Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.02.2020 22:07 - ,,Кивотът"
Автор: allvin Категория: Други   
Прочетен: 1572 Коментари: 7 Гласове:
2

Последна промяна: 19.09.2021 01:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
           ,,Защото с Теб войска разбивам; с Бога мой стена прескачам.“ - Псалм 18:29
            
           ,, И каквото решение вземеш, ще ти бъде потвърдено; и светлина ще сияе по пътищата ти." - Йов 22:28

         Милиони имат в домовете си Библии, но колко от тях осъзнават, че тя е нещо много повече от една книга, па макар и най-древната и мъдра? Образно казано, Библията е ,,печатното копие" на Кивота, а също така може да се каже и на ,,по-модерен" език, че тя е и ,,машина на времето", съчетаваща в себе си ,,свойствата" на ,,Вечният град" Диаспар, психическата мощ на народът на ,,Лис" и едновременно чудото на космическия кораб на Учителя от великолепната книга на Артър Кларк ,,Градът и Звездите"; и още много и много  други неща ...

          По-надолу ще постна един клип, който и друг път съм поствал, но сега малко по-подробно за моето лично тълкуване, въпреки че е анимация и то по филма-фентъзи и книгата на Толкин ,,Властелинът на пръстените". Вижда се ясно как елфическият майстор-ковач Келембримбор излива огнен метал в специално направените като ,,розета" канали на наковалнята, и когато огненият метал достигна края "и, те се превърнаха във ,,вълшебни пръстени" - ,,плодовете" на ,,Духа" - ( Галатяни 5:22;23 ). Както казах и в един от предишните си постове, когато човек чете или се упражнява, в мозъка му започват да се образуват ,,връзки" между отделните области в мозъка, а и между съседните на самата клетка неврони. Колкото повече чете човек или се упражнява, толкова по-здрави и ,,по-отчетливи" стават тези връзки, докато в един момент стават вече като отъпкани пътища, а още по-нататък и като каналчетата във елфическата наковалня от клипа. Образно казано, ,,ковачът" е Бога, а огненият метал - ,,Огненият Дух" на ,,Третото Лице на Бога" - ,,Святият Дух",,Утешителят", Който лично Исус Христос обеща да изпрати в подкрепа на учениците си като помощ в битките им със силите на злото; още и знанията от Библията и личното общуване с Бога, така както правеше Енох( вижте глава 6-та- ,,Сит и Енох" от  ,,Патриарси Пророци" на Елена Вайт); или, казано и по друг начин, както гласи една много древна поговорка: ,,Всеки човек е ковач на собствената си съдба", а във всеки човек има много ,,рудници" със злато, сребро , скъпоценни камъни и редки  ,,метали", които трябва само да ,,разкопаете", за да получи ,,Ковачът" възможност да ,,изкове" за вас ,,златни" характери и още много и много  други  хиляди ,,вълшебни" неща ...

          Тези ,,канали"" всъщност са като пашкулът, който гъсениците изтъкават за себе си в подготовка за трансформацията им от грозни и неугледни същества във великолепни сияйни пеперуди. Така и при общуването с Бог чрез Библията, молитвата или ,,втората книга" на Бога - природата, вътре в човека започват да се изграждат невидими за физическите очи ,,огнени нишки" на ,,пашкула", където се ,,формира" новият човек, и когато настъпи денят на пришествието на Бога, човек ще бъде преобразен ,,в миг на око" и ще излети като съвършенно нов човек, както пеперудата излита като ново същество и оставя пашкулът зад себе си завинаги ... В случая с Енох той( Енох ), още преживе достигна такова високо ниво на вътрешно развитие и щом го достигна, в същия този ден Бог го преобрази и го взе в Космоса при Себе Си - първият човек от земната раса, издигнал се до нивото на безгрешните космически свръх-цивилизации.

          Но се започва от малкото към голямото - примерно вие искате да тренирате гимнастика или йога. Може ли да наведете главата си до пръстите на краката? Отначало при първите опити това ще е ,,адски" трудно, но постепенно ще започнете да го правите с лекота, докато за нетренирания човек ще е много трудно, почти невъзможно! Същото е и с ,,тренирането" на психиката, а и с ,,духовните тренировки"! Именно така нареченият ,,Небесен свят" за нас е непонятно ,,място", защото повечето хора така са деградирали в течение на вековете, че считат това, което е нормално за Небето - безкористната любов, доблестта, честта, мирът, щастието, радостта, въобще така наречените ,,човешки добродетели", за нещо непонятно, което е нещо ,,чуждо" за деградиралите хора; и обратно, докато за Небето болшинството неща, които те издигат  в този свят като кражбата, лъжата, убийствата, подлостта, мерзавщината, лицемерието, алчността, са непонятни за висшите същества като ангелите и другите космически свръхцивилизации. В това отношение и ,,заиграването" с проекти като ,,Филаделфия"  и ХААРП ще доведе ( или вече е довело?!), до страшни резултати, защото ще бъдат ,,изкривени" от деградацията и ще станат страшно зло - например лично съм виждал в нета видео-клип как при едно спускане на кораб от стапелите на море един от присъстващите ръководители, както е обичайно, за да го ,,кръсти", хвърли бутилка шампанско към борда, но бутилката удари с тапата борда и изскочи, а от ударът газовете вътре в бутилката образуваха нещо като ,,реактивна тяга" и бутилката се върна обратно и удари този, който я хвърли! ... Когато навлезеш в непозната гора, отначало ще видиш слънчеви полянки с красиви цветя и пеперуди, но там бродят и страшни хищници, като в началото на филма ,,Аватар", а най-страшният хищник тук на Земята е Луцифер - като ,,Лудия Ум" от книгата на Артър Кларк ,,Градът и Звездите" ...

           Вторият клип е също анимация и е един вид ,,образ" на битката на Витман с неговия танк ,,Тигър" във градчето Вилер-Бокаж с английската бронетанкова колона, където Витман ги ,,попилява", но после един-единствен самолет от англо-американската съюзническа авиация ,,попиля" пък него( поне така е известна най-широко разпространената версия за гибелта му, но това е вече друга тема). Образно казано, ,,три-измерността" е над ,,дву-измерността", а още по-висша е ,,четири-измерността" - Космосът, тоест духовността, духът. Тоест, образно казано, ако дву-измерността е физическото тяло, а три-измерноста е психиката, то тогава четири-измерността е духът, тоест колкото повече учиме и се развиваме, толкова по-,,асове" ставаме.

      Третият клип е свързан с една битка на англичаните преди много време в Южна Африка със зулусите, и показва всъщност необходимостта от дисциплина - както редиците на английските стрелци се изправяха една след друга като вълна, непрекъснато стреляйки и поваляйки всички зулуси пред себе си, така и когато човек изучава всички тези древни знания се нуждае от вътрешна дисциплина и организация на личното си време, като спортист, който се готви за участие в Олимпиада( самият живот); и наградата не е просто един медал, та бил той и златен, а вечният живот, вечното щастие  и привилегията да станеш истинско дете на Бога.

       Четвъртият клип е за самият Кивот - Ковчегът на Завета.

       А ето какво споделя Беър Грилс, автора на знаменитата си автобиографична книга ,,Кал, пот и сълзи", когато изкачва най-високият връх на планетата - Еверест, и е вече на края на силите си:
       ,,... Бръкнах в най-горния джоб на раницата си и извадих няколко листа, които носех за мигове като този; там бях записал стихове от Библията, книгата ,,Исая, 40 глава, стихове 30;31" , и се зачетох. Чувствах, че това е всичко, което имам тук, горе. Никой друг няма достатъчно сила в излишък, за да те пази. Оставаш сам с Твореца. Няма преструвки, няма залъгване, няма план Б.
      
       Време беше да погледна смъртта в очите. Време беше да си призная страха, да хвана Всемогъщия за ръка и да продължа нагоре, а онези прости библейски стихове щяха да отекват в главата ми през следващите часове, докато се изкачвах все по-високо и все по-нагоре."
      
       А ето едно кратко описание на земното светилище (скиния) на Бога, където е бил и Кивота ( пълното описание го има в глава 30 - ,,Скинията и нейните служби", от книгата на Елена Вайт ,,Патриарси и Пророци" - първата книга от нейната знаменита пенталогия за живота на земната раса".)
  
       ,, ... Изграждането на скинията продължи около половин година. Когато тя бе завършена ... народът се събра около нея, за да види святата сграда. Докато я съзерцаваха с почтително задоволство, огненият стълб се възнесе над светилището, после слезе и го обгърна. ,,Тогава облакът покри шатъра за срещане и Господнята слава изпълни скинията"( Изход 40:34). С дълбоко вълнение народът гледаше знакът, че работата на ръцете му бе приета. Нямаше викове на показ или радост. Тържествено благоговение почиваше върху всички. Но радостта в сърцата им се изля в радостни сълзи и те шепнеха тихо думи на благодарност, че Бог бе проявил снизхождението Си да живее сред тях."

         ,,Стените имаха вид на чисто злато и отразяваха във всички посоки светлината от седемте светила на златния светилник. Трапезата с хлябовете на предложението и кадилният олтар блестяха като разтопено злато. Великолепните, пищни завеси, образуващи тавана, с втъкани в тях фигури на ангели в синьо, пурпурно и алено допълваха красотата на картината. А зад втората завеса беше святата ,,Шекина" - видимото изявление на Божията Слава, където никой освен първосвещенника не можеше да влезе и да остане жив.

        ,,В Светая Светих се намираше Ковчегът на Завета - Кивота, в който се намираха каменните плочи със Закона, написани от Самия Бог, и предадени на Мойсей - великото Мерило за Правда, чрез която Бог преценява живота на всеки човек. Целият Кивот беше изработен от най-чисто злато и сияеше с неземна светлина, отражение на Божествената Любов и Мъдрост, съчетани с Безпределна Мощ."

            Но за съжаление израилтяните взеха да се възгордяват още преди даже да бяха влезли в ,,обетованата земя", затова за наказание се скитаха 40 години в пустинята, ,,докато цялото общество дойде в Цинската пустиня; и людете останаха в Кадис ( Числа 20:1)."

           Тук Мариам умря и бе погребана.
      
         От тържествената сцена на брега на Червено море, когато Израил излезе с песни и танци да празнува победата на Йехова, (  ,,Аз Съм Този, Който Съм"  ), разгромил голямата и силна египетска армия само за секунди,  до пустинния гроб, поставил край на едно скитане, продължило цял живот  -  такава бе съдбата на милиони, които със славни надежди излязоха от Египет.  Грехът бе отблъснал от устните им ,,чашата" на благословението.
          
           Щеше ли следващото поколение да си вземе поука?
        
     ... ,,сърцето им не беше право, нито бяха верни на завета Му.  Но Той като много милостив прощаваше беззаконието им и не ги погубваше.  Да!  Много пъти въздържаше гнева Си и не подигаше всичкото Си негодувание. И си спомняше, че бяха плът, вятър, който прехожда и не се връща" ( Пс. 78:37-39 ).

        
         











Тагове:   огнената раса,


Гласувай:
2


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. allvin - Молитва в действие(от записките на Елена Вайт)
12.02.2020 22:57
Молитва в действие

ЗА ВСЯКО БЛАГОСЛОВЕНИЕ САТАНА ИМА ЕДНА ФАЛШИФИКАЦИЯ

Когато Господ е на работа да ни даде едно истинско благословение, Сатана приготвя едно фалшиво, за да анулира истинското дело на Бога.
„Аз видях две групи: едната преклонена в дълбоко смирение пред трона , а другата стоеше безучастна и нехайна. Тези, които бяха преклонени пред трона, поднасяха молитвите си на Исус и гледаха само на Него. Той поглеждаше към Своя Отец и се виждаше, че се моли за тях. Една светлина излезе от Отца към Сина и от Него мина на молещата се група. После видях една особено силна светлина, излизаща от Отца, че дойде над Сина и от Него се изля върху народа пред трона. Но само малцина приеха тази голяма светлина. Мнозина излизаха от нейния кръг и я отблъскваха, други бяха безгрижни и не й обръщаха внимание и тя ги остави. Но някои я уважиха, отидоха и се поклониха заедно с малката моляща се група. Всички в тази група получиха светлината и се радваха. И лицата им отразяваха нейната слава.
Аз видях, как Отец стана от трона, отиде с една огнена колесница в Светая Светих зад завесата и там седна. Тогава Исус стана от трона и повечето от тези, които бяха преклонени пред Него, станаха заедно с Него. Онези, които се бяха повдигнали с Исус, Го виждаха чрез вярата в Св.Светих и се молеха: „Отче, дай ни Твоя Дух!“ Тогава Исус им вдъхна Св.Дух. В този дъх имаше светлина, сила, много любов и мир.
Аз се обърнах към групата, която още лежеше пред трона. Тя не знаеше, че Исус я бе оставил. Изглеждаше, че Сатана беше пред трона и се опитваше да води Божието дело. Аз ги видях да поглеждат към трона и да се молят: "Отче, дай ни Духа Си!" Тогава Сатана им вдъхна едно несвято влияние. В него имаше светлина и много сила, но не и сладка любов, радост и мир. Делото на Сатана беше да измами и да излъже Божиите чада.“
цитирай
2. allvin - Dancho Mateev 3 март 2019 г. в 1...
03.03.2020 21:29
Dancho Mateev
3 март 2019 г. в 13:05 ч. ·

1. От поредицата ,,Феята на зъбките!". Фейсо пак любопитства к'во си мисля... ами хубаво, фейсче(ей, стана почти като ,,феята на зъбките!-хахахахаха...), ей сега ще научиш още някои неща за мен... Мисля си, че едно време в даскалото, когато бях още във 2-ри клас хлапетийче, направихме няколко момчурляци една детска лудория, а после някое предателче ни издаде и ни изправиха като за разстрел пред целия клас! - а то наистина си беше като ,,разстрел", само дето не беше физически, а стреляха в душите ни; - а ние бяхме само едни малки деца!... Та още оттогава ви ,,имам зъб", елитчето... По-късно, в казармата, ме изпратихте в Харманли с болни бъбреци и очи - а нима човек може да бъде боеспособен в това положение?!... И се започна една жестока ,,гонка'', защото ,,старите" помислиха, че нарочно се ,,скатавам", за да се смея зад гърба им и да им се подигравам...; и това беше много дни наред; - това беше второто ,,зъбче", ,,елитчето"!... После след 10 ноември 1989 г. и особено след 1997г., съм влизал в магазините като някакъв ,,помияар", защото самото влизане в магазин си беше унижение, защото какво можеше да се вземе с една минимална заплата от ония гладни времена,а? - само 2-3 продукта за миниум оцеляване, а останалите стоки все едно ти се подиграват от рафтовете и ти викат:...- Ей, парцал! Клошар!" ...Та тук ви прибавих още няколко зъбчета в ,,сметката", ,,елитчето"... А още по-късно, когато родителите ми умряха, защото нямах достатъчно пари да ги лекувам, докато вие си живеехте живота, а ,,елитчето?... Още няколко ,,зъбчета" за ваша сметка, ,,елитчето"! И после когато фирмите и самата ,,държава" ме подритваха и никой не искаше да ме вземе на работа и бях принуден да се моля на разни хора да ми помогнат - какво ще кажете за това, а, ,,елитчето"?... Като гледам цяло ,,чене" ви се събра,а, елитчето? Някой трябва да плати сметката, нали, ,,елитчето"?... Защото знаете, че няма безплатен обяд, ,,елитчето", а вие години наред влизахте най-грубо и вандалски, без да сте поканени, в душата ми, и крадяхте от моите мечти, чувства, мисли и живот... Ами дойде време да ,,плащате сметката", ,,елитчето"! Плащайте, иначе знаете каква е съдбата на крадците, лъжците и убийците, нали?! Действайте!!!
цитирай
3. allvin - Dancho Mateev 3 март 2019 г. в 2...
03.03.2020 21:30
Dancho Mateev
3 март 2019 г. в 20:16 ч. ·

2. От поредицата ,,Феята на зъбките"! Фейсо(,,Феята на зъбките!"), пак ме пита какво си мисля...ами мисля си, че ей сега ще ,,закова" ,,последният пирон" в ,,ковчега" на вашата наглост, политичетата...; ,,пекинската патица'' най-нагло се изказала, че политиците трябвало да ни обединят! Ама верно ли бе? Тююю, как не бях се сетил по-рано самият аз! Леле колко съм тъп!...хахахахахахаха...Бягайте, политиците, докато границите още са отворени, щото после народът ви е приготвил хубави ,,подаръци" като въжета,ешафоди и други подобни...; та така значи, политичетата, значи имате пари(стотици милиони!), за разни самолети ,,втора употреба", едни истински ,,тенекета"( Ф-16), а за авангардната учебна програма ,,Евристика" на Христо Гешанов(старши), нямате едни само 15-20 милиона?!... Значи някакви тенекета струват повече от здравето и живота на българските деца,така ли?! И когато започнах самостоятелно да се опитвам да прокарам програмата, чух зад гърба си приказки, че съм бил ,,педофил"?! Само заради това би трябвало на всички вас, изроди, да ви резна кратуните одма... Котките ми тичат да ме посрещат още от съседите, а уж били животни! А вие даже не сте и животни! Не сте хора, нито даже животни, значи нямате никакви човешки права и свободи! Предупредени сте най-официално пред целия свят, така че не можете да ми кажете ,че съм сила на злото, защото силите на злото никога не предупреждават, преди да нападнат! Така че изчезвайте от България, докато е време! Омитайте се, защото не давам гаранция за живота на никой от вас! Чиба, бе! Пфууууу...
цитирай
4. allvin - Dancho Mateev 3 март 2019 г. в 2...
03.03.2020 21:31
Dancho Mateev
3 март 2019 г. в 23:59 ч. ·

3. От поредицата ,,Феята на зъбките" - ,,фейсо" пак ме пита к'во си мисля; ами мисля си, че ако заложа взрив на железопътна линия или просто обърна стрелката, така че или да се взриви влакът, или да се сблъскат влаковете, ще съм терорист, нали?... А на колко хора в България беше ,,обърната стрелката" на ,,релсите" на жизнения им път или просто бяха ,,взривени" - изхвърлени на улицата без работа и препитание, като много от тях имаха семейства за изхранване, а, политичетата?! Стотици хиляди! Други стотици хиляди бяха принудени да емигрират или да извършват какви ли не дейности като например образно казано да ,,ядат човешко месо" като обсадените хора в Ленинград(днешен Санкт-Петербург),през втората световна война, за да оцелеят - и то това благодарение на вас, политиците! Не сте ли вие врагове на България? 'Щото офицерите в казармата ни учеха така: - ,,Може да използвате всички средства и начини да ликвидирате враговете на България!" Както виждате, политичетата, сами сте си виновни....
цитирай
5. allvin - Dancho Mateev 3 март 2019 г. в 1...
03.03.2020 21:33
Dancho Mateev
3 март 2019 г. в 19:54 ч. ·

Snezhana Milanova
1 час ·

Днес направих забележка на един 60–65 годишен мъж, здравеняк, който ровеше с гола мръсна ръка хлебчетата, подбираше и хвърляше и му препоръчах найлоновите ръкавици. Той се нахвърли да ме удря и блъска викайки– Кой си ти бе, да ми казваш? Аз имам пет апартамента и коли, мога да купя всичко тук и теб ще купя! От администрацията ми оттовориха, че и той бил клиент като мен и въобще не контролират този начин на пазаруване.
Очевидно не бяха прави тези, които миналата година се нахвърлиха върху професора–депутат, изпуснал се да определи 80% от българите като дебили. Не, много по–страшно е. Това са ценностите днес– имам пет коли, ще те купя! Прав е и великият режисьор Морфов, който тази сутрин в интервюто си по БТВ каза, че сме «страната на живите мъртви» и се разплака. Прав е, 94% от българите нямат по пет апартамента и коли. Трябваше да добави– и на "живите факли"– самозапалилите се от отчаяние!
Прав е Димитър Романов, който пише, че след промените се пръкнаха бизнесмени, които използват до 400 думи от езика с най–богат речников състав българския – 120 000 думи, повечето българи използват 3–4000, а би трябвало да си служат с около 10 000. Аз съм прост и вие сте прости, затова се разбираме, беше казал един премиер.
Копирамо от Simeon Nikolov
цитирай
6. allvin - Снимка на Светлината на живота. ...
03.03.2020 21:34
Снимка на Светлината на живота.
Светлината на живота
3 март 2019 г. в 10:41 ч. ·

НАЙ-ВИСШЕТО ВЪЗПИТАНИЕ

"Блажен онзи човек, който е намерил мъдрост, и човек, който е придобил разум (Пр.3:13)."

Страхът от Господа е началото на мъдростта и човекът, който се съгласява да бъде оформен и променен според Божественото естество, е най-благородното творение, излязло от Божите ръце.

Житейското познание на истинското благочестие в ежедневно освещение и служба на Бога осигурява най-висшето възпитание на ума, душата и тялото. Приемането на небесна сила подпомага искрения ни стремеж към мъдрост, за да сме способни съзнателно да използваме най-висшите си качества за прославяне на Бога и за благословение на ближните ни. Когато тези качества произлизат от Бога и не са само-създадени, те трябва да се ценят като Божи дарби и да се употребяват в служба за Него.

Подарените от Небето качества на ума трябва да се възприемат като висша сила, която ще управлява храма на тялото. Естественият апетит и страсти трябва да се подчинят под контрола на съвестта и духовността.

Религията на Исус Христос никога не уврежда получателя; никога не го прави груб или недодялан, нелюбезен или себичен, покварен или коравосърдечен. Напротив, облагородява вкуса, преценката, очиства мислите, като ги покорява на Христос.

Божият идеал за Неговите деца е по-висш и от най-висшата човешка мисъл. Живият Бог е дал в светия Си Закон представа за Своя характер. Най-великият Учител, познат на света, е Исус Христос. И какъв стандарт е дал Той за всички, които вярват в Него? „И така, бъдете съвършени и вие, както е съвършен вашият Небесен Отец“ (Матей 5:48). Както Бог е съвършен в Своята висша сфера на влияние, така и човекът може да бъде съвършен в своята човешка сфера. Идеалът за християнски характер е Христоподобието. Пред нас е открит път за постоянен напредък. Имаме цел, която да достигнем – стандарт, към който да се стремим, който се състои от всичко най-добро, най-чисто, благородно и възвишено. Нужно е да има постоянен стремеж и непрекъснат прогрес нагоре и напред към усъвършенстване на характера.
цитирай
7. allvin - Светилището - Кивотът
09.03.2020 18:42
Удивителните Библейски Пророчества добави нова снимка към албума: Светилището.
8 март 2019 г. в 20:00 ч. ·

СВЕТИЛИЩЕТО

“И отвори се Божият храм, който е на небето, и видя се в храма ковчега на Божия завет.“
Откровение 11:19

Светая-светих е тронната зала в небето. Там, над ковчега на завета, се явяваше в земното светилище „светата шекина“ – видимото Божие присъствие. Там е и Божия престол /Открoвение 16:17/. Тъй че Божият закон се намира в основата на Божия трон, вечните и непроменими принципи, по които Той управлява.
Откровение 11:19

В ковчега, заедно с десетте заповеди, имаше стомна с манна и жезъл, което означава, че когато изберем да сме послушни на заповедите, заедно с тях получаваме духовна и физическа храна, и власт, и нов живот.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: allvin
Категория: Други
Прочетен: 1456200
Постинги: 356
Коментари: 1447
Гласове: 2968
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031