Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.01.2011 12:03 - НОВИЯТ СВЕТОВЕН РЕД
Автор: allvin Категория: Политика   
Прочетен: 1281 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 30.01.2011 12:03


РАЗМЕРЪТ НА БЕЗДНАТА НАМАЛЯВА
Ватикана прелива кръв на САЩ

“Когато протестантизмът протегне ръката си над бездната...(E.G.White)
Замисляли ли сте се по какъв начин Вторият звяр от “Откровение” ще промени характера си и от някакво чудновато “зверче с рога като на агне”, ще започне "да реве като змей"? Няма никаква логика това същество да запази същия характер “и състав”, а да бъде различно от първоначалния си вид.
Трябва в него да е настъпила някаква коренна промяна. Тя едва ли може да е във външния вид, защото ако характерът е същият, то в каквито дрехи да се облече човек, пак ще изразява себе си. Следователно, ще има промяна в естеството на зверчето. На пръв поглед ръководните органи на САЩ са същите, все още имат президент, все още имат Сенат, все още имат републиканска форма на управление. Но има някаква особеност, която се усеща дори от незапознатите с пророчествата. Каква е тя? Преди няколко столетия вярващи, гонени от папската машина, избягаха в новооткрития континент, защото искаха да живеят свободно и да изповядват без принуда своята вяра. Постепенно обаче на този континент започнаха да пристигат все повече желаещи да забогатеят, хора, които не се вълнуваха толкова от Божието присъствие, или пък пълни атеисти. А през последните години под натиска на Католическата църква все повече са изселниците от католическите страни. Така САЩ постепенно се превръща в придатък на Ватикана.

В бившата протестантска страна (казвам “бивша”, защото броят на католиците расте с голяма бързина) католиците постъпват на все повече важни постове и заемат ключови позиции в управлението на държавата. Преди един век едва ли някой е предполагал, че католик ще стане президент, но след Кенеди вече нищо не е чудно. След като настоящият държавен глава беше избран по доста съмнителен начин, и от много страни имаше протести за неизпълнените условия, на които той трябваше да отговаря по Конституция, се стигна дори до искане Върховният съд да се произнесе по този въпрос. Но...отговорът беше, че искането няма да се разглежда! Защо? Обяснението е само едно: Защото във Върховия съд мнозинство вече имат католиците! За състава на правителството и администрацията на Обама, както и за Сената също може да се говори доста. Така например вицепрезидентът на САЩ е йезуит, както и доста от кадрите в Конгреса. Впрочем, ето едно лично свидетелство на един йезуитски сайт: (връзка http://ajcunet.edu/Graduates-of-Jesuit-Institutions-Well-Represented-in-the-112th-U-S-Congress-and-Obama-Administration )
Едва ли е нормално да се очаква нещо друго, освен защита на католическите идеи, след като 10 на сто от членовете на 112-ия конгрес на САЩ са възпитаници на йезуитски колежи. Никой не трябва да си мисли, че възпитаник на йезуитите по характер и мироглед прилича на възпитаник на математически или на на друг институт. Добре е да си припомним само кой е основателят на този орден и да разберем какви са възпитаниците на подобни колежи. Съвсем естествено е, щом толкова голям процент от тях са в ръководните органи на страната, политиката, която водят САЩ да клони към Ватикана! Има ли в такъв случай необходимост да се чудим как ще се изпълни пророчеството:

“Когато протестантизмът протегне ръката си над бездната, за да хване десницата на Рим, когато подаде ръката си над пропастта, за да хване тази на спиритизма, когато под влияние на този троен съюз нашата страна се отрече от всеки принцип на Конституцията на протестантско и републиканско управление, създавайки условия за пропагандиране на папските лъжи и заблуди, дотогава можем да кажем, че времето за чудната дейност на Сатана е дошло и краят е близо” (“Свидетелства”, т.5).



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: allvin
Категория: Други
Прочетен: 1466948
Постинги: 356
Коментари: 1447
Гласове: 2969
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930