Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.12.2011 15:08 - Мнения,форуми,дискусии
Автор: allvin Категория: Политика   
Прочетен: 9559 Коментари: 0 Гласове:
13

Последна промяна: 26.04.2015 02:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
allvin image каза: преди 2 дни 19 ч. в група ,,България за българите":

Да,metalvr,прав си,че днешното време е много динамично и трябва много да се внимава. Но я си представи,че играеш шах,но не го гледаш отгоре както обикновенно да кажем под ъгъл от 45 градуса,а гледаш на нивото на шахматните фигури под ъгъл не повече от 1-2 градуса. Доста трудно ще следиш играта,нали? На практика ще е невъзможно! Когато човек е събирал информация отвсякъде по най-различни начини за нещата,които го интересуват,израстваш вътрешно така,както едно малко дете с течение на времето пораства физически,и вече ще може да гледаш ,,отвисоко" на нещата(без да се възгордяваш обаче),а това ще ти осигури предимство също както ако аз съм пилот на самолет и атакувам неприятелски самолет отгоре ,,под слънцето". Всички български националисти трябва да се стремят да се равиват приоритетно вътрешно и да станат ,,асове" в ,, духовните небеса". Оттам винаги ще имат по-благоприятна позиция за изпреварващ първи удар -(,,блицкриг"- aко те нападнат),а това е вече 100 %  победа.

image

image


image

==========================================


Щатски инженери възстановиха несъстоялия се “стелт”-бомбардировач на Третия райх
  Posted on 09/07/2009 by zihalo
  Въпреки че не е напълно невидим за радарите, с “летящото крило” Horten Ho 229 германците са можели да спечелят войната

Американските авиационни инженери на отбранителната корпорация Northrop-Grumman създадоха точно копие на подготвяния от германците в края на Втората световна война изтребител-бомбардировач по технологията “стелт” с формата на “летящо крило”, който да е невидим за радарите – 30 години преди САЩ да създадат първия си “невидим” самолет.

image

Прототипът на Horten Ho 229 извършил успешен изпитателен полет през 1944 г., но  Третия райх нямал необходимото технологично време за започването на серийното му производство и включването му във войната, съобщава британският ежедневник The Daily Mail.
  Американският инженерен екип решил да провери на практика, дали Horten Ho 229 наистина щял да е невидим за тогавашните радари, като успял да създаде точно негово копие с помощта на конфискуваните чертежи на германските конструктори и единственият запазил се негов прототип. Моделът не бил предназначен за полети, но позволил проверката на способностите му да поглъща електромагнитните вълни. Документален филм за реконструкцията на “стелта” на Третия райх ще може да се види по телевизия National Geographic.
  През 1943 г. германците се опитват да обърнат хода на войната с помощта на нови технологии в отбранителната промишленост, в т. ч. и в самолетостроенето.
  Командващият “Луфтвафе” Херман Гьоринг поставил задачата за създаването на бомбардировач, който да достави товар от 1000 кг. бомби на разстояние поне 1000 км. при скорост от поне 1000 км./ч. Братята-конструктори и пилоти Раймар и Валтер Хортен (Reimar, Walter Horten) предложили създаването на “летящо крило”, което отговаряло на условията на Гьоринг. То било построено и тествано във въздуха за пръв път през март 1944 г., като било конструирано да има по-голяма скорост и обсег на действие от всчки построени дотогава самолети.

image

Самолетът трябвало да се задвижва от 2 реактивни двигателя BMW 003, но истински революционната идея било предложението на Раймар Хортен той да бъде покрит със смес от прах от дървени въглища и дървесен клей, която да поглъща електромагнитното излъчване и заедно със специфичната му форма да го направи невидим за радарите.

През 80-те години на миналия век американците използват подобни методи при създаването на първия си боен самолет по технологията “стелт” F-117A Nighthawk. Американският самолет е покрит с абсорбираща боя с високо съдържание на графит, който има сходен химически състав с този на дървените въглища.
  Германските инженери успели да построят само 3 прототипа на самолета, които били изпитвани във въздуха посредством прикрепването им към планери. Заловените от американската армия чертежи на Horten Ho 229 били използвани като основа за собствените им “стелт”-разработки.
  И досега обаче експертите се съмнявали, че предложените от братята Хортен нововъведения са били в състояние да направят самолета невидим за радарите. Затова екипът на Northrop-Grumman, създал “невидимият” бомбардировач B-2, с помощта на историческите чертежи и единствения оцелял прототип, успял да създаде пълноразмерно копие на Ho 229, което им струвало $ 250 000 и 2500 часа работа.

image

Оказало се ,че самолетът не е напълно невидим за радарите от времето на Втората световна война, но бил достатъчно незабележим и бърз, за да достигне Лондон преди британците да успеят да вдигнат във въздуха изтребителите Spitfire, за да го прихванат. Благодарение на антирадарния си дизайн, Horten Ho 229 щял да съкрати времето за реакция на британските противовъздушни сили от 18 до 9 минути, в сравнение с конвенционалните бойни самолети.
  “Ако германците имаха времето да произведат този самолет, той би могъл да се превърне в голям удар. Той е бил способен да развива невероятни за времето си скорости при немислима далечина на полета”, коментира авиационният експерт от британския Имперски военен музей в Дъксфорд (Duxford), Кеймбриджшир, Питър Мъртън (Peter Murton). image Hitler’s stealth bomber: How the Nazis were first to design a plane to beat radar With its smooth and elegant lines, this could be a prototype for some future successor to the stealth bomber. But this flying wing was actually designed by the Nazis 30 years before the Americans successfully developed radar-invisible technology. Now an engineering team has reconstructed the Horten Ho 2-29 from blueprints, with startling results.


image Blast from the past: The full-scale replica of the Ho 2-29 bomber was made with materials available in the 40s
  image



Гласувай:
13



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: allvin
Категория: Други
Прочетен: 1466537
Постинги: 356
Коментари: 1447
Гласове: 2969
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930