Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.09.2010 18:49 - Откъси от книгата ,,Германия се самоликвидира" на г-н Тило Сарацин
Автор: allvin Категория: Политика   
Прочетен: 1815 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 20.07.2011 00:17


 
27.09.2010 06:49 - Откъси от книгата ,,Германия се самоликвидира" на г-н Тило Сарацин
Пасажи от „Германия се самоликвидира“ на Тило Сарацин, Мюнхен 2010

„През последните 45 години никога не бе воден разумен дебат за демографското развитие в Германия. Който не бе готов да се включи в строя на оптимистите и вечните успокоители, на рицарите на безпроблемността, който дръзнеше да прояви загриженост, бързо констатираше фрустриран, че остава сам самичък. Нерядко такъв индивидуалист се оказваше натикан в ъгъла в ролята на реакционен националист. Общественият дискурс в Германия се намира в едно странно противоречие: от една страна в публичното пространство преобладава страстта към развлеченията и скандалните разкрития, а от друга в него господстват евфемизмите на политическата условност:
- десетилетия не беше позволено да кажеш и дума за спада на раждаемостта, без да рискуваш заклеймяването ти като реакционен шовинист - социалното бреме на неуправляваната миграция бе табу, а разговорът за това, че хората са различни - едни интелектуално по-надарени, други - по-малко, едни по-мързеливи, други по-трудолюбиви, някои повече, други по-малко морално устойчиви, бе съвършено невъзможен
- табу беше да се казва, че може и да избуташ 90 % от учениците от дадена година до матура, но едва ли и 10 % от тях ще отговарят на изискванията да следват математика
- табу бе да се твърди, че като народ губим средностатистически интелигентност, щом по-интелигентните сред жените раждат по-малко на брой деца от средното или въобще нямат деца
- табу бе да се твърди, че индивидът е сам отговорен за своето поведение, а не обществото...”

„Икономически погледнато Германия се намира в късната фаза на онази златна епоха, която започна около 1950 г. и сега бавно отива към своя край.

„... Броят на мигрантите мюсюлмани в Германия възлиза по мои изчисления на 6 до 7 милиона. Средната им възраст е под 30 години, докато средната възраст на автохтонното немско население е 45 години. Дялът на мюсюлманите между под 15-годишните е вече 10 %, техният дял сред новородените е значително по-висок.

Част от германците - включително от обществения елит - не могат да схванат проблема. В техния непосредствен битов, семеен, работен свят мюсюлманските мигранти не присъстват пряко или ако ги има, то само като домашни чистачки или като екзотични статисти по време на Карнавала на културите в берлинския квартал Кройцберг. Нещо повече, част от интелектуалците и либералните медии дори изпитват зле прикрито злорадство от факта, че мюсюлманската миграция руши устоите на Германия...”

„Завършвам тази книга с два постулата:
1. Всяка държава има правото да решава, кой може да имигрира на територията й и кой не.
2. Западните и европейски ценности и съответните културни особености на народите си струва да бъдат запазени. И след 100 години датчаните трябва да могат да живеят като датчани сред датчани, а германците като германци сред германци, стига да го желаят.

Аз желая обаче моите потомци и след 50, и след 100 години все още да живеят в една Германия, в която езикът на общуване ще е немски и в която хората ще се чувстват германци, страна, която ще е запазила и развила своите културни и духовни способности, страна, улегнала сред Европа на отечествата. Ще ме извините, но за мен този въпрос е по-важен от въпроса дали през следващите 100 години нивото на Северно море ще се покачи с 10 или с 20 см. Сигурен съм, че и нашите източни съседи в Полша желаят и след 50, и след 100 години да са поляци, също както французите, датчаните, холандците и чехите желаят съответно същото за своите народи и страни...”

„... Ако обаче масовата имиграция на чужди на образованието и културата групи от Африка, от Близкия и Среден Изток продължи, проблемите ще се задълбочат. Мнозина не желаят да чуят това. Продължим ли в този дух, всяко ново поколение германци ще бъде с една трета на брой по-малко от предходното и при това образованите слоеве ще се свиват все по-ускорено. Липсата ще попълваме с анадолски селяни, с палестински бежанци и с бежанци от зоната Сахел.
Германия няма да загине с внезапен гръм и трясък. Тя ще си угасне тихо и мирно заедно с германците и с демографски обусловеното изчерпване на нейния интелектуален потенциал. Германското в Германия се разрежда и изтънява все повече и повече, интелектуалният потенциал се губи още по-бързо. Кой ще познава след 100 години „Нощната песен на скитника” на Гьоте? Ученикът на Корана от съседната джамия едва ли...

Но дори и да няма повече германци, Северогерманската низина няма да остане безлюдна. В Централна Европа винаги ще живеят хора. Климатът е приятен, централното местоположение дава предимства, а наследената инфраструктура е добра. Само германските острови на територията, която носи названието Германия, ще стават все по-малки и малки, ако не се промени нещо фундаментално. Няма да е нужно кой знае колко време - нашите внуци и правнуци ще го преживеят. Германският елемент може да изчезне от Централна Европа, както е изчезнал гръцкият от Мала Азия. Само дето ще е по-бързо и вероятно ще е без кръвопролитие. Нас, германците няма да е нужно да ни прогонват, ние се сбогуваме тихичко от историята, според закономерностите на таблицата на смъртността на Федералната статистическа служба...”
___________








Тагове:   германия,   Откъси,


Гласувай:
1



1. velichka84 - браво
27.09.2010 19:32
хубавос и се сетил,и в Австрия книгата е номер 1 по продажби, аз лично ще си я взема за статистиките
цитирай
2. velichka84 - но пък
27.09.2010 19:46
според мен, макар че има право по много въпроси, все пак забравя,че при нас 500 години не успяха да ни затрият. Вярно,сега раждаемостта в Германия е ниска, но не могат да се правят прогнози при равни други условия. През 90те само 1 от 9 бременности в България завършваха с раждане (90% аброти!!!), а сега не може да се намери място в родилното дори на малък градец като Смолян. Бях това лято с немския си приятел на почивка в сандански и се чувствахме преследвани от бебета НАВСЯКЪДЕ.
Сарацин забравя необяснимата човешка природа, забравя че гърците и днес си съществуват, даже германците им дават пари.
Играе си с опасни настроения , когато немсакта икономика цъвти и връзва (благодарение и на емигрантите от анадолия).
Не съм съгласна ,че интелигентността се предава генетично. Едва ли има компютър,който да може да разшифрира как точно взаимодействат гените. Социалната среда е най-важната.
Неците сами са си виновни,защото предпочитат да дават големи детски на жените-домакини и са направили данъчна система, при която не си заслужава жените да работят, нямат детски градини за децата и после се чудят как децата на простите туркини не знаели немски и вече трето поколение не могат да завършат 12 клас.
Първо тряба да въведат като прости държави като България, но с опит в мулти-култито задължителна предучилищна и занималня в началния курс, а не само да мрънкат и да се чудят на генетиката си. То и днешните българи едва ли имат 1% гени от прабългарите, но това не ни прави по-малко техни културни наследници. Имаме си държава България и ня не е по-малко българска, напротив. Имали сме дори две еврейски кралици, във времената когато евреите са били преследвани и убивани. Това не ги прави по-малко български кралици. Даже циганите търпим, колкото и да ги псуваме, но не съм чула група българи организирано да ги млати. Затова пък имам втори братовчеди с циганска кръв и те не са по-малко българи от мен.
Така че ,Сарацин според мен пак бърка типичния немски бълвоч,което няма да доведе до добо
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: allvin
Категория: Други
Прочетен: 1470355
Постинги: 357
Коментари: 1447
Гласове: 2971
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930