Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.08.2011 14:55 - НАЦИОНАЛИЗМА - ЕДИНСТВЕНИЯТ ПРАВИЛЕН ПЪТ ЗА БЪЛГАРИЯ
Автор: allvin Категория: Политика   
Прочетен: 3708 Коментари: 3 Гласове:
12

Последна промяна: 24.05.2012 15:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
За мнозина днес изглежда, че ако не е едното ще е другото – мислят, че възможностите за държавен строй се изчерпват със социализма/комунизма и демокрацията, във вариантите, които върлуват в България през последните 65 години. За това и ако кажеш, че си против демокрацията, си мислят, че си комунист, и обратното – ако заявиш антикомунистически възгледи, биваш асоцииран с либерализма и демокрацията. Защото от съзнанието на българите бе изтрита великата идея, че България трябва да се управлява от родолюбива власт, която не се свързва нито с комунистически, нито с либерални възгледи, а само с интересите на нацията.

И едно уточнение – терминът „демокрация” е съвършено неподходящ за това, което се случва в България през последните 20 години, и той е лъжливо въведен от антибългарската политическа класа, която се крие зад него, докато разграбва и предава народа в ръцете на чужденци. Комунистите също тръбяха, че тяхното управление е „демокрация” , така че този термин очевидно е натоварен с изключително негативна енергия, особено за нашата географска ширина.

Но не се заблуждавайте, че в Западна Европа разцъфтява истинската демокрация – напротив! Зад лъжливите лозунги за свобода на личността и на словото западният човек живее в изключително ограничено общество, в което има право да харесва и одобрява само определени неща. Ако не харесва тези определени неща, съответният човек бива заклеймяван с дежурните епитети – фашист, ксенофоб, расист, ретрограден консерватор, но работата не е само в това. Човекът, който открито заяви, че не е съгласен с някои порядки и устои на „демокрацията” , често бива натикан в затвора от „демократичната” власт. Имаш право да изразиш свободно мнението си, само ако то съответства с наложената норма, и то по конкретни въпроси.

Например можеш да оспорваш колкото си искаш дали е имало геноцид над арменците в Турция през първата четвърт на 20 век, но нямаш право да оспорваш дали е имало геноцид над евреите през Втората световна война – нека мислещият човек направи своите изводи. Мнозина учени и професори бяха вкарани в затвора, само защото си позволиха да разследват т.нар. Холокост и обявиха, че няма никакви реални доказателства. Или по отношение на сексуалността – никой няма да ти обърне внимание, ако се обявиш против нормалните бракове меду мъж и жена, но ако изразиш мнение, че не е нормално да има брак между двама мъже или жени, ще те изкарат по-черен от дявола. Свободата на личността и словото е фикция. Това е демокрацията днес! Поне в този вариант, който съвременната власт ни принуждава да приемем.

България не тръгна по верния път още след Освобождението, но до 44-та година политическата класа поне имаше съзнанието, че основен принцип в управлението трябва да е браненето на националния интерес и националното обединение на българите. Грешките са очевидни – властта бе оставена на монарси от небългарски произход, които бяха обладани от горделивост и стремеж за трупане на лична слава, а не от желание да осъществят идеалите на българската нация. В същото време се нароиха множество партии, коя от коя по-непотребна и некадърна. И все пак –тогавашният елит имаше на първо място в програмата си националния интерес, докато след 44-та година у нас насила бе наложена чужда система, нямаща нищо общо с традициите и народопсихологията на българите. Бе наложена власт на интернационалната идеология, която разруши съзнанието за единност на българите и потъпка частната инициатива, движеща към прогрес обществото. Може да отбележим, че след 70-та година имаше някаква вълна на патриотизъм, която се долавя в управлението на страната, но тя бе неспособна да сплоти и засили нацията, защото самата идеология на властващата система бе отровна и задушеваща за България.

След 89-та година България остана в робството на система, която се ръководи от интернационална идеология, и която скрито и явно е против благоденствието на българската нация, материално и духовно. Комунисти и демократи – те изповядват интернационалната идеология, затова не се залъгвайте когато едните се преструват, че са срещу другите – те заедно са против национализма, и откровено казано против нацията.

Затова, ако ни запитат как трябва да се управлява България, какви сме ние, леви ли, десни ли, ще кажем : „ България трябва да се управлява от Родолюбива система, не комунистическа и не либерална, а ние не сме нито нито леви, нито десни, ние сме български националисти и се ръководим само от интересите на България. ” И не се подлъгвайте пред лъжовните подмятания, че национализмът е изява на тесногръдие и старомодност – напротив!

Национализмът/родолюбието е идеология, която няма нищо против други народи и етноси, стига те да не вредят на собствената нация, на българския род. Именно Европа на нациите създаде Европейската цивилизация, която постигна изключителни културни достижения във всички области, които и до днес са мерило и критерий за творците, и се наричат „класика” . Всичко това бе постигнато не заради рзмиването на културните особености, а именно чрез уникалността на всяка нация.

А има и друго – големите/демографски и икономически/ нации използват интернационалната идеология, за да претопят малките, и да ги поставят в своя услуга. Такова бе положението при социалистическата власт, когато бяхме в услуга на Съветския съюз, а днес сме поставени от продажният ни елит в услуга на Запада. Западняците непрестанно ни упрекват, че не сме развили достатъчно демокрацията и ни нареждат какво да правим, за да станем „по-демократични” . Например, в името на влизането ни в Европейския съюз, спряхме половината реактори на АЕЦ „ Козлодуй” , от които печелехме огромни финансови средства, а оттам и независимост. И защо ги спряхме тея реактори – именно защото ни даваха независимост, а западняците не одобряват подобно нещо, в техните планове тук е просто помийната яма на Европа, в каквато се превърнахме. Друг е въпросът кой контролира западняците.

Всички българи трябва най-накрая да прогледнат простата, но сякаш замъглена истина – комунизма и демокрацията не само са вредни за България, но са на път да ни ликвидират. Оттам идват и нападките срещу национализма – тъй като той е пречка пред завладяването на България и превръщането ни в слуги на чужденците. Искаме ли България да се съживи и да има бъдеще за българите, да сме свободни и независими, то трябва да кажем твърдо „НЕ!” на комунизма и демокрацията. Осъзнаването на тази истина е въпрос на национално спасение.


В началото на българският път
сттоят мъже,готови да умрат.
Мъже,дошли от друг,далечен свят,
във който всички царя кан зоват,
а воините в смелите дружини-
боили,багатури,багаини.
И нищо,че заровена е в мрака
следата от борбата тяхна яка.
И нищо,че не знаем и грешим
какво кавхан е,ирник,багаин.
Ала от тези хора с титли странни,
загинали във битки непрестанни,
от орловите техни имена
в света започна нашата страна.



image

imageimageimage

image

 
автор:nikstan











Гласувай:
12



Следващ постинг
Предишен постинг

1. wolfy - Само истина ..
27.08.2011 15:21
Много добра теза е приложил автора - подкрепям напълно за всяко едно твърдение. От тук нататък, тази информация трябва само да се разпространява и да достигне до сивото вещество на всеки един горд българин и най-вече трябват действия, защото ако знаеш истината и не правиш нищо по въпроса все едно не те интересува бъдещето на страната ти.
цитирай
2. allvin - коментари
06.09.2011 21:57
lirikboy каза:
преди 11 ч. 32 мин. в група ,,България за българите":

ВРЕМЕ Е БЪЛГАРСКАТА ЖЕНА ДА ПРОЗРЕ МИСИЯТА СИ.

В тези глобализирани и мътни безвремия една съкровена мисъл не трябва да оставя на мира българската жена...как да възродим България? Всяка истинска българка не трябва да заспива, преди да е наясно с отговора: да се раждат повече българчета! Това е най-големият, жизненопотребен ни капитал в момента! Иска ми се да вярвам, че след време цялото наше общество ще изгради един величествен монумент, стократно по-голям от храм-паметника Бузлуджа с безапелационен апотеоз: "С БЛАГОДАРНОСТ ОТ ПОКОЛЕНИЯТА КЪМ БЪЛГАРСКАТА ЖЕНА, КОЯТО ДЕМОГРАФСКИ СПАСИ МАЙКА БЪЛГАРИЯ!"
цитирай
3. allvin - коментари - 2
06.09.2011 22:00
lirikboy каза:
преди 12 ч. 19 мин. в група ,,България за българите":

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!!!

ЗА РАЗВИТИЕТО НА БЪЛГАРСКОТО СЕЛО.

Смятам определено, че развитието на селата в България не е просто пожелание, то трябва да се превърне в приоритет № 1. Виден философ-икономист прокламираше, че производството на зърнени продукти е политика и държавна стратегия. Особено това важи за една страна с провалена промишлена база. Държавата няма голям избор - необходими са драстични мерки в подкрепа на селото: създаване на условия селските предприемачи да обработват земята, да произвеждат зърнени храни - пшеница, царевица, ръж, ечемик,овес, слънчоглед и др., като успоредно се възстановят и изграждат малки мелници за брашно, хлебарници, мандри, маслобойни, консервни цехчета, бозаджийници, цехове за безалкохолни напитки, винарни, пунктове за събиране и изкупуване на билки, орехи и др., да се развие бубарството, като основа за производство на коприна, изграждане на малки цехове за комбиниран фураж за дребното животновъдство и зайцефермите...Вместо да се продава на безценица личната наследствена земя ще се превърне в суровинен източник - при обработка на среден добив се постига печалба минимум 150 лв. от декар.Едно семейство с около 30 декара земя може да сътвори чудеса! Селският двор може да стане отличен източник на зеленчуци, плодове и база за лично животновъдство. Тук е голямата роля на държавата да стимулира този процес с безлихвени кредити, ниски цени и освобождаване от данъци на производителите на стопански инвентар, торове, препарати, посевен материал и др.Да се изгради система за подпомагане на дребния и среден производител, а не само алчните и ненаситни арендатори-феодали! Да се стимулират младите семейства в селата чрез детски субсидии да трето дете, с цел увеличаване раждаемостта на българите, а не безконтролното плодене на неграмотните цигани...ДЪРЖАВАТА НЕЗАБАВНО ТРЯБВА ДА СЕ ОБЪРНЕ С ЛИЦЕ И С ЦЯЛАТА СИ МОЩ КЪМ РАЗВИТИЕ НА БЪЛГАРСКОТО СЕЛО!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: allvin
Категория: Други
Прочетен: 1466788
Постинги: 356
Коментари: 1447
Гласове: 2969
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930