Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.10.2014 20:18 - Шмита (The Shmitah) е древна загадка – Проклятие или благословение!
Автор: plamenshopov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4741 Коментари: 0 Гласове:
0



 Шмита (The Shmitah) е древна загадка – Проклятие или благословение! 

image

И Бог каза: Да има светила на небесния простор, за да разделят деня от нощта; нека служат за знаци и за показване времената, дните и годините... Бог създаде двете големи светила: по-голямото светило, за да владее деня, а по-малкото светило, за да владее нощта. (Битие 1:14,16)

Шмита (The Shmitah) е древна загадка. Тя датира от над 3000 години, още от Моисей, на Синайската планина. Тя се отразява на всичко, от 11 септември, 2001 г., до възхода и падението на икономиката, до срива на фондовия пазар, до възхода и падението на нациите, всичко от Първата световна война, Втората световна война, това, което се случва в момента и какво ще се случи. Това е най-точната библейски мистерия и това е, което се сбъдва сега.

Шмита означава освобождаване, но тя може също така може да означава, буквално, спад или срив на иврит. Това също може да означава разклащане, разтърсване. И това е, което е. На планината Синай, Бог е дал този закон на Израел. Всяка седма година ще имате Шмита (The Shmitah) година, една година почивка. Тази почивка е наречен Шмита. Не е имало сеитба, не имало жътва на земята. И в последния ден на Шмита (The Shmitah), денят се нарича Елул 29 на библейския еврейски календар. На този последен ден, нещо уникално се случва. Всички кредити се изтриват, всички дългове се изтриват. Финансовите дефицити на нацията се изчистват. Това е трябвало да бъде за благословение. Но когато Израел се обръща срещу Бог, Шмита се превръща в знак на осъждение срещу нацията, която отстранява Бог от живота си. Така че, това е, което ни засяга особено днес. Шмита засяга, както можете да видите, икономиката днес. Тя може да бъде в рецесия или депресия. И Wall Street е буквално е крахът на нашата финансова сфера.

Последните две Шмита години бяха толкова точни, така че точно след септември 11, 2001, дойдохме до още една (2008). Така че това, засяга всичко в живота ни и е невероятно точно до дните, часовете, дори секунди, когато се случва.

Всяка седма година, има почивка и ето ключовете, които трябва да знаем - има седем-годишен цикъл. Така че на годината на седем-годишния цикъл, всичко спира и имаме финансово изчистване (финансов старт начисто).

През 586 г. пр.н.е.,това стана за осъждение, унищожен е Ерусалим. Израелтяните бяха в изгнание за 70 години, и Библията казва, че това е така, защото това е времето в зависимост от това колко Шмита години са пренебрегнали. Така тя не само занулява банкови сметки, но разрушава градове и осъжда нации.

Шмита годината има толкова много аспекти. Това не се отразява само на икономиката, и Wall Street не е всичко. Но това всъщност засяга дори физическите реалности. И първото нещо, една от мистериите, се нарича тайната на кулите. Думата в Библията за кула е "Мигдал". Тя идва от еврейската дума "gadal", което означава величие. Така че има връзка между кули, които се строят и величие или величието на една нация или това е гордост, слава на нацията.

Тук има загадка. Издигането на най-високите кули в света всъщност е знак за издигането на мощта на нациите. И ние ще видим, че е това е свързано с Шмита годините. Това е невероятно. Така например, в Средновековието най-високите кули са били в Европа, центърът на властта е Европа. Но промяната дойде в около 1870 г. и най-голямата кула се издига в една нова земя. Това е Америка, 1870 г. На следващата година, Америка става най-силната икономическа сила на Земята. От Великобритания до Америка. Издигането на по-високи кули е знак. От този момент нататък, Америка издига най-високите кули на Земята като нейната мощ продължава да расте и расте. Но ние ще видим, че има връзка с Шмита година. Тъй като през 1945 г., в края на Втората световна война, има план за изграждане на нова кула, която да представлява величието на Америка. Това е Световния търговски център. Кулата е замислена точно в годината на Шмита. Изграждането започва през 1966 г., година на Шмита и е завършено през 1973 г., година на Шмита. И накрая, 2001 г., Световния търговски център е разрушен през годината на Шмита.

Сега каква е връзката? Кулата означава издигане, за слава. Но Шмита смирява гордостта на човека или гордостта на една нация. Така че тук ние виждаме от Библията, и вие знаете, че Шмита изтрива сметки, но може също така да изтрива физически реалности, които са построени. И така, септември 11, 2001 се случва точно във върха на Шмита. Последната седмица, когато се подготвя деня на отменяне, изтриване, всъщност става падането на кулата, която причинява колапса на Wall Street. Ние имаме най-големия срив на кула, искам да кажа, гордостта на една нация, колапс на Wall Street в деня на Шмита годината, което означава, че дори и времето на 9-11 трябваше да бъде определено точно от древната тайна на Шмита. И това е пророческо, ако издигането на кула говори за възхода на една нация, това, което прави падането на кула говори за .... Това е предупреждение за бъдещето на Америка.

Шмита годината дава ключа за това, кога нациите са във възход и падение, и какво има общо с Америка. Нека ви дам един пример как тази тайна е толкова голяма и засяга всичко. Шмита годината всъщност може да се приеме, като разклащане или падане или срутване. Годината 1917 е година на Шмита. Има срив на Wall Street, но има и разклащане на народите, така наречената Първа световна война. Тази година на Шмита е година за срутване. В тази война, има разпадането на силите, разпадането на четири империи. Германската империя, Унгарската империя, Руската империя и Османската империя, всички се сриват в годината, свързана с Шмита (Шмита). Но също така Шмита годината е свързана с възхода на нациите. 1917 е годината в която Америка се издига като световна сила. Америка излиза на сцената и влиза в Първата световна война. Това е началото на това издигането. Но ако вземете четири Шмита години по-късно, което е след 28 години. Интересно е, числото "4" в Библията е броят на царствата. Това ви отвежда в 1945, тук имаме друг глобален катаклизъм. Има разклащане на света, Втората световна война започва. Всъщност, вие знаете за атаките на Хитлер, които започват през 1938 г. Това е годината на Шмита. След седем години след това в 1945 г. всичко свършва, година на Шмита. Войната свършва през последната седмица на Шмита. Съюзниците имат победен парад в Берлин. Това е в деня на края на Шмита. Тогава Америка стартира като супер сила на света.

Сега, ако минем още един период от време, след четири Шмита години по-късно, 28 години след или 1973 г. Шмита може да означава също и падането на една нация. Ключова точка е 1973 г., Америка реши да узакони убийството на неродените деца или абортите, за същия грях древния Израил беше наказан. И на тази същата тази година Америка губи своята първа война – Виетнамската война на 15 август.

Шмита годината започва на 25 септември тази година 2014 и свършва на 13 септември, 2015 г. Не е задължително да се случи нещо всеки момент. В началото на Шмита годината не е задължително да го забележите. И това е най-опасното нещо. Защото, когато гледате накъде отива Америка ,когато имате предвестниците (предупрежденията), които се появяват и продължават, когато комбинирате и Шмита годините, това е нещо. В последните две Шмита години, това е 2001 г. и след това е 2008 г., които сме имали, виждаме че мистерията става все повече и по-точна и интензивна. През 2001 г., имахме най-големия борсов срив в историята и той се случи точно на определения ден в Библията, на Елул 29, за да се унищожат финансовите сметки. Седем години по-късно, 2008, имаме друга по-голяма катастрофа в американската история, по-голяма, и тя се случва на точно същия ден, определен в Библията. Двете най-големи катастрофи се случват точно след седем еврейски години в Шмита годините, точно до дните, часовете, и секундите. Така мистерията става все по-голяма.

25-ти септември, и това е началото през тази година. И обикновено, отново, в началото това не е непременно толкова забележимо. Но ако за нещо е избрана тази година, то се натрупва до достигането на своя връх. 13 септември 2015 г. е краят на Шмита годината. Ние знаем също, че това се случва през периода на червена луна през годината.

image

В Библията, един от признаците за осъждение е също слънчевото затъмнение. Ние не казваме, че на всяко затъмнение е така. В края на Шмита годината 2015, Елул 29, ще има слънчево затъмнение на същия ден. Последният път, когато е имало слънчево затъмнение се е случило на Елул (Elul) 29, това е 1987 г. Тогава е имало най-голямото сгромолясване на стоковата борса на Wall Street в историята.

Без никакво съмнение голямо разтърсване идва в Америка. И това разтърсване ще се отрази на икономиката, ще се отрази на финансовата сфера и може да бъде на повече от една от тези сфери. Аз вярвам, че това е едно голямо предупреждение, но то е в Божията милост. Без да разтърсване, аз не вярвам, че може да има възраждане. Божието сърце е за възраждане. Но ние трябва да бъдем готови. Всичко, което може да бъде разклатено, ще се разклати.

image


Чийто глас разтърси тогава земята; а сега Той се обеща, казвайки: "Още веднъж Аз ще разтърся не само земята, но и небето". А това "още веднаж" означава премахването на ония неща, които се клатят, като направени неща, за да останат тия, които не се клатят. Затова, понеже приемаме царство, което не се клати, нека бъдем благодарни, и така да служим благоугодно на Бога с благоговение и страхопочитание. (Библия, Евреи 12:26-28) 

Юбилея е също една тайна на Шмита. Когато достигнем до седмата Шмита година имаме Юбилей (Jubilee). Седем по седем е 49 и 50-та година е юбилейна. Юбилея е (Jubilee) е за възстановяване, възстановяване на земята, връщане у дома, възстановяване на наследството. Преди 2000 години Израел загуби своето наследство, загуби земята си. Възстановяването на Израел започва в 1917 с прогласяване на декларацията (The Balfour Declaration - dated 2 November 1917), когато земята се връща обратно на Израел. 1917 е годината след Шмита. Това е Юбилейна (Jubilee) година. Възстановяване на земята. Ако отидем седем Шмита години след 1917 г., отвежда ни до 1967 г., възстановяването на Ерусалим, веднага след годината на Шмита следва възстановяването. А следващият Юбилей е след още седем Шмита години, който е в 2015-2016 г. Не казвам, че Бог трябва нещо да направи, но невероятното е това, което Той е направил досега.
Бог е в контрол на всичко!

И така всичко това само до Израел или за Америка ли се отнася или и до всички други народи?  

Признаваме, Господи, нечестието си, и беззаконието на бащите си, защото сме Ти съгрешили. (Библия, Еремия 14:20)

Господ е Господ на всички, богат към всички, които Го призовават. Защото "всеки, който призове Господното име, ще се спаси".(Библия, Римляни 10:12-13)

https://www.youtube.com/watch?v=kOuwYq5GNR4 
http://d3tnb2mam8l2qt.cloudfront.net/sites/default/files/IS768Transcript_Cahn.pdf
http://en.wikipedia.org/wiki/Balfour_Declaration




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: plamenshopov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1827131
Постинги: 220
Коментари: 279
Гласове: 452
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930