Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.06.2011 23:17 - ЗВЕРСТВА НА ЦИГАНИ - ИСЛЯМИСТИ!!!
Автор: allvin Категория: Политика   
Прочетен: 4949 Коментари: 10 Гласове:
6

Последна промяна: 20.07.2011 21:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ilirik каза: преди 2 ч. 48 мин. в група ,,България за българите"

Депесари загробиха младеж, свидетел на техни кражби

17-годишният Любомир Лазаров е бит до смърт от четирима цигани, след погребението ромите крещят "Смърт на българите"



Четирима цигани депесари са пребили публично и до смърт 17-годишния Любомир Лазаров на центъра на монтанското с. Горно Церовене. Причината е, че младежът заплашил, че ще ги изпее пред полицията за извършени от ромите кражби в селските магазини. Месеци наред преди убийството циганите тормозели тийнейджъра. Гаврите стигнали дотам, че през юли 2009 г. циганите надянали конски хамут на Любомир и го яздели, били го и се гаврили с него часове наред със закани, че ще го убият!

Жестокостта на ромите лъсна преди ден, след като екип на "Атака" отиде на място в селото с 503-ма жители, за да потърси истината за кървавото убийство.

Зверството е станало на 17 септември 2009 г., събота, когато циганите (които са роднини) - Илиян Добринов, непълнолетният Стефан Николаев, Орлин Серафимов и Добрин Иванов буквално смазали от бой 17-годишния младеж насред центъра на Горно Церовене, пред очите на няколко майки с малки деца, след което натоварили тялото на лада "Нива" и го изхвърлили в края на селото, встрани от главния път за Монтана. Оказа се, че бащата на двама от убийците - Илиян и Стефан - Добрин Екатеринов, е бил кандидат за кмет на Горно Церовене от листата на ДПС!

В момента именно синовете на депесаря, които били най-активни в мелето над Любомир Лазаров, са с ефективни присъди от Окръжен съд-Монтана. Илиян Добринов получил 17 г. затвор, които в момента излежава във Врачанския затвор, а Стефан Николаев отнесъл 4 г. решетки, които вече изтърпява в затвора за непълнолетни в Бойчиновци, защото към датата на зверството е бил на годините на своята жертва - 17. Разликата във фамилиите на двамата идва поради факта, че по-малкият Стефан е природен брат на Илиян - те са братя от различни майки. Но бащата е един - кандидат-кметът от ДПС Добрин Екатеринов. Другите двама килъри днес са на свобода, защото съдът решил, че те не носят голямата вина за убийството.

За да осветлим случая, наш екип се срещна с бащата на загробения младеж - 53-годишния Ангел Славов Лазаров. Мъжът с вид на 70-годишен старец ни посреща пред прага на дома си в Горно Церовене. С магарешката си каруца тъкмо се завръща от зеленчуковата градина край селото, на която разчита за препитанието си, пенсия не получава, защото още няма нужните години.

"Какво да кажа, съсипан съм от мъка", бяха първите му думи. И започва разказа си какво се е случило на фаталния 17 септември. "Него ден бях отново на градината, да свърша каквото мога. Около 14 часа Любомир отишъл в младежкия клуб на центара на селото. Минути по-късно там се изсипали и четиримата цигани. Започнали да го ритат, после го подкарали с ритници извън помещението, като дори му блъскали главата в стената. После, вече на площада, Илиян го ударил силно в лицето, синът ми залитнал назад и си ударил лошо задната част на главата в "Нива"-та им", разказва през сълзи почерненият родител. По думите му това било достатъчно, Любомир вече не шавал. За зла поврага в този момент на площада имало само няколко млади жени с невръстни деца, които от страх не посмели да се намесят - общо 17 човека, станали очевидци на мелето. "Тъкмо го бяха натоварили в ладата, когато пристигнах с каруцата. Като видях какво се случва, застанах пред колата с тялото си, за да им попреча да тръгнат, но те профучаха на сантиметър от мен, за малко да ме премажат", реди Ангел Лазаров. После циганската "Нива" изчезнала в посока извън Горно Церовене. Бащата на Люмобир веднага се прибрал, оставил магарешката талига и се върнал обратно на центъра на селото, където вече било пълно с хора, обсъждащи трагедията. Малко по-късно дошъл екип на полицията и го задържал, да не би в афект от случилото се бащата да посегне на някой от роднините на четиримата цигани. "Закараха ме в районното в Монтана. Пръв кметът ни Йордан Любенов дойде, за да каже, че синът ми е мъртъв", бърше сълзите си бащата. На следващата сутрин го освободили, а той се прибрал в Горно Церовене, за да "се стяга" за погребението. "Тази година трябваше да правим абитуриентския бал на Лйбчо, учеше компютри в Пето СОУ "Христо Ботев" в Монтана. Да си вземат последно сбогом дойдоха съучениците му, директорът на училището, класната...цял рейс. Поне 500 човека бяха на погребението му", връща лентата покрусеният баща. Ангел Лазаров днес живее сам. Съпругата му Вера починала миналата година, а другите му две деца - сестрите Елеонора и Силвия имат свои семейства - първата в Горно Церовене, Силвия в Студено Буче. Освен кърския труд по градината работи и като помощник на инвалид по програма на социалното министерство, за което получава 70 лева на месец.

Бащата сподели, че вече е обжалвал присъдата, защото "един живот не струва 4 или 17 години решетки, нито 70 хил. лева кръвнина". Надява се последната инстанция - Апелативният съд в София, да наложи по-тежки присъди на циганите. До момента обаче, вече три месеца от финала на делото в Окръжния съд, дата за процеса не е насрочена.

Бащата на Любомир се сбогува с екипа ни и поема отново към нивата си, където трябва да посади домати. На изпроводяк ни праща при кмета Йордан Любенов, който може да подреди липсващите части от пъзела с убийството на сина му (виж карето).

По-късно хора от селото ни разкриха друга шокираща истина - в деня на погребението на 17-годишния Любомир роднините на убийците надули чалгата и си спретнали купон по цигански маниер - двайсетина човека с много алкохол, кебапчета и пържоли. Партито, отбелязало смъртта на жертвата им, завършило с гюбеци и викове "Смърт на българите", разказаха уплашени съседи на циганския клан. Но местните, по разбираеми причини, предпочитат да мълчат, за да не ги застигне зловещата съдба на Любомир.



Чичото на извергите плаши бащата с линч



Чичото на двамата осъдени за убийството на Любомир Лазаров цигани - Илиян и Стефан, е заплашил бащата на убития с линч. Това разкри "Атака" при посещението си в Горно Церовене. Родителят Ангел Лазаров призна: "На 25 април в къщата ми дойде чичото Веско, който живее в селото. Каза, че щял "да оправи" и мен, защото е разбрал, че обжалвам присъдите и искам по-тежки наказания за убийците на сина ми", разказа бащата. Заради заплахата той веднага е подал жалба в полицията. "Униформените са го предупредили да не се занимава с мен", обясни Любомир Лазаров.

На тръгване от селото екипът ни засече въпросния Веско, който заедно със свой авер караше каруца, натоварена с железа, най-вероятно откраднати от някой селски двор.

Бащата на Любомир на свой ред риторично попита: "70 хил. лева кръвнина ли струва синът ми? Това е подигравка, няма справедливост у нас", отсече заречненият родител. И уточни, че към днешна датата двама от килърите са на свобода. "Орлин живее във Вършец, а Добрин е в селото. Виждам го често, но се старая да го отбягвам, защото може да направя някоя беля", зарича се Любомир. И настоява: "Ще обжалвам присъдите на двамата цигани докрай. Искам ако не доживотна присъда, то поне над 30 години. Като се приспадне времето, в което двамата осъдени прекараха в ареста, излиза че Стефан ще цъфне в Горно Церовене след две години! Как ще го срещна в пътя си, идея нямам", възмути се бащата на зверски пребития тийнейджър.



АТАКА - първа сила в Горно Церовене



"Партия АТАКА е първа сила в Горно Церовене. На изборите през 2009 г. от около 380 гласували почти половината са за нашата листа", разкри координаторът на патриотите за община Георги Дамяново Любомир Давидков. Мъжът има частен бизнес като доставчик на интернет и поради това всеки ден е близо до обикновените хора, знае техните грижи и желания. По думите му патриотите са оставили далеч назад дори управляващите от ГЕРБ и традиционната за региона социалистическа партия. "По принцип това е стар комунистически край, затова първото място е голям комплимент за работата ни тук", обясни националистът. И сподели, че както навсякъде в България и в Монтанско хората живеят на ръба на оцеляването. "Местните нямат никакво препитание. Преди години повечето гледаха животни, на това разчитаха да попълнят дупките в семейния бюджет. Днес и това е в миналото, защото няма никакъв смисъл да работиш като роб за нула лева приходи", възмути се Давидков. Според него е нужно повече активност от страна на партиите, но не само предизоборно. "Сега се сетиха да откриват шосета, магистрали и спортни зали. За да се оправим, трябва май да има избори всяка година", с усмивка споделя кородинаторът на АТАКА. И се зарича, че ако от централното ръководство на партията отделят още внимание на региона, националистите могат да извоюват още първи места, не само в селата, но и в градовете от областта.



Кметът Йордан Любенов: След побоя здрава кост не останала в тялото на Любо



"Любомир така е бит, че здрава кост не е имало в тялото му. Това ни разкри патоанатомът, извършил аутопсия на трупа". Това разказа пред "Атака" кметът на Горно Церовене Йордан Любенов, помолен за повече подробности около зверството.

"Основните свидетели на зверския бой са станали деца и майки, които са били в центъра на селото, когато четиримата цигани изкарали с шутове Любомир от младежкия клуб. Като видели какво се случва, онемели от ужас, никой не е посмял да се намеси", обясни кметът. Като чул за страховития побой, веднага се обадил на полицията в община Георги Дамяново. С патрула отишли до местността Жеравица, където открили тялото на Любомир. "После патонатомът каза, че не е имало здрава кост в тялото му", спомни си Йордан Любенов. "Звъннах на Добрин Екатеринов, за да го попитам къде е "Нива"-та му. После му казах тия, дето са били с ладата в центъра на селото преди 20-ина минути, да се натоварят веднага да дойдат обратно на площада, където ще ги чакам", обясни управникът. Когато всички се събрали на площада, главният бияч Илиян се опитал да прикрие престъплението като излъгал, че не знае къде е Любомир, защото младежът бил пиян и се запилял някъде. "Като се оправи, ще се появи", смутолевил циганинът. Накрая, след няколко настоятелни въпроса от страна на кмета, същият Илиян признал, че тялото на младежа е в края на селото "до къщата на баба Елена". Йордан Любенов им наредил да чакат и заедно със следовател отишли на лобното място. "Любчо вече беше мъртъв, имаше мухи в устата му", с пресипнал глас описа гледката кметът. Младежът имал отоци на челото, под вдигнатата му фланелка си виждали синини по цялото тяло.

"Беше добро момче. Бяхме съседи, помагаше на хората в селото - кой за каквото го помоли. Всеки ден беше около малкия ми син и заедно работеха това-онова. Но си имаше и своята гордост. Нямаше какво да яде вкъщи, но отклоняваше поканите да седне на масата заедно с моето семейство с оправданието, че не е гладен, ако през деня не е помогнал с нищо. Затова е имало случаи да го помоля да свърши някаква измислена от мен, ненужна работа, само и само да се чувства полезен", спомни си кметът на Горно Церовене.


http://www.vestnikataka.bg/show_news.php?id=211244&cat=3








Гласувай:
6



1. анонимен - По-принцип "Атака" е ...
13.06.2011 01:16
По-принцип "Атака" е по-вредна от циганите.
цитирай
2. zaw12929 - С циганите трябва да се внимава. ...
13.06.2011 18:35
"Четирима цигани депесари са пребили"... какво се опитвате с един куршум два заека хем цигани хем депесари- пропуснахте да напишете, че са мюсюлмани...
С циганите трябва да се внимава. Закани , заплахи не вървят. Те за разлика от българите се обядиняват в групи и защитават зверските си идеи.
Без значение е дали са били и вие не знаете ислямисти ли са. Но така насаждате омраза и в крайна сметка потърпевши са бобри хора. Затова- не всичко е за написване. Има си компетентни органи.
вие сте заложник на омраза и не употребявате правилно фактите, а само да разпалвате конфликти. Замислете се! Какво и защо го правите и как би било най добре- за да не се наврежда на добри хора...
И змията ако закачиш те ухапва смъртоносно. Само "Атака" си вре носа навсякъде и опорочава и малкото си добри идеи.
цитирай
3. allvin - Кражбата вече не е кражба, а ,,взимане назаем" !?
14.06.2011 21:33
hgml cool каза:
преди 1 ч. 21 мин. в група ,,България за българите"!

Така е Няма държава. Всичко им и позволено на бъдещите българи та нали от тях зависи купеният вот. Как да ги вкарат в затвора, че кой ще им гласува на на изборите инак.

И да знаете : Циганите не крадат - само взимат без да връщат.
Затова не ги вкарват в затвора.

Значи прибираш се в къщи и виждаш как един ( Гражданин на Р.България със естествен слънчев загар) изнася телевизора ти ( примерно ) да този същия за който си пестил цяла година от и без това ниската заплата. И въпреки надутата цена и постоянно покачващите се сметки си успял да си го купиш, даже и найлончето от дистанционното не си свалил още, а този Гражданин го краде ...
Не тое него краде ...
Ако ги обвиниш в кражба това е Расизъм и липса на толерантност. И даже могат да те осъдят ..... и в затвора ще полежиш .... ( той не )

Те взимат само на заем....
А когато взимат живота ти .. .а
Всичко за което си работил ... ти .. Баща ти ... дядо ти ....
Колко поколения са работили да купят място да построят къща да обзаведат да създадат градинка ..... Това са мечтите и живота на няколко поколения трудещи се честно хора.

Та като разбият къщата на Баща ти построена на имота на дядо ти и обзаведена от теб ...
Кое точно е взимане на заем .... тухлите ли са му трябвали на заем .. Кое ...?

Защо няма нито един осъден.... до къде стига това взимане на заем....
цитирай
4. allvin - Циганите крадът,а полицията нехае!!!
14.06.2011 21:42
ilirik каза:
преди 1 ч. 53 мин.
Цигански банди умъртвяват врачанското село Габаре
Автор: в. Атака

Хората бягат панически, срещу 250 лева продават вилите си, за да се спа сят от ромските издевателства



Цигански банди, специализирали се в разграбването на държавна и частна собственост, буквално умъртвяват врачанското с. Габаре. Местните хора панически изоставят или разпродават на безценица имотите си, защото от години са подложени на нечуван тормоз от плъзналите тумби крадливи цигани, видя на място екип на "Атака". Наш гид в селото бе координаторът на АТАКА за региона Николай Иванов.

Повод за посещението ни стана нашумелият случай със 77-годишният симпатизант на партия АТАКА Димитър Нинов, който на 11 април гръмна по погрешка 40-годишния циганин Радко Асенов, който заедно с жена си и цялото домочадие бил изловен да разкоства вилата на стареца, намираща се на лозето му край селото (виж карето). В момента пенсионерът е под домашен арест в дома на една от дъщерите си във Враца, а до премиера Бойко Борисов е изпратена подписка в негова защита. В нея параф са положили повече от 360 човека, колкото и българи са останали в Габаре.

Екипът ни се срещна с няколко човека от селото, които споделиха на каква агресия и тормоз ги подлагат ромите от години, без да получат никаква помощ от немощното в региона МВР. Евгени Генов например, бивш зет на арестувания Димитър Нинов се ядоса, че по телевизията управляващите се хвалят как били разбили банди за фалшиви евро, поредния наркоканал и прочее, а битовата престъпност, от която всеки ден страда цяла България, стои непокътната. "Добре, но това как ми помага да живея по-спокойно?!", попита риторично Евгени Генов и уточни, че
няма човек в
Габаре, който да
не е бил обиран
по един, по два, че и по повече пъти. "Аз самият съм бил жертва на циганските орди поне седем пъти, но нито едно от престъпленията не е разкрито", възмути се Генов.
цитирай
5. allvin - Циганите крадът,а полицията нехае!!! - 2-ра част
14.06.2011 21:46
"Аз самият съм бил жертва на циганските орди поне седем пъти, но нито едно от престъпленията не е разкрито", възмути се Генов. И даде пример: при една от атаките ромите му отмъкнали инструменти, машини и инвентар за поне 5 хил. лева. "После получих от наблюдаващия досъдебното производство прокурор от Враца писмо, че престъплението било маловажно, защото според тяхната оценка предметите на кражбата били оценени на едва 500 лева. Плюс това разследването се водело срещу неизвестен извършител, при все че кварталните полицаи вече бяха арестували циганите", обясни Генов, който също е симпатизант на АТАКА. Мъжът от години се занимава в рибовъдство, затова и живее около един от язовирите в района на Габаре. И продължава: "Покойната ми майка се беше принудила да крие бурканите със зимнина в банята, защото ромите влизаха в мазата като у дома си. Имаше две кокошки, които вечер прибираше в кашон до леглото си", ядосва се рибовъдецът. 46-годишният мъж поясни, че освен кражбите от домовете на хората, циганските орди са разбили и продали на скрап де що има държавни обекти, предприятия, кравеферми, овцеферми, свинеферми и дори общинските допреди години лозя. "Вадят бетоновите колове от редовете и с чукове ги разбиват заради арматурното желязо", диви се националистът. "Преди демокрацията тук беше райско място. През 60-те и 70-те години имахме само 2-3 къщи с роми, които тогава работеха. Но понеже селото ни бе много добре устроено и имаше много работещи предприятия, започнаха да прииждат цигани от къде ли не. Затова днес Габаре загива, а селата около нас, дето тогава бяха зле и циганите ги подминаха, сега живеят спокойно", категоричен бе Генов. Според него именно постоянният стрес, на който са подложени местните хора е причина все по-рядко някой да доживее, по думите му, "пределната" възраст от 60 години.
цитирай
6. allvin - Циганите крадът,а полицията нехае !!! - 3 -та част
14.06.2011 21:49
"Например, през 1971 г. по холандска технология бе изградена най-модерната за онова време кравеферма за 1600 глави добитък. През 1995 г. прехвърлиха собствеността й на общ. Бяла Слатина и дотам. Днес от нея стоят само основите,
всичко бе разграбено тухла по тухла,
керемида по керемида,
изнервен обясни патриотът. После добави, че примерите като този са десетки - 50 тежки машини на предприятието за борба с ерозията са потънали в пунктовете за скрап, закритото през 2010 г. СПТУ по електротехника "Петко Лалов" върви към срутване - вече са изнесени парната инсталация, вратите, цялото оборудване на училищния пансион, преди побирал 700 деца...И още - сградата на АПК, помпи, агрегати и тръби от водната кула на новия язовир край селото, в която през 1996 г. са налети над 5 млн. лева, бившата вече болница, заводът за металообработване..." От всичко това днес са останали само руини. Няма държава, това е истината, затова и циганите ден след ден ни превземат", вдига рамене човекът на АТАКА. Тежката ситуация в Габаре той илюстрира със следния пример: "Хората са принудени да бягат оттук, зарязват родните си домове и имоти, само и само да се отърват от тоя тормоз. Вече няколко човека си продадоха вилите в лозята край Габаре са по 250-300 лева, защото иначе рискуват едни ден да намерят само основите им. Така получават поне някакви пари, макар че хайде да видим дали можеш да си построиш вила за 300 лева", предложи Евгени Генов. Според него ако не се обърне внимание на този изключителен проблем в родното му село, след 10 години то вече няма да е на картата на България.

"Сами си направете сметката - до 1989 г., когато започнаха циганските изстъпления, тук живееха 3500-4000 човека. Днес сме останали едва около 500. Загиваме, това е", приключи разказа си Евгени Генов.
цитирай
7. allvin - Циганите крадът,а полицията нехае ! - 4 -та част
14.06.2011 22:04

Преди 15-ина години в Габаре е имало над 2000 декара лозов масив - от тях 1300 частни лозя, другите повече от 800 дка - кооперативна собственост. "Днес, няма да повярвате, но имаме само 2 декара лозе на общо петима собственици", възмути се пред "Атака" 76-годишният Георги Томов. Причината - циганските изстъпления, от които страда цялото село. "Хората ги е страх дари да замръкват тук, камо ли някой да се наеме да гледа лозя било, череши било, градина със зеленчуци или друга земеделска работа", обясни пенсионираният готвач. По думите му много хора са "запуснали" имотите си, принудени от непрестанните обири и тормоз, на който са подложени от години. "Българският селянин е беден, защото не може да произвежда от тия посегателства", философства Томов. И добави, че преди години в Габаре са се извисявали над 1000 черешови дървета. "Днес почти няма. Не стига че ги крадат, ами го правят по най-зловещия начин - когато узрее плодът, отсичат дървото и обират каквото смогнат", ядосва се пенсионерът. Според него всичко това е заради безнаказаността, в която живеят престъпниците у нас. "Трябва да се ходи в затвора дори за кражбата на една кокошка - всичко друго е прах в очите ни", зарича се възрастният мъж, който току се е върнал от лозето си.

http://www.vestnikataka.bg/show_news.php?id=211319&cat=3
цитирай
8. megafon - Отдавна обяснявам, че
16.06.2011 14:25
в България има тих ислямизъм, но никой не взима нещата на сериозно. В Турция точно неосманизма се завърна на власт.
цитирай
9. sarmatin - ще кажа
19.06.2011 23:24
на тея които викат че ''Атака'' е по вредна от циганите,че няма да искарат и един ден в цигански квартал,ако не ми вярват да питат тяхни познати кадето живеят близо до цигански квартал те ще им обяснат по добре.Така че не ми расправяите кои бил по вреден.А аз си мисля ако нямаше ДПС колко ли щяха да ни обичат циганите
цитирай
10. анонимен - otnosno ubiistvoto
21.08.2011 20:22
ciganite vuob6te ne sa depresari nito islqmisti,daje bqha mnogo dobri hora,te pomagaha na vsi4ki v seloto oba4e za6to nikoi ne napisa 4e roditelite na ubitoto mom4e vuob6te ne se grijeha za nego dori maika mui go pude6e i ne q be6e grija vuob6te za nego a mom4eto be6e prinudeno da krade ot selskiq magazin a kolkoto do tova 4e mom4eto gi e zapla6ilo 4e 6te izpee vsi4ko na policiqta vuob6te ne e vqrno ...vsi4ko se slu4i tolkova burzo 4e nikoi daje ne moja da razbere kakvo stava i za6to stana vsi4ko tova....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: allvin
Категория: Други
Прочетен: 1466875
Постинги: 356
Коментари: 1447
Гласове: 2969
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930