Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.08.2014 13:34 - Най-хубавият град 2, Концерт на БТР
Автор: ernest Категория: История   
Прочетен: 2795 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 15.10.2014 17:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Днес 15 август е приеман за празник на Несебър и спектакъла от празничната програма включваща светлинно-лазернo 3D шоу и концерт на БТР, което се очаква да започне около 17.30 часа (в България никога неща от този сорт не се спазват и винаги има закъснения, дали 5 мин или 20). Най-после една хубава група. Миналата година беше някаква глупост, но БТР са класа. Концертът на БТР1 се очаква да започне около 22.30 часа. Пожелавам приятно прекарване на всички. 

Град Несебър е град с дълга история основан преди около 3200 години. Предполагам, че християнството в града е достигнало още през първи век. Християнството навлиза в западните части на Римската империя, като специално Светия Дух ръководи къде да отиват мисионерите като апостол Павел. Така християнството през първи век се разпространява в провинция Понтика (Черноморието) и повече от вероятно достига нашия град. Има исторически източници, които споменават за християнски епископи в Анхиало (Поморие) от III век. Апостол Павел преминава през Пловдиско, а апостол Андрей специално е изпратен в провинция Понтика. А по това време не е имало чак толкова много градове в провинция Понтика и повече от ясно е, че е идвал и в Несебър. Днес символите на града са християнския кръст, гълъбът (символ на Светия Дух) и лодката (символ както на местните хора, така и на първите християни, повечето от които като апостол Петър са били рибари).


image

Несебър снимка от 1934-1935 г.

image

Несебър снимка от птичи полет

image

Несебър църквата Свети Йоан Кръстител

image

Несебър вече почти е свързан с Равда. На снимката се виждат хотели, част от новия град и местността на новия комплекс Черно море и Стария град в далечината.

image

Крепостната стена на Несебър

image

Северното пристанище в Стария Град с кръста, който се вижда при влизане в града

image

В края на провлака преди влизане в Стария град е паметникът на несебърката - християнка до лодка държаща символите на града - кръст и гълъб 

image

Гербът на града

Постингът от миналата година:

http://ernest.blog.bg/zabavlenie/2013/08/15/nai-hubaviiat-grad.1139641

-----------------------------------------------------------------------

1 В България има голям брой добри музиканти, но няма добри групи. На пръстите на едната ръка. Аз не слушам БТР, но поне са добри. Веднъж преди 3-4 години слушах един техен концерт в някакъв парк в София и беше много добър. За този малко закъснях (както бях и предвидил, бях да продавам мои книги). Той е започнал навреме в 10.30 понеже, е доста късно, но цялото шоу е доста по-късно от първоначално предвиденото и обявеното в интернет с повече от 4 часа закъснение (ако имаха акъл такива концерти се правят като започнат малко преди залеза и приключат при залязло слънце, тоест трябваше да го направят да започне около 8.40-8.45). БТР са най-популярната нова група в България през последните 17 години. Хората от публиката пееха песните, което за България е уникално. Имаше доста кавъри на западни изпълнители и една-две български (аз не ги знам песните, за мен бяха блудкави, а българските не ги знам, аз не слушам българска музика (харесвам AOR и български еквиваленти са Елит, Конкурент, Роберта и някои християнски групи), не съм и живял в България цялото време, разпознах някаква глуповата песен на Smokie с Крис Норман* от преди 36-38 г., може и заради кмета или по-възрастните да са я свирили или заради руската публика). От Стария град до края на провлака имаше около 5-7 000 души. Половината руснаци. Единствената песен на БТР, която знам е "Цвете от луната" и я свириха към края. Концертът беше добър. Двайсет пъти по-добър от този на миналогодишния празник.

*  В рок музиката има класика, която остава завинаги. Има добра и лоша музика, а не стара и нова. В дадения случай Smokie са шлагерна музика, която си е изпяла песента още по онова време, а не класика, както примерно от същото време Deep Purple, Sweet, Rainbow и др. Все едно да я сравним с българските естрадни изпълнители от миналото.



Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2673845
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930