще търпим този геноцид, българи?...........
цитирай
82. lostov - Стоим зад Йордан Опиц.
13.09.2012 18:00
Аз бих направил същото. Вярно човешки живот е и то какъв - циганин и наркоман задържан 92 пъти от полицията... 92 ПЪТИ!!!!!!!
цитирай
83. анонимен - Argonaft
13.09.2012 19:15
Podkrepam hudojnika!!!!!!!!!Neka nakoi napravi podpiska v zastita na osudenia!
цитирай
84. анонимен - 666! СУПЕР...
13.09.2012 20:12
....АКО ШТЕШ БАТЕ ГЛАСУИ ЗА ГОСПУД...ПА НИШТО НЕМА ДА СТАНЕ....ТУКА Е

ИЗМИСЛЕН УНИКАЛЕН НАЧИН ЗА УПРАВЛЯЕМ ХАОС...!
цитирай
85. allvin - Многократно пострадал 13. 09. ...
13.09.2012 20:47
Многократно пострадал
13.09.2012 08:16 ( нерегистриран )

Заради тези нечовешки закони престъпността се вихри и става все по-безнаказана. Готов съм да излежа половината от тези пет незаслужени години от присъдените на този абсолютно невинен, доблестен борец срещу престъпността. Горкият човек.
цитирай
86. allvin - протест ( нерегистриран ) 13. 09. ...
13.09.2012 20:50
протест ( нерегистриран )
13.09.2012 08:19

ПРОТЕСТ!!!

Това е крайно нагло решение на съда, основаващ се на законите .... ужас...
Това не може да са закони за нормално съществуване
ПРОТЕСТ!!!
цитирай
87. allvin - иванова ( нерегистриран ) 13. 09. ...
13.09.2012 20:51
иванова ( нерегистриран )
13.09.2012 08:23

СРАМ ЗА БЪЛГАРСКИЯ СЪД.
ПРЕЗ ЕПОХАТА НА СОЦИАЛИЗМА БЕШЕ СЛУГА НА БКП,А СЕГА СЛУГУВА НА МАФИЯТА
цитирай
88. allvin - 123245 ( нерегистриран ) 13. 09. ...
13.09.2012 20:52
123245 ( нерегистриран )
13.09.2012 08:24

Това вече е истинско престъпление. Скапана държава, в която престъпника е цар, нищо чудно че свестните българи се махат. Вицепрезидентката Попова щ. е има възможност да докаже колко струва.
цитирай
89. allvin - Няма да има светлина ( нерегистр...
13.09.2012 20:53
Няма да има светлина ( нерегистриран )
13.09.2012 08:26

Цигани, които крадат всичко, което им пред очите, глутница кучета по кварталите, които нападат хората и разнасят зарази и не смееш да пуснеш децата си навън, Е това е преставлява нашата ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА. И ако решиш да се защитиш в крайна сметка тази прекрасна ДЪРЖАВА те праща в затвора, особенно ако не можеш да си платиш на който трябва.
цитирай
90. allvin - 123 ( нерегистриран ) 13. 09. 2012 ...
13.09.2012 20:55
123 ( нерегистриран )
13.09.2012 08:28

Помните ли г-н Похлупков? Онзи, дето заложи капани срещу крадци и беше осъден ефективно, че защитил дома си?
цитирай
91. allvin - Кико ( нерегистриран ) 13. 09. ...
13.09.2012 20:57
Кико ( нерегистриран )
13.09.2012 08:28

Свобода за твореца. Президентът да го помилва. А парламентът да промени закона.
цитирай
92. allvin - Ставайте и се бранете! ( нерегис...
13.09.2012 21:01
Ставайте и се бранете! ( нерегистриран )
13.09.2012 08:33

През 1989 година художниците бяха в предните редици на протестите против Тодор Живков. Искаха демокрация, права и закони. Е, получиха ги. Днес лигавия български съд - синоним на реакционност, мухъл и неприкрит кретенизъм, съчетан с алчност и безбожност, се отплаща на художниците. Вкарва ги в затвора затгова, че 37 пъти айдуци и изроди нападат домовете им. В САЩ за такова нещо се стреля на месо, защото собствеността при капитализма е свещена. Тук е дива примитивна анархия, поле на разни извратеняци и пандисчии, цигани, криминални недарозумения и бивши какви ли не още хора. Това не е държава, това е поле на надоучени хулиганчета на власт , на катили и диванета под пагон. Това не може да продължава в този си вид. Ставайте на протести, вземайте паветата и сопите и станете граждани както онези в Европа!
цитирай
93. allvin - Set ( нерегистриран ) 13. 09. 2012 ...
13.09.2012 21:05
Set ( нерегистриран )
13.09.2012 08:33

"..защо не негово величество човека има права в тая държава, а негово величество престъпникът!!?Смях, смях, и пак смях. Този човек, който е бранил личното си имущество, е обявен за престъпник и поставен наравно с братя Галеви (също 5 г), които, образно казано, са грабили чуждо имущество!
цитирай
94. allvin - немам думи ( нерегистриран ) 13. ...
13.09.2012 21:07
немам думи ( нерегистриран )
13.09.2012 08:34

Ега ти кочината, в която съществуваме. Нямаш права да се защитиш. Справедлива съдебна система ?????????????? Клоака. бедни ми Пайсий.. "поради що се срамиш да се наречеш...... Срамувам се и още как ? Много се срамувам. Чувствам се обиден, отчаян, огорчен.....
цитирай
95. allvin - мим ( нерегистриран ) 13. 09. 2012 ...
13.09.2012 21:13
мим ( нерегистриран )
13.09.2012 08:36

човека казва, че е имал 3 !!! ловни карабини, ако е искал да го убие, щял е да извади първата и да го направи на мокро петно на стената.
е какво да направим, като видим крадец в домовете си ?
да ги замерваме с чехли ли ?
цитирай
96. allvin - една соф иянка ( нерегистриран )...
13.09.2012 21:16
една соф иянка ( нерегистриран )
13.09.2012 08:37

подкрепям "гневен гражданин" . докога ще ни крадът,убиватиизнасилват,ь съдиите ще лапат пари и виновниците невлизат в затвора.нека направим подписка,да протестираме пред съдебната палата в подкрепа на художника Йордан Опиц.убедила съм се че само когато дадена политическа партия плати за протест-само тогава се осъществява.време е всички българи да престанат да се продават и се замислят за нашето и това на своите деца бъдеще.
цитирай
97. allvin - 87755 ( нерегистриран ) 13. 09. ...
13.09.2012 21:17
87755 ( нерегистриран )
13.09.2012 08:41

Направете подписка за незабавното помилване на този човек и я пуснете във всички градове и села - ще се подпиша с две ръце. Докога онеправдани и беззащитни хора ще гният по затворите, а престъпниците ще си живеят на свобода безнаказано или с по десет условни присъди.
цитирай
98. allvin - Vlado ( нерегистриран ) 13. 09. ...
13.09.2012 21:23
Vlado ( нерегистриран )
13.09.2012 09:09

А бе пич! Като престъпи прага на къщата ти без да си го канил - мъртвец, а особено с "тези намерения", които са видни от досието на въпросния "красавец". Това трябва да е по закон. Какви "пари да почерпи" ще търси в къщата ми в два през нощта. Ебати и презумцията за невинност. Закона е направен за свине като г-н Марковси и политическата пасмина, които от това живеят и то много добре.
цитирай
99. allvin - Справедлив ( нерегистриран ) 13. ...
13.09.2012 21:24
Справедлив ( нерегистриран )
13.09.2012 09:06

А той каква работа има на хората по домовете и защо бяга като е невинен. За такива точно така трябва и да не се търси отговорност от собствениците на имоти, в които е нахлул неканен!!! Че и луди пари ще плаща на тази утрепка на родителите. Къде бяха когато той е извършил още редица кражби и нападения??? Срам и за такива като вас, които ги защитават!!!
цитирай
100. allvin - . ex. e ( нерегистриран ) 13. 09. ...
13.09.2012 21:27
.ex.e ( нерегистриран )
13.09.2012 08:45

как така ще влиза в къщата ти и ще си взема каквото му хареса ? какви подозрителни типове в къщата ти ? това да не става на улицата ? ти какво ще направиш , ако видиш някой да ти тършува в шкафа ? ще го черпиш едно ли ?
какво преработено оръжие, нали имало уж експертиза ?
цитирай
101. allvin - . ex. e ( нерегистриран ) 13. 09. ...
13.09.2012 21:28
allvin написа:
.ex.e ( нерегистриран )
13.09.2012 08:45

как така ще влиза в къщата ти и ще си взема каквото му хареса ? какви подозрителни типове в къщата ти ? това да не става на улицата ? ти какво ще направиш , ако видиш някой да ти тършува в шкафа ? ще го черпиш едно ли ?
какво преработено оръжие, нали имало уж експертиза ?


.ах.а ( нерегистриран )
13.09.2012 09:15

а, Блатечки може да влиза и да ти яде салама. Както и да задигат колата от мола, за да се повозят до утре.
цитирай
102. sparotok - протест
13.09.2012 21:32
allvin написа:
Ани

Ако сме народ - ще направим ОБЩОНАРОДЕН ПРОТЕСТ срещу толерираната ппрестъпност! Не трябва повече да търпим да ни ограбват и тормозят цигани и наркомани, а подкупното правосъдие да е на тяхна страна.



Подкрепям идеята за общонароден протест срещу толерираната (всъщност насърчаваната) престъпност!
цитирай
103. allvin - Bojidar ( нерегистриран ) 13. 09. ...
13.09.2012 21:39
Bojidar ( нерегистриран )
13.09.2012 08:47

Всички престъпници да отидат на "гости" на депутати , съдии и отговорни лица за фарсът в тази държава . Чакат ги със софра и ценности за подарък. Дано не ми се случва , но няма да стрелям във въздуха , а ще го разкъсам на място . Докато има такива абсурди няма да има респект и уважение към прокурори и съдии и към държавата . Пази Боже от такава правосъдна система .
цитирай
104. allvin - ся ( нерегистриран ) 13. 09. 2012 ...
13.09.2012 21:41
ся ( нерегистриран )
13.09.2012 08:48

Няма справедливо решение на този казус. Не е доказано, че наркото е умряло именно в следствие на стрелбата по него (патрона даже не съответства), а че Опиц е стрелял със стоп патрон означава, че не е искал да извършва убийство, камо ли предумишлено. И защо човек неможе да защити дома си и живота си от крадци и нападатели дори в собствения си дом? Смятам че художникът трябва да заведе дело в Страсбург срещу държавата за несправедлива присъда, основаваща се на протеворечиви доказателства.
цитирай
105. allvin - п ( нерегистриран ) 13. 09. 2012 ...
13.09.2012 21:43
п ( нерегистриран )
13.09.2012 08:58

Заради съдебната система, колкото и добре да живеех в България, се махнах преди няколко години заедно с 2 новоредни деца и жена ми. Никога няма да се върнем в тази смешна страна, в която само циганите и престъпниците имат права!
цитирай
106. allvin - Аз ( нерегистриран ) 13. 09. 2012 ...
13.09.2012 21:45
Аз ( нерегистриран )
13.09.2012 08:59

Нашата полиция не ни пази, а съда не дава сами да се пазим. Боже пази България.
цитирай
107. allvin - Нелка ( нерегистриран ) 13. 09. ...
13.09.2012 21:47
Нелка ( нерегистриран )
13.09.2012 09:01

Ето затова няма уважение към прокурори и съдии. И каква е тая кръвнина. Някой "известни" пият, карат и убиват на пътя, а получават само условни присъди. От където и да го погледна не ми се вижда честно.
цитирай
108. allvin - Димитър ( нерегистриран ) 13. 09. ...
13.09.2012 21:49
Димитър ( нерегистриран )
13.09.2012 09:02

България - държавата, в която крадците са по-ценни от един честен и трудещ се човек. Човек, който си изкарва прехраната с иконопис - свят човек!!! Няма такава държава. Отнасят се с нас като боклуци, но докога ще чакаме и ще търпим???
цитирай
109. allvin - AA ( нерегистриран ) 13. 09. 2012 ...
13.09.2012 21:50
AA ( нерегистриран )
13.09.2012 09:04

Ега ти скапаната държава! Като е такова скапано правосъдието, та не можем да защитим дори домовете си от крадци и наркомани, да съди държавата в Страсбург!!! До тогава - да го освободят, този човек няма да избяга в ЮАР, на Малдивите, на Сейшелите и т.н. както позволиха на много по-големи престъпници /убийци и крадци/ да заминат спокойничко на плаж! Срам за нас, че мълчим и си траем !
цитирай
110. allvin - Владо ( нерегистриран ) 13. 09. ...
13.09.2012 21:52
Владо ( нерегистриран )
13.09.2012 09:05

Случай с голям обществен интерес!
Защо не поканят този съдия в телевизионно студио за дебат и да го види обществото човек ли е, животно ли е?
Ако трябва да се промени закона, да се промени, той е за нас гражданите, а не за обслужването интересите на шайка престъпници и гласувани от подлогите им в НС!
Мърша сме, ако позволим като общество този човек да влезе в затвора, а ако го спасим, значи има надежда за умиращата ни държава!
цитирай
111. allvin - той ( нерегистриран ) 13. 09. 2012 ...
13.09.2012 21:53
той ( нерегистриран )
13.09.2012 09:05

БЕЗ КОМЕНТАР!!!ГЛЕДАХ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА И СЕ ЧУДЕХ КЪДЕ СМЕ? НА КРАЯ НА СВЕТА ИЛИ В ЕВРОПА?ГАВРА ,РЕЗИЛ,СРАМ,ПОДИГРАВКА И КАКВО ЛИ ОЩЕ НЕ В ТОЗИ СМИСЪЛ,С ЕДНА ДУМА УЖАС!
цитирай
112. allvin - Европейска държава ( нерегистр...
13.09.2012 21:54
Европейска държава ( нерегистриран )
13.09.2012 09:06

Бях с ГЕРБ в началото, като мислех, че ще оправят нещо в тази абсурдна и шибана държава, но и те са поредните лапачи. Е за кой да гласувам, кажете? Как за 4 години не се видя никаква промяна, по-важни са мн др неща не само да се правят пътища и да викат колко са велики. Престъпници, които си плащат свободата, цигани които окрадоха всичко и глутница кучета навсякъде, това е нашата европейска държава.
цитирай
113. allvin - грух ( нерегистриран ) 13. 09. ...
13.09.2012 21:55
грух ( нерегистриран )
13.09.2012 09:07

a са да видим Президента ни Президент ли е , има ли някаква полза от него , дали ще помилва тоя Човек , или е Пу..ка като предишните с главно П.
цитирай
114. allvin - друго AZ ( нерегистриран ) 13. 09. ...
13.09.2012 21:58
друго AZ ( нерегистриран )
13.09.2012 09:17

Не,не съм съгласен да напускаме държавата,та престъпниците да си имат държава.И по други държави да бъдем слугинаж на хора,нямащи и малка част от нашите способности и знания.Трябва най-сетне да се обединим като граждани и да изметем боклука,който ни пречи да бъдем нормална държава с нормални хора.Никъде по света гражданите не си мразят държавата.Само ние го правим.Защото има за какво.И това трябва да приключи .Да бъдем единни в борбата... още с боклука.
цитирай
115. allvin - бай хуй ( нерегистриран ) 13. 09. ...
13.09.2012 22:00
бай хуй ( нерегистриран )
13.09.2012 09:10

Този ЧОВЕК да бъде награден с орден СТАРА ПЛАНИНА ПЪРВА СТЕПЕН за изпълнение на гражданският си дълг. А за съдията който го е осъдил пожелавам децата му да станат наркомани .
цитирай
116. allvin - Stefan ( нерегистриран ) 13. 09. ...
13.09.2012 22:04
Stefan ( нерегистриран )
13.09.2012 09:11

България - страна на престъпници, наркомани, цигани и хомосексуалисти. Законите, създадени и гласувани в парламента и употребени от съдебната система са най-голямото извращение на което сме се нагледали в близките 20 години.
Но да се надяваме, че това време е към края си и всеки ще си получи своето... Бог да пази България!
цитирай
117. allvin - tj ( нерегистриран ) 13. 09. 2012 ...
13.09.2012 22:20
tj ( нерегистриран )
13.09.2012 09:27

права имат само отрепките и хайдуците - честният човек винаги е потърпевш - какво е търсил тоя мангал долен в жилището му - какво е оставил там - долни твари - каквото търсил това намерил ! жалко за човека ,че ще лежи неправомерно - продажна и жалка съдебна система е туй !
цитирай
118. allvin - КРЪСТЕВА ( нерегистриран ) 13. ...
13.09.2012 22:23
КРЪСТЕВА ( нерегистриран )
13.09.2012 09:36

БЕЗОБРАЗИЕ! "СВЕСТНИТЕ У НАС ,СЧИТАТ ЗА ЛУДИ..."
МОЖЕ ДА НЕ ЦИТИРАМ ТОЧНО ВЕЛИКИЯТ БОТЕВ, НО ОТ ПРЕДИ ПОВЕЧЕ ОТ 130 ГОДИНИ НЕЩАТА НЕ СА СЕ ПРОМЕНИЛИ.
ДА ЗАПАЗИМ АПАШИТЕ , А СВЕСТНИТЕ- КУЧЕТА ГИ ЯЛИ!!!
ГОСПОДИ , В КАКВИ ВРЕМЕНА ЖИВЕЕМ...
КАКВО ЛИ ОЩЕ ИМА ДА ВИДИМ ?
цитирай
119. allvin - Engy ( нерегистриран ) 13. 09. ...
13.09.2012 22:24
Engy ( нерегистриран )
13.09.2012 09:43

Чашата наистина преля!
СПРАВЕДЛИВОСТ!
За човека и за всички нас!
цитирай
120. allvin - ??? ( нерегистриран ) 13. 09. 2012 ...
13.09.2012 23:15
??? ( нерегистриран )
13.09.2012 10:14

Какво излиза? Стремим се да сме като "най-голямата демокрация" - САЩ, но не докрай. Ако в САЩ крадец бъде убит докато краде, за защитаващият се няма отрицателни последици. Ако това стане в България - влизаш в затвора. В същото време престъпленията - особено битовите кражби, остават неразкрити. Как да се противодейства на това???
Ето това е въпросът???
Ако държавата не може, не желае или няма ресурс (пари, полицаи), поне да регламентира възможността хората сами да го правят - доколкото могат.
Иначе в конкретния случай въобще няма значение с какво е... още извършено деянието - газов пистолет, лък, арбалет или прашка. Може и да е с копие, чук и т.н. Все става въпрос за свободни за носене вещи. Важният въпрос е друг - защо държавата, след като не може да се свърши задълженията към гражданите, ги спира самите те да се грижат за живота и собствеността си???
цитирай
121. анонимен - американския закон първо стрелеи после питаи
13.09.2012 23:21
да се въведе американския закон нали сме братя краино време е
цитирай
122. allvin - гражданка ( нерегистриран ) 13. ...
13.09.2012 23:39
гражданка ( нерегистриран )
13.09.2012 11:53

закон има. Но ти не го знаеш или не искаш да го знаеш. Той третира неизбежната отбрана. Според него при неизбежтна отбрана и като краен резултат смърт при доказване-!!!! (ужас трябва да докажеш, ами то не е трудно ако не лъжеш и си измисляш) че ти си убил човекът в момент когато той е заплашвал живота ти-!!!! си оправдан. Но ако той влиза с голи ръце в дома ти и ти го заварваш и го застрелваш, това не е защита при неизбежна отбрана. Това е убийство!!!!!... още Момчето може и да е държало отверка като е бягало, но не е нападнало никой с нея, а се опитвало да избяга.
цитирай
123. allvin - гражданка ( нерегистриран ) 13. ...
13.09.2012 23:40
allvin написа:
гражданка ( нерегистриран )
13.09.2012 11:53

закон има. Но ти не го знаеш или не искаш да го знаеш. Той третира неизбежната отбрана. Според него при неизбежтна отбрана и като краен резултат смърт при доказване-!!!! (ужас трябва да докажеш, ами то не е трудно ако не лъжеш и си измисляш) че ти си убил човекът в момент когато той е заплашвал живота ти-!!!! си оправдан. Но ако той влиза с голи ръце в дома ти и ти го заварваш и го застрелваш, това не е защита при неизбежна отбрана. Това е убийство!!!!!... още Момчето може и да е държало отверка като е бягало, но не е нападнало никой с нея, а се опитвало да избяга.


Daybreak ( нерегистриран )
13.09.2012 12:20

И откъде знаеш, какви са целите на този, който влиза в дома ти? Самият факт, че влиза с взлом, означава, че трябва да действаш.
цитирай
124. allvin - гражданка ( нерегистриран ) 13. ...
13.09.2012 23:41
allvin написа:
allvin написа:
гражданка ( нерегистриран )
13.09.2012 11:53

закон има. Но ти не го знаеш или не искаш да го знаеш. Той третира неизбежната отбрана. Според него при неизбежтна отбрана и като краен резултат смърт при доказване-!!!! (ужас трябва да докажеш, ами то не е трудно ако не лъжеш и си измисляш) че ти си убил човекът в момент когато той е заплашвал живота ти-!!!! си оправдан. Но ако той влиза с голи ръце в дома ти и ти го заварваш и го застрелваш, това не е защита при неизбежна отбрана. Това е убийство!!!!!... още Момчето може и да е държало отверка като е бягало, но не е нападнало никой с нея, а се опитвало да избяга.


Daybreak ( нерегистриран )
13.09.2012 12:20

И откъде знаеш, какви са целите на този, който влиза в дома ти? Самият факт, че влиза с взлом, означава, че трябва да действаш.


MGMarkov ( нерегистриран )
13.09.2012 14:26

Значи, ако разбирам правилно гражданка, горкото момче просто е искало да оправи секцията на художника и заради това така е държало отвертката. Не би трябвало като видим 2-ма наркомани в къщите ни да реагираме прибързано, първо трябва да ги попитаме дали биха искали чай и дали биха били така добри да не ни обият дори с голичките си ръце.
ДРИСЛА, ако доиде един крадец непускист у вас ще ти извие врата като на пиле с "голичките" си ръце.
цитирай
125. allvin - РАЯ ( нерегистриран ) 13. 09. 2012 ...
13.09.2012 23:42
РАЯ ( нерегистриран )
13.09.2012 11:55

Няма такава държава.За това няма да остане никой от младежите в Блгария.Ще си останат тук мафиотите ., политиците и крадливите държавници и техните любовниции секретарки.
цитирай
126. allvin - 83 ( нерегистриран ) 13. 09. 2012 ...
13.09.2012 23:44
83 ( нерегистриран )
13.09.2012 12:04

Крайно време е в България да се разреши използването на оръжие при нахлуване в частна собственост. Само така нападенията от цигани, наркомани и подобни ще спрат.
Жалко за човека, жалко за разбитите семейства и неговото и на убития. Ако имаше закони, ако родителите се интересуваха от децата си, нямаше да се стигне до тези трагедии.
цитирай
127. allvin - Daybreak ( нерегистриран ) 13. ...
13.09.2012 23:45
Daybreak ( нерегистриран )
13.09.2012 12:11

Такива знакови случаи трябва да преобърнат законодателството в България в полза на обикновения гражданин. Иконописецът сам го е казал. Време е Негово Величество Престъпникът да си получава заслуженото в тази държава. Ако след серията грабежи, той се намираше в затвора, смъртта нямаше да го споходи.
цитирай
128. allvin - 333 ( нерегистриран ) 13. 09. 2012 ...
13.09.2012 23:50
333 ( нерегистриран )
13.09.2012 12:27

Срамувам се, че живея в държава в която съдии и полиция защитават престъпниците. "Горкият убит" е залавян 92 пъти, а колко още не и защо не е в затвора? Може би са чакали да направят почетно 100-но залавяне.... Срам. Млади хора, не стойте в тази държава
цитирай
129. allvin - луд-ни-ца! ( нерегистриран ) 13. ...
13.09.2012 23:52
луд-ни-ца! ( нерегистриран )
13.09.2012 12:28

Български дипломати+американски посланик цял ден изслушвали едни кандидати за съдии към ВСС. Бахмаа... Искам еднозначен отговор от тези кандидати:
Ако някой ме задърпа за чантата на улицата, какво да правя? Да го ритна ли в... ? Ми, ако пукне? Я по-добре да му я подам!
Ако видя, че двама напъват вратата ми, но са стъпили на тротоара (не са влязли вътре), какво да правя докато дойде полиция? Да снимам с камера, да ги ритам, да ги стрелям (ако имам с какво) или да ... отключа вратата?
цитирай
130. allvin - Танка ( нерегистриран ) 13. 09. ...
13.09.2012 23:54
Танка ( нерегистриран )
13.09.2012 12:39

Във фейсбук е организирана кампания за НЕЗАБАВНО ОСВОбОЖДАВАНЕ НА Йордан Опиц !!!!!! Да спрем издевателствата на бандата престъпни магистрати !!!
цитирай
131. allvin - Танка ( нерегистриран ) 13. 09. ...
13.09.2012 23:56
allvin написа:
Танка ( нерегистриран )
13.09.2012 12:39

Във фейсбук е организирана кампания за НЕЗАБАВНО ОСВОбОЖДАВАНЕ НА Йордан Опиц !!!!!! Да спрем издевателствата на бандата престъпни магистрати !!!


-10 ( нерегистриран )
13.09.2012 12:50

Сигурно магистратите са застреляли човека?!
цитирай
132. allvin - Танка ( нерегистриран ) 13. 09. ...
13.09.2012 23:57
allvin написа:
allvin написа:
Танка ( нерегистриран )
13.09.2012 12:39

Във фейсбук е организирана кампания за НЕЗАБАВНО ОСВОбОЖДАВАНЕ НА Йордан Опиц !!!!!! Да спрем издевателствата на бандата престъпни магистрати !!!


-10 ( нерегистриран )
13.09.2012 12:50

Сигурно магистратите са застреляли човека?!


5847 ( нерегистриран )
13.09.2012 15:51

Пожеравам ти от все сърце , лайнар миризлив, да ти влезе в дома наркоман и да те заколи за 5 кирливи лева. да видим какви ще ги плещиш тогава
цитирай
133. allvin - Мария ( нерегистриран ) 13. 09. ...
14.09.2012 00:03
Мария ( нерегистриран )
13.09.2012 13:20

Живея в елитен столичен квартал.Не се доредихме с детето до място в детска градина и го отглеждам у дома.Един летен следобед някой започва да разбива входната врата.Телевизора работеше и си личеше ,че жилището не е празно.Изглежда са знаели и че е жена и дете.Нямаше на къде да избягаме .Късмет че съседа по етаж се прибира в този момент случайно .Оказа се че въпросните младежи-наркомани са стари познайници на органите на реда и не за първи път правят това.Не смея да мисла какво щеше да се случи на мен и на детето ми ако не беше се прибрал съседа,но ще... още съм му благодарна цял живот.
Господа съдии,господа полицай,господа законотворци някой ден това може да се случи с вашата съпруга,майка ,дъщеря.Едва ли всички ще имат моя късмет и ще се разминат само с уплаха.Какво чакате и до кога?!!!
цитирай
134. allvin - Мария ( нерегистриран ) 13. 09. ...
14.09.2012 00:05
allvin написа:
Мария ( нерегистриран )
13.09.2012 13:20

Живея в елитен столичен квартал.Не се доредихме с детето до място в детска градина и го отглеждам у дома.Един летен следобед някой започва да разбива входната врата.Телевизора работеше и си личеше ,че жилището не е празно.Изглежда са знаели и че е жена и дете.Нямаше на къде да избягаме .Късмет че съседа по етаж се прибира в този момент случайно .Оказа се че въпросните младежи-наркомани са стари познайници на органите на реда и не за първи път правят това.Не смея да мисла какво щеше да се случи на мен и на детето ми ако не беше се прибрал съседа,но ще... още съм му благодарна цял живот.
Господа съдии,господа полицай,господа законотворци някой ден това може да се случи с вашата съпруга,майка ,дъщеря.Едва ли всички ще имат моя късмет и ще се разминат само с уплаха.Какво чакате и до кога?!!!


whatever ( нерегистриран )
13.09.2012 14:18

Неее , Мария, не си права. Трябваше да кажеш:"дано да Ви се случи", а не "ако Ви се случи".Тогава вече може да се пооправят нещата. Не сме с прецедентно право, но... ще има разлика.
цитирай
135. allvin - Лида ( нерегистриран ) 13. 09. ...
14.09.2012 00:14
Лида ( нерегистриран )
13.09.2012 13:34

Направо съм възмутена от подобна присъда!Как може такова нещо?Човекът защитава имуществото и дома си.Аман от тези наркомани!Убитият направо си го е заслужил.Трябваше обаче живущите в кооперацията да го хванат и да го пребият!Нали помните Крумовите закони?За кражба са рязали пръсти и ръце!КАТЕГОРИЧНО съм ПРОТИВ тази присъда!
цитирай
136. allvin - AЗ ( нерегистриран ) 13. 09. 2012 ...
14.09.2012 00:17
AЗ ( нерегистриран )
13.09.2012 14:33

Ало съседката Кака Ганя, никой няма нищо против наркоманчетата и правото им на живот. Тук говорим за престъпник, който е с n на брой присъди, и ограбва това, което други са закупили с много труд! Вие такива може да си ги черпите ако дойдат у вас, дори може да си ги приберете и на отглеждане, но нормален човек - повтарям НОРМАЛЕН, никога няма да приеме такива абсурди. А между другото вие нали не смятате, че котките са хора???!!! По вашата логика в страната има стотици хиляди ловджии, които според елементарното ви мислене са потенциални убийци???!!! А ако все... още пак толкова ви е жал за котките - ами никой не ви пречи да си ги приберете у вас и да си ги гледате!
цитирай
137. анонимен - А ние, българите се сърдехме, че ни ...
14.09.2012 00:18
А ние,българите се сърдехме,че ни бяха нарисували на картата на Европа като кенеф.Това сме ние ,КЕНЕФ сме ние.Бил съм свидетел на софри на съдии и адвокати.Нещо ужасно на фона на бедния българин.Докога ,докога ще търпим всичко това....?!
цитирай
138. allvin - Свободко ( нерегистриран ) 13. ...
14.09.2012 00:31
Свободко ( нерегистриран )
13.09.2012 16:29

Ако бяхме нормална държава, щяхме да имаме нормално правосъдие и тази присъда щеше да се приеме нормално от хората. Но не сме, това е очевадната истина, вижте само колко коментари има за един ден, мисля че е рекорд. Явно темата е крещящо актуална. Иска ми се да вдъхна кураж на Йордан Опиц, да му кажа НЕ СИ САМ ЙОРДАНЕ в нашата борба за справедливост и прочистване на корумпираното правосъдие, на което отдавна сме снели доверието си.
цитирай
139. allvin - BRCK * Виж профилa BR...
14.09.2012 00:32
BRCK

* Виж профилa


BRCK

Интереси:

Професия:

За мен:
( регистриран )
13.09.2012 17:20

Какво предумишлено убийство като газов пистолет със стоп патрон не е направен да убива ? Все една с пръдня да утрепам някой и да ме съдят за умишлено. Пълна дебилия е нашия съд. Ако беше го прегазил на пешеходна по малко щяха да му дадът. Затова крадците ги копайте скришно и това е - полиция ви не требе. "По-добре да ме съдат трима отколко да ме носат четирима". Като в дивия запад докато се оправим и това е.
цитирай
140. allvin - Stefka Rahneva Тази простотия ...
14.09.2012 00:38
Stefka Rahneva

Тази простотия може и се случва сомо в България! Значи крадци изнасилвачи и всякакъв вид идиьоти трябва да ги оставим на произвола и да не им нарушаваме спокойствието! Браво на правосъдната ни система!!! Даже по скоро казано ИДИОТСКАТА НИ СИСТЕМА !
цитирай
141. allvin - Roberto Suarez Значи всички които ...
14.09.2012 00:39
Roberto Suarez Значи всички които сме готови да защитим домовете си и семействата си сме потенциални убийци. Значи мястото ни е в затвора. Но на мен не ми е жал за мене, като виден хуманист, а за това че ако нямаме възможност да работим няма да има пари за социалните паразити и те ще умрат от глад.
цитирай
142. epicfail - A.C.A.B.
14.09.2012 00:49
Бих постъпил по абсолютно същия начин. Ако и онзи е бил в абстиненция (много вероятно щом е стигнал да краде), то той е в състояние да посегне, и на майка си. Вторник сутринта 1 подобен индивид се опита да ми вземе якето на русенската гара в 2 и половина вечерта и единствената причина да не си тръгне с ножката ми в рамото беше, че имаше полицаи на перона.
цитирай
143. allvin - Kalin Manolov Здравейте, освен ...
14.09.2012 07:55
Kalin Manolov
Здравейте, освен молбата за помилване според мен трябва да пледираме Народното събрание да върне отново в НК статута на неизбежната отбрана поне във вида ,в който СДС го прие през 1997 и няколко месеца след това КС отмени повечето разпоредби. С познат юрист работим по такова писмо и до края на седмицата се надявам да имаме първи вариант. Освен това режима за притежание и носене на оръжие също трябва да се либерализира, което означава промяна в друг закон - Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия. Много работа трябва да бъде свършена, преди българинът да стане свободен човек. Границата между свободата и робството е оръжието!
цитирай
144. allvin - Spas Kyosev А докога точно т...
14.09.2012 07:57
Spas Kyosev

А докога точно трябва да се изчака? Като отвертката засилено се движи към теб, когато усетиш че ти дупче кожата или когато е най малко 10 сантиметра в тялото? Ако някой влезне у нас с отвертка в ръка и ме псува, нямам намерение да го черпя с бисквити и да го разпитвам.
цитирай
145. allvin - Simon Comforti Помилване е в ...
14.09.2012 07:58
Simon Comforti

Помилване е в случай на разкаял се престъпник за извършено престъпно от него деяние или за съдействие на такова!Тук случая съвсем не е такъв така ,че освен оправдание и сваляне на съдебна отговорност просто няма друга посока.Дали не превърнаха България в бананова република.Не знам но съдейки по маймуните които назначават за съдий явно натам вървят нещата!!!
цитирай
146. allvin - Nikolay Petkov писах го и в друг ...
14.09.2012 08:02
Nikolay Petkov

писах го и в друг форум,повтарям го и тук!Абсурд е:за 92 ареста са нужни поне 184 полицая,92 патрулни автомобили,са били ангажирани,92 пъти дознатели са се занимавали с тоз момък,да не говорим за режийните разходи в полицейското управление като ток,консумативи!колко излиза един крадец (наркоман) на мен като данъкоплатец? Колко?А човека решил проблема с една съчма за 40-50 стотинки !Евала,щом за 92 пъти не са намерили начин да го вкарат в правия път,че то по ден на арест да е полагал обществено полезен труд,сега един булеварт да свети от чистота...
цитирай
147. allvin - Анастасия Боздукова ми на 25 ...
14.09.2012 08:05
Анастасия Боздукова

ми на 25 "детето" ако краде може и лично аз да го опушкам. Ако до тогава не съм успяла да го науча на труд, честност и отговорност
цитирай
148. allvin - Анелия Груйчева ". . Решен...
14.09.2012 08:08
Анелия Груйчева "

.. Решението не подлежи на обжалване и протест "- по тази тъпа логика сега едва ли не всички ние , които тук протестираме срещу взетото решение, трябва да сме виновни ли ? Трябва да ни съдят или какво ? Егати си, взимат ти думата с едно изречение и това е . Принуждават те да си трайкаш и да приемеш тяхното решение за най- доброто

Ивайло, ако ще само едно цвете да ми открадне, пак навлиза в моя собственост. Така че, няма логика в думите ти, честно казано. Това е самозащита, не е убийство. Пък и такова да е , добре е дошло за българското общество. Честно казано, точно така трябва да се действа в случая. Влизат ти в твоята собственост, гърмиш ги.
цитирай
149. allvin - Пламен Тачев Ще гръмне, раз...
14.09.2012 08:16
Пламен Тачев

Ще гръмне, разбира се. И аз бих гръмнал, окей? А детето ми на 25 вече е пълнолетно и ако краде, ако е наркоман и има 92 производства, значи има нещо ДЪЛБОКО СБЪРКАНО много много много преди дядката да го гръмне. След като няма закон и няма прилагане на закона, за да не се СТИГА до такива случки, важи законът на джунглата и на оръжието. Кое точно не разбра от написаното или пак да ти го повторя - българският закон е на твоя страна И НИЩО, НИЩО ДРУГО!
цитирай
150. allvin - Dimitar Kochkov Когато дър...
14.09.2012 08:20
Dimitar Kochkov

Когато държавата абдикира , морално право на гражданите е да вземат мерки за собствената си безопасност .
цитирай
151. allvin - Dimitar Karakostadinov Много ...
14.09.2012 08:21
Dimitar Karakostadinov

Много ясно, че ще се защита, а няма да оставя мен да ме убият. Вие нормални ли сте някои, които защитавате крадеца ? Някой въобще знае ли какво върши някой, който тръгнал да ви обира. Случаи в България много и човек ще гледа първо себе си да защити и какво като е изнервен ? Като са го грабили толкова пъти, нормално да се изнерви. А и този да не краде, той си е виновен. Ако има деца, които правят такива неща да крадат, то това е заради некадърни родители, а не заради някой друг. И аз съм бил дете, в голям период без джобни като другите, но не съм крал, защото нашите така са ме възпитали, въпреки, че сме нямали. И освен това много хора, които не са имали начина да се защитят от крадци са били убивани те, та за това браво на Йордан Опиц, хората трябва да вземат опит от него и да се подкрепят.
цитирай
152. allvin - Dimitar Kochkov Както каза ...
14.09.2012 08:25
Dimitar Kochkov

Както каза един потърпевш : По-добре дванадесет да ме съдят , отколкото четирима да ме носят .
цитирай
153. allvin - Пламен Тачев Ако не става с е...
14.09.2012 08:26
Пламен Тачев

Ако не става с еволюция, трябва революция. Години наред подобни казуси (понеже касаят масовия гражданин, а не онези 5%) бяха оставяни на самотек. Напрежението се трупаше. Явно трябва да има убити, за да се случи нещо. Помните ли полицая Лисичков, който гръмна в Бургас една мутра? Е, нещо случи ли се, промени ли се? Не. Ето сега втори случай. Дано се осъзнаят горе, защото рано или късно ще имаме убит депутат или изнасилена депутатка тт наркоман, влязъл да "огледа". На всички трябва да им е ясно.
цитирай
154. karambol5 - СВобода За Йордан Опиц !!!
14.09.2012 08:48
СВобода За Йордан Опиц !!!
цитирай
155. mglishev - Всеки гражданин,
14.09.2012 08:57
който се намира в своя собственост, има право да се защити, както може. У нас трябва да се разрешат граждански арести и употреба на лично оръжие за защита. И да се спре с това нездраво съчувствие към крадци. Домът на човека е негова крепост.
цитирай
156. hristo27 - Крадец-рецидивист влиза в дома на ...
14.09.2012 09:08
Крадец-рецидивист влиза в дома на издалия присъдата съдия. Последният го гони по стълбището и на изхода на блока стреля по крадеца с газов пистолет и стоп патрони. След 2-3 часа последният е намерен мъртъв, без да е уточнено КЪДЕ е бил през това време. Така е приключен съдебното дело.

УБИЕЦ ЛИ Е СЪДИЯТА? ЩЕ БЪДЕ ЛИ ОСЪДЕН ЕФЕКТИВНО?
цитирай
157. marystaneva - Стига празнословия...
14.09.2012 12:46
Съдията е спазил закона. Но можем вместо да си чешем езиците или да политизираме, просто да подпишем петицията в подкрепа на Йордан Опиц:

http://www.peticiq.com/opic_justice

Или да пишем директно до президента с искане за помилване, тъй като човекът не е искал да става убиец... Просто се е случило.

http://www.president.bg/contacts.php
цитирай
158. allvin - Kalin Manolov А за нуждата от ...
14.09.2012 16:00
Kalin Manolov

А за нуждата от промяна на законодателството вече писах, но пак ще припомня, защото вече не се вижда:освен молбата за помилване според мен трябва да пледираме Народното събрание да върне отново в НК статута на неизбежната отбрана поне във вида ,в който СДС го прие през 1997 и няколко месеца след това КС отмени повечето разпоредби. С познат юрист работим по такова писмо и до края на седмицата се надявам да имаме първи вариант. Освен това режима за притежание и носене на оръжие също трябва да се либерализира, което означава промяна в друг закон - Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия
цитирай
159. allvin - ОблСНВ Благоевград ОблСНВ Благ...
14.09.2012 16:01
ОблСНВ Благоевград ОблСНВ Благоевград

Чрез вестник "24 часа" до Главния пропурор на Република България
Уважаеми г-н Главен прокурор,

Молим Ви да върнете делото, свързано с художника Йордан Опиц, за ново разглеждане и установяване на истината. Това, което се посочва в разследването за газовия пистолет и сачмата го няма дори и в най-елементарните криминални романи. Вие сте длъжен да защитите гражданите на Република България ат престъпните деяния на истинските закононарушители. Имате ли представа колко българи, които си плащат данъците, тока, водата и останалите задължения към държава и частни собственици, сега се страхуват за това, което може да им се случи в собствените им домове - на тях, на децата им, на възрастните им родители. Тази присъда се възприема от цялото население като категоричен знак за защита на престъпниците и беззащитност на обикновените българи. Вашата длъжност гарантира точно обратното и Ви молим да се намесите. Това е последната ни надежда, че и нас има кой да ни чуе и гласът ни няма да премине тихо като през пустиня.

С уважение:
Специалистите от ОбСНВ Благоевград
цитирай
160. allvin - Dobri Bozhilov Присъдата над ...
14.09.2012 16:46
Dobri Bozhilov

Присъдата над Йордан Опин е не само затвор, но трябва да плати и 200 хиляди лева на родителите на убития. Това второто никой не може да го опрости, дори да го помилват, трябва да плати. Този човек до края на живота си става роб на семейството на убития... Ще му вземат всичко, и след това и ще доплаща...
цитирай
161. allvin - Dimitar Karakostadinov И ние ...
14.09.2012 16:47
Dimitar Karakostadinov

И ние сме тези, които не трябва това да го допускаме, ако трябва протести, дори и по лошо да става. Това не трябва да се допуска, защото утре може да се случи на всеки. Това зависи от хората и от това колко сме задружни, а не от тъпите закони и продажните съдии, ако ще да става Катуница 2, друго решение няма.
цитирай
162. allvin - Violina Matar Да !!!! Абсол...
14.09.2012 16:48
Violina Matar

Да !!!! Абсолютно правилно ... а някой случайно спомня ли си смешната сума , на която беше осъден мръсния мангал прегазил момчето ... ПОЗОР !!!!!!!!!!!!!!!!
цитирай
163. анонимен - Да искаме свобода за Йордан и закони срещу циганите.
14.09.2012 22:01
"Ром" означава мъж. Нима могат да бъдат наречени "мъже" престъпници? Трябва да искаме оправдаване на Йордан Опиц, но и мерки за бъдещата си безопасност, защото това е политика срещу мнозинството-българския народ.
Трябва да искаме промяна на закона за неизбежната отбрана-т.е., да имаме право при нахлуване в нашата собственост, да ползваме всякакви средства за самозащита.
Но и трябва най-накрая да искаме кардинално решение на проблемите, които имаме от съжителството си с циганите. Решението е просто: щом не искат да живеят почтено, отиват в гето.
Не искаме да живеем заедно с цигани-престъпници, искаме закони, адекватни на силата на престъпността! Около това трябва да се обединим всички българи, зашото е срам и позор да се оставим поивече да ни тъпчат!!!
Милена
цитирай
164. allvin - коментари за съдия Елена Авдева,осъдила на 5 г. затвор Йордан Опиц
15.09.2012 00:14
Violina Matar

тая гад заслужава народът да я пребие с камъни
цитирай
165. allvin - Pepa Nedialkova ЗА ПАРИ НА В...
15.09.2012 00:16
Pepa Nedialkova

ЗА ПАРИ НА ВСИЧКО СА ГОТОВИ.ЖАЛКО.
цитирай
166. allvin - върбан неделчев малко и е тр...
15.09.2012 00:19
върбан неделчев

малко и е трепането с камъни тря да е разпнат и да е вържат в центъра на софия за назидание за всеки трепнал да прави мрасотия
цитирай
167. allvin - Александрина Кондова- Николае...
15.09.2012 00:19
Александрина Кондова- Николаева

Тя е била и в състава на съда, който даде условна присъда на Ставийски, а той както знаем погуби два човешки живота!!!!
цитирай
168. allvin - Pepa Nedialkova НО СТАВИЙСКИ ...
15.09.2012 00:21
Pepa Nedialkova

НО СТАВИЙСКИ ИМА ПАРИ А ЙОРДАН ЧИСТА СЪВЕСТ ЧЕ СЕ Е ЗАЩИТИЛ .
цитирай
169. allvin - Калина Малина Ще бъда много ...
15.09.2012 00:23
Калина Малина

Ще бъда много крайна ,но ми се иска да я заплюя!!!!!!! Писна ми да живея в лайнарника БГ. Няма закони няма правила ,няма съд ,няма държава. Пародия на държавност има само.
цитирай
170. allvin - върбан неделчев незнам как спи ...
15.09.2012 00:24
върбан неделчев

незнам как спи но и пожелавам да и се случи същото каквото направи ставииски с неин близък да видим как ще реве като заклещена
цитирай
171. allvin - Velizar Cholakov Къде ще се ...
15.09.2012 00:26
Velizar Cholakov

Къде ще се скриеш от народния гняв ,щом снимката ти виси за да бъде заплюта.Скоро ще пукнеш в ужасни мъки ! ПРОКЛЕТА ДА СИ ..... Вазов го е написал как трябва да се постъпва с такива като теб в поемата „Грамада”
цитирай
172. allvin - Анелия Груйчева Спокойно мили ...
15.09.2012 00:27
Анелия Груйчева

Спокойно мили хора, спокойно. От краткият ми житейски път стигнах до един извод- Бог наказва, наистина наказва всякаква несправедливост. Помнете ми думите- ще и се върне толкова тъпкано и болезнено , че ще се кае. Всичките и наследници ще са обречени. Казвам го, защото виждам покрай мен много лоши хора, на които след време им се случват тройно по- лоши неща. Аз спя спокойно, нямам пари и власт, но имам чиста съвест
цитирай
173. allvin - Vanya Ivanova Възмутена съм от ...
15.09.2012 00:29
Vanya Ivanova

Възмутена съм от поредното беззаконие в нашата държава! Далеч съм от мисълта, че трябва да се убиват хора, но тук става въпрос за защита на лична собственост....Момчето имало 92 присъди!!! Така ли не се намери начин/комуни и прочие/да се помага на наркомани като него? И защо т.нар. бизнесмени, за които е обществена тайна, че окрадоха и разпродадоха държавата, които търгуват с дрога, човешка плът и прочие не са в затвора/защото са много болни май:(/? Защо разни бездипломни и назначаващите ги по етажите на властта не носят отговорност, а само ги порицават и мъмрят/като на партийно събрание/? Намерили един честен човек, за да отчетат дейност?!!! Такива беззакония се ширят в цялата ни държава! Това ли е изкупителната жертва?! Колко убийства, изнасилвания, пребити старци по селата....Къде са осъдените???!!! ТРЯБВА ДА ЗАЩИТИМ ТОЗИ ЧОВЕК И НЕКА СА ПОВЕЧЕ ХОРАТА КАТО НЕГО, ДРЪЗНАЛИ ДА ПРОЯВЯТ СМЕЛОСТ ПРОТИВ “НАГЛИТЕ“.
цитирай
174. allvin - Валентин Василев Аз знам от ...
15.09.2012 00:32
Валентин Василев

Аз знам от един мъдър човек, че катафалката ремарке няма и трябва да живееш с морал и достойнство. И не защото вярвам в бог, а защото така е човешки правилно. Искам да възпитам детето си в тези ценности, за да бъде добър човек, но все по трудно ще ми е да му обяснявам ценностите на държавата. Една родина, която толкова много обичам и една държава, която се превърна в пълен абсурд. Жалко, че има хора, които не го осъзнават, но тя катафалката ремарке няма.
цитирай
175. allvin - Dimitar Angelov Г-н съдия, ...
15.09.2012 00:33
Dimitar Angelov

Г-н съдия, пуснете фигуриста, той не е виновен само караше пиян с 300
цитирай
176. allvin - Боряна Иванова да пуснете в...
15.09.2012 00:35
Боряна Иванова

да пуснете всички , че да има кой да ви пълни гушите ..пуснете и педофилите и тия със свинефермите и милионите..боклуци гадни..тоя път се настрахте до петите
цитирай
177. allvin - Стефан Koeв Това не е съдия, а ...
15.09.2012 00:37
Стефан Koeв

Това не е съдия,а кучка и то от порода "Помияр" или "Улична превъзходна,поредно преработено и допълнено издание!"
цитирай
178. allvin - Vanya Ivanova Не бих обиждала ...
15.09.2012 00:38
Vanya Ivanova

Не бих обиждала животните с тази гнусна измислена съдийка, за която далаверата и парите са най-важното! Бих я попитала съвест и по-добро място на небето ще си купи ли или ще спаси душата си плащайки?
цитирай
179. allvin - Митко Сираков Абе какви са тия ...
15.09.2012 00:48
Митко Сираков

Абе какви са тия измислени съдии бе. Тая кукумявка ми избива на агресия и не, че нещо, но с радост бих я поздравил с един стол в лицето.
цитирай
180. allvin - Катя Дишлиева Интересно как ...
15.09.2012 00:50
Катя Дишлиева

Интересно как този наркоман, задържан 92 пъти от полицията е помагал на родителите си. Доколкото зная той не е поддържал връзка с тях от години. И изведнъж - двамата ще бъдат обезщетени с 80 000 лв??? Колко родители получиха такива суми от престъпниците, убили децата им ???
цитирай
181. allvin - Simon Comforti И така от Бъл...
15.09.2012 00:52
Simon Comforti

И така от България направиха Булгаристан!!!
цитирай
182. allvin - стефан бояджиев Миндил мръ...
15.09.2012 00:55
стефан бояджиев

Миндил мръсен, пачавра продажна. Да гние в гроба си дано. Всички съдии са един - дол дренки или казано направо.... боклуци от класа...
цитирай
183. allvin - Krasimira Kavakova СРАМ ЗА ...
15.09.2012 00:57
Krasimira Kavakova

СРАМ ЗА ПРАВОСЪДНАТА СИСТЕМА!!!!
цитирай
184. allvin - Simon Comforti И пише отгоре в ...
15.09.2012 01:00
Simon Comforti

И пише отгоре в името на народа.Ужас!!!Направо да си напишат в името на парите и личните интереси.Тази Ганка найстина мирише неприятно!!!
цитирай
185. allvin - Jeny Predova Ами ако същия този ...
15.09.2012 01:02
Jeny Predova

Ами ако същия този младеж беше влязъл в нейното жилище-щеше ли да го защитава тогава?
цитирай
186. allvin - Петър Симеонски Щеше да намери ...
15.09.2012 01:07
Петър Симеонски

Щеше да намери сто съдии за да я оправдаят , дано и се случи същото ,та да види какво е !
цитирай
187. allvin - Nikolay Petkov писах го и в друг ...
15.09.2012 01:09
Nikolay Petkov

писах го и в друг форум,повтарям го и тук!Абсурд е:за 92 ареста са нужни поне 184 полицая,92 патрулни автомобили,са били ангажирани,92 пъти дознатели са се занимавали с тоз момък,да не говорим за режийните разходи в полицейското управление като ток,консумативи!колко излиза един крадец (наркоман) на мен като данъкоплатец? Колко?А човека решил проблема с една съчма за 40-50 стотинки !Евала,щом за 92 пъти не са намерили начин да го вкарат в правия път,че то по ден на арест да е полагал обществено полезен труд,сега един булевард да свети от чистота...
цитирай
188. allvin - Станислав Николов Като виж...
15.09.2012 01:12
Станислав Николов

Като виждаме какви култови дела е гледала тази мърша, то за всеки е ясно, че тя е във ВКС не защото и имат голямо доверие и е "култува личност", а защото е корумпирана пачавра до мозъка на костите си!Въпросът е защо е взела такова нелепо решение в случая с Г-н Опиц?Да не забравяме, че освен на 5 г. затвор, той е осъден и да заплати 300 000 лв.!Колко ли от тези пари ще влязат в препълнената и гуша???-ето това е прекрасен финансов мотив за такова нелепо решение! Да и приседне дано.
цитирай
189. allvin - Svetoslav Borisov всяка от тея ...
15.09.2012 01:13
Svetoslav Borisov

всяка от тея поръчкови подлоги трябва да бъде съдена и да изкара остатъка от живота си в тежък труд и глад.прошка не може да има за тези боклуци - в гроба!
цитирай
190. allvin - Nevena Ivanova Prodeva хаха, ...
15.09.2012 01:14
Nevena Ivanova Prodeva

хаха, да, за Маргените нямат достатъчно доказателства за деянията им ... а за г-н Опиц след 5 години - 1000 доказателства намериха, за да докажат какъв ужасен убиец е! Как може тази жена да спи спокойно след всичко това , което причинява на хората. Отвратена съм !!!
цитирай
191. allvin - Tano Kirov Спи спокойно защото ...
15.09.2012 01:16
Tano Kirov

Спи спокойно защото печели пари за да се гаври с българите ей такива боклуци са гробокопачите на България .
цитирай
192. allvin - Svetoslav Borisov не можете да ...
15.09.2012 01:19
Svetoslav Borisov

не можете да си представите какви жалки отрепки работят в съдебната ни система.почти всеки от тях е корумпиран и ламтят за пари независимо колко имат зад гърбъ си
цитирай
193. allvin - Pistolero BG Да гние в ада тази ...
15.09.2012 01:20
Pistolero BG

Да гние в ада тази гад корумпирана!!! Знаете ли,че тази подлога се оказа, че може би е взела тлъст бонус от "адвокат" Марковски, за да отсъди в полза на неговия клиент за да може дебелата свиня да си защити репутацията на адвокат който ще те измъкне каквото и да си извършил и да си запази нивото на хонорарите които взима от мършите които защитава.
цитирай
194. allvin - Iren Dimova Приятели изказ...
15.09.2012 01:21
Iren Dimova

Приятели изказвайте се по-умерено,че може да ви изкарат престъпници
цитирай
195. allvin - Александър Гуновски Като е...
15.09.2012 01:23
Александър Гуновски

Като едното нищо, както е тръгнало, ще криминализират и негодуванието срещу такива идиотщини
цитирай
196. allvin - Svetoslav Borisov има толкова ...
15.09.2012 01:24
Svetoslav Borisov

има толкова много дървета където такива плъхове могат да бъдат обесени и толкова много дръвници където могат да им се отсекът главите и да се набият на кол за да виждат другите хора съдбата на предателите,крадците и подлогите.
цитирай
197. allvin - Julia Stefanova Ирен, ако в...
15.09.2012 01:26
Julia Stefanova

Ирен, ако всеизвестно скъпият адвокат на крадеца-рецидивист се беше изказвал, както вие настоявате , умерено, този достоен представител на БЪЛГАРСКАТА ИНТЕЛИГЕНЦИЯ нямаше да бъде унижаван така несправедливо от ... правосъдниците.То е повече от ясно (но дали е доказуемо) че Марковски държи с нещо извън това дело самата съдийка и тя просто е нямала начин да не отсъди несправедливо. казват, че самото появяване на Марковски в съдебно заседание решава делото в ополза на подзащитния му още преди защитникът му да си е отворил устата да каже първото си изречение.
цитирай
198. allvin - Rumen Dechev Съдийката и в д...
15.09.2012 01:28
Rumen Dechev

Съдийката и в двата случая е обслужвала мафията. Щом една съдийка е "решавала" двете дела, очевидно присъдата над Опиц не е случайна.
цитирай
199. allvin - Julia Stefanova За обида на ...
15.09.2012 01:30
Julia Stefanova

За обида на кого, Ирен?Откога логическото разсъждаване е криминализирано? :) С какво адвокатът на загиналия при недоизяснени обстоятелства апартаментен крадец-рецидивист е доказал недвусмислено пред съда, че той е починал от изстрела срещу него на самото местопрестъпление, а не от нечий друг, произведен от друго лице Защо да не можем да предположим, че починалият е убит от свои аверчета, от някого комуто дължи пари за/от дрога, или е гръмнат от поръчителя на кражбата, понеже не е успял да си свърши работата. Наистина не е зле да се запитаме кой е поръчвал на тези наркомани от чии домове да крадат и как са намерили пари да си платят за защитата?Защо не са отишли да обират дома на някой учител, а са влезли "случайно" там, където знаят, че има скъпи икони за
цитирай
200. allvin - Елизабет Генова Да си подава ...
15.09.2012 01:31
Елизабет Генова

Да си подава оставката,тая мръсна,долна,корумпирана мърла!!!! Всички да и поискат оставката!!! Да се маха от там , за нищо нестава!!! Тъпанарка,ще застава зад престъпници и ще съди защитавал се човек!!!

ДОЛУ БОКЛУК!!!
цитирай
201. allvin - кристина опиц Впечатлена съм! ...
15.09.2012 01:34
кристина опиц

Впечатлена съм! Изключително житие и битие има г-жа СЪДИЙКАТА. Съжалявам, че такива лица решават съдбата на хората, това е позорно за държава, която претендира, че е част от Европа.....Мога да кажа само, че всеки рано или късно си получава заслуженото, било на този или на онзи свят.
цитирай
202. allvin - Kunev Kamen Поръчкова съдийка ...
15.09.2012 01:35
Kunev Kamen

Поръчкова съдийка отвсякъде.....Да си види Лазар Груев стоката ! А иновият(стар) ВСС !
цитирай
203. анонимен - Ние сме държавата!
15.09.2012 06:59
Държавата Ни е оставена да се движи по инерция, в държавата Ни да си честен и добър гражданин значи, че си длъжен да скланяш глава, за жалост такава Ни е реалността, ако искаме справедливост, то с огромно съжаление казвам, че е нужна саморазправа. "Защо саморазправа"биха попитали някои хора, а и аз преди време, ами веднага се аргументирам, защото няма държавност, няма кои да Ни спазва правата. Видях на няколко места да пишем за общество и т.н., питат Ви будни хора, кой от тия боклуци, които се разпореждат с живота Ни би искал да има единно, здраво мислещо общество, та нали ако бе такова тая гнусна измет(управляващите) би била премахната за часове, не нещо повече, ако обществото Ни беше единно и здраво мислещо, то нямаше да допуснем шаика продажници да търгуват с живота Ни. В огромната си маса населението в Нашата държава се манипулира от мас медиите, чиито конци са дърпани било чрез постове, било чрез пари от т.н. управляващи.
Конкретно за казуса, според мен тук приложение намира чл.12 от НК(неизбежна отбрана), може да се мисли и за приложение на чл.12а(задържане на престъпник) от НК, според мен г-н Опиц НЕ Е ПРЕВИШИЛ ПРЕДЕЛИТЕ НА НЕИЗБЕЖНАТА ОТБРАНА и все пак не е коректно да говоря т.к. не съм запознат с казуса из основи. Не споделям мнението, че няма закони, напротив имаме закони и смея да твърдя имаме добри постижения в тази насока, но законите не могат да се прилагат сами, за жалост най-често те се тълкуват и прилагат от корумпирани курви, които Ние издържаме, защото е хубаво да знаем, че заплатите на тия боклуци се изплащат от данъците, които Ние плащаме, но виновни в крайна сметка сме си Ние, защото не им даваме заслуженото, а то е...
цитирай
204. allvin - Dimitar Topchiev Аз искам да ...
16.09.2012 14:35
Dimitar Topchiev

Аз искам да имам законното право да се защитя, когато бъда нападнат в имота си и това да го знае всеки потенциален нападател. Това право да ми дава възможност ефективно да браня живота, здравето и имотите си от тези, които им посягат. Не след това да тече 5 години дискусия, с гръб ли е бил обърнат към мен нападателя, с лице или с профил, в краката или в главата е трябвало да стрелям и прочее мъдрости и като капак да бъда осъден. Защото не може нападателя ми да е с повече права от мен. Случая на г-н Опиц, който не е изключение, е тест за обществото ни. До тук виждаме, че имаме един абсурден закон, който ще продължава да нанася вреди, защото поощрява престъпниците и обезверява нормалните граждани.Защо тогава да не стана и аз престъпник? Защо трябва да работя, когато мога да отида да обера някой работещ хамсалак, да продам откраднатото и да преживея известно време !?! А ако случайно ме хванат, нищо няма да ми направят защото мога да се позова на правата си, да призова за хуманност, ала бала и готово. Докато законите във България отправят такива послания към гражданите нищо добро не ни чака !
цитирай
205. allvin - 16 септември 2012, 13:00 &q...
16.09.2012 14:57
16 септември 2012, 13:00

"Мене Господ ме е осъдил! Мъчно ми е, че аз съм убиец, не го вярвам, хората около мен не го вярват, но присъдата е факт. Ако този човек не беше посегнал с отвертката, повярвайте ми, никога нямаше да стрелям," каза иконописецът Йордан Опиц по тв 7. Той бе в студиото при Люба Кулезич и се върна отново към деня, в който простреля и уби крадец.

В студиото взе участие и Албена Вулева, скандална журналистка в миналото, която обаче бе поканена в амплоато на новодипломирал се юрист. Тя захапа Опиц защо е преработил газовия си пистолет в боен, като е премахнал разпръсквателя. Освен това той бил застрелял невинен човек, тъй като убитият на практика не бил извършил престъпление. Той бил провокиран от виковете на съседите: "Това са крадците!", а двамата младежи на практика не били обрали никого, поне не в момента. Опиц си призна, че се е наслагвало, тъй като имало 37 обира в кооперацията му.

Според Вулева присъдата на Опиц от 5 години е безкрайно лека, тъй като минимумът за убийство бил 10 години. Тя настоя, че било крайно време Опиц да спре да се жалва, тъй като това ще даде лош сигнал на хората, че могат да се саморазправят както си искат. Утре инициативният комитет, който поде кампания в негова защита във фейсбук, ще внесе официална молба за помилването му в президентството./БЛИЦ
цитирай
206. allvin - 16 септември 2012, 13:00 &q...
16.09.2012 15:02
allvin написа:
16 септември 2012, 13:00

"Мене Господ ме е осъдил! Мъчно ми е, че аз съм убиец, не го вярвам, хората около мен не го вярват, но присъдата е факт. Ако този човек не беше посегнал с отвертката, повярвайте ми, никога нямаше да стрелям," каза иконописецът Йордан Опиц по тв 7. Той бе в студиото при Люба Кулезич и се върна отново към деня, в който простреля и уби крадец.

В студиото взе участие и Албена Вулева, скандална журналистка в миналото, която обаче бе поканена в амплоато на новодипломирал се юрист. Тя захапа Опиц защо е преработил газовия си пистолет в боен, като е премахнал разпръсквателя. Освен това той бил застрелял невинен човек, тъй като убитият на практика не бил извършил престъпление. Той бил провокиран от виковете на съседите: "Това са крадците!", а двамата младежи на практика не били обрали никого, поне не в момента. Опиц си призна, че се е наслагвало, тъй като имало 37 обира в кооперацията му.

Според Вулева присъдата на Опиц от 5 години е безкрайно лека, тъй като минимумът за убийство бил 10 години. Тя настоя, че било крайно време Опиц да спре да се жалва, тъй като това ще даде лош сигнал на хората, че могат да се саморазправят както си искат. Утре инициативният комитет, който поде кампания в негова защита във фейсбук, ще внесе официална молба за помилването му в президентството./БЛИЦ



Plamen Petrov · Водещ коментатор
Новоизлюпената юристка, явно ще бъде на другия бряг на правосъдната система и ще опита да изкарва пари оправдавайки престъпници и престъпления в името на хонорара. След изказаното мнение по отоношение на случая с Опиц не ни остава нищо друго освен да и пожелаем живот, изпълнен с всекидневни, взломни нахлувания на наркомани и други издънки в в дома и. Колата и поне веднъж месечно да бъде разбивана, а кредитнита и карта на 6 месеца източвана.
цитирай
207. allvin - Silvia Kuleva · Водещ комен...
16.09.2012 15:06
Silvia Kuleva ·

Водещ коментатор · Технолог в Августа мебел ад

някой не се ли сети да запита вулева колко беше присъдата на ченгето, което уби 16-годишната станиела на петолъчката? а на другото ченге, което уби 16-годишната елеонора? а какво стана с келеша, прокурорски син, който уби при гонка с коли двама души? а маргините? а ковачки? а мургина? и още, и още... вярно у нас има правосъдие според човека.
цитирай
208. allvin - Julia Stefanova · Водещ ком...
16.09.2012 15:10


Julia Stefanova · Водещ коментатор

Dimitra Dimitrova - Пий си хапчетата, или поне престани да крещиш като махленски площаден трибун. Здравия разум би посъветвал хора като Вулева и теб, да погледнат и малко отвъд собствените си мазни кожички. Защото иначе, според вас двете, мутрите имат право с оръжие, заплаха и принуда да придобиват чуждото, да го заграждат със стени, като своя законна собственост, да слагат предупредителни надписи, че срещу крадците се стреля без предупреждение, дори да изпълняват безнаказано заканите си, а хора като нас - обикновени, невъоръжени с друго, освен закона и доверието в държавната им защита, да нямат право да използват нито своето оръжие, нито такова, с което бандитите си защищават заграбеното! И ако случайно се престрашим да използваме инцидентно стила им, да им дължим като обезщетение "поропуснатите ползи от осуетеното ограбване"? Това ли според теб е нормалното, достойното гражданско и човешко поведение?Това ли е призван да ни защитава законът - самоотказът от правото ни на самозащита? АМИ ИДИОТСКО Е, ДОРИ САМО КАТО ДОПУСКАНЕ Е ИДИОТСКО ТАКОВА РОБОВЛАДЕЛЧЕСКО МИСЛЕНЕ В ДЪРЖАВА С ПАРЛАМЕНТАРНО ДЕМОКРАТИЧНО УПРАВЛЕНИЕ С КОНСТИТУЦИОННО УРЕЖДАНЕ НА НОРМИТЕ В ЖИВОТА НА ГРАЖДАНИТЕ Й .
цитирай
209. allvin - Illiana Kobarelova · New York, ...
16.09.2012 15:12
Illiana Kobarelova

· New York, New York

Г-жо Вулева, гледах предаването ви днес при Люба Колезич. Срамота е да говорите така, при положение че убитият Мартин Янчев е имал 92 условни присъди!!!!!! Като юрист ви разбирам, но погледнете фактите - в нашата държава всичко е надолу с главата! Няма ред, няма закони. Всеки човек знае, че това е създадено нарочно, за да може някои още повече да крадат и да правят в тази държава хаус, който е в полза на някои хора. Вие какво ще кажете по случая? Аз лично в моя дом съм била обирана 5 пъти. Последният път крадеца бил влязъл докато майка ми е била в къщи. Тя го видяла, и преди да почне да вика, той хвърлил по нея предмети, защото това било най-близко до него в този момент. Бутнал я е и избягал с всичкото ми злато, пари .... Ами, ако е бил ударил майка ми така, че тя да не е сред живите сега? Още искам да подчертая, че за всичките...
обири в дома ни, досега не са намерени извършителите. Какво ще кажете за това? А какво ще кажете за убитият писател Георги Стоев, убит публично в близост до хотел Плиска? И не е само това! Докога ще бъдем тормозени и да търпим това? Хората, които са се осмелили да защитят домовете си по някаъв начин,биват осъждани, а други, които правят обири или убийства си ходят безнаказно! Затова напълно оправдавам г-н Опиц, който в опита си да защити дома си и себе си, е направил една грешка убивайки без да иска престъпник, който отдавна е трябвало да бъде прибран в завора, а не да обикаля кооперациите на хората. Щом бяхте така смела в изказванията си за г-н Опиц в предаването на Люба Колезич, защо не направите едно добро дело за България,като разследвате българската мафиия, която е пуснала пипала навсякъде, и заради това европейския съюз не ни подкрепя, не ни приемат в Шенген, заради това, че имаме корумпирана съдебна система и т.н.
цитирай
210. allvin - Български Патриотически Фронт · ...
16.09.2012 15:16
Български Патриотически Фронт · Водещ коментатор · 20 години
Точно така е, абсурдно е хората дори в големите градове да се крият зад решетки до третия етаж, нещастните пенсионери в селата да са подложени на денонощен цигански терор, а ей-такива боклуци като тая пачавра да наричат ""убиец" човек, който се е защитил от нападнал го рецидивист с 92 доказани престъпления !!! Проблемът в тая държава е, че и най-пропадналият престъпник има повече права от честният гражданин, а решенията са само две и най-добре да се приложат в комплект - първо - незабавно реформиране на полицията, правомощията на която трябва рязко да бъдат завишени и - най-вече - даване на пълното право на хората да защитават имота и живота си с оръжие !!! Ако бандитът знае, че влезе ли в чужд имот, ще го посрещнат с куршуми, хубаво ще се замисли !!!

цитирай
211. allvin - Български Патриотически Фронт · ...
16.09.2012 15:18
allvin написа:
Български Патриотически Фронт · Водещ коментатор · 20 години

Точно така е, абсурдно е хората дори в големите градове да се крият зад решетки до третия етаж, нещастните пенсионери в селата да са подложени на денонощен цигански терор, а ей-такива боклуци като тая пачавра да наричат ""убиец" човек, който се е защитил от нападнал го рецидивист с 92 доказани престъпления !!! Проблемът в тая държава е, че и най-пропадналият престъпник има повече права от честният гражданин, а решенията са само две и най-добре да се приложат в комплект - първо - незабавно реформиране на полицията, правомощията на която трябва рязко да бъдат завишени и - най-вече - даване на пълното право на хората да защитават имота и живота си с оръжие !!! Ако бандитът знае, че влезе ли в чужд имот, ще го посрещнат с куршуми, хубаво ще се замисли !!!



Български Патриотически Фронт · Водещ коментатор · 20 години

Разбира се, лека е !!! А когато от бандата от 40 мангали, заклали Боби Райнов посред София няма нито един осъден, когато "ромите" заловени докато се опитват да нарежат опорите на Дунав мост са пуснати веднага слвед залавянето им, тогава всичко е наред, защото това е уважение към етнокултурните особености на краставото племе !!! Когато самият убит от г-н Опиц наркоман е бил пускан на свобода след всяко ново престъпление, това е само проява на разбиране към един "болен" от наркозависимост нещастне момък... нали, вулева, к.рво гнусна?
цитирай
212. allvin - коментара е за адвокат Марковски,взел и той участие в предаването
16.09.2012 15:29
Julia Stefanova · Водещ коментатор

Чухме го - били сме длъжни, без да причиняваме ТРАВМИ на престъпника, да съумеем и да успеем да си защитим имуществото! Хахаха...по-голяма хумореска не бях чувала. Значи, според поясненото от, професионално и на места бая монологично и отчасти неуважително, но напористо логореичният, встрани от съществото на дискусията, многоуважаем ни г-н Марковски, а и според определението на СЗО за психотравма, ние гражданите, в момент на насрещен ни грабеж, нямаме правото дори да кажем нещо по-рязко и обидно на обирджията, особено казано и с по-силен глас, понеже... ще рискуваме да причиним сериозна травма (психотравма) на крехката му крадлива душевност... Такава абсурдна теза на защитата, пред един нормално отсъждащ и предварително непознаващ защитника, съдебен състав, не би издържала още след първото базирано на нея изречение от тира...
дата му. И друго го чухме да прави - да прави опити да използва студиото на г-жа Кулезич като съдебна зала , в която е призован в качеството си на защитник на обвинението, а не като събеседник в интервю.
Не успя,обаче, въпреки колорита и тезовата последователност на речта си, да убеди мен - зрителят-неправист и човекът непреминал през каквато и да е школа за обучение в безоръжейна самоотбрана, в справедливостта на регламентираното от закона ни ниво на правото на непрестъпника да използва изобщо какъвто и да е вид самозащита и в адекватността на приложимостта на така регламентираната законна самоотбрана от всички граждани на страната ни (дори и старците).
Едно е само общественополезното от това му интервю - че, въпреки личното му мнение, че промяна в закона не се налага, той блестящо почти ни доказа обратното - необходимостта от неотлагането на такава промяна.
цитирай
213. allvin - Nedqlko Maslev Интелектуално ...
16.09.2012 15:36
Nedqlko Maslev

Интелектуално примитивното мнение на г-н Ивайло Бакалов ме накара да чувствам гняв и отчаяние от мисленето на някои днешни българи!Ние никога няма да бъдем единни,докато има такива промити мозъци!Оръжието е създадено да убива,независимо дали при нападение или при отбрана!Важното е какъв човек го държи!От древни времена иконописците са били уважавани от всички-от царе до бедняци,и са били смятани за святи хора!Йордан Опиц е творец,а не убиец!Всяко човешко същество по природа е потенциален убиец!Всеки би извършил това ужасно дело при различни обстоятелства!Прочетох разни "хуманни" мнения,напълно отричащи убийството!Какво ще сторят тези "добри" хора,ако попаднат в ситуация да спасяват живота на децата си или собствения си живот,а единствения начин е да умъртвят нападателя?Има различни видове убийци!Нима войникът,сражаващ се за родината си,е убиец?Замислете се,хора!Всеки случай е строго индивидуален и съдиите трябва да опознаят характера на обвиняемия,преди да го обявят за престъпник!А колкото до думите на г-н Бакалов,че е трябвало г-н Опиц да стреля в крака на наркомана-крадец,искрено се разсмях!От двайсет години работя с оръжие и съм попадал неведнъж в реална престрелка!Знае ли г-н Бакалов каква точна стрелба ще произведе 63-годишен мъж,тичал по стълбището и е задъхан?Адреналинът в кръвта му е скочил до небесата и цялото му тяло треперя от напрежение!Не зная какво е зрението на г-н Опиц,но виждам,че носи очила!Не зная какво е било разстоянието помежду им!Но наглия крадец не се е подчинил на предупреждението и е бил движеща мишена!Вие ще улучите ли крака на крадеца при тези обстоятелства,г-н Бакалов?Спрете да говорите глупости!Насочете усилията си да защитим един достоен човек!
цитирай
214. allvin - Иларион Спиртомиров Защото ...
17.09.2012 11:53
Иларион Спиртомиров

Защото ако признаят че има пропуск след 90 задържания на наркомана, това означава че трябва и отменят присъдата на Опиь, също така трябда да започнат вътрешно разследване в МВР кой е задържал наркомана, по какви причини, кой следовател/дознател е работил по неговите случаи, и защо до никъде не е стигнал, ако е стигнал, кой прокурор е съдил наркомана и защо съда не го е приел като виновен, ако е имало съм по какви причини съдията не е наказал наркомана, и защо не е имало доказателства по въпроса какво е правил следователя/дознателя, и т.н. получава се затворен кръг в който виовен има разбира се, но власта няма интерес да си посочи или накаже. Скорошен пример е самоубйството в бургаския арест, едва след като се обеси задържания се сетиха че той щял да е депресиран (смещно нали) от задържането и можело да си посегне, след това и се сетиха да обновят правилата за задържане и т.н. А какво правиха до сега началниците ? чикии и далавери, и кой отнесе цялата вина ? Бушоните им, старпинките и един дребен началник, а истински некадърните още трият доволно гащи по високите кабинети в София.
цитирай
215. allvin - Има решения на три съдебни инста...
19.09.2012 13:41
Има решения на три съдебни инстанции, че това е убийство. Обществото е заблудено, убийството не е в къщи, а пред входа на жилищна кооперация. Това заяви журналистът Иван Бакалов в телевизионен дебат между него и лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов пред бТВ.

Двамата имаха различни позиции по въпроса дали художника Йордан Опиц е хладнокръвен убиец или жертва.

Това е предумишлено убийство първа категория и няма основание за помилване. Опиц е социопат, той не съжалява, че е убил човек, нарича го боклук, категоричен е Бакалов. По думите му художникът е преработил газовия си пистолет, така че да може да убива и присъдата от 5 години затвор в този случай е възможно най-леката.

Според лидера на ВМРО пък трябва да видим в какво общество живеем, а не да гледаме наказателния кодекс. Убитият е човек, който се препитава с кражби.

Казусът е част от битовата престъпност, хората нямат чувство за справедливост и не се чувстват защитени, коментира Каракачанов. Той посочи, че не трябва да се обвинява само полицията, защото при всяко радикално действие на полицията "веднага се намесват защитни организации, еврочиновници и веднага уволняват обикновения полицай".

Има десетки села в България, в които нормалният човек няма как да се защити. Той се заключва и гледа през прозореца как му обират кокошките, гаража, каза още Каракачанов. Според него форматът на неизбежната самоотбрана трябва да се разшири.
цитирай
216. allvin - Elena Vatashka Те всеки, който ...
19.09.2012 13:46
Elena Vatashka

Те всеки, който се бори, недоволстваи не иска да живее във вечен страх, го обявяват за социопат. А всъщност пълни със социопати, нихилисти, страхливци и слагачи са голяма част от българските медии.
цитирай
217. allvin - Мика Сийминеен Тоя журнализец з...
19.09.2012 14:36
Мика Сийминеен Тоя журнализец забравя да уточни, че истрела е произведен ВЪВ входа, когато престъпника при опит да избяга е извадил отверка, която може да се класифицира като хладно оръжие.
Сиреч, имаме въоръжено нападение или опит за такова.
Че Опиц е използвал за самозащита незаконно средство като стоп-патрон, това вече е друго нещо.
А ако беше му опрял газовия пистолет с халостен или газов в главата или друга част на тялото, тогава като как щяха да реагират съдиите?
И също така няма доказателства, че причина за смъртта е стоп-патрона.
Този пистолет "Блоу Компакт е конструктивно така направен, че спокойно може да му се сложи стоп или травматични патрони, които са в категорията несмъртоносни боеприпаси.
По логиката на съда, всеки полицай, който употреби стоппатрон или гумен куршум срещу престъпници или демонстранти трябва да бъде подведен под наказателна отговорност за опит за предумишлено убийство.
цитирай
218. allvin - Alex Res Ще цитирам един коментар ...
19.09.2012 14:37
Alex Res
Ще цитирам един коментар под една статия във в-к "24 Часа". Коментарът е изключително показателен за цялото свинство, което се извършва в нашата мила Родина, терора на който са подложени нормалните хора и един от методите за изгонване на българи от България:

"""rumero
19.09.2012 08:47:57
Преди години апартамента ми бе тарашен основно три пъти.И то за месец време !Като последният път нa крадеца \ или крадците \ са им били нужни и две мои одеала,за да си тръгнат с изнесеното.Това,което със съпругата ми бяхме успяли да постигнем с честен труд,ни бе отнето с тези три кражби.Крадците ни върнаха 10 години назад !Попитах следователя,ако си бях вкъщи и ги бях застрелял какво щях да постигна.Tой съвсем спокойно ми отговори,че съм щял да лежа най-малко 20 години в затвора !!! Cлед една година напуснах завинаги страната. """
цитирай
219. allvin - asen prodanov 19. 09. 2012 0...
19.09.2012 14:40
asen prodanov

19.09.2012 09:09:20

Правилно е постъпил rumero. Законодателите и правосъдието ни превърнаха България в рай за престъпниците. Не напразно върви приказката, че престъпниците си имат държава и това е България. Ето защо у нас самите законодатели и магистрати са също толкова вредни колкото и престъпниците, които те упорито защитават. Как при този позор хората да са патриоти и националисти? По-скоро престъпниците ни трябва да са патриоти, а не нормалните хора.
цитирай
220. allvin - мария карера 19. 09. 2012 09...
19.09.2012 14:46
мария карера

19.09.2012 09:13:32

Факт е, че в България няма държавност. Няма полиция, стояща на страната на закона, а средно статистически 60 000 тюфлека, търсещи да завлекат някое подкупче над заплатката, докато се разплуват в канцелариите или по седалките на служебните автомобили. Няма действаща прокуратура, а средно статистически огромна група от чиновници със заплати в пъти над средната за страната, които не си вършат работата, а си докарват и по нещо неповдигайки обвинения или вкарвайки некачествени такива, които се издънват в съда. За съда няма да говоря. Така че, "Румеро" , правилно си емигрирал. Моят съвет към всички млади хора в тази корумпирана НЕдържава е БЯГАЙТЕ. Бягайте далеч от тази територия, защото е заразена с корупция, непрофесионализъм и липса на реални шансове за цивилизован живот. Иначе, когато вече е късно да го сторите, вие нормалните ще се озовете в лудницата или в затвора. Другият ви шанс е да станете УВАЖАВАН ПРЕСТЪПНИК...
цитирай
221. allvin - Alex Res Цялата ситуация в н...
19.09.2012 14:53
Alex Res

Цялата ситуация в нашата мила Родина се е сговнила само и единствено заради либерастващите толерасти, които застават по матросовски на амбразурата в защита на разни асоциални утрепки - катурани, наркомани, професионални престъпници и професионално безработни мародери, нямащи 1 ден честен труд в живота си, но за сметка на това ежедневно вгорчаващи и без това тежкия живот на хората.
Тези толерасти, особено пък тия дето са на по-висшите етажи на държавната пирамида, всячески оневиняват, оправдават и насърчават ТЕРОРИЗМА на асоциалните дегенерати. Това те правят, не само с цел да задоволят либерасткия си нагон, а и за да доразбият и малкото останала обществена солидарност у нас.
Те ни наричат, "стада", "идиоти" и как ли не още ... а техните подопечни орки за тях са "млади птици в полет" ...
Утре тия толерасти ще поискат, нещата да станат така, че който иска дегенерат да може да си прави каквото си иска - да влиза в къщите ни, да граби, ...
да насилва, да пали, да руши, и да си "бере" каквото му харесва.
Защо тия същите охлюви не скочиха против циганските банди, УБИЛИ (само до юни месец) НАД 50 САМОТНОЖИВЕЕЩИ СТАРЦИ в малките градчета и села, при обири за по 5 - 20 лева? Знаете ли защо? Защото те МРАЗЯТ ОБИКНОВЕННИЯ ЧОВЕК (още повече ако този човек е трудов, честен и допринася с труда си за обществото) и изпитват неистова любов към СОЦИАЛНИТЕ ПАРАЗИТИ, които в живота си не са сложили камък върху камък за да съградят нещо.

Същите тия либерасти, в пристъп на либерастия (по-страшна от нацизма и комунизма взети заедно) не-само че не се интересуват от мнението на хората (които в случая са огромно мнозинство), а по най-арогантен, груб, тоталитарен и безпардонно репресивен начин се опитват да запушат устите на хората.

Бих написал още, ама вече усещам как само при мисълта за тия антихора вдигам кръвно, така че просто ще пожелая на либерастите да станат и те жертви на мародери,че най-накрая да разберат защо мнозинството от хората подкрепят човека,защитил имота си.
цитирай
222. allvin - Alex Res Какво да правим като в ...
19.09.2012 15:06
Alex Res

Какво да правим като в дома ни влезне мародер?

Иво Асенов:

Аз обикновено хващам китарата, и започвам да свиря на крадеца нежна песен, жената бяга да прави салати и да налива ракии, а децата възторжено започват да отварят гардероби и чекмеджета, да не би крадеца да си секне кръста нещо, че ще ме вкарат в затвора после....
цитирай
223. allvin - Martin Terziyski &#82...
19.09.2012 15:46
Martin Terziyski

‎"На нито един свободен човек не бива да се забрани правото да използва оръжие. Най-силната причина за хората да притежават и носят оръжие, е като крайна мярка, за да се защитят от тиранията на правителството!" - Томас Джеферсън

Martin Terziyski

Сами си правете изводите за така силното упорство на нашето правителство и защо за тях е по-добре да ни оставят да бъдем обирани и убивани. Пък ние нека си "ревем" тука във фейсбука!
цитирай
224. allvin - Вицепрезидентът Маргарита ...
19.09.2012 16:04
Вицепрезидентът

Маргарита Попова заяви, че няма да допусне улицата да раздава право в България или пък да не бъдат чути фактите по случая с присъдата на иконописеца Йордан Опиц. Пред "Дарик" Попова съобщи, че комисията по помилванията в президентството ще разгледа молбата на осъдения за убийство Опиц и ще се произнесе с решение. "Този случай ще бъде разгледан по реда и начина, по който се преценяват всички останали молби за помилвания, които постъпват", подчерта вицепрезидентът.
цитирай
225. allvin - Георги Трифонов Айде включи се ...
19.09.2012 16:06
Георги Трифонов

Айде включи се тежката артилерия за спасяване на закона.Тази улица г-жа Вицепрезидент управлява утвьрдените и социално отговорни демчокрации,като Германия и Швеция.Там нищо не се случва без референдум.Само вьв вашето сьзнание сме улица,а иначе сме си гражданите данькоплатци които ви осигуряват заплатата.Вие сте типичен ретрограден чиновник.И ние искаме да уважаваме сьдебната власт,но тя не ни дава поводи затова.Като член на президентския екип вместо това изказване да бяхте наложили преразгеждане на решението на вашите сьпартийци относно промяната на НК б часта и за неизбежната самоотбрана.
цитирай
226. allvin - Galq Stoeva Да се уточним г-жо ...
19.09.2012 16:08
Galq Stoeva

Да се уточним г-жо Попова, цитирам Ви "няма да допусна улицата да въздаде право", какво имате в предвид "улицата"? Хората от улицата ли? Уличници ли ни наричате? В българския тълковен речник думата уличница/и/ е пренебрежително на проститутка!!! Г-жо Попова давате ли си сметка, колко хиляди българи нарекохте проститутки? Не е лошо да си мерите приказките, все пак не сте махленска клюкарка. Когато станахте вицепрезидент много Ви симпатизирах, но сега ме е срам от Вас! Като бивш министър на правосъдието много добре знаете колко много закони и от Н.К и от ГПК са за "ремонт", питам какво предприехте и тогава и сега като вицепрезидент? Защо трябва да чакате случаи като този да взриви гражданите на България /не улицата/, защо законите на България допускат лица с десетки криминални провинения да са на свобода? Защото, ако жертвата беше в затвора след толкова провинения сега щеше да е жив и един българин нямаше да е убиец! Българските закони направиха от г-н Опиц убиец!
цитирай
227. анонимен - Осъждането на иконописецът е предумишлена съдебна грешка на българското "право"съдие!!!!
19.09.2012 16:39
ОСЪЖДАНЕТО на ХУДОЖНИКЪТ ЙОРДАН ОПИЦ- ЗАСТРЕЛЯЛ КРАДЕЦ в ДОМА СИ е ПОРЕДНАТА СЪДЕБНА ГРЕШКА на РОДНОТО КРИВОСЪДИЕ !!!
Осъждането на художникът Йордан Опиц- застрелял крадец при защита на дома си е поредната умишлена съдебна „грешка” на българското „право”съдие!!! При това в резултат от вопиюща, или преднамерена правна некомпетентност - не познаване(или умишлено неспазване) както на Наказателния кодекс, по който е съден иконописеца, така и на основни принципи и върховни документи в Българското, Европейското и Международно право!!! Това е принципът, когато по-„низш” нормативен документ противоречи на по-„висш”такъв - е да се зачита по-висшия.Например при противоречие между наредба и закон – се зачита закона, при портиворечие между закон, кодекс и конституция – се зачита конституцията, при противоречие между конституция и международен нормативен документ, ратифициран от съответната държава, по който тя е страна - се зачита международния документ!!!Този принцип ясно и категорично е регламентиран в Конституцията на Република България(КРБ):
-Чл.5(1) „Конституцията е върховен закон и ДРУГИТЕ ЗАКОНИ НЕ МОГАТ ДА И ПРОТИВОРЕЧАТ”;
-Чл.5(4) „Международните договори, ратифицирани по конституционен ред, обнародвани и влезли в сила за РБ са част от вътрешното право на страната.ТЕ ИМАТ ПРЕДИМСТВО ПРЕД ТЕЗИ НОРМИ НА ВЪТРЕШНОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО, КОИТО ИМ ПРОТИВОРЕЧАТ”.
Правната регламентация на неизбежната отбрана (НО) се съдържа в НАКАЗАТЕЛНИЯ КОДЕКС(НК )чл.12; който е ПО-НИЗШ нормативен документ И Е В ПРОТИВОРЕЧИЕ с текстове както от КРБ, така и от международни правни нормативни документи, ратифицирани от РБ, по които тя е страна, при това най-силните:
1.КОНСТИТУЦИЯ НА РБ:
-Чл.17,(3) „Частната собственост е НЕПРИКОСНОВЕНА”,
-Чл.33,(1) „Жилището е неприкосновено.Без съгласието на обитателя му никой не може да влиза, или остава в него...”
ЕВРОПЕЙСКАТА КОНВЕНЦИЯ ЗА ЗАЩИТА НА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ОСНОВНИТЕ СВОБОДИ”:
Част Първа, „Права и свободи”, чл. 8, 1.”Всеки има право на на зачитане неговия личен и семеен живот, на НЕГОВОТО ЖИЛИЩЕ...” и чл.2:”Лишаването от живот НЕ СЕ РАЗГЛЕЖДА КАТО ПРОТИВОЛЕЧАЩО НА РАЗПОРЕДБИТЕ, когато то е резултат от употребена сила, призната за абсолютно необходима-а) при защита на което и да е лице от незаконно насилие”!
и документа на света – „МЕЖДУНАРОДНАТА ХАРТА ЗА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА”:
Чл.12.”Никой човек не може да бъде подлаган на произволна намеса в личния му живот, семейството, ЖИЛИЩЕТО....”
Поредното Влизане с цел кражба в жилището на художника от наркомана е нарушение на горецитираните, далеч по-висши, а с това и по-властни правни нормативни документи от по-низшия български НК, в който дори много от текстовете са описани като ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННИ!!!, убедете се сами:
Чл. 12. (1) Не е общественоопасно деянието, което е извършено при неизбежна отбрана – за да се защитят от непосредствено противоправно нападение държавни или обществени интереси, личността или правата на отбраняващия се или на другиго чрез причиняване вреди на нападателя в рамките на необходимите предели.
(2) Превишаване пределите на неизбежната отбрана има, когато защитата явно не съответствува на характера и опасността на нападението.
(3) Независимо от характера и опасността на защитата няма превишаване пределите на неизбежната отбрана, ако:
1. (обявена за противоконституционна от КС на РБ – ДВ, бр. 120 от 1997 г.) – нападението е от две или повече лица;
2. (обявена за противоконституционна от КС на РБ – ДВ, бр. 120 от 1997 г.) – нападателят е въоръжен;
3. (частично обявена за противоконституционна относно думите „вилен имот или стопански обект“ от КС на РБ – ДВ, бр. 120 от 1997 г.) – нападението е извършено чрез проникване с насилие или с взлом вжилище, вилен имот или стопански обект;
4. (обявена за противоконституционна от КС на РБ – ДВ, бр. 120 от 1997 г.) – нападението е в моторно, въздухоплавателно, водно превозно средствоили подвижен железопътен състав;
5. (обявена за противоконституционна от КС на РБ – ДВ, бр. 120 от 1997 г.) – нападението е извършено нощем;
6. нападението не може да бъде отблъснато по друг начин.
Но българското „право”съдие, с осъждането на художника е нарушило и Наказателния кодекс, по който го е съдило, като не зачело текста от него:НК-чл.12, (4) (Изм. – ДВ, бр. 28 от 1982 г., предишна ал. 3, бр. 62 от 1997 г.) „ДЕЕЦЪТ НЕ СЕ НАКАЗВА, КОГАТО ИЗВЪРШИ ДЕЯНИЕТО ПРИ ПРЕВИШАВАНЕ ПРЕДЕЛИТЕ НА НЕИЗБЕЖНАТА ОТБРАНА, АКО ТОВА СЕ ДЪЛЖИ НА УПЛАХА ИЛИ СМУЩЕНИЕ” - дори в НК, по който е съден художника пише, че не се наказва когато се е уплашил, или даже смутил, но БЪЛГАРСКИТЕ СЪДИИ, ОСЪДИЛИ ХУДОЖНИКА СА СЛЕПИ ЗА ТОВА!!! КОЙ НЯМА ДА СЕ УПЛАШИ, ИЛИ СМУТИ ОТ ПОРЕДНИТЕ КРАДЦИ, НАХЛУЛИ ПРЕЗ НОЩТА В ЖИЛИЩЕТО МУ?
И няколко въпроса към всички:
- кой може да твърди, че с него няма да се случи същото?
-кое е по-опасно-престъпниците , могли да вземат вещи за няколко хиляди лева, или „право”съдието, което осъжда невинен човек на няколко години затвор?!!!
-ако „право”съдието е по-опасно, както в случая от престъпниците в една държава, то що за държава е това?!!!
Въпреки, че съм силно вярващ в Господа пожелавам на всички, участвали в осъждането на художника и подкрепящите присъдата му да ги сполети същото!!!
СТОИМЕН СТОИМЕНОВ, Бургас, 14.09.2012г.

цитирай
228. allvin - Tanya Ivanova О, времена! о, ...
19.09.2012 21:02
Tanya Ivanova

О, времена! о, нрави! - човека е човек когато е човек на голям човек ...
цитирай
229. allvin - Lyubomir Kolarov Какви са ...
19.09.2012 21:28
Lyubomir Kolarov


Какви са тия идиоти , които по телевизии и къде ли не защитават крадеца , това са луди хора , пожелавам им и на тях да се случи случка , не може така!!!
цитирай
230. allvin - Иларион Спиртомиров Ще им се ...
19.09.2012 21:28
Иларион Спиртомиров

Ще им се случи, просто няма да мигат да определят времето, но що им се случи, няма българин който да не е изгорял от такива боклуци
цитирай
231. allvin - Tano Kirov Дай боже да ги окр...
19.09.2012 21:29
Tano Kirov

Дай боже да ги окрадат и да ги изнасилят да им пръснат толерантните дупки от секс .
цитирай
232. allvin - Иво Чобанов Като им опре ряз...
19.09.2012 21:30
Иво Чобанов

Като им опре рязания х.. в гъза....ще се сетят за толерантността си.Когато мангалите изнасилят дъщерите им,първи ще скочат.И като влязат в домовете им да ги грабят ще пищят неистово.
цитирай
233. allvin - Иларион Спиртомиров Съг...
19.09.2012 21:42
Иларион Спиртомиров


Съгласен съм това, на такъв г*з такъв к*р
цитирай
234. allvin - ТОДОР ТОДОРОВ Ж. Валжан е бивш ка...
19.09.2012 22:01
ТОДОР ТОДОРОВ Ж. Валжан е бивш каторжник, прекарал 19 години в каторгата заради счупването на едно стъкло и открадването на един хляб (действието на романа се развива в края на XVIII и първите десетилетия на XIX век). Макар първоначалното му наказание да е било по-кратко - 5 години, постепенно се натрупват още 14 години поради неколкократни опити за бягство. По време на този дълъг престой в каторгата в сърцето
на героя се натрупва цялата възможна тъмнина на света, състояща се от озлобление към същия този “свят”, който го е осъдил не толкова да бъде изхвърлен от него, колкото да бъде завинаги на дъното на социалната пирамида. Излязъл от каторгата в Тулон и на път към мястото, където трябва да бъде въдворен за местожителство, Ж. Валжан не намира прием никъде, дори в една кучешка колиба - макар да има пари, с които да си плати - при положение че е вървял четири дена пеш, през последния е минал 12 мили и умира от глад. Жълтият му паспорт го издава навсякъде като бивш каторжник (той е длъжен да го показва навсякъде) и това затваря всички врати пред него. С изключение на една врата - вратата на епископа на Дин - градче, през което му се налага да премине. Значещият прякор на епископа Монсеньор Биенвьоню (букв. Монсеньор Добредошъл) подчертава факта, че в негово лице читателят може да види истински архиерей, чиято основна характеристика е единството между думи и дела, обичта към Бога и ближния, съединени неразривно: “Тази смирена душа обичаше и с това се изчерпваше всичко”1. Ж. Валжан, озлобеният вътрешно човек, когото никой не приема и от когото всеки се страхува (понеже в “досието” му, т.е. в паспорта му е вписано, че е “много опасен”) е приет от епископ Мириел с евангелска сърдечност и простота. Епископът се обръща към него като към равен; назовава го “господине” и “братко мой”; оставя своя дом на негово разположение. В този дом, чиято врата не се заключва и в който има само най-необходимото, единственият лукс - който е едновременно и единствена слабост на стопанина - са шест сребърни прибора за хранене (които домакинът нарежда да извадят, когато има гости) и два свещника, също от сребро. През нощта, след радушния прием, бившият каторжник е нападнат от изкушението да открадне приборите за хранене, които стоят в ракла близо до главата на спокойно спящия епископ. През ума му минава и мисълта да убие своя благодетел, за да може да го ограби по-спокойно. В крайна сметка само го ограбва и избягва. Хващат го много бързо, още на сутринта, и го довеждат при Мириел, който със същото спокойствие и евангелска простота казва, че му е подарил въпросните шест прибора, като към тях прибавя и свещниците. (Едва ли би било уместно да търсим в думите на епископа “благородна лъжа”, тъй като в сърцето си той наистина е готов да се раздели с тези “реликви” от предишния му живот; освен това е казал на Ж. Валжан, че всичко в неговия дом му принадлежи, принадлежат му следователно и приборите, и свещниците.) Жестът на епископа, съпроводен от малко, но силно отекващи в душата на бившия каторжник слова, бележи повратната точка в неговата история. Макар да има още един, последен рецидив на престъпно поведение (ограбването на едно ратайче), който ще му коства страшно много по-сетне в романа, героят стига до покаянието и започва нов живот - и в духовен, и в социален план. Ще си позволя само един кратък цитат, показателен за извършващото се в неговата душа духовно-нравствено преображение: “Жан Валжан плака дълго. Плака с горещи сълзи, плака неудържимо, по-слаб от жена, по-безпомощен от дете. (...) Жан Валжан се вгледа в живота си и той му се стори грозен. Вгледа се в душата си и тя му се стори чудовищна. Но въпреки това някаква чудна, мека светлина заливаше и живота, и душата му.”
цитирай
235. demonwind - Че Опиц
20.09.2012 12:12
е извършил предумишлено убийство, вече е ясно и на малките деца. И сега ще влезе за пет години да излежи постъпката си. Но се питам, възможно ли е човек, убил в състояние на афект или каквото и да е (без да е пил) рецидивист с 92 регистрации (трагедията там е пълна, защото два дена след това се самоубива и приятелката на крадеца) и да получи 5 години затвор (при първоначални десет, впоследствие намалени), а един кьор-кютук пиян боклук да размаже пред очите на родителите им шест младежа, тръгнали навръх Великден на църква, да получи условна присъда, само защото се е споразумял с прокурора и е казал, че съжалява... За Галевите, "крокодилите" и други представители на фауната въобще няма защо да говорим...
цитирай
236. allvin - Alex Res България е болна от ...
20.09.2012 20:53
Alex Res

България е болна от злокачествено раково образувание - тумор. Този тумор се нарича ПОЛИТИЧЕСКА КЛАСА. Химиотерапията наречена "Европейски Съюз" не помогна за лечението на този злокачествен тумор, а дори влоши състоянието на болната ни Родина.

Така че, единственото спасение за България е, този ЗЛОКАЧЕСТВЕН ТУМОР да бъде изрязан и изхвърлен като опасен биологически отпадък ... в противен случай, Родината ще загине, а и ние-българите ще загинем заедно с нея.
цитирай
237. анонимен - Толерантността към престъпници е болест
21.09.2012 19:59
Изцяло поддържам г-н Опиц. И му благодаря, че е пречукал един наркоман и крадец, отрепка, иначе казано, получовек. Един мръсен наркоман като тоя, утрепания, преди години гръмна и уби мой колега-продавач. И с отверка е можел да го намушка. А ако бях на смяна там аз, и мене щеше да убие.
Толерастията към бандитите е СИПН, който задълбочава инфекцията в обществото.
Въпросът не е дали един шал е по- ценен от човешки живот, а дали законността е по-ценна от беззаконието.
Иначе и аз ще тръгна по хлебарници и месарници и ще си взимам каквото искам - достатъчно съм як, за да го направя. А ако някои опита да ме спира с оръжие - няма право! Животът на човек е по-ценен от един хляб или един салам.

Това как ви се струва, толерасти?!
цитирай
238. watchtowerman - На 27 септември 2009 двама мъже нападат жена ивналид,
21.09.2012 21:10
изнасилват я, след което я пребиват, при което й счупват гръбнака и жената умира. За всичките тези престъпни деяния двамата мъже са осъдени от българското правосъдие на общо 5,6 годнини затвор. Виж статията:
"Правосъдие. В България. И в чужбина"

http://watchtowerman.blog.bg/politika/2012/03/28/pravosydie-v-bylgariia-i-v-chujbina.930096

Извинявам се, че се включвам така късно в дискусията
цитирай
239. allvin - Живко Каранейчев ДО СКОРО С...
22.09.2012 19:16
Живко Каранейчев

ДО СКОРО СИМПАТИЗИРАХ НА ГЕРБ НО ЧАШАТА ПРЕЛЯ ВЕЧЕ, ЯЗЪК ЗА ТОВА И ОНОВА ДЕТО НАПРАВИХА, ОПИЦ ЩЕ ИМ ИЗЯДЕ ГЛАВАТА, ПОПОВА КАЗАЛА: НЯМА ДА ДОПУСНА УЛИЦАТА ДА РАЗДАВА ПРАВОСЪДИЕ, АМИ КАТО И ГЛЕДАМ ПРАВОСЪДИЕТО.......БАНДИТА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ВИНАГИ ХВАЩАН, АКО ТРЯБВА САМО ТРУПА НА БАНДИТА ДА БЪДЕ ХВАНАТ, МОЖЕ И БЕЗ ДУШАТА.....
цитирай
240. allvin - Светлана Попова Живко, как ...
22.09.2012 19:23
Светлана Попова

Живко, как така минаваме кризата леко... Моите родители са пенсионери! И смятам, че държавата извършва ГЕНОЦИД над тях. Не може една пенсия да е колкото парфюма на ПОЖАРНИКАРЯ !!!!
цитирай
241. allvin - Rumyana Dimitrova Тя пък коя е, ...
22.09.2012 19:24
Rumyana Dimitrova

Тя пък коя е, че улицата няма да раздава правосъдие...а народът от улицата ли е?!Много на сериозно са се взели тия дето си мислят, че не са от същата тази улица от където е и народа!
цитирай
242. allvin - Живко Каранейчев Пенсиите са ...
22.09.2012 19:34
Живко Каранейчев

Пенсиите са ниски първо защото от 1960 до ден днешен парите отделяни за пенсии са много малко, а ръждаемостта започва да пада със създаването на ТКЗС-тата (1956г.), отделно малко преди да падне БКП и правителството на луканов 1992-1993 пенсионния фонд е източен, първото що годе демократично правителство заварва празна хазна
четвъртък в 19:30 · Харесвам · 3
цитирай
243. allvin - Живко Каранейчев Какви да са ...
22.09.2012 19:35
Живко Каранейчев

Какви да са пенсиите след като всички показатели са ниски, моята баба е работила за 60-80 лева между 1965- 1985 г., а до 1993-1994 г. за 140 лева, какви пари са отделяни за пенсии след като 22-25% от населението работи за около 50 $ на месец, на толкова е равносилна заплатата от 140 лева тогавасега на 2,8 млн. работещи има 2,1 млн. пенсионери, за да вземат по 400 лева пенсии, осигуровките ни трябва да са по 450-500 лева, за да се покрият нуждите и за здравеопазване , армия, полиция, администрация, инфраструктура
цитирай
244. allvin - Dina Netsova Ако доходите на ...
22.09.2012 19:40
Dina Netsova

Ако доходите на работещите са по-високи, щеима по-големи вноски в бюджета, а от там и по-високи пенсии.Елементарни сметки са, но не зная как смятат държавните мъже... А по повод улицата: "Глас народен- глас божи".
цитирай
245. allvin - Живко Каранейчев Високи за...
22.09.2012 19:47
Живко Каранейчев

Високи заплати не може да има по време на безработица, безработицата в условията на демокрация се тушира най-ефективно чрез предприемачество. Предприемачите са едни луди за работа хора, които не се спират пред нищо за да осъществят мечтите си и работят денонощно с ръце и ум. Като позабогатеят си вземат 5-6 работника и продължават да се развиват нагоре. В България такива луди са дефицитни.
цитирай
246. allvin - Живко Каранейчев Що се отнася ...
22.09.2012 19:51
Живко Каранейчев

Що се отнася до герб, те могат да променят закона, но не го правят, най- малко атака ще ги подкрепи и така престъпността ще секне. Що се отнася до Опиц, президента трябваше да го чака пред затвора за да го вземе с колата си и да го награди в президентството , а после поживо по здраво в къщи и толкова!
цитирай
247. allvin - Георги Трифонов Язьк че начело ...
22.09.2012 19:53
Георги Трифонов

Язьк че начело на ГЕРБ стои генерал,или толкова по- лошо.Поеха инициативата за коренна промяна на поведение,но е било само поредната форма на популизьм.Престьпноста не се бори с показни действия,а с превантивни вьзпитателни мерки и строги и безкомпрмисни закони.Ако се вземат в рьце и не само помилват а и преразгледат делото Опиц,това ще една обица на ухото на пладнешките разбойници.Разбрах че бай Йордан са го обирали 40 пьти,и не сам него а и цялата кооперация.Е никак не смятам че е бил луд,принуден е бил да се вьоръжи.
цитирай
248. allvin - Маргарита Христова Що поли...
22.09.2012 19:56
Маргарита Христова

Що политизирате случая???? Сигурно при ДПС и БСП правосъдието е било по-различно???? Призовавам администраторите да трият подобни коментари - за партии, пенсии и магистрали, защото групата ще продължи да намалява!!!!
цитирай
249. allvin - Dimitar Karakostadinov Защо ...
22.09.2012 19:58
Dimitar Karakostadinov

Защо пък темата да бъде трита г-жо Христова. Това тука не е политическа говорилна, а се говори за проблемите на хората. За това, което хората очакваха от ГЕРБ и това, което не направиха. Те с нищо не показаха, че са по различни от БСП и ДПС. Ако бяха по различни щеше да се търси отговорност от онези, които крадоха и заради, които парите са малко днес. Пари има и те са в определени хора, пари откраднати от хората ? За нещата които не се случват днес са отговорни ГЕРБ, поне могат да променят закони, а не да ядат "кюфтаци". И с тези закони е свързана и групата тук. Ако не направят нещо спешно до края не виждам за какво да се хвана, за да гласувам пак за тях. Ако трябва ще гласувам за такава анонимна партия, която няма да влезе в парламента и готово. И някой каза, че кризата я минахме ниско, не сме я минали ниско, просто сме достатъчно ниско и по ниско трудно ще стане. Колкото до самите пенсии трябва първо да се помисли за качване на минималната пенсия и то драстично, а не за това, че някой, който взима по 400 лв и нагоре, че щял да бъде дискриминиран- това са глупости. Първо качете ниските пенсии и да не са по ниски от 200 лв. И накрая разбирам, че е уж криза, че няма много пари, знам, че няма как заплатата да стане като тази в други страни, но има малко неща, които зависят от правителството и тези неща не се правят.
цитирай
250. allvin - Delfinia Georgieva Г-н Kar...
22.09.2012 20:01
Delfinia Georgieva

Г-н Karakostadinov, аз също говоря за проблемите, но никъде не съм си позволила да пиша абревиатури на партии. Просто пиша - "държавата". А слагам кавички, защото не изпитвам НИКАКВО УВАЖЕНИЕ към НЕЩОТО, което стои зад този термин - всички корумпирани държавни служители - политици, съдии, адвокати, полиция и т. н., които реално са наши слуги, но СА СЕ САМОЗАБРАВИЛИ И ОТКАЗВАТ ДА НИ СЛУЖАТ! Хората са достатъчно умни и разбират ОТ КОГО КАКВО СЕ ОЧАКВА, както и че не само сегашните са виновни, но и всички, които ни се изредиха през годините!
За останалото, съм абсолютно съгласна с вас!
цитирай
251. allvin - Tsenka Mack Случаят с г-н Опиц ...
22.09.2012 20:05
Tsenka Mack

Случаят с г-н Опиц може да се окаже камъчето, което да обърне каруцата. И аз като Живко съм съгласна, че има много направено от управляващите, но това няма да е достатъчно ако не намерят разрешение на тази ситуация. Нека обаче не превръщаме групата в политическа говорилня, или поне да ограничим политиката дотолкова доколкото е свързана с този случай, ако това е възможно. Истината е, че управляващите ще си отидат скоро ако не се справят както трябва с този случай. Не само помилване, но и промяна в закона, и търсене на отговорност там където трябва - как може един криминален престъпник да се разхожда на свобода след толкова задържания.
цитирай
252. allvin - Dimitar Karakostadinov Да ...
22.09.2012 20:07
Dimitar Karakostadinov

Да така е, всички партии, които управляваха сега се държат по абсолютно един и същи начин, без да им дреме за народа. Но няма нищо лошо да се използват имена на партии, просто според мен всички са едно дори и сегашните, а някои казват, че били по различни, не знам какво им е по различното.
цитирай
253. allvin - Delfinia Georgieva Ако някой ...
22.09.2012 20:09
Delfinia Georgieva

Ако някой иска да използва имена на партии, може да го прави в личния си профил, но не и тук. Аз не приемам това и ако някой смята да политизира групата, ми кажете да си ходя, защото аз нямам място в група, в която някой прави опити за предизборна агитация. Това, което виждам засега, са само опити за опипване на почвата и няма да е зле да се стопират навреме!
цитирай
254. allvin - Dimitar Karakostadinov Аз ...
22.09.2012 20:11
Dimitar Karakostadinov

Аз поне не правя опити за агитация и гледам да съм реалист. Не виждам лошо в това да се използват имена на партии. Това не начи агитация. А и каква е разликата дали ще кажеш ГЕРБ или тези, които са сега на власт. Никаква. Тук поне не виждам да има агитация, а по скоро недоволство от властта. И когато изреждаш имена на партии и в същото време кажеш, че всички са еднакви това е почти същото.
цитирай
255. allvin - Svetlana Gorbatenko Много се е ...
22.09.2012 20:12
Svetlana Gorbatenko

Много се е изместила темата на групата за 5–те дни,в които не зная по какви причини групата ми изчезна и опитите ми да я намеря и следя бяха неуспешни.Днес, както изчезна така и се появи отново, за мое щастие.През това време вече Опиц беше вкаран затвора за излежаване на присъдата.Оказва се,че нищо не сме направили,освен да глаголстваме тук.Не само това,но и от презитентството, вместо очакваната реакция да се замислят и предприемат действия по преразглеждане "вината" на Опиц и промяна в законодателството за париране на престъпността,ни заявиха,че няма да се ръководят в действията и решенията си от УЛИЦАТА!!!Без да се съобразяват,че точно тия от УЛИЦАТА са ги избрали и им осигуряват заплатите и че след 1 година,точно те ще им решават съдбата!!!Та,думата ми е,че трябва да продължим с натиска с още по/голяма сила и хъз!!!
цитирай
256. allvin - Bogomil Pavlikjanski &...
23.09.2012 00:07
Bogomil Pavlikjanski

‎"Не политизирайте" е уловка за наивници. Няма как да не политизираме. Искането за амнистия е конкретно политическо искане. Годината е предизборна! Нека всички партии, искащи гласовете ни да се явят и ни кажат - считат ли битовата престъпност в България за проблем, изискващ мерки?
Много разумно ми се вижда излезем с политически искания - свобода за носене на оръжие, свободната му употреба в къщи, прибиране на рецидивистите по затворите и налагане на строги наказания за тях.
Преглед и санкциониране на дейността на магистратите, помилвали престъпници, ако отново са извършили престъпления.
Тогава властниците ни сами ще дойдат с акта за помилване на Опиц и ще ни молят да се разотиваме.
цитирай
257. allvin - Иларион Спиртомиров Точно в ...
23.09.2012 00:11
Иларион Спиртомиров

Точно в годината преди изборите всяка партия ще ти обещае всичко което искаш да чуеш, и в годините след изборите ще се убедиш колко ловко лъжат.
преди 2 часа · Харесвам · 1
цитирай
258. allvin - Petar Nikolov Точно така си...
23.09.2012 00:13
Petar Nikolov

Точно така ситуацията е политическа. Това, което се случва с г-н Опиц се случва и на други хора и може да се случи на всички нас. И топката в момента е в ръцата на сегашната власт. Не, че предишните нещо направиха, но нека сегашните направят нещо. Ако направят законите така, че да са в полза на жертвите на грабежи съм сигурен, сега тези, които са на власт ще спечелят от това. Защо не го направят ? Добре предишните били такива, онакива, вие сега поправете това. Ако не партиите няма кого да оправи нещата, няма да е арменския поп.
цитирай
259. allvin - Иларион Спиртомиров Няма да ги ...
23.09.2012 00:15
Иларион Спиртомиров

Няма да ги направят, поне не доброволно, никой не иска въоръжен народ, никой от народните "любимци" си няма представа как да бъде редактиран закона, така че да бъде в полза на обикновения честен човек. Не че е нужно да откриват топлата вода, но това е патент на българския политик, да търси по "българско" решение, на проблем който другите нации успешно са решили отдавна.
цитирай
260. allvin - Ivelin Stefanov Оставам с в...
23.09.2012 16:38
Ivelin Stefanov

Оставам с впечатлението,че в обществото ни никой не иска да прозре основният проблем : абдикацията на държавата от правосъдието ! Случаи като ,,Опиц" ,засягат не толкова конкретни факти, смъртта на крадец, колкото факта,че тлее проблем - ненаказана престъпност.Никой не си извади поуки от ,,Катуница" , днес се навършва 1 година , за истинското положение в страната ни : липса на всякаква защита на гражданите от страна на закона ! От десетилетия , полицаите се превърнаха в корумпирани шутове с униформа,зад чиито пагон стоят само коростни цели! Съд и правосъдие останаха само понятия в тълковния речник ! Защо никой не желае да проумее,че в обществото ни тлее огън, който лесно се превръща в пожар ?! Защо липсата на правосъдие ни върна в Дивия Запад,където проблема се решава с револвер в ръка.....Кое наложи в 21 век,в ,,европейска" страна , гражданите да се саморазправят вместо да търсят закрилата на Закона .....? Кой е виновен ? Защо зорлен държавата БГ ни превръща от жертви - в престъпници ??? Защо един интелектуалец трябва да послужи за назидание само защото е защитил собствеността си,уж обявена за неприкосновена .....? Въпроси,на които не е удачно да се дава отговор !!!
цитирай
261. allvin - Tsenka Mack Толкова сте прав. И ...
23.09.2012 16:39
Tsenka Mack

Толкова сте прав. И аз не мога да разбера как хората могат да бъдат манипулирани толкова лесно и да им се отвлече вниманието от основния проблем. Това разбира се се прави нарочно чрез медиите и е много ефективно. То си е цяла наука - как да се манипулира общественото мнение. Съществува в съвремемнния свят и друг психологически феномен - издига се в култ "природата", а човешкият живот се обезценява. Това не се вижда от много хора. Защо не говорим и обсъждаме със същия огън и патос проблема за обезценяване на човешкия живот, с който се обсъжда отсичането на едно дърво или смъртта на животно? Ако пуснем петиция за защита на дърво, знаете ли колко бързо ще завалят подписи. А тук имаме петиция за защита на основното право, което всички имаме - правото на живот! Това право се отрича с присъдата на г-н Опиц. Това е принципен въпрос. Подробностите разсейват и отвличат вниманието в грешна посока. Има ли право човек да се защити или не? Има ли стойност човешкия живот или не? Защо в тази програма не обсъдиха как човек задържан 92 пъти се разхожда на свобода и кой е оговорен за това. Да сте чули някой да обсъжда това някога? Затова трябва да се хванат журналистите. А не да забъркват помия и да хранят с нея човешките мозъци.
цитирай
262. allvin - Петър С. За мен нещата са ясни - по...
23.09.2012 16:42
Петър С.

За мен нещата са ясни - полицията е инструмент за защита единствено на "елита" - баровците, депутатите, висшите служители в държавата, министрите. Ако този крадец беше обрал 3 жилища на видни Другари, на четвъртия път полицията щеше да го застреля и никой нямаше да пита защо. От друга страна съда ни отказва правото да защитаваме себе си и собствеността си срещу престъпниците. И накрая вижте какво стана с Вальо топлото, с Мургина, с аферата Сапард, може и да съм пропуснал някой случай и сигурно ще има и още. Те всички бяха оправдани, и май от една и съща инстанция. Тази инстанция се явява като средство за помилване на "нашите момчета". Вдига се шум, шум и накрая някой оневинява всички големи престъпници... У нас има бутафорно "правосъдие" което доказва едно - ЗА МИЛИОН НЯМА ЗАКОН.
А за обикновените хора има шамари всеки път когато посмеят да надигнат глава и да се защитят. Това не може да продължава така или на много хора мястото им не е сред нас.
цитирай
263. allvin - Delfinia Georgieva НЕ ГО УБИВА ...
23.09.2012 16:43
Delfinia Georgieva

НЕ ГО УБИВА НА УЛИЦАТА!!! Прострелва го при опит ПАК да се измъкне от ПОРЕДНИЯ ОПИТ ЗА КРАЖБА, СЛЕД СКАЧАНЕТО ОТ ПРОЗОРЕЦА!!! Защото така е свикнал!!! Кражба НЕ Е ИМАЛО, защото е била, ПРЕДОТВРАТЕНА от хората от блока!!!

Откога в България и по кой ЗАКОН, ПРЕДОТВРАТЯВАНЕТО НА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ?!
Откога в България това, че си наркоман или имаш труден живот, е оправдание за това, че си ПРЕСТЪПНИК - ДОКАЗАН ПРИ ТОВА!?!?
цитирай
264. allvin - Jenny Dimova Днес вече се уб...
23.09.2012 16:47
Jenny Dimova

Днес вече се убедих,че втази държава правораздавателните органи са корумпирани, може ли според вас да има оправдателни присъди по делото Сапард за 7 000000,условни присъди за изгорелия влаки, а един човек,който се опитва да се защити да е в затвора.....Ще чакам министъра на правосъдието и Маргарита Попова да ми обяснят как стават тези неща.
цитирай
265. allvin - Svetlana Gorbatenko Димова, ...
23.09.2012 16:48
Svetlana Gorbatenko

Димова,чак сега ли се "светнахте"какво е истинското положение в България???!!!!!!!!!!!!
цитирай
266. allvin - Lora Perfume То положението не ...
23.09.2012 16:51
Lora Perfume

То положението не е от вчера, а от 20 години.
цитирай
267. allvin - Мария Маринкова :)):)):))) за ...
23.09.2012 16:52
Мария Маринкова

:)):)):))) за кокошка - нямаааааа прошка
цитирай
268. allvin - Иларион Спиртомиров Полож...
23.09.2012 16:55
Иларион Спиртомиров

Положението в България е много просто, бих казал двуполюсно:
Имаш пари печелиш делото
Нямаш пари губиш го
От това по просто няма. Който мисли че е обратното значи или пие силни лекарства, или ги е спрял :-)
цитирай
269. allvin - Никол Рус Закон за кон и закон за ...
23.09.2012 16:57
Никол Рус

Закон за кон и закон за лъв

от Венета Искренова

Случило се – сгазил конят лука,
на смърт осъдили го за поука,
не по какъв да е закон,
а по специалният – ЗАКОН ЗА КОН.

Разярен и кръвожаден лъв,
който сред животните е пръв,
съдили го в друго дело,
че изтръшкал цяло село.
По специалният ЗАКОН ЗА ЛЪВ
не обвинили лъвската му стръв,
наказали го нещо да плати
за дребните нанесени щети.

Отколе помним и до днес
тъй царства висший интерес:
Та кой законите кове
би си сам оплел въже?!
И ако някой заговори,
че има прилика с прокурори
в българската ситуация,
дали не прави инсинуация?
цитирай
270. allvin - Svetlana Gorbatenko Дааа. . . . ...
23.09.2012 16:59
Svetlana Gorbatenko

Дааа...."тъй царства висший интерес"!!!!Браво на Искренова!!!И на Никол Рус,че ни го предостави!!!!А нашата задача е да променим това и народният интерес да е ВИСШИЯТ!!!!
цитирай
271. allvin - Lora Perfume Горбатенко, като ...
23.09.2012 17:00
Lora Perfume

Горбатенко, като ти прочетох коментара та се сетих за онова В името на народа и пффффф....
цитирай
272. allvin - Delfinia Georgieva И обрат...
23.09.2012 17:03
Delfinia Georgieva

И обратното важи, за съжаление... Нали точно това е един от най-големите проблеми в правосъдната с/ма. Че законите са направени така, че да могат да се тълкуват според интересите на адвокати и съдии при всеки конкретен случай. Това вече сме го писали по-надолу по стената. Какво щяха да спечелят адвокатите и съдиите, ако бяха оправдали г-н Опиц? Нищо! Хората неслучайно са казали, че интересът клати феса, а не трябва да е така. Не може заради пари, да си играеш със съдбата на хората.
цитирай
273. allvin - Svetlana Gorbatenko Да, Ло...
23.09.2012 17:04
Svetlana Gorbatenko

Да,Лора!!!В името на народа!!!Но наистина!!!Не само празни от съдържание думи,каквито са сега!В името на народа,който ги е избрал,за да работят за неговото добруване и просперитет,от чийто джоб се плащат заплатите им!Ако искате може и от и в името на УЛИЦАТА да бъде!!!!:)))
цитирай
274. allvin - Tsenka Mack Относно методите ...
24.09.2012 12:50
Tsenka Mack

Относно методите на обществена манипулация, има една английска поговорка: "Give a dog a bad name " , което означава: ако успееш да опетниш името на някой, това ще го разруши. Много хитър и добре обмислен ход от страна на г-н Марковски - това да прикачи към името на г-н Опиц картина на простреляна котка. От тук нататък всеки ще свързва името Опиц с образа на простреляна котка. Дали това е вярно или не, това няма значение. Важното е да се създаде асоциацията звук-картина. Подобно на условен рефлекс - Павлов. Също така като се замисля жалко, че г-н Опиц не е дърво или котка. Тъй като тогава щеше да има много повече подкрепа. Човешкият живот се е обезценил в такава голяма степен.
цитирай
275. allvin - Tsenka Mack По въпроса за МА...
24.09.2012 12:52
Tsenka Mack

По въпроса за МАНИПУЛАЦИЯ НА ОБЩЕСТВЕНОТО МНЕНИЕ: Става дума за това: В последните 5 г. в България има обявени над 250 000 неразкрити обира.
А реалният брой на обирите е към трикратно по-голям.
Време е това да се промени. Законът трябва да защитава гражданите, а не да ги осъжда затова, че се обект на нападение от крадци. Делото на Опиц показва защо ситуацията е трагична. Тук става дума за национална епидемия!!! Проблемът е принципен. А това, което правят е: омотават и връзват публиката на клюп, както се казва и й отвличат вниманието от основния проблем с подробности от емоционален характер. Има си цяла наука за това как да се манипулира общественото мнение. Затова много хора се връзват и се заблуждават - те не разбират, че са обект на манипулация. Какво знаете вие по случая? Това, което м...
едиите ви казват!!! Вие повтаряте думите, които те са ви сложили в устата! Замислете се! Вие мислите, че това е вашата позиция. Но не е така, вие просто повтаряте втора ръка това, което сте чули. НАдявам се да го разберате. АЗ не ви обвинявам, само ви обяснявам как се прави това. Всички сме били или сме обект на такъв вид манипулация. Това е намерението на медиите. Зрителите са обект на психо-емоционална информационна пропаганда. Даже и нашите управници не могат спокойно да си вършат работата благодарение на манипулация на общественото мнение с тенденциозен характер, с цел да се пречи на промените. Та какво да кажем в случай като този, където един човек е изправен пред тази манипулационна машина. Защо предаванията не обсъждат цифрите на престъпност в България? Утре това, което се случи на Опиц има вероятност да се случи на вас, на всеки от нас. Защо е нужно това, не искате ли то да се преустанови? В момента се дава кураж на всички крадци да продължават, държавата е на тяхна страна. НЕ виждате ли, че това което статистиката показва е чудовищно. Случаят Опиц е национален не личен.
цитирай
276. allvin - Ето накратко как се манипулира о...
24.09.2012 12:53
Ето накратко как се манипулира общесвеното мнение:

http://www.youtube.com/watch?v=7D-ZCOVtg04&feature=player_embedded #!
цитирай
277. allvin - Tenko Slavov Драги сънарод...
26.09.2012 11:56
Tenko Slavov

Драги сънародници, акта на г-н Опиц олицетворява решителноста на отчаяния българин, подложен на ежедневен терор по един или друг начин, да поеме правосъдието в свои ръце. Това всъщност, е стрелба срещу проваленото администриране на страната ни, срещу правителството. Ако в едно общество няма ред и законност, тогава нищо друго няма значение.
цитирай
278. allvin - Rumen Dechev http://www. 2...
16.10.2012 19:46
Rumen Dechev

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1545573

Приятели, след правния анализ на Проф. Иван Т. ТОДОРОВ можем да сме сигурни в правотата на действията си. Великолепен анализ от голям професионалист. Направо помита смешната теза, за умишлено убийство. Запушва устата на всички платени клакьорки на мафията, които подскачат по цял ден из нета с претенциите, че са чели делото и че присъдата е обективна. Към анализа на проф. Тодоров бих добавил още нещо. Ако Опиц е бил решен да убива заради самото убийство, защо не е застрелял и двамата наркомани още горе на стълбите. Второ, защо именно той е извикал полиция. Човек, който има намерение да убива, не вика полиция. Един невинен човек е осъден от съдийка, чието поведение буди много съмнения...
Точно сега, когато можем да сме сигурни в невинността на Опиц, трябва да удвоим усилията си в негова защита. Не се поддавайте на провокациите на платените клакьори на мафията. Нека всички отидем на митинга в подкрепа на Опиц. Канете всичките си приятели.

http://www.facebook.com/events/466633153359757/
цитирай
279. allvin - Румен Дечев -до главния Прокурор на Република България - 1
16.10.2012 19:50
Rumen Dechev
До главния прокурор на Република България

Уважаеми господин Главен прокурор,

Обръщаме се към Вас по повод осъждането на художника-иконописец Йордан Опиц. Българските граждани, чиито очаквания за ред и справедливост в последните 23 години бяха жестоко излъгани, стават все по-чувствителни, все по-склонни да реагират остро на онези действия на властта, за които преценяват, че са в противоречие с обществения интерес и собствените им разбирания за добро и лошо. Представите за добро и зло винаги са били резултат на оценка на заобикалящата ни реалност. А в настоящата действителност българските граждани виждат предимно хаоса, ширещата се престъпност, епидемичната наркомания. За съжаление, те виждат и собствената си беззащитност. Трябва да признаем, скръбен факт на българското битие стана пълната неспособност на държавните органи да се справят с беззаконието и насилието
На този обществен фон излиза случаят с Йордан Опиц. Десетки пъти в жилищната сграда, където живее Йордан Опиц, са нахлували крадци, обитателите са били подлагани на всекидневния тормоз на ширещата се престъпност, без да получат предвидената в закона закрила. В случая един човек, който с честен труд е изкарва хляба си, е защитил собствения си дом. Крадецят е наркозависим и криминално проявен, над 90 пъти (!) задържан в полицията, има две условни присъди. Безспорно установено по делото е, че е възнамерявал да извърши престъпление. Тези обстоятелства преценява обществото, когато изразява своята позиция по случая. Тя е еднозначна – в семейството и сред приятелите, в медиите и в интернет, където за кратко време групата в защита на Йордан Опиц достигна 8000 човека, хората са възмутени от присъдата, искат нейното отменяне. Обществената оценка не може да подмине и факта, че съдийката, председателствала състава, произнесъл окончателната сурова присъда, е била член на съдебния състав, оправдал знакови фигури в българската организирана престъпност…
цитирай
280. allvin - Румен Дечев - до главния Прокурор на Република България - 2
16.10.2012 19:53

Българската правна традиция винаги е свързвала правото със справедливостта. Искаме да припомним изследванията на големия български юрист от миналото проф. Любен Диков, за когото моралът и правото са неотделими. Проф. Диков подчертаваше, че в процеса на взаимодействие на естественото и позитивното право, който оформя правното съзнание, „съдията не е роб на закона, но ваятел на правото”.
Уважаеми господин Главен прокурор, българското общество желае справедливост. То не я вижда в издадената сурова присъда над Йордан Опиц. Ние, подписалите това писмо български обществени дейци и представители на българската наука и култура, заставаме зад исканията на широката общественост за отмяна на явно несправедливата присъда. Обръщаме се към Вас с молба да използвате предоставените Ви от закона пълномощия по чл. 420 от Наказателно-процесуалния кодекс и спрете изпълнението на присъдата, като възобновите наказателното дело, насочвайки го към прецизно разглеждане на всички факти и обстоятелства, принудили Йордан Опиц да прибегне към самозащита.
С уважение:
Проф. Николай Василев, философ, бивш министър на просветата, председател на Клуб „1-ви ноември”
Димитър Баталов, писател и публицист, учредител и първи председател на Съюза на репресираните, депутат от ВНС, зам. председател на Клуб „1-ви ноември”
Арм. ген. Любен Петров, бивш началник на ген. щаб на Българската армия, бивш депутат
Никола Инджов, писател
Владимир Зарев, писател
Проф. Павел Герджиков, оперен певец и режисьор, преподавател в Музикалната академия
Проф. Искра Баева, историк
Посланик д-р Киряк Цонев, арабист
Стефан Солаков, журналист
Проф. Огнян Сапарев, литератор, бивш ректор на Пловдивския университет, бивш депутат
Акад. Иван Радев, литератор
Посланик д-р Веселин Стоянов, председател на Национално сдружение „Гражданско общество в България”
Проф. инж. Стефан Модев, преподавател в УАСГ
Доц. инж. Емад Джорджос, преподавател в УАСГ
Проф. Лъчезар Аврамов, физик
Живка Желязкова – синдикален деец
Васил Жечев – журналист
цитирай
281. allvin - Румен Дечев - до главния Прокурор на Република България - 3
16.10.2012 19:55
но разглеждане на всички факти и обстоятелства, принудили Йордан Опиц да прибегне към самозащита.

С уважение:

Проф. Николай Василев, философ, бивш министър на просветата, председател на Клуб „1-ви ноември”
Димитър Баталов, писател и публицист, учредител и първи председател на Съюза на репресираните, депутат от ВНС, зам. председател на Клуб „1-ви ноември”
Арм. ген. Любен Петров, бивш началник на ген. щаб на Българската армия, бивш депутат
Никола Инджов, писател
Владимир Зарев, писател
Проф. Павел Герджиков, оперен певец и режисьор, преподавател в Музикалната академия
Проф. Искра Баева, историк
Посланик д-р Киряк Цонев, арабист
Стефан Солаков, журналист
Проф. Огнян Сапарев, литератор, бивш ректор на Пловдивския университет, бивш депутат
Акад. Иван Радев, литератор
Посланик д-р Веселин Стоянов, председател на Национално сдружение „Гражданско общество в България”
Проф. инж. Стефан Модев, преподавател в УАСГ
Доц. инж. Емад Джорджос, преподавател в УАСГ
Проф. Лъчезар Аврамов, физик
Живка Желязкова – синдикален деец
Васил Жечев – журналист
Любомир Желев, журналист
Румен Дечев, политолог, зам. председател на Клуб „1-ви ноември”
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: allvin
Категория: Други
Прочетен: 1453271
Постинги: 356
Коментари: 1447
Гласове: 2967
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031