Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.10.2013 14:28 - Супермен напада Домът на Хадес с меч
Автор: illa Категория: Изкуство   
Прочетен: 2083 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 27.10.2013 16:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Националният клуб за фентъзи и хорър има събитие и моето присъствие тук е някак подгрято от ранната ми любов към фантастиката, участието ми в последните летни дни в срещата Булгакон, но на първо място от труда, който са вложили в представяната книга мои близки приятели. Е, това е – тук съм за да видя вече готовата книга „Мечове в града” и да подкрепя всички дали своя принос за нея.

Приятно съм изненадана да изслушам и изгледам много приятно и интересно разказаната история на Супермен. Трудът на Александър Драганов да събере и презентира целия този седемдесет и пет годишен труд по изграждането на един мит определено си е струвал. Резултатът е великолепен – не са забравени нито създателите на историята, нито сценаристите на филмите, нито художниците на комиксите и анимациите. Споменати са режисьорите и актьорите от игралните филми. Дори има прогнози за проекта, който следва да излезе в 2015 и да събере Супермен и Батман на екран.

Гледаме откъси и трейлъри, слушаме музиката, която съпровожда този мит. Знакът на Супермен е вторият по разпознаваемост символ в света според едно социологическо проучване.

За най-големите фенове и познавачи има и игра с награди.

Срещата продължава с представяне на четвъртата книга от поредицата на Рик Риърдън „Героите на Олимп” – „Домът на Хадес”. Истинско изкушение е за водещия да разкаже голяма част от историята, да се похвали като преводач. Но така е – като няма кой  да те похвали, срамота е да не го направиш сам. Чете откъс от книгата и вкарва в действие целия си артистизъм.Това ни замисля (за кой ли път) колко хубаво би било да направим аудио-книги на български… Мечти! Но нали всичко започва от мечтите.

Идва ред и на „Мечове в града”. Прочетени са всички участници. Интервюирани накратко присъстващите автори. Представен е и Димитър Димитров от издателство Еко прогрес. Топли думи на благодарност изказва Александър Драганов към хората, без които книгата не би  се случила. На първо място към редактора Весислава Савова. Това е повод да каже колко невидима, трудна и важна е редакторската работа. „Без нейната всеотдайност книгата нямаше да е и наполовина толкова добра.” – споделя той. След това към Сибин Майноловски, който е „виновник” за добрия предпечат и истински провокативната корица. Благодари и на Бранимир Събев, който пък е ръчкал и вършил черната работа докато книгата стане факт.

Срещата приключва с невероятна оферта – ниска цена и бонус подаръци. А най-хубавото е, че можеш да вземеш автограф от толкова много фентъзи разказвачи. Да повярваш ,че и ти като фен, когато пораснеш ще можеш да пишеш толкова забавно и дори да си свалиш от стената плакат от любим филм, който да закачиш в детската си стая. Не вярвате ли? Ако искате, но аз се запознах с един малък фен, придружен от татко си и за това ви го разказвам.




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031