Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.08.2012 12:36 - За тъпотията на правителството с включените фарове целогодишно
Автор: megafon Категория: Политика   
Прочетен: 23434 Коментари: 46 Гласове:
19

Последна промяна: 30.08.2012 17:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

     Приеха новият закон за движението по пътищата и от 7ми август вече всички автомобили трябват да се движат със запалени фарове целогодишно. Аз лично изобщо не съм съгласен с това решение на правителството. Първо къде е смисъл да се движат автомобилите в градски условия? Ами няма! Просто няма такъв смисъл. И ще ви обясня, че катастрофите в градски условия стават не защото фаровете на автомобилите не светят, а по ред други причини, които ще ги изброя отдолу.

1. Не спазване на предимство!
2. Каране със несъобразена скорост!
3. Разсеяност на водача, говори по телефона, бърка си в носа, рови си нещо из колата докато кара (Аз съм бил свидетел как бакшиш кара колата напред, гледа си в краката, за да си вдигне слушалката на станцията).
4. Масово в големите студове жените карат кола със шапка и ръкавици. Ако второто е позволено, то не важи и за първото. Шапката стеснява "мирогледа" и съответно вероятността да направиш ПТП и да отнемеш предимството на някой е огромна.
5. Масово хората карат технически неизправни автомобили - с един фар, без стопове, без габарити, с износени гуми, слагат автър маркет ксенон системи на рефлекторен фар (това е чиста проба опит за убийство).

     И затова аз смятам, че това решение да се кара целогодишно с включени фарове специално в града е абсолютно малоумие, не заради друго ами първо наистина се увеличават разходите за поддръжка на автомобила. И без това цената на горивото е ужасно висока. Но аз съм на коренно различно мнение когато трябва да се кара извън града. Да, тогава фаровете трябва да бъдат целогодишно включени и там вече те са доказали своята ефективност във времето и намаляването на птп-та е чувствително. Лятно време при силна мараня, много шофьори не могат да преценят дистанцията до отсрещният автомобил и предприемат рисковано изпреварване, а всички автомобили боядисани в сив цвят се забелязват още по-трудно. За градските условия трябва да се предприемат мерките, които изброих по горе. И всичко то е свързано с това, че ние трябва да имаме един силен орган на пътя в лицето на КАТ. Аз не помня от кога не са спирани автомобили за проверка на състоянието на гумите. Масово народа кара с изтъркани гуми и не си дава сметка, че този тип гуми увеличават 2-3 спирачният път в зависимост от настилката. Защо не забранят поставянето на ксенон системи в рефлекторни фарове? Нощно време можеш да ослепееш. За всички тези неща са виновни само КАТ и никой друг. КАТ не правят достатъчно големи кампании с цел превенция. Аз си спомням моите дядовци по времето на комунизма преди да се качат на колите си, те проверяха всичко от гумите до фаровете, защото спрат ли ги на пътя жална им майка после. А сега пускаме фаровете целогодишно и в градски условия. А те там най-малко се забелязват. Дано този закон бързо го променят! И лек път на всички!




Гласувай:
20


Вълнообразно


1. asthfghl - ...
30.08.2012 13:07
> Шапката стеснява мирогледа

АХАХАХА ТОВА КЕФИ! :)))

> За всички тези неща са виновни само КАТ и никой друг

Така е. И този въпрос е в полето на Цецо.
цитирай
2. megafon - То ако беше само до Цецо....
30.08.2012 13:40
.... с ме да го намажеш. Проблема се отнася до всеки един българин, защото той като излезне на пътя трябва да се чуства отговорен за другите хора. А то какво пияни водачи, пияни пешеходци, пияни велосипедисти. И къде е чуството за отговорност да защитаваме човешкият живот? Когато защитаваме чуждият човешки жвито, по този начин предпазваме и нашия. А къде ти на Ганьо главата да уврее. Никога!
цитирай
3. анонимен - PROO-Обяви България
30.08.2012 13:40
Безплатен портал за обяви. Ако предлагате или търсите стоки и услуги, това е вашият сайт за обяви, подреден удобно по секции. - http://www.proo-obyavi.bg/
цитирай
4. asthfghl - 2.
30.08.2012 13:51
> Проблема се отнася до всеки един българин

Но ти каза, че "за тези неща са виновни само КАТ и никой друг". Проблемът на КАТ е изцяло проблем на Цецо, не разбирам защо изместваме темата към иначе много верния аргумент за повсеместната безотговорност на българина на пътя.

Пак ще цитирам, за да стане малко по-ясно:

> И всичко то е свързано с това, че ние трябва да имаме един силен орган на пътя в лицето на КАТ
> Защо не забранят поставянето на ксенон системи в рефлекторни фарове?
> КАТ не правят достатъчно големи кампании с цел превенция

Тези въпроси СЕ ОТНАСЯТ към Цецо. Не към народа, който (наистина) кара безотговорно.

Опитвам се да се фокусирам върху това, поне на първо време.
цитирай
5. bogdan12 - Всеизвестно правило е, че като нямаш самоконтрол и отговорост
30.08.2012 14:20
контрол се налага отвън, от държавата. По-голямата част от шофьорите са безотговорни /да не използвам обидни думи, макар че ги заслужават/, но какво очаквате като те са такива и извън автомобила си. Човек като е немислещ егоист той е такъв каквото и да прави и само като се опари веднъж може да се промени. Ама и това не е сигурно.
Та като си знаем шофьорите контролът трябва да е от КАТ.Ама как да изкореним чисто българската черта на пътния полицай и митничаря да прибира. Колко от тях приемат работата си професионално и калко като източник на допълнителни доходи.
А колкото до фаровете - в градски условия, на по-стари коли /особено не много поддържани/ е абсолютно излишно! Проблемите на пътя няма да се решат с едни запалени фарове!
цитирай
6. megafon - Но иначе за пред
30.08.2012 14:51
Европа се перчим. Въведохме целогодишно каране със светнати фарове, а техническото състояните на автомобила няма значение.
цитирай
7. neprosvet - Най - после и ти да видиш грешка в безгрешното ни правителство!:)))
30.08.2012 15:07
------------------------
цитирай
8. megafon - Errare humanum est, ignoscere divinum
30.08.2012 15:24
Човешко е да се греши, Божествено е да се прощава. И в този ред на мисли бих искал да кажа, че и най-умният си е малко прост. Никой не е казвал, че правителството е безгрешно или че това е най-доброто. Не е! Но това е най-доброто правителство, което управлява България след прехода. Надявам, се че правиш разлика!
цитирай
9. анонимен - за в града - отлична позиция, про...
30.08.2012 15:50
за в града - отлична позиция,
прочети http://dadrl.hit.bg/ и ще си промениш мнението си и за извън града
цитирай
10. asthfghl - 8.
30.08.2012 15:50
Божествено е да се прощава... само на тези, на които ни отърва ;)
цитирай
11. andrei - Шапката не ограничава ли видимостта,а не мирогледа?-
30.08.2012 17:21
което за герберите и техния вожд е неоспорим факт.Ако герберските недоразумения и беди идваха от ползването на шапки,щяхме отдавна да сме ги забранили със закон,но се опасявам,че голяма част от хората щяха да измрат от мененгит!Благодаря ти!!Искрено ме разсмя...
цитирай
12. megafon - Именно стеснява
30.08.2012 17:44
"мирогледа". Разбира се, ограничява видимостта.
цитирай
13. анонимен - Особено сивите автомобили, осо...
30.08.2012 17:52
Особено сивите автомобили, особено в сиво време, много лесно могат да не бъдат забелязани навреме. На мен ми се е случвало и в града.
Карам бели коли, но винаги с включени фарове още отпреди.
И когато става дума за сигурност, на децата ти, да се говори за разходи е просто...
цитирай
14. ka4ak - За фаровете,мнението ми е положително!Участниците в движението,трябва да се дисциплинират,но това зависи от НАС!!!:)))
30.08.2012 18:16
13.05 14:33 - Здравей Соня!
Само двама участника в движението,а се създава опасност,от играчка,да стане плачка!Това не са действия на водачи на МПС!
Ако слушаше друга песен,може и да го треснеш,или той теб,А?
Колегиално е,разумът да надделява,а не лични настроения и пристрастия,за да няма конфликтни участници!
А,въпросния бус,предполагам,че има номер,както и ти също!
Като съзнателен водач,ще трябва да избегнеш конфликт на пътя,а като гражданиин,ще може да сигнализираш,че има опасен водач на пътя!
А,тези които са ви настигнали,са можели да сигнализират,за двама опасни водачи!!!
Усмихнат ден!:)))
Постинг: Аз съм Вуду-тетка :)
Автор на постинга: magicktarot
13.05 16:54 - Соня ще ти разкажа нещо,което дълбоко ме е впечатлило,защото това ми бе първо пътуване с кола през Европа!
През далечната 1994г използвах един мой приятел за преводач в Париж/той си имаше и френско гражданство,а и трябваше да си прибере едно Renault Safrane,което вече една година си седеше паркирано там,без да се кара/Та се натоварихме на самолета и кацнахме на Орли.Настанихме се в неговия апартамент и отидохме да вземем колата,за да ни е под ръка!Чичо му имаше складове на митницата и в близост,бе паркирана и колата!Та отиваме,ама явно бяха паднали акумулаторите и ни аларма,нито се отключва колата!Започнахме да се ровичкаме ,не се отваряха вратите,но багажника се отключи и вдигнахме капака,за да свалим акумулатора и да го подменим с нов,когато до нас спря полицейска кола и ни арестуваха!Рафаел се опита да покаже френския си паспорт и документите на колата,ама цъ!Откараха ни в техния участък,без насилие!,там прегледаха всички документи,извиниха ни се много учтиво и ни върнаха при колата,като по пътя обратно ,спряхме и купихме нов акумулатор!!!
А уж около нас нямаше никой,но все някой,се беше обадил!!!
След седмица приключих с Париж и си тръгнахме,да се прибираме,но имах работа и в Милано,та хванахме магистралата за Лион!По пътя,отбихме до тоалетна на магистралата,нямаше кьорав човек или обслужващ персонал,градинката прекрасна ,пейки , маси,кошчета,чисти! в тоалетната музика от тавана,шкафчета със салафетки,тоалетна хартия и една камара сапуни Lux ,шампоанчета и т.н.А го разправям,защото като продължихме след 150 км,ни спряха и ни изръсиха 400 франка,защото Рафаел си беше хвърлил фаса,през прозореца,преди 70 км!!!
Пак някой ни бе топнал!!!

Та такива работи,ми се ще и при нас да стават!!!:)))
Постинг: Аз съм Вуду-тетка :)
Автор на постинга: magicktarot

цитирай
15. анонимен - Сцепи тъпомера...
30.08.2012 18:18
Цепиш тъпомера от всякъде от 3те точки които посочваш част от решението е точно запалването на фаровете ама де акъл де море де шамандура де мегафон в гъза че да се радват всички на тва което изкарваш....
цитирай
16. asthfghl - 11.
30.08.2012 18:34
Вожда ползва по-често вълнена лента на темето, отколкото шапки. Макар че съм го виждал и с плетена шапка-идиотка. Много му отива!
цитирай
17. epicfail - O M G !
30.08.2012 19:06
1 шибан живот да се спаси - това е безценно, фарове ще си купя, както и 200 милилитра бензин или половин литър газ. Ама ако се случи на някой ваш близък - майка, брат, сестра, дете - на оферта ли е да не си бръкнеш в джоба ?
цитирай
18. ve6titsa - По повод цитирания пост на Magicktarot, същите примери
30.08.2012 19:16
мога да посоча и в Германия.Там пътните полицаи се появяваха само при произшествие без да сме наясно от къде са разбрали, а дисциплината се гради с камери и глоби, не е генетично заложена. По отношение на фаровете, много помагат. Мисля,че и в града има полза от тях. Може би трябва да се съобразяваме само от мястото. Аз живея в Пловдив и определено има улици, по които е по-добре да си караш на светлини.
цитирай
19. анонимен - с включените фарове целогодишно
30.08.2012 19:29
Вальо Златев да почерпи......, ама не нас, а Бойко!
цитирай
20. анонимен - Полицай
30.08.2012 19:43
Автентично! Шапката стеснява мирогледа!
цитирай
21. raders - В нашата татковина идиотизмът е ...
30.08.2012 20:04
В нашата татковина идиотизмът е високо ценен
цитирай
22. neprosvet - 8. megafon - Надявам, се че правиш разлика!
30.08.2012 20:31
megafon написа:
Човешко е да се греши, Божествено е да се прощава. И в този ред на мисли бих искал да кажа, че и най-умният си е малко прост. Никой не е казвал, че правителството е безгрешно или че това е най-доброто. Не е! Но това е най-доброто правителство, което управлява България след прехода. Надявам, се че правиш разлика!


Наистина правя разлика, мили приятелю и за това съм на друго мнение.
цитирай
23. анонимен - ;)
30.08.2012 21:24
понеже сме в тунела на прехода ще караме на светлини докато свърши тунела
до тогава много поздрави :)
цитирай
24. gugut - Решението за фаровете е добро, в...
30.08.2012 22:21
Решението за фаровете е добро, винаги една кола с запалени фарове се вижда по-добре от неосветена.
Така е в много други държави.
Не виждам минуси на решението - някакви стотинки на месец в повече.
цитирай
25. bratignat - Изобщо не е тъпотия, може да го ра...
30.08.2012 22:50
Изобщо не е тъпотия, може да го разбереш, когато изпреварваш през деня. Заслужава си по-високия разход.
цитирай
26. megafon - И в града
31.08.2012 01:33
защо да има нужда? В града няма нужда от запалени фарове!
цитирай
27. d3bep - И колко е този по - висок разход на ...
31.08.2012 09:46
И колко е този по - висок разход на фарове?
Пускаш фаровете и дюзите почват да се давят ли, не разбирам...

Ми да ни разрешат тогава на кръстовище с предимство да даваме мигач само ако сме без предоимство и да си развием отзаде крушките от едната страна, за да не харчат ток.
И да се приеме закон, поради парниковите газове паркирането вече да се извършва по таксиджиийски. Гасиш колата и с бутане.
Ем ше си отстрани, виждаш всичко, като парктроник.

Пичове, дайте да не говорим глупости. Карането на фарове е доста полезно и много често даже лятно време примерно по обяд в сянка черен автомобил не си личи и не се вижда много ясно скоростта му без фарове.
Освен това фаровете действат предупредително на пресичащи животни. Пешеходците ги мяркат отдалеч.
Да не се бъркат двата типа пресичащи.

Че ченгетата никаква работа не вършат, освен глоби, че са се обърнали на глобени касички и както не са ми свършил идосега веднъж работа, при положение че им я давам свършена, така и постоянно по заръка на Бате Б пишат рапорти "ние ги фащаме - онея ги пускат" - си е точно така ,ама дайте да не бъркаме полезното с глупостите.
Фарове трябва да има.
цитирай
28. bogdan12 - 27.Еми да ти обясня...
31.08.2012 10:10
Когато една по-стара кола се кара предимно в градски условия /къси разстояния/ при пуснати фарове се изтощава акумулатора повече. Като няма пробег на дълги разстояния да се зареди динамото и почваш да имаш проблеми с паленето. Колега май не ти се е налагало да ти дават ток да запалиш ...
цитирай
29. megafon - В града
31.08.2012 10:56
и скоростите са по-малки. Ако някой се по интересува от статистиката ще разбере, че катастрофите в България в градски условие се случват, не защото фаровете са изключени. Така, че това е излишно, абсолютно излишно.
цитирай
30. анонимен - Пропускаш едно нещо - децата и ве...
31.08.2012 11:31
Пропускаш едно нещо - децата и велосипедистите имат на раниците си, а и по облеклото, светлоотражателни петна (ако са се съобразили с препоръките и изискванията, естествено), а те, дори и на слънце, се виждат доста по-отдалече, ако насочиш и допълнителен сноп светлина към тях.
цитирай
31. megafon - През деня има достатъчно светлина
31.08.2012 11:36
не само в слънчево време и се получават отбялсъци от всякъде, къде от колите, къде от стградите (прозорците) и точно поради тези причини е излишно за града. И статистиката го показва, че птп-та в градски условия стават по-съвсем други причини.
цитирай
32. koki13 - Аргументите са слаби "мег...
31.08.2012 17:17
Аргументите са слаби "мегафон", можеш повече.
цитирай
33. d3bep - Когато една по-стара кола се кара ...
31.08.2012 17:42
bogdan12 написа:
Когато една по-стара кола се кара предимно в градски условия /къси разстояния/ при пуснати фарове се изтощава акумулатора повече. Като няма пробег на дълги разстояния да се зареди динамото и почваш да имаш проблеми с паленето. Колега май не ти се е налагало да ти дават ток да запалиш ...

Честно казано, веднъж ми се е случвало. Веднага след това смених акумулатора.

Ами виж, колега, не може да се мисли за всеки идиот, който е тръгнал да кара "кола" с неработещ алтернатор или с изхабен акумулатор, майсторски лъган - кога с неразрешено досипване, кога с друго, за още 500 метра. Аз знам за смъртни случаи и взривове при таквиа майстори между другото.

Нейсе, важното е следното.
Понякога - на всеки може да се случи. И всъщност убеде нсъм ,че ако кажеш - падна ми акумулатора, отивам да го заредя - иченгетата ще рпоявят разбиране през светлата част на деня, че си без фарове.

Н отова да ми се изтъква като причина.
Означава ,че някакви сульовци карат таралясници, за които нямат и НАМЕРЕНИЕ да се погрижат -а искат обичаят им да стане закон.
Ами те по определение на закона са за спиране от движение. С неипзравна електроуредба - и то централно неизправна...
И сега аз за тях ще жаля и законът за тях ще мисли.
А че поради кофти акумулатор може я хидравлика(завиване) я сервото на спирачките да не сработи, я да им се заключи дор иволана в движение ,тва дребна работа , ФАРОВЕТЕ ШСА ВИНОВНИ за това.
Я стига... Който кара кола, да си я поддържа. Каот е толкова беден ,че ен може, ами не е лъже нда ходи до магазина с кола, пестейки от фарове...

цитирай
34. d3bep - Между другото когато някой е дос...
31.08.2012 17:49
Между другото когато някой е достатъчно голям идиот за да кара колата предимно студена и предимн оан къси разстояния в града, тя колата му ако харчи 10 на сто, харчи значи пр итоакова каране минимум 15 на сто.
Значи той сам си вдига разхода с 50 процента.

Пр итова положение фаровете, които ще вдигнат разхода от 15 на сто на 15,1 или 15,2 на сто - не знам какво извинение са.
цитирай
35. анонимен - Решението за фаровете е добро, в...
31.08.2012 17:55
gugut написа:
Решението за фаровете е добро, винаги една кола с запалени фарове се вижда по-добре от неосветена.
Така е в много други държави.
Не виждам минуси на решението - някакви стотинки на месец в повече.

Ти си разумен човек, вземи прочети какво мислят Асоциациите на шофьорите от САЩ, Великобритания, Полша и България на http://dadrl.hit.bg/ и тогава разсъждавай на глас :)
цитирай
36. анонимен - Изобщо не е тъпотия, може да го ра...
31.08.2012 17:55
bratignat написа:
Изобщо не е тъпотия, може да го разбереш, когато изпреварваш през деня. Заслужава си по-високия разход.

Ти си разумен човек, вземи прочети какво мислят Асоциациите на шофьорите от САЩ, Великобритания, Полша и България на http://dadrl.hit.bg/ и тогава разсъждавай на глас :)
цитирай
37. анонимен - И колко е този по - висок разход на ...
31.08.2012 17:57
d3bep написа:
И колко е този по - висок разход на фарове?
Пускаш фаровете и дюзите почват да се давят ли, не разбирам...

Ми да ни разрешат тогава на кръстовище с предимство да даваме мигач само ако сме без предоимство и да си развием отзаде крушките от едната страна, за да не харчат ток.
И да се приеме закон, поради парниковите газове паркирането вече да се извършва по таксиджиийски. Гасиш колата и с бутане.
Ем ше си отстрани, виждаш всичко, като парктроник.

Пичове, дайте да не говорим глупости. Карането на фарове е доста полезно и много често даже лятно време примерно по обяд в сянка черен автомобил не си личи и не се вижда много ясно скоростта му без фарове.
Освен това фаровете действат предупредително на пресичащи животни. Пешеходците ги мяркат отдалеч.
Да не се бъркат двата типа пресичащи.

Че ченгетата никаква работа не вършат, освен глоби, че са се обърнали на глобени касички и както не са ми свършил идосега веднъж работа, при положение че им я давам свършена, така и постоянно по заръка на Бате Б пишат рапорти "ние ги фащаме - онея ги пускат" - си е точно така ,ама дайте да не бъркаме полезното с глупостите.
Фарове трябва да има.

Ти си разумен човек, вземи прочети какво мислят Асоциациите на шофьорите от САЩ, Великобритания, Полша и България на http://dadrl.hit.bg/ и тогава разсъждавай на глас :)
цитирай
38. megafon - Да така е
31.08.2012 18:50
и тези неща са истина. Въпроса е, че за градски условия хората ще окапят и това ще стане факт. Въпрос на време е да се случи!
цитирай
39. d3bep - Сайтът чупи от глупави обобщения. ...
31.08.2012 20:15
Сайтът чупи от глупави обобщения.
Освен разходът за бензин щял да се вдигне и разходът за крушки, корпорациите кършели ръце от радост...
Изобщо ненавиждам идиотизмите на това правителство и изнудването, на което ни подложиха, но каот цяло това е сред малкото смислени решения...

Сайтът е детински, в защита на изключването на светлините аз ще напиша по- хубав, ако реша, е така ,от обща култура. Тоя, който го е писал, вероятно не е виждал друга кола освен лада и крушки си взима от моргите... Осрам според него имат 1, най - мнгоо 2 типа крушки и те така...


Пояснявам.
1. Карането на фарове действително е предупреждение и действително действа както на други водачи, така и на участници на пътя - предупредително, по подобен начин, както действат боядисаните в червено пешеходни пътеки.
2. Следващата стъпка на "спестовниците" е да пестят и от други неща. 80% от тях, ако не и повече всъщност не само че карат без фарове, но и без мигачи, не си сменят крушките на габаритите(зер арчат ток и се сменят, и корпорациите...). Да не говорим, че колите им масово не си спомнят кво беше това амртисьори а за накладки служат челюстите. Честно казано може би е вярно че голяма част от тях са бай Данчо с трабантчо от съседния блок, дето кара с 40 макс, но истината е че ПОЧТИ ВСИЧКИ ТЕ НЯМАТ МЯСТО НА ПЪТЯ. Не може като довод против сигурността на пътя да ми се вадят корпорациите. Ами вземете тогава и си дръпнете бушона на абс-а, на възглавниците, на сервото.. Все безполезни работи, дето арчат ток и имат консумативи.
3. Основният довод на сайта е глупост.
Аз винаги карам с пуснати фарове, и фаровете ми са доста силни. Карал съм и преди закона. И да го сменят, пак ще карам така дневно време, освен ако не го забранят.
Т.е .идиотските снимки нищо не решават. Койот си има съвест да кара с фарове, пак ще го прави, а идеята за заслепяването и "изхабяването на очите" е смешна.

Поздрави!
цитирай
40. анонимен - Разбира се ,че е глупаво
01.09.2012 11:31
фаровете да светят през деня.Да не говорим за увеличените разходи, но няма ефект.Никакъв.
Разумно е и е задължително да се ограничи карането на стари коли, които имат потенциалната опасност по време на движение, поради умора на материала, нещо да се счупии и ако това е във ходовата част на амтомобила, да предизвика катастрофа.Такива бяха причините за катастрофите с много жертви, предизвикани от внезапна повреда на стари автобуси, каквито бяха катастрофата в Лим,на пазара в Ямбол, на моста на река Бяла, на автострадата Тракия и още много други.Депутатите, обаче вместо да ограничат вноса на много стари автомобили, като поставят времеви лимит на експлоатация на автомобилите, те приемат крайно глупави решения, които няма да имат никакъв ефект за безопасното движение.Депутатите няма да ограничат вноса на стари автомобили, защото ще нарушат нечии корпоративни интереси.Така, заради тяхната безотговорност, ще продължим да се возим в коли, потенциални ковчези и да даваме жертви по пътищата.
цитирай
41. анонимен - Да не говорим,
01.09.2012 21:39
че такъв закон има във Финландия от 1976 година и досега още не се знае има ли полза от него или няма. И в Швеция е така, но там установиха, че няма полза, но пак не го отминиха.
цитирай
42. d3bep - Има ли някой, поне абсурдна идея, ...
01.09.2012 23:07
Има ли някой, поне абсурдна идея, във връзка с финландия или каквото и да е, защо полицейските и ловните пушки използват мощни фенери? На ловните дори премигващи.
Предполагам ,че за да светят в тъмното или защото нямат ефект.
цитирай
43. анонимен - И каква е връзката с темата?
02.09.2012 00:21
d3bep написа:
Има ли някой, поне абсурдна идея, във връзка с финландия или каквото и да е, защо полицейските и ловните пушки използват мощни фенери? На ловните дори премигващи.
Предполагам ,че за да светят в тъмното или защото нямат ефект.

Били ни обяснил умни човече? Или и ти не знаеш. Конкретно, точно и ясно е доказано, че този закон за фаровете няма никаква полза от него! Освен за големите производители на фарове, крушки и т.н. България все пак е пазар някакъв, може да не е като другите държави, но все пак е някакъв.
цитирай
44. d3bep - Има ли някой, поне абсурдна идея, ...
02.09.2012 10:23
анонимен написа:
d3bep написа:
Има ли някой, поне абсурдна идея, във връзка с финландия или каквото и да е, защо полицейските и ловните пушки използват мощни фенери? На ловните дори премигващи.
Предполагам ,че за да светят в тъмното или защото нямат ефект.

Били ни обяснил умни човече? Или и ти не знаеш. Конкретно, точно и ясно е доказано, че този закон за фаровете няма никаква полза от него! Освен за големите производители на фарове, крушки и т.н. България все пак е пазар някакъв, може да не е като другите държави, но все пак е някакъв.

Защото блясъкът на светлината действа възпиращо. Най - общо казано когаато на диво животно му блесне светлина, то в повечето случаи ЗАМРЪЗВА в първата секунда, коеот дава възможност на стрелеца да се прицели.
Замръзва, вместо да се юрне на някъде.
Светлината има възпиращ ефект, вече 100 пъти го казах. Затова и срещу престъпници изпоолзват силни прожектори.. И прочие..
При фаровете на колите е по - слабо, но това е подсъзнателна реакция, и на пешеходците, и на животните край пътя , и на водачите отсреща.

Обясних ти, сега остана сам ода ме разбереш. Разбрахме, че си чел сайта. Сега прочети и здравата логика.


Останалото е въпрос на идиотска статистика, дали ще или не ще. Фактът си е факт, фаровете помагат. Статистиката не помага .Тази година в Бургас ме спряха задето със спящо бебе в колата съм заобиколил спящ полицай на празна улица.
Глобиха ме и се правиха на тежкари, и аз ги питах, поне като си мислят че вършат нещо, смятат ли че са намалили произшествията.
Те гордо ми отвърнаха, дааааа. Миналата година имаме 35 смъртни случая за половин година, таз година 34.

Така си е... Ето че и глобите помагали.
А ква е истината?
Истината е, че миналата година обърнаха един автобус с 40 човека. Голямо нещастие, но една катастрофа.
А тая година имат 30 и колкото там ЕДИНИЧНИ СЛУЧАЯ. Т.е .почти двойно повече катастрофи.
От тях три убити деца в Бургас в градски условия, двете - пресичащи на пешеходна пътека.

И ти се хвалят със статистика.
Е тва е статистиката. Това е и твойта с катастрофите. Катастрофите не са статистика, а от статистиката който си иска, какъвто си иска извод може да подхване. Важно е кои цифри гледа.
Разбираш ли го, или пак да обяснявам? Или може би в сайта друго пише?
цитирай
45. анонимен - Колега
02.09.2012 13:43
доста примитивно гледаш на нещата и логиката ти е такава, повърхностна
цитирай
46. megafon - Статистиката е много
02.09.2012 13:44
точна, този закон е излишен за градски условия. Това е факт, надявам се скоро време да го променят.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: megafon
Категория: Политика
Прочетен: 2552961
Постинги: 194
Коментари: 3754
Гласове: 2059
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031